Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 82

Θέμα: Tι ζουμε σε αυτο τον τοπο;

Tι ζουμε σε αυτο τον τοπο;

Εχω εναν προβληματισμο... Ειναι μια απο εκεινες τις μαυρες και μελαγχολικες σκεψεις, ξερετε, αυτες που συνηθιζουμε να χωνουμε βιαστικα σε μια γωνια στην ακρη του μυαλου μας και να λεμε "μην το σκεφτεσαι μλκ καθολου!"...

Συνηθως δεν τα σκαλιζω, αλλα μερικες φορες ερχονται καποια πραγματα να μου θυμισουν αυτο το παραπονο και αποριες... Πολλες αποριες....

Αφορμη σταθηκε ο αδερφος μου. Σημερα το μεσημερι ηρθε στο σπιτι με παρεα: Ενα κολλητο του φιλαρακο απο την Γαλλια που ηρθε μαζι με τη γυναικα του για 10 μερες διακοπων στα Ελληνικα νησακια!

Τα παιδια ειναι στην ηλικια μου (και αρκετων απο εμας υποθετω): γυρω στα 29-30.
    Καθισα και τους χαζευα και επιασα να σκεφτομαι...

Τα παιδια ειναι παντρεμενα εδω και χρονια και εχουν ηδη 2 μικρα κουκλια παιδια. Εχουν δικο τους σπιτι στα περιχωρα του Παρισιου και ζουνε μια ομορφη, απλη, αλλα ανθρωπινη ζωη.

Και αναποφευκτα εκανα τη συγκριση... Με εμενα και πολλα παιδια γυρω μου, αγορια και κοριτσια.

Στην Γαλλια τα παιδια φευγουν απο το σπιτι τους οταν πανε στο πανεπιστημιο, το οποιο τελειωνουν στα 3 χρονια και ξεκινανε να δουλευουν αμεσως μετα -συνηθως με προοπτικες και καλα λεφτα (καλυτερα απο εδω παντως).

Οι προτεραιοτητες τους ειναι να παρουν ενα διαμερισμα για να μεινουν και βεβαια αποταμιευουν για να κανουν καλυτερη τη ζωη τους και να περνανε καλα με φιλους και τις σχεσεις τους.

Οπως επισης προτεραιοτητα ειναι να βρουν εναν συντροφο και να κανουν μια οικογενεια -ειτε κανουν γαμο ειτε οχι...

Σιγα σιγα ανεβαινουν και εργασιακα ειτε στην ιδια δουλεια, ειτε αλλαζοντας δουλεια προς κατι καλυτερο.

Ετσι τα χρονια περνανε, η οικογενεια μεγαλωνει και το διαμερισμα γινεται σπιτι στα περιχωρα, το ενα υπνοδωματιο γινεται 2 και 3, το Renault 5 η το Twingo γινεται Espace κοκ....

Εγω σε ολο αυτο βλεπω μια λογικη και ομορφη εξελιξη ενος ανθρωπου... Και ηταν ακριβως αυτο που εβλεπα σημερα μπροστα μου. Τα παιδια ειναι στην ηλικια μου και εχουν ηδη 2 παιδια, τα οποια αφησαν στην γιαγια και με τα λεφτα που ειχαν στην ακρη τον χειμωνα ηρθαν Ελλαδα για να κανουν διακοπες. *

* Σε καμια περιπτωση στο εξωτερικο δεν ειναι παραδεισενια τα πραγματα, απλα θελω να δωσω ενα παραδειγμα....
    Νίκος
    Open Horizons

Και να η αντιπαραθεση που λεγαμε...

Στην Ελλαδα(ρα) μας τοσο το αγορι οσο και το κοριτσι θα τελειωσει το πανεπιστημιο στα Χ+5 χρονια, ροκανιζοντας απο τα λεφτα της οικογενειας.
    Οταν με το καλο τελειωσει ηδη καθυστερημενα, η μαμα πατριδα θα περιλαβει το αγορι βαζοντας το να χασει 1 χρονο απο τη ζωη του μαθαινοντας του την τεχνη του να κανει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ και μετα οξω απο δω...

Μετα θα ψαξει να βρει δουλεια... Θα βρει ομως; Εγω πχ, εψαχνα 14 μηνες για δουλεια μετα το στρατο...
    Και ΟΤΑΝ με το καλο βρει, θα ειναι μια δουλεια χωρις προοπτικη, αδιεξοδη, με το βασικοτερο του βασικου μισθου και φυσικα χωρις καμια ελπιδα ανελιξης.

Τι αποταμιευση να κανει με 700 ευρω καθαρα; Ειδικα στην Ελλαδα(ρα) μας, που εχει φτασει να ειναι 3 φορες πιο ακριβη απο το Παρισι που λεγαμε παραπανω...

Και βεβαια θα μεινει με τους δικους του ΞΑΝΑ! Γιατι με τα 700 ευρω που λεγαμε, τι σκ@τ@ σπιτι να πιασει; Αντισκηνο στην Λερο κοστιζει παραπανω το μηνα!

Οποτε φτανει να ειναι στα 26 του, να εχει μηδενικη εργασιακη εμπειρια λογω καθυστερημενων σπουδων, στρατου και δυσκολιας ευρεσης εργασιας, και να μενει με τους δικους του γιατι παιρνει 3 & 60.

Για παμε ενα λεπτο στον συνομιληκο του "ξενο": ειναι 26, εχει ηδη μια δουλεια εδω και 4 χρονια, εχει ηδη ανεβει στην ιεραρχια, βγαζει ενα σεβαστο ποσο ανα μηνα, και μενει σε δικο του διαμερισμα/σπιτι. Αν ειναι τυχερος εχει ηδη γνωρισει μια καλη κοπελιτσα "και το πανε σοβαρα".

Ο "δικος" μας, τι σκ@τ@ σοβαρα να το παει; Τη στιγμη που για να εχει 2 στιγμες με την δικια του αναγκαζεται να τη φερνει στο σπιτι των δικων του/της οταν λειπουν ολοι, η να τραβιουνται στα εξοχικα (αν υπαρχουν);
    Και με ΤΙ λεφτα να το πανε σοβαρα; Με τα 700 και 800 ευρω το μηνα;

Και αν ηταν ΑΥΤΑ τα λεφτα και ο δικος μας εκανε αιματηρες οικονομιες τοτε ισως...
    Αλλα οχι! Τα περιοδικα και το γενικοτερο lifestyle εχουν φροντισει για την πλυση εγκεφαλου...

Πρεπει να εισαι πρωτη μουρη στην καφετερια λεμε. Πρεπει να εχεις το χιλιαρι το εργαλειο και ας μην εχεις βρακι, και ας μενεις κοτζαμ μαντραχαλος με τους δικους σου (ενοχος πρωτος εγω!).
    Πρεπει να εχεις το σουπερ GTI turbo intercooler καμπριο των 30 χιλιαδων και μην εχεις λεφτα ουτε για βενζινη.

Δεν μ@μιεται! Οι πιστωτικες να ειναι καλα!
    Και βαλε δανεια....
    Και βαλε πιστωτικες....
    Και βαλε δανεια για να ξεπληρωσεις τα αλλα δανεια...

Και να μαστε τωρα... Στα 30, καταχρεωμενοι, καταιδρωμενοι, μπορει και κατατρεγμενοι, να μενουμε με τους δικους μας στα παιδικα μας δωματια, ΑΛΛΑ το Σαββατο βραδυ στην παραλιακη ειμαστε ΜΟΥΡΗ λεμε!!!!!

Και κοιταμε τον τουριστα που ερχεται στην Ελλαδα με σακιδιο στην πλατη (οπως ηρθε κ ο φιλος του αδερφου μου) με αποστροφη λεπρου και λεμε "αντε ρε τον φτωχομπινε τουριστα" και μαρσαρουμε το εργαλειο, πιανοντας το μπουτι της ξανθιας διπλα μας!

Ναι, μονο που το παρτυ ειναι με δανεικα κολλυβα και ο καιρος να πληρωσουμε το μαρμαρο παντα ερχεται. Και ετσι καταληγουμε μεταναστες στη χωρα του "φτωχομπινε τουριστα", οπου εκει ομως ο τουριστας που κοροιδευαμε ΔΕΝ ειναι με τη σαγιοναριτσα στο ποδι κ τη βερμουδα, αλλα με το κουστουμι των 800 ευρω, πισω απο το γραφειο του στον 5ο οροφο της πολυεθνικης!

Και την επομενη μερα που εμεις θα παλευουμε για ΑΛΛΗ μια φορα να πληρωσουμε τη γ@μωδοση του "τουμπανου", αυτος θα παει στο σπιτι ΤΟΥ, στη γυναικα του και τα παιδια του, με το αμαξι/μηχανη ΤΟΥ, εχοντας τα κουμαντα του και την ζωη του σε μια ταξη.

Και λεω: ΠΟΙΟΣ φταιει για αυτο το χαλι;
    Να ειμαστε 30+ χρονων και να εχουμε καταντησει να βλεπουμε την προοπτικη οικογενειας ενα γελοιο ανεκδοτο τωρα πια;
    Χωρις καμια εργασιακη ασφαλεια/σιγουρια/προοπτικη; Χωρις οικονομικο αντικρυσμα στις ωρες που δουλευουμε;
    Χωρις τη δυνατοτητα να αποταμιευουμε, ΚΑΙ γιατι κανεις δεν μας εμαθε, ΚΑΙ γιατι που να τα βρουμε να τα βαλουμε στην ακρη κιολας με τετοια ακριβεια;

ΟΛΟΙ οι φιλοι μου απο το πανεπιστημιο στην Αγγλια ειναι "βολεμενοι" σε δουλειες με καλα λεφτα, πολλοι εχουν παντρευτει κ με παιδια κιολας, και στα 30 τους θεωρουν οτι ειναι "ωριμοι ενηλικες" πλεον...
    Και δεν εχει να κανει με την εθνικοτητα. Ελληνας κολλητος μου που απλα αποφασισε να μην γυρισει ποτε στην Ελλαδα, τωρα ειναι ετσι οπως περιεγραψα.

Εδω ΓΙΑΤΙ ειμαστε σε αυτο το χαλι;
    Φταιει η χωρα;
    Φταιει η κουτοπονηρια μας;
    Φταιει η βλαχογκλαμουρια μας;
    Φταιει το ξερο μας το κεφαλι του οσα φαμε, οσα πιουμε κ οσα αρπαξει ο κ@λος μας;

Και περισσοτερο απο ολα: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΟΥΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΔΡΑΣΚΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ ΣΑΝ Ο ΜΗΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ 9;;;

Νίκος
    Open Horizons

Re: Tι ζουμε σε αυτο τον τοπο;

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    Εχω εναν προβληματισμο... Ειναι μια απο εκεινες τις μαυρες και μελαγχολικες σκεψεις, ξερετε, αυτες που συνηθιζουμε να χωνουμε βιαστικα σε μια γωνια στην ακρη του μυαλου μας και να λεμε "μην το σκεφτεσαι μλκ καθολου!"...

Συνηθως δεν τα σκαλιζω, αλλα μερικες φορες ερχονται καποια πραγματα να μου θυμισουν αυτο το παραπονο και αποριες... Πολλες αποριες....

Αφορμη σταθηκε ο αδερφος μου. Σημερα το μεσημερι ηρθε στο σπιτι με παρεα: Ενα κολλητο του φιλαρακο απο την Γαλλια που ηρθε μαζι με τη γυναικα του για 10 μερες διακοπων στα Ελληνικα νησακια!

Τα παιδια ειναι στην ηλικια μου (και αρκετων απο εμας υποθετω): γυρω στα 29-30.
    Καθισα και τους χαζευα και επιασα να σκεφτομαι...

Τα παιδια ειναι παντρεμενα εδω και χρονια και εχουν ηδη 2 μικρα κουκλια παιδια. Εχουν δικο τους σπιτι στα περιχωρα του Παρισιου και ζουνε μια ομορφη, απλη, αλλα ανθρωπινη ζωη.

Και αναποφευκτα εκανα τη συγκριση... Με εμενα και πολλα παιδια γυρω μου, αγορια και κοριτσια.

Στην Γαλλια τα παιδια φευγουν απο το σπιτι τους οταν πανε στο πανεπιστημιο, το οποιο τελειωνουν στα 3 χρονια και ξεκινανε να δουλευουν αμεσως μετα -συνηθως με προοπτικες και καλα λεφτα (καλυτερα απο εδω παντως).

Οι προτεραιοτητες τους ειναι να παρουν ενα διαμερισμα για να μεινουν και βεβαια αποταμιευουν για να κανουν καλυτερη τη ζωη τους και να περνανε καλα με φιλους και τις σχεσεις τους.

Οπως επισης προτεραιοτητα ειναι να βρουν εναν συντροφο και να κανουν μια οικογενεια -ειτε κανουν γαμο ειτε οχι...

Σιγα σιγα ανεβαινουν και εργασιακα ειτε στην ιδια δουλεια, ειτε αλλαζοντας δουλεια προς κατι καλυτερο.

Ετσι τα χρονια περνανε, η οικογενεια μεγαλωνει και το διαμερισμα γινεται σπιτι στα περιχωρα, το ενα υπνοδωματιο γινεται 2 και 3, το Renault 5 η το Twingo γινεται Espace κοκ....

Εγω σε ολο αυτο βλεπω μια λογικη και ομορφη εξελιξη ενος ανθρωπου... Και ηταν ακριβως αυτο που εβλεπα σημερα μπροστα μου. Τα παιδια ειναι στην ηλικια μου και εχουν ηδη 2 παιδια, τα οποια αφησαν στην γιαγια και με τα λεφτα που ειχαν στην ακρη τον χειμωνα ηρθαν Ελλαδα για να κανουν διακοπες.

Αν θες κατι και δεν το χεις ,φροντισε να το αποχτησεις και μη παραπονιεσαι.
    Ζωη ομορφη ,απλη αλλα ανθρωπινη δεν υπαρχει
    Λογικη και ομορφη εξελιξη ενος ανθρωπου δεν υπαρχει
    Αλλο;
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Κωστη, δεν καταλαβες τον προβληματισμο μου.
    Εννοω, για την κατασταση στην οποια ειμαστε οι περισσοτεροι thirtysomething σημερα στην Ελλαδα, φταιει το οτι ζουμε σε αυτο τον τοπο; Που ετσι μαθαμε, ετσι κανουμε;

Το λεω γιατι με αφορμη αυτα τα παιδια βλεπω κ αλλους φιλους Ελληνες που τελικα επελεξαν να ζησουν εξω κ εχουν "προκοψει" (με την εννοια του το σκεφτομαι εγω τουλαχιστον)....
    Νίκος
    Open Horizons

old school gixxer Το avatar του/της alex14

Εδω ΓΙΑΤΙ ειμαστε σε αυτο το χαλι;

Φταιει η κουτοπονηρια μας;
    Φταιει η βλαχογκλαμουρια μας;
    Φταιει το ξερο μας το κεφαλι του οσα φαμε, οσα πιουμε κ οσα αρπαξει ο κ@λος μας;

Τα ειπες ολα :smilea:

Ολα τα αλλα "κακα" που συμβαινουν σε αυτη την χωρα ειναι συνεπεια αυτων που αναφερες

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

"Η αλεπου καταργιεται την παγιδα ,ποτε τον εαυτο της" λεει ενας

Δηλ. καλα ολα τα κακως κειμενα αυτης της χωρας.Τωρα που τα καταλαβαμε κιολας ,τιποτα δεν μας εμποδιζει να γινουμε ευτηχισμενοι. Αντε λοιπον.Μη χανουμε χρονο με τα ιδια και τα ιδια γιατι θα μας πουν γκρινιαρηδες.

Αλλα βεβαια η φυση αυτου του ζωντανου που λεγεται ανθρωπος κανει ακριβως οτι κι εσυ τωρα. Φροντιζει να προβληματιστει , να αναλησει και γενικα να αποτυχει τοσες φορες ωστε ποτε να μη χρειαστει να πετυχει αυτα που υποτιθεται οτι ειναι τα ονειρα του.

Και γιατι απλα δεν τα παραταει ,γιατι εκτος των δυο βασικων ελατωματων της ανθρωπινης φυσης (Τεμπελια , φοβος) υπαρχει κι ενα 3ο ,η ματαιοδοξια

Κι οπως λεει κι ο Ντε Σαντ:
    " Αμα εχεις ενα προβλημα και ψαχνεις να βρεις γιατι το εχεις, τοτε εχεις δυο προβληματα"
    :rotflmao: :rotflmao:

Κωστη, δεν καταλαβες τον προβληματισμο μου.
    Εννοω, για την κατασταση στην οποια ειμαστε οι περισσοτεροι thirtysomething σημερα στην Ελλαδα, φταιει το οτι ζουμε σε αυτο τον τοπο; Που ετσι μαθαμε, ετσι κανουμε;

Το λεω γιατι με αφορμη αυτα τα παιδια βλεπω κ αλλους φιλους Ελληνες που τελικα επελεξαν να ζησουν εξω κ εχουν "προκοψει" (με την εννοια του το σκεφτομαι εγω τουλαχιστον)....

Σου απαντα ο Καβαφης:

"Η Πολης" η δευτερη στροφη:

Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες.
    Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς
    τους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς·
    και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ’ ασπρίζεις.
    Πάντα στην πόλι αυτή θα φθάνεις. Για τα αλλού — μη ελπίζεις—
    δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.
    Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
    στην κώχη τούτη την μικρή, σ’ όλην την γη την χάλασες.

Γι αυτο σε λεω καρνταση ,αρχινισε να κλωτσας την μπαλα γιατι δε σε βλεπω...

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Κι εμενα ετσι ειναι η ζωη μου. Δε ριχνω ευθυνες σε αλλους περα απ' τον εαυτο μου και χτυπαω καθημερινα το κεφαλι μου για ολες τις λαθος αποφασεις που εχω παρει και ζω φυλακισμενος σε επιλογες που βασιστηκα στο βαλαντιο και στις πλατες αλλων για να παρω. Και να 'μαι στα τριαντα παρα κατι καταχρεωμενος και απο το ενα αδιεξοδο στο αλλο, να ζω την καθε ημερα και να μοιαζει απαραλλαχτη με εκεινη που περασε. Λιωσιμο στη δουλεια απ' το πρωι, διαλειμμα για φαγητο, λιωσιμο παλι, σχολασμα, μικρη βολτα κι επιστροφη στο σπιτι για λιωσιμο στην τηλεοραση μεχρι τις 3-4 τη νυχτα. Αντε που και που και καποιος καβγας με την κοπελα μου, αντε και κανα Σαββατο να πιασουμε καμια εκατονογδονταρα κι αυτα ειναι. Καμια προοπτικη εξελιξης και γνωσεις για ολα οσα μ' ενδιαφερουν σε νηπιακο επιπεδο και αλλες γνωσεις μιας αχρηστης σχολης σε επιπεδο προνηπιακο που ειχε και την αξιωση να υπαγεται στη δημοσια παιδεια.

Και τελικα για να καταληξω καπου. Εγω ειμαι 1.000.000 τα εκατο υπερ της ιδιωτικοποιησης των πανεπιστημιων. Αλλα οπως ειναι τα πανεπιστημια στη Λιλ, το Παρισι, τις ΗΠΑ, το Λονδινο. Διαβαζεις και περνας, η κοβεσαι στον εναμιση χρονο κι αντε γεια. Παιρνεις τις γνωσεις συμπυκνωμενες κι οχι καθε 6μηνο μισο μαθημα. Ακομη και το ανοιχτο πανεπιστημιο εχει συμπτυγμενα τα μαθηματα. Αλλα κατα τ' αλλα οι επιχορηγησεις απο ΑΕΙ και ΤΕΙ λαμβανονται με ελαφρα την καρδια για ν' αξιοποιηθουν σε επενδυσεις κτηριων με πετρα, η καινουργιες αιθουσες, αντι να ξεκινησουν κανα ερευνητικο προγραμμα να ξεστραβωθουμε ολοι μας. Οταν εμαθα οτι το πανεπιστημιο με το καλυτερο επιπεδο στα αρχαια Ελληνικα βρισκεται στη Γαλλια σοκαριστηκα και ντραπηκα. Τελειωνεις τη σχολη σου σε 3-4 χρονια κι εχεις παρει τις γνωσεις που σε αφορουν μονο χωρις ολα εκεινα τα περιεχομενα που σου δινουν τη γνωση αναφορικα και λες καλες ειναι οι γνωσεις, αλλα αλλο μιση παραγραφος κι αλλο αναφορα στη γνωση.
    Μας λεγανε πριν τις εξετασεις οτι στα πανεπιστημια ειναι αλλιως. Εγω ειδα πολυ χειροτερη βαθμοθηρια απ' οτι στο σχολειο κι αν το συνδυασεις με τα βιβλια που παιρναμε λιγο πριν τις εξετασεις εκτος απ' τους πασπιτες και δαπιτες που τα παιρναν απ' την αρχη κι ασε πια τα βιβλια αισχρες φωτοτυπιες χειροτερες ακομα κι απο κατι βοηθηματα φυσικης των αρχων του 80 που ειχε γραψει ο Αλεξοπουλος. Ο οποιος τουλαχιστον ειχε περισσεια γνωση κι ελεγε τα πραγματα σταρατα κι οχι κανενας επιστημονικος συνεργατης η επικουρος που διακατεχεται απο κομπλεξ καθηγητη πανεπιστημιου και σε πρηζει σε ορολογιες που κανενας δεν εκανε τον κοπο να σου διδαξει και βγαινεις μετα τα 5-5,5 χρονια και λες αντε να ψαξουμε τωρα για δουλεια και ανακαλυπτεις οτι η αγορα εχει αλλαξει, η πως αυτο που σπουδασες αναγνωρισμενο μεν αφου αποτελει εφευρεση του κρατους [ως απο μηχανης θεος για την ψηφοθηρια] αλλα απο την αλλη χωρις πρακτικη εφαρμογη στην Ελλαδα. Και τοτε ενω εχεις σπουασει οικονομικα δουλευεις αποθηκαριος, ενω εχεις σπουασει φυσικη, κανεις το δασκαλο, ενω εχεις σπουδασει ιατρικη κανεις το φαρμακευτικο αντιπροσωπο και ουτω καθεξης. Και ολες αυτες οι σχολες που ανεφερα για παραδειγμα εχουν αντικρυσμα και μπορεις να βρεις και κατι σχετικο μ' αυτο που σπουδασες. Κι ο γεωπονος τι θα κανει με τοσους τειτζηδες γυρω γυρω που κι αυτοι με τη σειρα τους τι φταινε;;; Και πληρωνανε οι γονεις ολα αυτα τα χρονια, για σπιτια, δεκο κλπ η στην καλυτερη περιπτωση εμενες σπιτι σου και παραμυθιαζες τον εαυτο σου, τον επειθες οτι οι γνωσεις που σου παρεχονται ειναι αυτες που εχεις αναγκη.
    Κι αντε εγω ειμαι απο δεσμες κι ειχα την ευκαιρια μου να δωσω αλλες δυο φορες αλλο αν δεν το εκανα γιατι βαρεθηκα. Τωρα που να ξαναδωσεις με οχτω και δεκα μαθηματα. Και φτανει κι η μερα που πληρωνεσαι... Ε ρε κατι γλεντια.. Εσυ που θ' ανεξαρτητοποιοσουν, που θα νοικιαζες σπιτι και θα αγοραζες κι εκεινο τον ωραιο καναπε που ειδες στα sato, θα χτυπαγες κι εκεινη την καινουργια ninja, να 'σαι με τα εφτακοσια ευρω κι αν ειναι τοσα και να λες τι θα πρωτοκανω. Κι ετσι μενεις στο παιδικο σου δωματιο, φιλας τα μισα για τη μηχανη, η το τουτου, χαλας τα αλλα στο σινεμα, σε ρουχα. Ενταξει τρως σπιτι σου, δεν εχεις ενοικιο, αμα λαχει τσονταρεις και καμια φορα. Κι υπαρχει κι η αλλη κατηγορια που τελειωσανε αυτη τη ρημαδα τη σχολη κι η απογοητευση ηταν τοσο μεγαλη που μιας κι ειχαν οι γονεις τη δυνατοτητα τους βοηθησανε ν' ανοιξουν ενα μαγαζακι και περιμενουν κι αυτοι να πλουτισουν και να παρουν και τη Haya. Μα η οικονομια δεν παει καλα. Που να παει, οταν η βενζινη εχει 1,5 ευρω, οταν τα παιδια του κοσμου πρεπει να κανουν ιδιαιτερα απο την πρωτη δημοτικου, οταν σου πυρπολουν το μυαλο με τα εορτοδανεια και τα διακοποδανεια και μετα αρχιζει το πατρειντι των πληρωμων. Κι ετσι ξεροσταλιαζεις πισω απο ενα γραφειακι να περιμενεις τον ενα και μοναδικο πελατη της ημερας κι αμα μπει. Θα μπουν φυσικα οι περιεργοι που θα σου ζαλισουν τα παπαρια και δε θα παρουν τιποτα, που θα σου εχουν παραγγειλει κατι και δε θα ερθουν να το παρουν, η που πολυ απλα θα προτιμησουν το καταστημα φιρμα κι οχι το νεο καταστηματακι.
    Και μια νεα μερα ξεκινα. Κι εσυ ποθεις ολα εκεινα που σε πειθουν πως εχεις αναγκη, συν ολα εκεινα που πραγματικα εχεις αναγκη κι ολα εκεινα που θα ηθελες να μαθεις και τις εμπειριες που θες να ζησεις και ζεις μεσα στην απογοητευση για ολα αυτα που δεν καταφερες, για ολα εκεινα που αγνοησες. Κι απ' την αλλη σκεφτεσαι τους δικους σου που τα καταφεραν σε δυσκολοτερους καιρους και λες δε μπορει εγω θα φταιω και βυθιζεσαι ολο και περισσοτερο στη στατικοτητα και την απογοητευση και ορμας μεσα στον καταναλωτισμο εστω και με το μυαλο σου για να ναρκωνεις το εγω και το ειναι σου.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Παραβαινω εναν κανονα δικο μου και απαντω στο θρεντακι που ανοιξες
    μονο και μονο επειδη σε ξερω λιγο παραπανω,και αν μου επιτρεπεις θα σου πω 2 πραγματα...

Ξερεις Νικο οτι ΔΕΝ ειναι ολα ετσι τα πραγματα,δυσκολα,βαρια και απαισιοδοξα.

και στο λεει καποιος που τραβα μεγαλο λουκι καθως "ξερεις" 2 πραγματα παραπανω...

Δεν θελω να σου αλλαξω καμια γνωμη ειδικα μεσα απο ενα e-χωρο που δεν συμπαθω και
    ιδιαιτερα πλεον...και αυτο γιατι εδω μεσα.εισαι οτι δηλωσεις και οχι οτι αντιπροσωπευεις στ αληθεια.

Νομιζω οτι μεγαλο ρολο παιζουν οσοι ειναι διπλα μας και πως παραδειγματιζομαστε
    απ τον τροπο που σκεφτονται,που αντιστεκονται καθε μερα σ αυτο που λες βλαχογκλαμουρια...

πολυ σημαντικο να ξεχωρισεις "γνωστους" και "φιλους" νομιζω με πιανεις ...

Μην ξεγελιεσαι απο φωτο και απο δηλωσεις "περναω καλα"...αυτοι που περνανε καλα δεν το λενε
    και αυτους που βλεπεις να περνανε καλα εχουν και αυτοι τις ανηφορες τους.
    "Αγαθα κοποις κτωνται" και πιστεψε με δεν υπαρχει ευκολος δρομος...(μονο το ΛΟΤΤΟ )

Aν εδω στην Ελλαδα πολλοι ειναι κοτες και φοβουνται να πιασουν τ αφεντικα απ τον λαιμο
    ωστε να παρουν αυτα που τους ανηκουν...τοτε την γνωμη μου την ξερεις...

Γουσταρα την αλλη φορα αυτο που ειπες στη Βαρκιζα
    "και τα διπλα να μου διναν σε αυτους δεν θα ξαναπηγαινα,"...

Ποσοι νομιζεις να χουν τ αρχιδια να το κανουν αυτο?
    Και οποιος εχει τα κοτσια να το πει τοτε ειναι θεμα χρονου να βρει διπλα και τριδιπλα

Αυτα Νικολα...
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas

...Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

σωστος!

Δεν παμε καλα.. Το avatar του/της Daemon
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
    ...

Καποια πραγματα στην ζωη θελουν ρισκο. Αν εισαι βολεμενος εκει που εισαι δεν θα ρισκαρεις.. και δεν θα προχωρησεις..

"Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"
    "Δημοκρατια ειναι 4 λυκοι και 1 προβατο να ψηφιζουν για φαγητο"

Nικο σωστα είναι αυτα που λες... αλλα φύγε επιτέλους απο το σπίτι των γονιών σου...!

Εγώ έφυγα με το που επιασα δουλειά... στα 19 μου, προσπάθησα να φτιάξω τη ζωή μου σπρώχνοντας την καβάτζα της οικογένειας. Εμεινα αρχικά με δυο φίλους για να μοιραζόμαστε τα έξοδα (όχι -οι δικοί μου δεν ήταν επαρχία) και έπιασα το δικό μου σπίτι. Αργότερα, έμεινα σε κοινόβιο για περίπου 10 χρόνια. Μια προσπάθεια να ζήσουμε διαφορετικά, αν θες έξω από τη νορμα μιας καθημερινότητας δουλεια-φαΪ-σπίτι-υπνος, η προσπάθεια μια καθημερινότητας πιο δημιουργικής... Απέτυχε? Ναι ως ένα βαθμό... άλλα ξέρω ότι με έκανε να σταθώ καλύτερα στα πόδια μου. Τώρα, τα τελευταία δύο χρόνια μενω με την συντροφό μου και είμαστε πραγματικά καλά.

Για τις δουλειές καλύτερα να μην μιλήσω... έχω αλλάξει καμμια 10αριά σε άλλες απολύθηκα και σε άλλες την έκανα εγώ... Σχεδόν πάντα μισθοι-συνθήκες ήταν χάλια, άλλα τουλάχιστον είχα φτιάξει όσο δυνατον μια διαφορετική καθημερινότητα για να αντιμετωπίζω την μαυρίλα.

Σε καμμιά περίπτωση δεν λέω ότι έκανα το σωστό ή ότι έχω τη λύση...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    ΝΙκο και Road67 ειναι ακριβως οπως τα λετε.
    ειναι ακριβως οπως τα λετε. οι προβληματισμοι σωστοι και τα γεγονοτα ακραδαντα.

για μενα (που πανω κατω ανηκω μεσα στην κατηγορια που θιγεται) ειναι 2 οι λυσεις.

1) κανεις τουμπεκι ψιλοκομμενο και συνεχιζεις να μενεις με τους δικους σου ωσπου καποτε τα πραγματα να φτιαξουν οικονομικα ή να "ερθουν τα χειροτερα" για την οικογενεια και να μεινεις με ενα σπιτι και ενα κουφαρι να συντηρεις.
    υπερ: μενει ολος ο μισθος για την παρτη σου και την οποια κ@υλα σου και χαιρεσαι καποια πραγματα περισσοτερο απο καποιον παντρεμενο φιλο σου με νοικι και παιδι.
    κατα: σκατα! γονεις, καποιες γκρινιες, συμβιβασμοι. ελλειψη χωρου. υποβιβασμος στα ματια οποιαδηποτε γκομενας ή γκομενου. μιζερια για τις στιγμες που επιστρεφεις σπιτι.

2) σηκωνεσαι και φευγεις και πας και μενεις σε καποια ευρωπαϊκη χωρα (και μην πεταχτει κανεις και πει οτι και η Ελλαδα ειναι ευρωπαϊκη χωρα γιατι θα τον παρει και θα τον σηκωσει).
    ΝΑΙ κυριοι η Ελλαδα διωχνει και παλι τα παιδια της προς αναζητηση καλυτερου αυριο οπως τα μεταπολεμικα χρονια. δεκαετιες 50 και 60. ενας μισθος λαντζερη στην Γερμανια ειναι 1.600. και δεδομενου του γεγονοτος οτι ο καφες κανει περι τα 2€ αναλογισεσθε οτι οσα νοικια και να εχεις., ΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΕΡΑ.
    υπερ: γνωριζεις αλλη χωρα.αλλα εθιμα.αλλη κουλτουρα.αλλους ανθρωπους.επιτελους απογαλακτιζεσαι και νοιωθεις υπερηφανια.εχεις προοπτικες εξελιξης.κανεις αποταμιευση.
    κατα: χανεις φιλους, γκομενα. σου λειπει το κλιμα. σου λειπει το "δε βαριεσαι". σου λειπει ο φραπες με φιλους μια ηλιολουστη μερα στον Αλεξιου. σου λειπει η χωρα σου.

ολα εχουν τα υπερ και τα κατα τους. τα ζυγιζεις και πραττεις αναλογα. βεβαια το καλυτερο απο ολα θα ηταν να "πιαναμε την καλη" εδω στην Ελλαδα και να μην χρειαζοταν να πηγαιναμε πουθενα. ομως αυτο ειναι "και την πιττα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο" κια δυστυχως το πετυχαινουν λιγοι.

εγω εχω αποφασισει οτι θα πεθανω προσπαθωντας παντως.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Πρεπει να εχεις το χιλιαρι το εργαλειο και ας μην εχεις βρακι, και ας μενεις κοτζαμ μαντραχαλος με τους δικους σου (ενοχος πρωτος εγω!).
    Πρεπει να εχεις το σουπερ GTI turbo intercooler καμπριο των 30 χιλιαδων και μην εχεις λεφτα ουτε για βενζινη.

Δεν μ@μιεται! Οι πιστωτικες να ειναι καλα!
    Και βαλε δανεια....
    Και βαλε πιστωτικες....
    Και βαλε δανεια για να ξεπληρωσεις τα αλλα δανεια...

Και να μαστε τωρα... Στα 30, καταχρεωμενοι, καταιδρωμενοι, μπορει και κατατρεγμενοι, να μενουμε με τους δικους μας στα παιδικα μας δωματια, ΑΛΛΑ το Σαββατο βραδυ στην παραλιακη ειμαστε ΜΟΥΡΗ λεμε!!!!!

ευτυχώς που έχεις αυτογνωσία....αν εξαιρέσεις τη ΜΟΥΡΗ (που δεν πουλάς) κατα τ'άλλα είναι
    σαν να μιλάς για τον εαυτό σου....

και συγνώμη κιόλας αλλά να έχεις 2 μηχανές που κοστίζουν 25000+ ευρώ ξέρεις....
    να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια από το σπίτι των γονιών σου δεν ξέρεις...

κακούργια κοινωνία....

οτι δειξει το σπρα'ι'τς
    τι να πρωτο πεις χωρις να παρεξηγηθεις ,λοιπον ,το σιγουρο ειναι οτι εμεις διμιουργουμε τις αναγκες μας και οι τραπεζες δεν μας αναγκασαν να παρουμε δανεια .ολο αυτο γινεται γιατι προσπαθουμε να ακολουθησουμε ενα τροπο ζωης που νομιζουμε οτι μας αξιζει μεσω πλησης εγκεφαλου ,δεν ειναι σωστο ομως κατα την γνωμη μου εφ οσων κατακρινεις ενα τροπο ζωης να θεωρεις οτι ενα ατομο εχει εξελιχθει στην ζωη του βλεποντας τα περουσιακα του στοιχεια αναλογως την ηλικια του.το θεμα ειναι πως αλλαζει η κατασταση και οχι η μοιρολατρια δηλ, οι παππουδες μας που εζησαν πολεμους κατοχες και πεινα τι πουν!αυτα ελπιζω να μη κουρασα με το σεντονι
    όποιος εις την ορθήν του γνώμην περί οποιουδήποτε αντικειμένου προσθέσει την διαφοράν, η οποία το διακρίνει από όλα τα άλλα, αυτός θα έχει αποκτήσει την γνώσιν αυτού, ενώ προηγουμένως δεν είχε παρά απλώς μία γνώμη..

Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. R1 ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο...
    από alexk στο forum Υamaha R6, R7, R1, R...
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2006, 00:05
  2. Έχει κανείς manual GSXR_750 ή 600 K4-K5? Έχω φάει τον τόπο!
    από SGrouts στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 29/07/2005, 09:27
  3. : Παπούτσι από τον τόπο σου...
    από tai στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2004, 13:28
  4. Προσοχή σε αυτόν τον ιό
    από takiskan στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 26/07/2004, 00:20
  5. Ζούμε σε ένα κοινωνικό σύνολο....