RE PAIDIA MHPWS YPARXEI KAMIA PITHANOYHTA NA EXEI KSEKWLHSEI KAPOIO DIAFRAGMA APO AKSAYMHSH KAI NA XTYPA?
RE PAIDIA MHPWS YPARXEI KAMIA PITHANOYHTA NA EXEI KSEKWLHSEI KAPOIO DIAFRAGMA APO AKSAYMHSH KAI NA XTYPA?
Και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα αλλά ο θόρυβος μειώθηκε σχεδόν τελείως με αλλαγή τεντοτήρα, όμως τώρα μετά απο 8Κ χιλιόμετρα τον ξαναακούω.
Μάλλον τεντοτήρας είναι η συντονίζει κάπου το πλάισιο σε αυτές τις στροφές.
Περιμένω και εγώ το service απο Σεπτέμβριο να το ξαναδώ.
Παρεπιπτώντος εγώ για αλλαγή τεντοτήρα πλήρωσα 60 Ευρώ και όχι 110 που σου λένε.
HONDA CBR 600 F4i 2001
διευκρηνυση:
ο θορυβος-τριξιμο ακουγεται ΜΟΜΟ κατα την κινηση ποτε μα ποτε οταν το μηχανακι ειναι σταματημενο!!
QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
διευκρηνυση:
ο θορυβος-τριξιμο ακουγεται ΜΟΜΟ κατα την κινηση ποτε μα ποτε οταν το μηχανακι ειναι σταματημενο!! [/QUOTE]
Τσέκαρε την αλυσίδα κίνησης (καθάρισμα - γρασάρισμα - σωστό τέντωμα) και τα γρανάζια αν είναι σε καλή κατάσταση. Στις 3500 - 5500 στροφές αν στο ξανακάνει πάτα συμπλέκτη να ακούσεις αν τυχόν είναι από την αλυσίδα ο θόρυβος.
Με ένα ροπόκλειδο τσέκαρε τις βίδες που πιάνει το μοτέρ στο πλαίσιο και όσες άλλες έχουν εύκολη πρόσβαση. Μη ξεχάσεις τις βίδες των πλαστικών.
Αν τελικά ακούγεται η καδένα εκκεντροφόρων (χλωμό γιατί θα ακουγόταν και στο ρελαντί), ίσως χρειαστεί αλλαγή πέρα από τον τεντωτήρα και η γλύστρα. Βάλε πρόχειρα ένα πανί στην εξάτμιση να μειωθεί ο θόρυβός της να ακούσεις καλύτερα το μοτέρ.
Ισως όμως να θέλει απλό τέντωμα. Στο δικό μου μηχανάκι (ZZR 1100 96΄) μπορείς να ρυθμίσεις το τέντωμα της καδένας και μάνουαλ αφού δεν είναι και τόσο αυτόματη όσο υπολόγισε η kawasaki!!!, βγάζεις τον τεντωτήρα και υπολογίζεις περίπου σε πιο δόντι ήταν (τα μικρά δόντια του τεντωτήρα, όχι των εκκεντροφόρων) και τον ρυθμίζεις ένα ή δυο δόντια παραπάνω. Για ψάξου λίγο.