εδω παντως :
http://www.capital.gr/news.asp?Details=566585
το λεει ξεκαθαρα :
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ
Μαζί με τους τέσσερις τροχούς, προτείνεται η ένταξη στα τεκμήρια και των 2 τροχών, και συγκεκριμένα για τις μοτοσυκλέτες άνω των 500 κυβικών.
εδω παντως :
http://www.capital.gr/news.asp?Details=566585
το λεει ξεκαθαρα :
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ
Μαζί με τους τέσσερις τροχούς, προτείνεται η ένταξη στα τεκμήρια και των 2 τροχών, και συγκεκριμένα για τις μοτοσυκλέτες άνω των 500 κυβικών.
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
Στέφανε .... αν το κάνουν όπως την προηγούμενη δεκαετία με πάτωμα τα 500 κυβικά για τις μοτό μας νοιάζει όλους ....
Εγώ θυμάμαι πολύ καλά πως άνθιζαν οι πωλήσεις στα τετρακοσαράκια και πεντακόσια κυβικά και ψηλότερα τίποτα ... κοιτούσαμε τις μεγάλες μηχανές σαν διαστημόπλοια ...
πάντως αυτή η λογική που λέει ότι "έχω τρύπα στον προυπολογισμό σα μουνί πουτάνας και θα γαμίσω τον χαμηλόμισθο με μαγειρικές του τύπου τεκμαρτό εισόδημα ", μόνο στην ουγκάντα γίνονται .... σε χειρότερη φοροδιαφυγή θα οδηγήσουν τον κόσμο οι τυχάρπαστοι καριόληδες ...
![]()
Δεν λέω οτι είναι σωστό, έχεις καμιά ιδέα πώς θα φορολογηθούν ας πούμε οι γιατροί?
Να ζητάμε ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ίσως?Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Δεν λέω οτι είναι σωστό, έχεις καμιά ιδέα πώς θα φορολογηθούν ας πούμε οι γιατροί?
Με αυτά και αυτά πληρώνουμε εμείς τους φόρους τους και αυτοί κυκλοφορούν με Ferrari. Ενα τεκμηριάκι πάντως θα τους κάνει να κόψουν καμμιά αποδειξούλα παραπάνω, γιατί να κάνουν downgrade το Rari δεν παίζει σαν σενάριο. Βέβαια παίζει σαν σενάριο να ανοίξουν μια εταιρειούλα και να δουλεύουν εκεί σαν υπάλληλοι. Αλλά αν παραανοίξουν τέτοιες εταιρειούλες θα φορολογηθούν και ανάλογα, γιατί εκεί θα έχουν και ΦΠΑ και εισφορές που δεν έχουν εξ ορισμού σαν επάγγελμα![]()
![]()
![]()
"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...
Στην καλύτερη περίπτωση θα σου χρεώσει 40% παραπάνω, στην χειρότερη θα σου δείξη την πόρτα.Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Να ζητάμε ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ίσως?
Ναι έχω ... αλλά είναι δύσκολο και μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και σε αυτό το κλάδο γιατροί που δεν τα βγάζουν εύκολα πέρα ...Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
(διάτρητο συνταγολόγιο λέγεται η λύση ... )
![]()
Το ότι τα πράγματα έχουν ζορίσει για όλο τον κόσμο είναι αλήθεια. Ο καπιταλισμός και η φιλελευθεροποίηση δεν είναι Ελληνική πατέντα.Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Ειναι εντυπωσιακό πόσοι ανθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν στην ποιότητα ζωής του μέσου ευρωπαίου. Ας κάνει κανείς αλλοδαπός συμφορουμίτης μια σύγκριση της ζωής στας Ευρώπας πριν 6-7 χρόνια με την σημερινή.
Τώρα , όσο για τη σύγκριση των υποδομών και του βιοτικού επιπέδου Ελλάδας – Ευρώπης ….
Ειναι εντυπωσιακό πόσοι άνθρωποι εξακολουθούν να επεξεργάζοντε τα πάντα με πολιτικο κομματικά πιστεύω και μόνο. [/QUOTE]
Αν θεωρείς ότι αυτοί που αντιδρούν στα καραγκιοζιλίκια της εκάστοτε κυβέρνησης είναι μόνο οι…. «αναρχοκομουνίστες» τότε έχουμε… περισσότερους κι από την Ισπανία το 1936…με πολιτικά κριτήρια βλέπω τα ΠΑΝΤΑ…με κομματικά ΤΙΠΟΤΑ μιας και δεν ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ εδώ και πολλά χρόνια ….
Ειναι εντυπωσιακό πόσοι άνθρωποι πιστεύουν ότι ήταν δικαιώματα όλα αυτά τα "κεκτημένα" (με κόπο και αίμα) που κατάφεραν να διώξουν τις (όποιες) επενδύσεις από την Ελλάδα, και να στηρίξουν την παραοικονομία και την ψήφο των ανέργων προς τον κάθε πουλημένο.[/QUOTE]
Φαντάζομαι , ότι και η κατάργηση της δουλείας κατέστρεψε την ανάπτυξη που προσέφεραν οι βαμβακοκαλλιέργειες του νότου στην Αμερική….
Είναι εντυπωσιακό να μην έχει καταλάβει κάποιος στην Ελλάδα του 2008 ότι με 300€ το μήνα δόση αγοράζεις σπίτι. Επίσης είναι εντυπωσιακό ότι η αγορά είναι γεμάτη αγγελίες για ξενοίκιαστα σπίτια 20ετίας με πολύ χαμηλά ενοίκια ενώ τα νεόκτιστα νοικιάζονται στην διπλάσια τιμή.[/QUOTE]
Με 300 € δόση …παίρνεις σπίτι???? Ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε οι υπόλοιποι ??? Θα ήθελα περισσότερες λεπτομέρειες γιατί με ενδιαφέρει ….
Το πόσο είναι ο βασικός στην Ελλάδα το γνωρίζω. Επίσης γνωρίζω ότι είναι (σχεδόν πάντα) στο χέρι και τις επιλογές του καθενός να παίρνει 560 ή 1560 ή 2560. Οι πακιστανοί εργάτες που έβαψαν την πολυκατοικία 120€ την ημέρα λόγω σκαλωσιάς. [/QUOTE]
Μην λες τέτοια πράγματα γιατί μπορεί να φορολογηθούμε για τα εισοδήματα που ΘΑ μπορούσαμε να βγάλουμε…
Και είναι εντυπωσιακό 2 άνθρωποι να μου την λένε γιατί γράφω (αρνητικά) ότι όποια ανάπτυξη έχουμε είναι κρατικοδίαιτη.[/QUOTE]
Ο λόγος που σου την «λέω» είναι γιατί θέλω να εναρμονιστεί ο τιμοκατάλογος της Μοτοδυναμικης με αυτόν της ΥΑΜΑΗΑ στην Ευρώπη …600 – 800 € καπέλο έχει το ΤΕΝΕΡΕ στην Ελλάδα…..ήμαρτον
(ΠΑΝΤΑ φιλικά και στα πλαίσια του διαλόγου…αν σε έθιξα ή σε στεναχώρησα με κάτι που γράφω σου ζητώ προκαταβολικά συγνώμη και το σταματάω τώρα…)
![]()
![]()
![]()
Δεν είμαι σίγουρος οτι θέλω να πληρώνω την εφορία του γιατρού μου η του υδραυλικού μου η του συνεργειά μου οπότε κατά την γνώμη μου καλύτερα τεκμήρια.Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
Ναι έχω ... αλλά είναι δύσκολο και μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και σε αυτό το κλάδο γιατροί που δεν τα βγάζουν εύκολα πέρα ...
(διάτρητο συνταγολόγιο λέγεται η λύση ... )
![]()
Η "επανάσταση" του 81 πάντως έκλεισε Pirelli Citroen Toyota Opel ΄κλπΑρχικά δημιουργήθηκε από ggs Φαντάζομαι , ότι και η κατάργηση της δουλείας κατέστρεψε την ανάπτυξη που προσέφεραν οι βαμβακοκαλλιέργειες του νότου στην Αμερική….[/B]
Ρίξε μια ματιά. Δεν είναι ότι καλύτερο αλλά η μέγιστη δόση είναι 300 ευρά και η μικρότερη περίπου 150 Και μόλις μπορείς για κάτι παραπάνω, το νοικιάζεις ή το πουλάς και πας παρακάτω.Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs Με 300 € δόση …παίρνεις σπίτι???? Ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε οι υπόλοιποι ??? Θα ήθελα περισσότερες λεπτομέρειες γιατί με ενδιαφέρει …. .[/B]
Με τον Αλογομούρη όλα παίζουν....Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs Μην λες τέτοια πράγματα γιατί μπορεί να φορολογηθούμε για τα εισοδήματα που ΘΑ μπορούσαμε να βγάλουμε…[/B]
Διάλογο κάνουμε. Ενοείτε ότι δεν υπάρχει λόγος συγνώμηςΑρχικά δημιουργήθηκε από ggs (ΠΑΝΤΑ φιλικά και στα πλαίσια του διαλόγου…αν σε έθιξα ή σε στεναχώρησα με κάτι που γράφω σου ζητώ προκαταβολικά συγνώμη και το σταματάω τώρα…) .[/B]![]()
![]()
![]()
Όπως είπαν και παραπάνω... όσοι έχουν δίλιτρα αυτοκίνητα, πισίνες και ακίνητα, ας ανησυχήσουν... Αλλά και να μην γκρινιάζουν ότι δεν πάμε καλά σαν χώρα, γιατί μια χαρά περνάνε.
Οι υπόλοιποι που την βολεύουμε με ένα 250άρι cbf, απλά δεν μας νοιάζει το τεκμήριο.
Άρα όποιος γκρινιάζει για το τεκμήριο διαβίωσης έχει πολλά λεφτά ή απλά δηλώνει το μισό εισόδημα;
...
Καλά μην παίρνεις κι όρκο. Πήγαινε να τα δεις και υπολόγισε ΠΟΣΑ θέλεις ακόμα για να τα κάνεις κατοικήσιμα....Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
[B]Ρίξε μια ματιά. Δεν είναι ότι καλύτερο αλλά η μέγιστη δόση είναι 300 ευρά και η μικρότερη περίπου 150 Και μόλις μπορείς για κάτι παραπάνω, το νοικιάζεις ή το πουλάς και πας παρακάτω.
Το θέμα ενοικίου δεν παίζει αν το έχεις αγορασμένο με δάνειο. Απλά και μόνο γιατί αν είσαι έντιμος και κόβεις κανονικά την απόδειξη ενοικίου, έρχεται ο νταβάς και σου παίρνει το 40%.
Ενώ η δόση παραμένει σταθερή και ακλόνητη...
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Καλά μην παίρνεις κι όρκο. Πήγαινε να τα δεις και υπολόγισε ΠΟΣΑ θέλεις ακόμα για να τα κάνεις κατοικήσιμα....
Το θέμα ενοικίου δεν παίζει αν το έχεις αγορασμένο με δάνειο. Απλά και μόνο γιατί αν είσαι έντιμος και κόβεις κανονικά την απόδειξη ενοικίου, έρχεται ο νταβάς και σου παίρνει το 40%.
Εδώ σου παίρνει 40% απο αυτά που δουλεύεις (στην περίπτωση που εμφανίζεις κέρδος) δεν θα σου φορολογήσει τις "επενδύσεις"?
Το θέμα είναι οτι με την μείωση της φορολογίας (που θα γινόταν) θα αυξανοντουσαν οι επενδύσεις στην Ελλάδα![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Δεν διαφωνώ, αλλά στα περισσσότερα από αυτά πληρώνεις παραπάνω ενοίκιο από δόση αν θέλεις να μείνεις μέσα. Και στην τελική τα λεφτά του ενοικίου είναι χαμένα. Στην δόση κάτι σου μένει. Οπότε μάλλον είναι πιο λογικό να το αγοράσεις από το να το νοικιάσεις έτσι όπως είναι τα δεδομένα σήμερα.Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Καλά μην παίρνεις κι όρκο. Πήγαινε να τα δεις και υπολόγισε ΠΟΣΑ θέλεις ακόμα για να τα κάνεις κατοικήσιμα....
Και μην ξεχνάμε ότι τα παλιά είναι και υποτιμημένα τρελά, οπότε μόνο σε παλιό σπίτι θα έχεις την (όποια) δυνατότητα πώλησης τουλάχιστον στα λεφτα που το πήρες.
παληκάρια.. σενάριο...
Συνάδερφος δουλεύει στην εταιρία με μπλοκάκι.. παίρνει καθαρά μετά απο κρατήσεις, ΤΕΒΕ και αρχική εφορία-ΦΠΑ κοντά στα 1000 ευρώ. Έχει πάρει ενα αυτοκίνητο 1400cc.
έχουμε και λέμε... 1000Χ12=12000 που φορολογούνται με 10% το πρώτο 10 χίλιαρο (=1000) και με 12% αν θυμάμαι καλά τα επόμενα 2000 (άρα 240). Έχουμε δηλαδή ενα επιπλέον 1240ευρώ τον χρόνο εφορία. Προσθέτεις και τα 12.000ευρώ νομίζω που θέλει τεκμήριο για το Ι.Χ. άρα είναι στο όριο. Οτιδήποτε αγοράσει η προσθέσει σαν έξτρα έξοδο στην δήλωση του, θα τον σκίσουν με το νέο πόθεν έσχες αγορών.
Τι είπατε;.... εγώ απλά λέω οτι είναι κεφαλικός φόρος επι δικαίων και αδίκων , για να γεμίσουν οι τρύπιες τσέπες κάποιων... και απορώ που επιβραβεύονται κιόλας τα μέτρα απο κάποιους στον απόλυτο βαθμό. Ναι... σαφώς και κάποιοι φοροδιαφεύγουν και θέλουν χοντρό ματσούκι... αλλά καίγονται και πάρα πολλά χλωρά μαζί τους που δεν έχουν και την ίδια οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέρθουν. Απλά μαθηματικά είναι.
Κάποιος που γλυτώνει 20-30.000? τον χρόνο, σιγά μην νοιαστεί να δώσει 1400-2500 τον χρόνο σε σχέση με κάποιον που τα δηλώνει όλα λόγω μπλοκ και πρέπει να πληρώσει το ίδιο ποσό ενώ παίρνει το 1/3 χρημάτων του πρώτου.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Δεν διαφωνώ, αλλά στα περισσσότερα από αυτά πληρώνεις παραπάνω ενοίκιο από δόση αν θέλεις να μείνεις μέσα. Και στην τελική τα λεφτά του ενοικίου είναι χαμένα. Στην δόση κάτι σου μένει. Οπότε μάλλον είναι πιο λογικό να το αγοράσεις από το να το νοικιάσεις έτσι όπως είναι τα δεδομένα σήμερα.
Και μην ξεχνάμε ότι τα παλιά είναι και υποτιμημένα τρελά, οπότε μόνο σε παλιό σπίτι θα έχεις την (όποια) δυνατότητα πώλησης τουλάχιστον στα λεφτα που το πήρες.
Μάλλον δεν έχεις δικό σου σπίτι, ε;
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Δεν μιλάω υποθετικά. Για χψ λόγους αναγκαστήκαμε να νοικιάσουμε το σπίτι που είχαμε αγοράσει το 1999 και ως έντιμοι πολίτες :a31: δίναμε την κανονική απόδειξη.Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Δεν διαφωνώ, αλλά στα περισσσότερα από αυτά πληρώνεις παραπάνω ενοίκιο από δόση αν θέλεις να μείνεις μέσα. Και στην τελική τα λεφτά του ενοικίου είναι χαμένα. Στην δόση κάτι σου μένει. Οπότε μάλλον είναι πιο λογικό να το αγοράσεις από το να το νοικιάσεις έτσι όπως είναι τα δεδομένα σήμερα.
Το σπίτι μας έβαζε μέσα γύρω στα 2.600? τον χρόνο παρόλο που αυτό που ο μαλάκας θεωρούσε εισόδημα το έβλεπε άμεσα και ως πληρωμή του δανείου. Και μαζί μ΄αυτά σου ανεβάζει και τον συντελεστή στο 40% για ΟΛΑ τα εισοδήματα, αν είσαι κοντά στο όριο.
Μην ακούτε τις μαλακίες περί πάταξης της φοροδιαφυγής. Σαφώς υπάρχει αλλά δεν στρέφεται κατά των "υπόπτων" αλλά πρός τη μαλακισμένη αγελάδα. Ο δανεισμός του 2008 ξεπέρασε τα 44 δις ? που είναι περισσότερα απ΄τα λεφτά που δανείστηκε το κράτος το 2004 (χρονιά Ολυμπιακών).
Απλά πράγματα είναι. Αν οι επενδύσεις/μεταρυθμίσεις/ανάπτυξη/οικονομικός σχεδιασμός είναι για τον πούτσο καβάλα και δεν παράγει χρήμα, που θα βρείς τα λεφτά που λείπουν;
Ελα μου ντε;;;