Σελίδα 5 από 28 ΠρώτοΠρώτο 1234567891015 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 411

Θέμα: Τεκμήρια Διαβίωσης

Παγανιστικόν μέλος Το avatar του/της Κανένας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs

με πολιτικά κριτήρια βλέπω τα ΠΑΝΤΑ…με κομματικά ΤΙΠΟΤΑ μιας και δεν ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ εδώ και πολλά χρόνια ….
    Συγνώμη φίλε μου αλλά αυτοαναιρείσαι
    Αυτό δεν είναι πολιτική σκέψη και δεν λέγεσαι πολίτης αλλά ιδιώτης
    και αυτό ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ κακό
    Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    παληκάρια.. σενάριο...

Συνάδερφος δουλεύει στην εταιρία με μπλοκάκι.. παίρνει καθαρά μετά απο κρατήσεις, ΤΕΒΕ και αρχική εφορία-ΦΠΑ κοντά στα 1000 ευρώ. Έχει πάρει ενα αυτοκίνητο 1400cc.

έχουμε και λέμε... 1000Χ12=12000 που φορολογούνται με 10% το πρώτο 10 χίλιαρο (=1000) και με 12% αν θυμάμαι καλά τα επόμενα 2000 (άρα 240). Έχουμε δηλαδή ενα επιπλέον 1240ευρώ τον χρόνο εφορία. Προσθέτεις και τα 12.000ευρώ νομίζω που θέλει τεκμήριο για το Ι.Χ. άρα είναι στο όριο. Οτιδήποτε αγοράσει η προσθέσει σαν έξτρα έξοδο στην δήλωση του, θα τον σκίσουν με το νέο πόθεν έσχες αγορών.

Τι είπατε;.... εγώ απλά λέω οτι είναι κεφαλικός φόρος επι δικαίων και αδίκων , για να γεμίσουν οι τρύπιες τσέπες κάποιων... και απορώ που επιβραβεύονται κιόλας τα μέτρα απο κάποιους στον απόλυτο βαθμό. Ναι... σαφώς και κάποιοι φοροδιαφεύγουν και θέλουν χοντρό ματσούκι... αλλά καίγονται και πάρα πολλά χλωρά μαζί τους που δεν έχουν και την ίδια οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέρθουν. Απλά μαθηματικά είναι.

Κάποιος που γλυτώνει 20-30.000? τον χρόνο, σιγά μην νοιαστεί να δώσει 1400-2500 τον χρόνο σε σχέση με κάποιον που τα δηλώνει όλα λόγω μπλοκ και πρέπει να πληρώσει το ίδιο ποσό ενώ παίρνει το 1/3 χρημάτων του πρώτου.

Gandalf

Τα έχεις μπερδέψει.
    Απο το τεκμήριο δεν προκύπτει επιπλέον επιβάρυνση.Η επι πλέον επιβάρυνση προκύπτει απο την αλλάγή της κλίμακας στην φορολογία των ελευθερων επαγγελματιών.

Τώρα αν κάποιος που γλυτώνει έως σήμερα 20-30 χιλ το χρόνο και με αυτά έχει αυτοκίνητα και κότερα δεν θα τα γλυτώνει πλέον και δεν θα πληρώνει τα ίδια με με τον άλλο που παίρνει το 1/3 αλλά κόβει τιμολόγιο όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    ...Μην ακούτε τις μαλακίες περί πάταξης της φοροδιαφυγής. Σαφώς υπάρχει αλλά δεν στρέφεται κατά των "υπόπτων" αλλά πρός τη μαλακισμένη αγελάδα. Ο δανεισμός του 2008 ξεπέρασε τα 44 δις ? που είναι περισσότερα απ΄τα λεφτά που δανείστηκε το κράτος το 2004 (χρονιά Ολυμπιακών).
    Απλά πράγματα είναι. Αν οι επενδύσεις/μεταρυθμίσεις/ανάπτυξη/οικονομικός σχεδιασμός είναι για τον πούτσο καβάλα και δεν παράγει χρήμα, που θα βρείς τα λεφτά που λείπουν;

Ελα μου ντε;;;

+ όλα ....

(και τα χειρότερα έπονται .... όταν όλη η "βάση" της πυραμίδας ξεζουμιστεί τελείως και η κουτάλα με τα ζουμιά αδειάσει τότε να δούμε τι θα γίνει ... )

για να το κάνουμε λίγο πιο λιανά, πρίν αρχίσουμε να εμβαθύνουμε....

εργάζομαι ως υπάλληλος σε μια επιχείρηση και έχω ενα εισόδημα Χ για το οποίο φορολογούμαι ούτως ή άλλως.... απο αυτό το εισόδημα,
    αφαιρώ τα φακελάκια που έχω σκάσει απο δω και απο κει, για να έχω την περίθαλψη που δικαιούμαι ούτως ή άλλως, αφού ήδη τα έχω ''σκάσει'' στον ασφαλιστικό μου τομέα ...
    αφαιρώ επίσης τα νοσήλεια σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο, αφού το επόμενο διαθέσιμο ραντεβού στο δημόσιο νοσοκομείο είναι 2-3 μήνες μετά ...
    αφαιρώ και τους λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσω σε ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ κλπ κλπ στους οποίους βέβαια συνειδητοποιώ κοιτάζοντας το λογαριασμό, ότι μόνο το 1/4 αντιστοιχει σε χρήση ρεύματος-τηλεφώνου-νερού, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν φόρους (τι πρωτότυπο) άμεσους ή έμμεσους!
    πηγαίνω λοιπόν με τα υπόλοιπα (λέμε τώρα) και αγοράζω μια μοτοσυκλέτα 1300 κ.εκ. αξίας ?13.000!!! βέβαια μιλώντας αργότερα στο τηλέφωνο, με τον ξάδερφό που ζει σε μια άλλη χώρα μαθαίνω ότι την ίδια μοτοσυκλέτα την αγόρασε ?2000 φθηνότερα! βρε λές να είναι φόροι, τα παραπάνω που πλήρωσα?
    το καταπίνω κι αυτό και πηγαίνω να αγοράσω ένα κράνος κι ένα μπουφάν για να μπορέσω να απολαύσω τη μοτοσυκλέτα που μετά απο τόσο κόπο κατάφερα να αποκτήσω .... ρωτάω την τιμή, και συνειδητοποιώ ότι ο εξοπλισμός ασφαλείας αποτελεί είδος πολυτελείας στο προηγμένο και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος που έχω την τύχη να ζω!

με το χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και υπερήφανος για την ελληνική μου υπηκοότητα, φοράω το κράνος μου, καβαλάω την καλή μου και ξεκινάω για θεσσαλονίκη! φτάνω μετά απο κάμποσες στάσεις, σταματάω για ένα καφέ και έρχεται η ώρα να πληρώσω...?4 ο καφές, και όχι ?1.5 γιατί ως έλληνες είμαστε και large......βάζω το χέρι στην τσέπη και τραβάω ένα χαρτονόμισμα....λάθος...απόδειξη απο τα διόδια...τραβάω 2ο, ουπς πάλι διόδια .....ξανα...δε μπορεί....μετα απο 7 αποτυχημένες προσπάθειες, ναι κύριοι, έτσι εξηγούνται οι πολλές στάσεις, 7 ΦΟΡΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑ ΔΙΟΔΙΑ, πετυχαίνω το τελευταίο πεντάευρο και πληρώνω τον καφέ .......

για δες, μου έμεινε ενα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΥΡΩ στην τσέπη........

ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ ΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ????? ΚΑΠΟΥ ΔΕ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΑΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΛΛΟΝ!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

έννοια σας καριοληδες, και θα έρθει η ωρα σας.......συνεχιστε το βιολάκι σας, μέχρι να ξυπνησουν κι όσοι κοιμουνται ακομα, γαι να νιωσετε την αντίδραση στον τετράπαχο κωλο σας!!!!

οργή και αηδία, αυτές οι δυο λέξεις μου 'ρχονται αυτη τη στιγμη....
    στιγμές ...

Τα βόδια τα δένουν απ' τα κέρατα, τον άνθρωπο απ' το λόγο του ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
    για να το κάνουμε λίγο πιο λιανά, πρίν αρχίσουμε να εμβαθύνουμε....
    εσύ και εγώ πρίν αρχίσουμε την εμβάθυνση πρέπει να μιλήσουμε με ένα καλό "μάγειρα" γιατί έχουμε σοβαρό πρόβλημα ....

(κοινώς σκάντζες και αγορές τέλος .... )

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Συγγνώμη ρε παιδιά ένας που παίρνει το μήνα 800-900 ευρώ δε μπορεί να έχει tsi?? Δε κατάλαβα αυτά τα αυτοκίνητα μπορεί να τα έχει όποιος έχει εισόδημα πάνω απο 1500? το μήνα??
    Οι περισσότεροι για να πάρουν ένα αμάξι που τους αρέσει ή μια μηχανή τα πληρώνουν χρυσά στις τράπεζες ή κάνουν το σκατό τους παξημάδι... δε κατάλαβα εγώ θα φοροδιαφύγω που με κόπους κατάφερα να πάρω πχ το γκολφ το tsi?? Πάμε καλά?? Το αν ο καθένας πληρώνει τη τράπεζα χρυση για να πάρει ότι θέλει δε μας αφορά... Η φοροδιαφυγή είναι αλλού....

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
    Συγγνώμη ρε παιδιά ένας που παίρνει το μήνα 800-900 ευρώ δε μπορεί να έχει tsi?? Δε κατάλαβα αυτά τα αυτοκίνητα μπορεί να τα έχει όποιος έχει εισόδημα πάνω απο 1500? το μήνα??
    Οι περισσότεροι για να πάρουν ένα αμάξι που τους αρέσει ή μια μηχανή τα πληρώνουν χρυσά στις τράπεζες ή κάνουν το σκατό τους παξημάδι... δε κατάλαβα εγώ θα φοροδιαφύγω που με κόπους κατάφερα να πάρω πχ το γκολφ το tsi?? Πάμε καλά?? Το αν ο καθένας πληρώνει τη τράπεζα χρυση για να πάρει ότι θέλει δε μας αφορά... Η φοροδιαφυγή είναι αλλού....
    ναι καλή μου αλλού είναι όντως η φοροδιαφυγή .... απλά εσύ είσαι πιό εύκολο θύμα για ληστεία ...

κατάλαβες ;;

Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
    ναι καλή μου αλλού είναι όντως η φοροδιαφυγή .... απλά εσύ είσαι πιό εύκολο θύμα για ληστεία ...

κατάλαβες ;;
    Ο ληστής είναι κάνας καλός τουλάχιστον??

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Μάλλον δεν έχεις δικό σου σπίτι, ε;
    Σορρυ αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει....

Δεν μιλάω υποθετικά. Για χψ λόγους αναγκαστήκαμε να νοικιάσουμε το σπίτι που είχαμε αγοράσει το 1999 και ως έντιμοι πολίτες :a31: δίναμε την κανονική απόδειξη.

Το σπίτι μας έβαζε μέσα γύρω στα 2.600? τον χρόνο παρόλο που αυτό που ο μαλάκας θεωρούσε εισόδημα το έβλεπε άμεσα και ως πληρωμή του δανείου. Και μαζί μ΄αυτά σου ανεβάζει και τον συντελεστή στο 40% για ΟΛΑ τα εισοδήματα, αν είσαι κοντά στο όριο.
    Σωστά όλα. Αν δεν σε παίρνει το πουλάς και πας παρακάτω, έχοντας και μια υπεραξία (θεωριτικά)

[i]Μην ακούτε τις μαλακίες περί πάταξης της φοροδιαφυγής. Σαφώς υπάρχει αλλά δεν στρέφεται κατά των "υπόπτων" αλλά πρός τη μαλακισμένη αγελάδα. Ο δανεισμός του 2008 ξεπέρασε τα 44 δις ? που είναι περισσότερα απ΄τα λεφτά που δανείστηκε το κράτος το 2004 (χρονιά Ολυμπιακών). Απλά πράγματα είναι. Αν οι επενδύσεις /μεταρυθμίσεις/ανάπτυξη/οικονομικός σχεδιασμός είναι για τον πούτσο καβάλα και δεν παράγει χρήμα, που θα βρείς τα λεφτά που λείπουν;
    Ελα μου ντε;;; [/B]
    Ποιες επενδύσεις/ανάπτυξη/οικονομικός σχεδιασμός? Αυτά δεν παίζουν. Και όταν σταματήσει η Ευρώπη να πληρώνει τότε να δείτε κλάμα. Απόδειξη η επιβολή φόρων σε υπεραξίες μετοχών κλπ. Δεν φοβάται μην διώξει τους ξένους επενδυτές? (ποιούς???)

Ο δανεισμός των νοικοκυριών έχει στο μεγαλύτερο ποσοστό να κάνει με δευτερεύουσες καταναλωτικές ανάγκες. Είναι ηλίθιοι όλοι αυτοί που ανοίγουν αλυσίδες καταστημάτων στην Ελλάδα? Ερχετε και νέα αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών. Το ΙΚΕΑ δεν προλαβαίνει να πουλάει. (Ναι μεν φτηνά αλλα με απίστευτους τζίρους)

Στο σενάριο του μάγου, αν αλλάξουμε το πρόσωπο με εργολάβο/γιατρό/υδραυλικό/καλιτέχνη/μπογιατζή που έχει αυτοκίνητο 4500cc αυτός και 2000cc η σύζηγος, σπίτι 220τμ στα Βόρεια-Νότια προάστια, εξοχικό στην Πάρο και στέλνει και τα δύο του παιδιά σε κολλέγιο σε τι φόρο πάμε?

Ενα TSI ξεκινάει απο περίπου 20 χαρτιά. Με 72 δόσεις πας περίπου 400+ το μήνα η δόση. Αρά σου μένουν 400-500 το μήνα. Αν βάλουμε τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια θέλουμε άλλα 1500 το χρόνο (ασφάλεια κλοπής κλπ λόγω δανείου) Αρά 3 μήνες τον χρόνο δεν υπάρχεις. Να συνεχίσω? Ποίος θέλεις να πιστέψει ότι ζείς με τόσα?

Σίγουρα με τα ξερά θα καούν και χλωρά αλλά τεσπά δικαιώνεσαι δικαστικά. Μην είμαστε πάντως και τόσο απόλυτοι. Εχουμε φτάσει σε σημείο να λέμε ΟΛΟΙ ότι καλά κάνει όποιος μπορεί και κλέβει. Και καθόμαστε μισθωτοί και συνταξιούχοι και τρώμε το μαμήσι. Και έρχετε ο Αλογομούρης και λέει να επιβάλει φόρους σε αυτούς που κατα κόρον κλέβουν και γκρινιάζουμε.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Ο ληστής είναι κάνας καλός τουλάχιστον??
    Μπααααα....

Μια παλιοχαμούρα κότα λειράτη είναι, που δεν τα βάζει με του ομοίους του και ρίχνει φάπες στους πιτσιρικάδες
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Stefanos.. αν το τεκμήριο του Ι.Χ. περνάει το εισόδημα σου τότε φορολογείσαι για την έξτρα διαφορά που προκύπτει.. π.χ. εισόδημα 12000 τεκμήριο 12000, οπότε ότι άλλο αγοράσεις απο εκεί και πάνω ή ξοδέψεις σε ανεβάζει κλίμακα και φυσικά επιβάρρυνση.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
    ...Σίγουρα με τα ξερά θα καούν και χλωρά αλλά τεσπά δικαιώνεσαι δικαστικά. Μην είμαστε πάντως και τόσο απόλυτοι. Εχουμε φτάσει σε σημείο να λέμε ΟΛΟΙ ότι καλά κάνει όποιος μπορεί και κλέβει. Και καθόμαστε μισθωτοί και συνταξιούχοι και τρώμε το μαμήσι. Και έρχετε ο Αλογομούρης και λέει να επιβάλει φόρους σε αυτούς που κατα κόρον κλέβουν και γκρινιάζουμε.

????????????????????????????????????????????????????????

:hypnotize :hypnotize :hypnotize

Μπααααα....

Μια παλιοχαμούρα κότα λειράτη είναι, που δεν τα βάζει με του ομοίους του και ρίχνει φάπες στους πιτσιρικάδες

Δεν έχω να πληρώσω ... να παει αλλού

Τρελοκοτσιδού..!!!!

γιατι........ Το avatar του/της bartlal

Δεν έχω να πληρώσω ... να παει αλλού
    ε, τοτε ετοιμασου να σου παρει και τα σωβρακα........σου!
    :a29: just ME, MYself & Bart . + _ :a29:
    :-Q
    H κλίκα μου!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΝΕΝΑΣ
    Συγνώμη φίλε μου αλλά αυτοαναιρείσαι
    Αυτό δεν είναι πολιτική σκέψη και δεν λέγεσαι πολίτης αλλά ιδιώτης
    και αυτό ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ κακό

Αν εννοείς ότι η αποχή ΜΟΥ από τις εκλογές δεν είναι μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση , τότε κανείς λάθος …αν εννοείς κάτι άλλο …δεν το κατάλαβα και θα ηθελα να μου το εξηήσεις

Σελίδα 5 από 28 ΠρώτοΠρώτο 1234567891015 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Aλλα επίπεδα διαβίωσης...
    από guzzistas στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2011, 12:08
  2. Ερώτηση για τα νέα ΤΕΚΜΗΡΙΑ
    από trumpet στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 09/09/2008, 16:40

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα