Δηλαδή άμα για υπουργό οικονομικών είχαμε τον Μπαντέρας θα έτρεχες να τα χώσεις εεε ;;;Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
![]()
Δεν έχω να πληρώσω ... να παει αλλού![]()
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Δηλαδή άμα για υπουργό οικονομικών είχαμε τον Μπαντέρας θα έτρεχες να τα χώσεις εεε ;;;Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
![]()
Δεν έχω να πληρώσω ... να παει αλλού![]()
Συγγνώμη ρε παιδια, να πω κάτι? Τόση ώρα γκρίνια ακούω (διαβάζω) και τίποτα άλλο. Καμία πρόταση δεν έχει κανείς? Σαν τον Γιωργάκη που τον κοροϊδεύουν οτι δεν έχει αντιπρόταση γίναμε όλοι?
Να κάνω εγώ μία πρόταση?
ΕΝΕΡΓΟ ΚΡΑΞΙΜΟ!!
Θες φακελάκι doctor? Τώρα επι τόπου τις αρχές!!!
Με χρεώνεις 4 ευρώ για ένα καφέ που πουλάς χωρίς απόδειξη? Τώρα τη αγορανομία και δεν ξαναπατάω το πόδι μου εδώ (ουτως η άλλως ο επόμενος καφές θα έχει και ροχάλα μέσα).
Όσο για την παιδεία... Είναι άλλο θέμα. Ακαδημαϊκός είμαι (στα πολύ πρώτα βήματα και ήδη τα παρατάω). Όσο η νεολαία βγαίνει στους δρόμους και φωνάζει οι ακαδημαικοί που δεν εχουν παραδόσεις αξιοποιούν το χρόνο τους (ούτως η άλλως γίνεται αυτό βασικά) κάνοντας consultancy jobs. Αυτά είτε μαύρα είτε δηλωμένα είναι extra λεφτά στην τσέπη για δουλειά που έκαναν όσο παραλληλα τους πλήρωνε το κράτος για να διδάσκουν.
Εισαι καθηγητής λυκείου και θες ιδιαίτερα? Δώσε απόδειξη αλλιώς καταγγελία! Ούτως η άλλως χαρτζιλίκι παίρνεις κάνοντας τη δουλειά γιατί να το πάρεις μαύρο??? Και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο?
Αντί να κάνετε νεύμα στους ακράνωτους οτι υπάρχει μπλόκο παρακάτω γιατί δεν τους ΚΡΑΖΕΤΕ (όχι με νεύματα και χαμόγελα)! Ή γιατί δεν λέτε στον αστυνόμο που κάνει πως δεν είδε 'γιατί δεν κάνεις τη δουλειά σου σωστά?' Έσοδα για το κράτος ειναι κι αυτά!
Αλλά το μόνιμο άγχος είναι μην μας πούνε χαφιέδες και προκειμένου να μας χαρακτηρίσουν έτσι προτιμάμε να πληρώνουμε τους φόρους και να γκρινιάζουμε!!!
Για αγορές από 1/1/2006 δεν παίζει αυτό καθώς φορολογεί την υπεραξία.Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Σωστά όλα. Αν δεν σε παίρνει το πουλάς και πας παρακάτω, έχοντας και μια υπεραξία (θεωριτικά)
Ποιες επενδύσεις/ανάπτυξη/οικονομικός σχεδιασμός? Αυτά δεν παίζουν. Και όταν σταματήσει η Ευρώπη να πληρώνει τότε να δείτε κλάμα. Απόδειξη η επιβολή φόρων σε υπεραξίες μετοχών κλπ. Δεν φοβάται μην διώξει τους ξένους επενδυτές? (ποιούς???)
Και έρχετε ο Αλογομούρης και λέει να επιβάλει φόρους σε αυτούς που κατα κόρον κλέβουν και γκρινιάζουμε.
Να είσαι σίγουρος ότι οι υπεραξίες προς ξένους επενδυτές δεν είναι καθόλου εύκολο να εφαρμοστεί και θα περιοριστεί στους ντόπιους. Καταρχήν οι περισσότεροι ξένοι οίκοι είναι μεσολαβητές πελατών τους που σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεί ποιός είναι ο τελικός πελάτης, τι φόρο πληρώνει στην πατρίδα του κλπ κλπ κλπ.
Όσον αφορά την φορολόγηση των μερισμάτων είναι ΚΑΡΑΠΑΡΑΝΟΜΗ, εφόσον τα μερίσματα προέρχονται από ΗΔΗ φορολογημένα κέρδη.
Το κόλπο με τον φόρο επί των επενδύσεων το είχε ξανακάνει πριν μερικά χρόνια ο άλλος μαλάκας. Τότε ήθελε να φορολογήσει τα ομόλογα και επειδή θα του τα έφερναν στο κεφάλι οι ξένοι που τα είχαν αγοράσει, εξαίρεσε τους αλλοδαπούς απ΄την φορολόγηση. Οι έλληνες βρήκαν μια τρύπα που λεγόταν coupon washing και το 2006 το κατήργησε τελείως.
Μαζί σου για τους φοροφυγάδες. Κάτσε να δούμε του χρόνου όμως πόσα θα είναι τα έσοδα απ΄την φοροδιαφυγή που τσάκωσε και πόσα απ΄την επαναφορά των τεκμηρίων.![]()
παιδια επειδη δεν παρακολουθω τηλεοραση, εχει εφαρμοστει το μετρο η ειναι ακομα προταση?
+ 1Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Για αγορές από 1/1/2006 δεν παίζει αυτό καθώς φορολογεί την υπεραξία.
Να είσαι σίγουρος ότι οι υπεραξίες προς ξένους επενδυτές δεν είναι καθόλου εύκολο να εφαρμοστεί και θα περιοριστεί στους ντόπιους. Καταρχήν οι περισσότεροι ξένοι οίκοι είναι μεσολαβητές πελατών τους που σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεί ποιός είναι ο τελικός πελάτης, τι φόρο πληρώνει στην πατρίδα του κλπ κλπ κλπ.
Όσον αφορά την φορολόγηση των μερισμάτων είναι ΚΑΡΑΠΑΡΑΝΟΜΗ, εφόσον τα μερίσματα προέρχονται από ΗΔΗ φορολογημένα κέρδη.
Το κόλπο με τον φόρο επί των επενδύσεων το είχε ξανακάνει πριν μερικά χρόνια ο άλλος μαλάκας. Τότε ήθελε να φορολογήσει τα ομόλογα και επειδή θα του τα έφερναν στο κεφάλι οι ξένοι που τα είχαν αγοράσει, εξαίρεσε τους αλλοδαπούς απ΄την φορολόγηση. Οι έλληνες βρήκαν μια τρύπα που λεγόταν coupon washing και το 2006 το κατήργησε τελείως.
Μαζί σου για τους φοροφυγάδες. Κάτσε να δούμε του χρόνου όμως πόσα θα είναι τα έσοδα απ΄την φοροδιαφυγή που τσάκωσε και πόσα απ΄την επαναφορά των τεκμηρίων.![]()
Στέκομαι μόνο σ΄αυτό απ΄το κείμενο σου (το υπόλοιπο θα το δώ αργότερα). Κοίτα λοιπόν στην παρακάτω παράθεση, πως θα χρησιμοποιήσουν/ανταμείψουν αυτούς που "κράζουν"Αρχικά δημιουργήθηκε από aldo
Με χρεώνεις 4 ευρώ για ένα καφέ που πουλάς χωρίς απόδειξη? Τώρα τη αγορανομία και δεν ξαναπατάω το πόδι μου εδώ (ουτως η άλλως ο επόμενος καφές θα έχει και ροχάλα μέσα).
Ιδιαίτερη σημασία να δωθεί, στο ότι δεν ξεκαθαρίζει τι θα είναι τεκμήριο (αν είναι παραπάνω απ΄ότι δηλώνεις), αλλά "προτείνεται να χρησιμοποιηθούν ως στοιχείο για τον υπολογισμό και την επιβολή τεκμηρίου."Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
Οι αποδείξεις, που μαζεύουμε από την 1η Αυγούστου του 2007 για να εξασφαλίζουμε έκπτωση από το φόρο, προτείνεται να χρησιμοποιηθούν ως στοιχείο για τον υπολογισμό και την επιβολή τεκμηρίου. Το συγκεκριμένο τεκμήριο θα περιορίσει και τα φαινόμενα δήλωσης υπερβολικών δαπανών αυτής της κατηγορίας, που καταγράφηκαν στις φετινές δηλώσεις.
Ίσως να κάνω λάθος γιατί δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά πολυυυυύ συζήτηση χωράει.
Πρόταση υπό συζήτηση.Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
παιδια επειδη δεν παρακολουθω τηλεοραση, εχει εφαρμοστει το μετρο η ειναι ακομα προταση?
Εχει να φορολογήσει διάφορα που δεν έχει ακουμπήσει ακόμα (προσόδους απο ομόλογα κλπ) Οσο για τους ξένους : εξαρτάται πώς διαχειρίζονται από το εδώ σύστημα οι πελάτες. Σε ποιανού όνομα είναι το account. Με λίγη καλή θέληση (λέμε τώρα) μπορεί να μαζέψει πολλά από εκεί.Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Για αγορές από 1/1/2006 δεν παίζει αυτό καθώς φορολογεί την υπεραξία.
Μαζεύεις αποδείξεις για να τύχεις έκπτωσης φόρου. Αν είσαι στόκος επισυνάπτεις με την δηλωσούλα σου αποδείξεις 10 χιλιάδων ενώ έχεις εισόδημα 9 χιλιάδες. Κάποιους θα τσιμπίσει, και κάποιοι λογιστάδες θα βρεθούν τα ανάσκελαΑρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
Οι αποδείξεις, που μαζεύουμε από την 1η Αυγούστου του 2007 για να εξασφαλίζουμε έκπτωση από το φόρο, προτείνεται να χρησιμοποιηθούν ως στοιχείο για τον υπολογισμό και την επιβολή τεκμηρίου. Το συγκεκριμένο τεκμήριο θα περιορίσει και τα φαινόμενα δήλωσης υπερβολικών δαπανών αυτής της κατηγορίας, που καταγράφηκαν στις φετινές δηλώσεις.
--------------------------------------------------------------------------------
Ιδιαίτερη σημασία να δωθεί, στο ότι δεν ξεκαθαρίζει τι θα είναι τεκμήριο (αν είναι παραπάνω απ΄ότι δηλώνεις), αλλά "προτείνεται να χρησιμοποιηθούν ως στοιχείο για τον υπολογισμό και την επιβολή τεκμηρίου."
Ίσως να κάνω λάθος γιατί δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά πολυυυυύ συζήτηση χωράει.]![]()
![]()
"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...
Μια και το αναλύετε αρκετά το θέμα
Να ρωτήσω και εγώ κάτι
Αν υποθέσουμε ότι στης αρχές του έτους 2008 αποφάσισα να αγοράσω ένα TDM 900 ας πούμε με κόστος αγοράς 9600
Και έρχονται στο τέλος του χρόνου και μου λένε ότι πλέον άλλαξαν τα πράγματα και θα με φορολογούν με το Χ πόσο γιατί αν συνεχίσω να το έχω δεν αποδέχονται ότι ο μισθός μου είναι 800 εύρο πχ
Ας υποθέσω ότι είμαι εξαίρεση και λέω καλά κάνουν οι άνθρωποι πρέπει να με φορολογήσουν η να το πουλήσω και να πάρω κάτι μικρότερο.
Δεν έχω το δικαίωμα να πεινάω, να μην αγοράζω ρούχα, να μην πηγαίνω για καφέ κτλ για να το συντηρώ.
Ποίος θα μου αποζημιώσει την χασούρα που θα έχω αν αποφασίσω να συμμορφωθώ και να το πουλήσω.
Αν το έχω αγοράσει με δάνειο και δεν έχω το δικαίωμα να το πουλήσω αν δεν το εξοφλήσω πρώτα ποίος θα με καλύψει.
Ξέρω την απάντηση
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί προσπαθούν να ωθήσουν την καταναλωτική μανία του κόσμου σε όλο και μικρότερης αξίας αντικείμενα
Κυρίως σε αντικείμενα με σχεδόν μηδενική αξία μεταπώλησης
Μπορώ βεβαίως να υποθέσω ότι ο καλύτερος εργάτης είναι
αυτός που χρωστάει άρα δεν είναι ελεύθερος να αγωνιστεί.
Αυτός που ξοδεύει συνέχεια αγοράζοντας αγαθά για να συντηρεί το σύστημα
Αυτός που δεν έχει απόθεμα κεφαλαίου η ακίνητη περιουσία για να μην έχει ελπίδες να την αυξήσει
Αυτός που το εισόδημα του δεν υπερβαίνει τα έξοδα του κατά πολύ
Αλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλά τα πράγματα.
![]()
Περί τεκμηρίων...
Αν το κάνουν σωστά θα μπορούσαν να πιάσουν τον εξής γνωστό μου (ετοιμάσου να σαλτάρεις)...
Παίρνει μισθό μερικές χιλιάδες ευρώ το μήνα, ζεί σε διαμέρισμα 160 τ.μ. σε πολύ καλή περιοχή των νοτίων προαστείων, έχει εξοχικό σε νησάκι, πρόσφατα αγόρασε sport διθέσιο στην τιμή των 49,900 ευρώ και με καμάρι σου λέει "Πήρα επιστροφή από τη εφορεία 700 ευρώ!" Τον κράζω και φωνάζω για τα παιδιά που παίρνουν 700 ευρώ μηνιαίως, για τους ηλικιωμένους, τη δημόσια υγεία κλπ κλπ... Και καταγγελία να κανω τα έχει όλα κρυφά και νομιμοφανή... Έτσι οπως είναι τα πράγματα απο που μπορεί να τον πιάσουν????
Ναι αυτό εννοώΑρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Αν εννοείς ότι η αποχή ΜΟΥ από τις εκλογές δεν είναι μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση , τότε κανείς λάθος …αν εννοείς κάτι άλλο …δεν το κατάλαβα και θα ηθελα να μου το εξηήσεις
![]()
![]()
η ψήφος είναι το τελευταίο ψήγμα δημοκρατίας, που υποτίθεται ότι έχουμε και ο μόνος τρόπος, να αλλάξει κάτι και εσύ απέχεις
θα μου πεις ότι ακόμα και εμείς που διαμαρτυρόμεθα σε αυτό το νήμα μάλλον κάποιον από αυτούς ψηφίζουμε, γιατί αν δεν γλείφαμε αυτό που φτύνουμε, δεν θα είχαμε αυτά τα καθεστώτα από την δήθεν μεταπολίτευση μέχρι τώρα ( μην σου πω από την απαρχή του κράτους των γραικών)
![]()
Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση
Μ΄αρέσει η ρομαντική διάθεση που βλέπεις τα πράγματα και θα ήθελα πραγματικά να γίνονταν πραγματικότητα αυτά που θέλεις (ουμε).Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Εχει να φορολογήσει διάφορα που δεν έχει ακουμπήσει ακόμα (προσόδους απο ομόλογα κλπ) Οσο για τους ξένους : εξαρτάται πώς διαχειρίζονται από το εδώ σύστημα οι πελάτες. Σε ποιανού όνομα είναι το account. Με λίγη καλή θέληση (λέμε τώρα) μπορεί να μαζέψει πολλά από εκεί.
Για τα ομόλογα που αναφέρεις, δες το παραπάνω που έγραψα. Μπορεί να το ξαναφέρει, αλλά να είσαι σίγουρος ότι πάλι εγώ και εσύ θα πληρώσουμε τους υποτιθέμενους φόρους που θα πάρει.
Το γιατί είναι απλό. Όσοι τα αγοράζουν θα θέλουν μια απόδοση Χ πάνω απ΄το euribor. Αν τους βάλει ένα 10% πχ, πολύ απλά θα απαιτήσουν την σταθερή απόδοση που κάνει ελκυστικά τα ομόλογα, δλδ θα αυξήσει το επιτόκιο που προσφέρει, κάτι που αυξάνει το κόστος χρήματος που θα πρέπει να πληρώσουμε....![]()
Για τα accounts που λες άστο.... Οι ξένοι δουλεύουν με τους omnibus accounts δλδ δεν βλέπεις τον τελικό πελάτη, αλλά μόνο τον broker (Goldman Sachs πχ). Στο θέμα με τους omnibus accounts έχει ηττηθεί κατα κράτος όποτε το έχει θέσει. Ασε που με την εφαρμογή του Turquoise ούτε που θα παίρνει χαμπάρι ποιοι είναι οι αγοραστές και πωλητές....![]()
Εχεις τις εξείς επιλογές:Αρχικά δημιουργήθηκε από toulis
A/ Αγοράζω μέχρι εκεί που φτάνω.
Β/ Αγοράζω και πληρώνω τους εξτρα φόρους.
Γ/ Πληρώνω δάνεια σε τράπεζες. (Αν αγοράσεις το TDM με δάνειο έχεις τεκμήριο και για τα 900cc και για τις δόσεις που πλήρωσες)
Δ/ Μαζεύω λεφτά και αγοράζω όταν μπορώ. (από εισοδήματα παρελθόντων χρήσεων)
Ε/ Δεν αγοράζω τίποτα και είμαι ελευθερος.
Εσυ αποφασίζεις και εσυ πληρώνεις ανάλογα. Απλό είναι.
spam on Δε μου αρέσει ο Παντέρας....spam ofΑρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
Δηλαδή άμα για υπουργό οικονομικών είχαμε τον Μπαντέρας θα έτρεχες να τα χώσεις εεε ;;;![]()
Φυσικά πρώτη πρώτη θα έτρεχα.. τουλάχιστον θα έλεγα μου τα παίρνει ένας παίδαρος![]()
![]()
Τρελοκοτσιδού..!!!!
Αυτό είναι λογικό και καλά θα κάνει. Αλλά νομίζω ότι ΔΕΝ λέει αυτό.....Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Μαζεύεις αποδείξεις για να τύχεις έκπτωσης φόρου. Αν είσαι στόκος επισυνάπτεις με την δηλωσούλα σου αποδείξεις 10 χιλιάδων ενώ έχεις εισόδημα 9 χιλιάδες. Κάποιους θα τσιμπίσει, και κάποιοι λογιστάδες θα βρεθούν τα ανάσκελα![]()
![]()
Λέει ότι θα χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο προσδιορισμού, δλδ αν δηλώνεις 10.000 και πας 3.000 από πίτσες θα μπορεί αυθαίρετα θα υπολογίσει μεγαλύτερο τεκμαρτό εισόδημα. Μπορεί να το καταλαβαίνω λάθος βέβαια..
Αυτο θα είναι όχι απλώς αποριπτέο από τα δικαστήρια. Ασε που ούτε σε 20 χρόνια δεν θα μπορέσουν να το στηρίξουν μηχανογραφικά.Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Αυτό είναι λογικό και καλά θα κάνει. Αλλά νομίζω ότι ΔΕΝ λέει αυτό.....
Λέει ότι θα χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο προσδιορισμού, δλδ αν δηλώνεις 10.000 και πας 3.000 από πίτσες θα μπορεί αυθαίρετα θα υπολογίσει μεγαλύτερο τεκμαρτό εισόδημα. Μπορεί να το καταλαβαίνω λάθος βέβαια..
Για το παραπάνω δηλώνω αδιάβαστος![]()