me transalp 600 model 99 einai kala an phgenw 140km me 6500rpm? h mhxanh zorizetai h einai ok?
me transalp 600 model 99 einai kala an phgenw 140km me 6500rpm? h mhxanh zorizetai h einai ok?
αν δεν μπορεις να καταλαβεις πραγματικα ποτε ζοριζεται η μηχανη σου και ποτε οχι νομιζω πως δεν πρεπει να την ξανακαβαλησεις...
Δεν είμαι κατάλληλος να σου απαντήσω και μάλλον πρέπει περιμένεις μέχρι δευτέρα για σωστές και λάθος απαντήσεις
Θα σου πω όμως ένα γενικό κανόνα που ακολουθώ με ευλάβεια
Ποτέ μην ταξιδεύεις συνεχόμενα σε περισσότερες στροφές από αυτές τις μέγιστης ροπής στρέψης
Και αυτή(η μέγιστη ροπή στρέψης ) είναι σύμφωνα με την ακατονόμαστη στις 6000 στροφές
Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση
Οταν πρωτοδηγησα επειδη δεν ηξερα πως να καταλαβαινω αν ζοριζεται, εβαλα μπουρι οχι βελτιωτικο απλα για ηχο. Ισως να κανεις κατι τετοιο. Εννοειται οτι το ΤΑ δεν ειναι ΧΤ, κατι αναλογο με το υφος της μηχανης.
Αλλα φιλε καποιος παραπανω ειπε κατι πολυ σωστο. Αν δε τη νιωθεις κατω απο τα καπουλια σου ποτε ζοριζεται, ισως πρεπει να ξεκαβαλησεις για λιγο καιρο. Η προσοχη σου πρεπει να ειναι στραμμενη στο δρομο και στο διτροχο οχημα σου, δεν ειναι αυτοκινητο, η βασικη ιδεα κινησης του ειναι η ισορροπια αν κατι γινεται λαθος, δεν ειναι ελεγμενο, ασερβαριστο, μη συντηρημενο, κακοποιειται συστηματικα οι συνεπειες θα ειναι ολεθριες εν κινησει με την παροδο του χρονου.
Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...
Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
----------------------> τίποτα!!
σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Οταν πρωτοδηγησα επειδη δεν ηξερα πως να καταλαβαινω αν ζοριζεται, εβαλα μπουρι οχι βελτιωτικο απλα για ηχο. Ισως να κανεις κατι τετοιο.
Εννοειται οτι το ΤΑ δεν ειναι ΧΤ, κατι αναλογο με το υφος της μηχανης.
Αλλα φιλε καποιος παραπανω ειπε κατι πολυ σωστο. Αν δε τη νιωθεις κατω απο τα καπουλια σου ποτε ζοριζεται, ισως πρεπει να ξεκαβαλησεις για λιγο καιρο. Η προσοχη σου πρεπει να ειναι στραμμενη στο δρομο και στο διτροχο οχημα σου, δεν ειναι αυτοκινητο, η βασικη ιδεα κινησης του ειναι η ισορροπια αν κατι γινεται λαθος, δεν ειναι ελεγμενο, ασερβαριστο, μη συντηρημενο, κακοποιειται συστηματικα οι συνεπειες θα ειναι ολεθριες εν κινησει με την παροδο του χρονου.![]()
Συγνώμη φίλε μου που παρεμβαίνω, αλλά σε αυτό που τον συμβουλεύεις βρίσκεις ισορροπία ?
Του λες να βάλει ελευθέρας για να βγαίνουν οι άνθρωποι στα μπαλκόνια και να του λένε αλαχτην την γ@μημενη την ταχύτητα, δεν βλέπεις που ζορίζετε?
![]()
![]()
Και δεύτερον βλέπετε ότι αγόρασε τρανσαλπ ήδη(άρα είναι ήδη αργά) και είναι μάλλον άπειρος γιατί τον αποπαίρνεται ?
Τρίτον και τέλος
πάμε στοίχημα ότι αύριο θα του πουν ότι δεν έχει πρόβλημα και ότι δεν ζορίζετε ακόμα και σε πιο πολλές στροφές?
:smilea:
Στο CB δεν ειχα βαλει ελευθερας, ενα τελικο της sebring ειχα βαλει που ηταν μονο ενα τονο πιο βαθυς ο ηχος απο το μαμισιο. Δεν ειπα να βαλει ελευθερας κατι τετοιο εννοουσα. Παρα πολλοι το κανουν. Προφανως δε μπορει να την καταλαβει απο κατω του ποτε ζοριζεται, τι καλυτερο λοιπον απο τον ηχο; Και σιγα σιγα θα συνδυασει τον ηχο με τις υπολοιπες ενδειξεις του ποτε ζοριζεται η μηχανη.
Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...
Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
Ξέχνα τα περί μη ξανακαβαλήματος της μηχανής σου φίλε μου.
Κανείς δεν ξεκίνησε να οδηγάει γνωρίζοντας αυτό που ρωτάς και πολλά άλλα.
Το να κρατάς την μέση ταχύτητά σου κοντά στις στροφές του κινητήρα που αποδίδει την μέγιστη ροπή,, στη μηχανή σου όπως είπε και ο κανένας είναι στις 6000σ.α.λ. είναι μια καλή αρχή.![]()
ρε...!!??Αρχικά δημιουργήθηκε από volioths
h mhxanh zorizetai h einai ok?![]()
![]()
γιατί όμως ακολουθείς το παραπάνω?Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΝΕΝΑΣ
Θα σου πω όμως ένα γενικό κανόνα που ακολουθώ με ευλάβεια
Ποτέ μην ταξιδεύεις συνεχόμενα σε περισσότερες στροφές από αυτές τις μέγιστης ροπής στρέψης
ρε....!!!!????Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Οταν πρωτοδηγησα επειδη δεν ηξερα πως να καταλαβαινω αν ζοριζεται, εβαλα μπουρι οχι βελτιωτικο απλα για ηχο.![]()
γιατί πράγμα..?Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
.......... είναι μια καλή αρχή.![]()
Για λόγους κυρίως αξιοπιστίας και μακροζωιας του κινητήραΑρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
γιατί όμως ακολουθείς το παραπάνω?
Στην περιοχή τής μέγιστης ροπής στρέψης βρίσκεται η χρυσή τομή των συμβιβασμών του λαγού και της χελώνας
Ε δεν νομίζω να ενδιαφέρει τον φίλο μας η γραμμική ταχύτητα του εμβόλου και οι περιορισμοί της αντοχής υλικών και η πάλη της θερμοδυναμικής με την αεροδυναμική :smilea:
Αν και δεν πολυσυμφωνώ, οφείλω να παραδεχθώ ότι έχεις άποψη.Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΝΕΝΑΣ
Για λόγους κυρίως αξιοπιστίας και μακροζωιας του κινητήρα
Στην περιοχή τής μέγιστης ροπής στρέψης βρίσκεται η χρυσή τομή των συμβιβασμών του λαγού και της χελώνας
Ε δεν νομίζω να ενδιαφέρει τον φίλο μας η γραμμική ταχύτητα του εμβόλου και οι περιορισμοί της αντοχής υλικών και η πάλη της θερμοδυναμικής με την αεροδυναμική :smilea:
Το ερώτημα του φίλου παραμένει, ωστόσο.
Κανείς πιο ειδικός να μας πει, δεν υπάρχει...?
ζορίζεται ή δεν? στις 6500σαλ ή στις 7500..?
στο κόκκινο ζορίζεται (κοκκινίζει), λίγο πριν όμως...?
καλαΑρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
ρε....!!!!????![]()
το βαλα κυριως για τον ηχο
![]()
![]()