Γενικές πληροφορίες
----Αν έχετε αποφασίσει από πριν ότι θα κάνετε τη διαδρομή με διανυκτερεύσεις όπου νυχτώνει δεν θα βοηθήσει πολύ το να αποφασίσετε που θα “την πέσετε” μόλις νυχτώσει ή μόλις καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε άλλο.
Δυο λύσεις –ανάλογα με το τι κουμάσια είστε- υπάρχουν
-Μπαίνετε από πριν στο www.camping.info και τσεκάρετε τι υπάρχει γύρω από το σημείο που πιστεύετε ότι μπορείτε να φτάσετε σε μια μέρα και για 50 χιλιόμετρα πριν και μετά από αυτό. Σημειώστε ενα χωριό που να είναι κοντά και κάντε τα κουμάντα σας.
-Φορτώνετε στο gps –αν είστε τέτοιος τύπος- τα κάμπινγ από όπου θα περάσετε και αποφασίζετε πριν νυχτωσει ποιο σας βολεύει.
Ανάλογα τα γούστα και οι δυο λύσεις κάνουν τα πράγματα πιο απλά.
Κάποια κομμάτια δεν έχουν τόσο πυκνά καμπινγκ ενω κάποια άλλα (Γαλλία και Ισπανία στα πυρηναία, Βασκία, Προβηγκία και παραλία, Νότια Ισπανία και παραλιακά) έχουν πινακίδες για κατασηνώσεις έξω από σχεδόν κάθε χωριό ή έστω σε αποστάσεις λιγότερες των 30 χιλιομέτρων. Υπάρχει και η δυνατότητα χύμα διανυκτέρευσης σε δασικές εκτάσεις πάνω στους επαρχιακούς της Γαλλίας.
Μην περιμένετε να φτάσετε στο καμπινγκ για να φάτε. Κάντε μια επισκεψη σε κάποιο μαγαζάκι στην προτελευταία στάση και πάρτε βασικές προμήθειες για τις δύσκολες νυχτερινές πείνες.
---- Βενζίνες.
Στην Ιταλία όλα είναι πιο εύκολα καθώς υπάρχουν σχεδόν σε κάθε οικισμό 24 ωρα βενζινάδικα με μηχανισμούς που δέχονται χαρτονομίσματα. Δεν είναι τίποτα πολύπλοκο αλλά θέλει μια προσοχή στην επιλογή της αντλίας ώστε να βάλετε το καύσιμο της επιλογής σας. Αν δεν είστε σίγουροι βάλτε ενα τάληρο πρώτα και αν όλα πάνε καλά βάζετε κι άλλο. Προτιμήστε χαμηλότερο ποσό από όσο νομίζετε ότι χωράει το ρεζερβουαρ.
Στη Γαλλία από όπου περάσαμε δεν έχει τέτοια βενζινάδικα και τα περισσότερα κλείνουν 8-8.30 το βράδυ για να ξαναανοίξουν το πρωι.
Στην Ισπανία στις μεγάλες εθνικές υπάρχουν πινακίδες για σταθμους ανεφοδιαμού οι οποίοι απέχουν περίπου 30-40 χιλιόμετρα. Αν η ρεζέρβα σας κρατάει λιγότερο μην το ρισκάρετε. Στο νότο έχει και γύπες που περιμένουν κάτι τέτοιους τύπους πως και πως.
Στην Πορτογαλία δεν ξέρω τι γίνεται τη νύχτα πέρα από το ότι στην Λισσαβώνα κλείνουν τα περισσότερα το βράδυ και έξω από την πόλη δεν πετύχαμε βράδυ.
Γενικά υπάρχουν όλες οι εκδοχές για το πως βάζεις βενζίνη. Στα περισσότερα βάζεις μόνος σου. Σε κάποια βάζεις και μετά πληρώνεις και σε κάποια πληρώνεις και μετά βάζεις εκτός αν θες να φουλάρεις.
----Αν θέλετε ναα περάσετε “εστω για ένα καφέ” από κάποια πόλη αποχαιρετήστε από πριν τουλάχιστον ενα δίωρο -αν η καθαρή στάση σας είναι μιας ώρας- μέχρι να μπείτε, να βγείτε και να βρείτε χώρο στάθμευσης.
Βροχή μπορεί να συναντήσετε οπουδήποτε με σαφώς λιγότερες πιθανότητες στο νότο και περισσότερες στην προβηγκία και γύρω από τα πυρηναία.
Συνολικά πέρα από τα 540 Ε της βενζίνης έδωσα κανα πενηντάρι για τα ελάχιστα συγκτητικά χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομους.
180Ε κόστισαν τα εισητήρια μετ’ επιστροφής με superfast.
Όλα τα υπόλοιπα (διαμονή διατροφή τσιγάρα αφορολόγητα από το καράβι, ξύδια κλπ) έφτασαν για 28 μέρες στο αστρονομικό ποσό των 1100 με 1200 ευρώ (χωρίς να υπολογίζω κάποια δωράκια.
Η μέση τιμή διαμονής (μαζί με τα χοτελ και χωρίς να υπολογίζουμε τα τέσσερα βράδυα δωρεάν φιλοξενείας) ήταν γύρω στα 15Ε.
Η σήμανση για δρόμους με διόδια ήταν ίδια σε Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία. Μπλέ για αυτοκινητόδρομους με διόδια και πράσινη ή λευκή με κίτρινο φόντο στον αριθμό του δρόμου (πχ Ν613).
Σε Ισπανία και Πορτογαλία λόγο μεγάλων τμημάτων με αυτοκινητόδρομους χωρίς διόδια, οι μπλε πινακίδες δεν σημαινουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ δρόμος με διόδια. Εκεί –και πριν- αρχίσουν τα διόδια υπάρχει το ειδικό σηματάκι τοων διοδίων δίπλα από τις πόλεις στις οποίες οδηγεί αυτός και σίγουρα υπάρχει έξοδο πριν. Στν Ιταλία είναι ανάποδα (πράσινο για autostrada και μπλε για επαρχιακούς). Καλύτερη σήμανση κρίναμε ότι έχει η Γαλλία.
Επειδή κάτι μπορεί να ξέχασα αν θυμηθώ τίποτα θα το συμπληρώσω εδω. Αν κάποιος-α έχει κάποια εξτρα ερώτηση ας την κάνει εδω για να μαζεύονται. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και ελπίζω α φάνηκαν ή να φανούν κάπως χρήσιμες οι πληροφορίες.
Και τώρα τον πούλο….