Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 25

Θέμα: Απορία: Ποιοί παίρνουν 990s?

Μέλος Το avatar του/της snowman

Απορία: Ποιοί παίρνουν 990s?

Σύντροφοι καλησπέρα...

Έχω μια σχετικά "χαζή" απορία.

Ποιοι αγοράζουν το 990s και γιατί ?

Η απορία μου βασίζεται στο γεγονός ότι είναι πολύ μικρό ποσοστό των 990s(έναντι όλων των class 990) που κυκλοφορεί!
    Είναι το ABS? Η' οι περισσότεροι ΚΤΜάδες είναι περισσότερο ασφάλτινοι? Είναι πράγματι πιο χωμάτινο το 990s ή το 990 πάει ΠΟΛΥ καλύτερα στην άσφαλτο?

(Άσε που έχω την υποψία πως για να καταλάβεις διαφορά των δύο στο χώμα-άσφαλτο και τούμπαλιν πρέπει να οδηγήσεις ΠΟΛΥ οριακά. Και λέγοντας "οριακά" εννοώ στα όρια της μοτοσυκλέτας και όχι του αναβάτη.)

Με μια βόλτα δεν νομίζω να μπορεί να βγάλει κανείς συμπέρασμα άρα που βασίζονται οι ιδιοκτήτες και επιλέγουν ?

Για να συνοψίσω, ψάχνω λόγους για την επιλογή Adventure 990 ή 990s

Σας ευχαριστώ!
    It's sad that you're not here...To open up your eyes and watch me disappear!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Trickster
    Είναι πολύ απλό, αν το 990 σου πέφτει χαμηλό, το μαύρο και πορτοκαλί σου φαίνονται
    ξεπλυμένα σαν χρώματα και δεν είναι σου είναι απαραίτητο το abs γιατί να πάρεις το απλό 990 και όχι το s;
    FAMOUS LAST WORDS:
    "Helmet? I don need no steenking helmet!"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της akamarinos
    κωστα δεν ειναι ετσι

τα 5εκ διαφορα στις διαδρομες
    και το διαφορετικο ground-clearance
    αλλαζουν και οδηγικα το μηχανακι

το κανονικο ειναι καλυτερο στην ασφαλτο και μια χαρα στο εκδρομικο χωμα
    οι περισσοτεροι αγοραστες αυτο θελουν για υτο πουλαει περισσοτερο το χαμηλο

όταν η ρόδα γυρίζει Το avatar του/της sas
    Αυτοί που θέλονται να φαίνονται μπζηλοί

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Ακαμαρίνο το δικό σου ποιο ήτανε?
    ΕΓΩ αυτό θέλω! χαχαχαχα

Thumbs up

Μάλιστα.... Νομίζω το έπιασα το υπονοούμενο...

Ισχύει πάντως το γεγονός πως τα 990s είναι πολύ λιγότερα από τα απλά 990 ??? Η' στην περιοχή μου συμβαίνει αυτό....?

P.S. Εγώ πάντως το 990s θέλω :wacko:

Είναι θέμα προτίμισης.

Οι πιό χωματεροί ή οι πιό ψηλοί, είτε σαν χρήση είτε σαν προτίμηση παίρνουν το S. Το απλό είναι και πιό μανιτζέβελο στην πόλη που ενδεχομένως χρησιμοποιείται και πιό πολύ. Εγώ έτσι το καταλαβαίνω τουλάχιστο. Τώρα το οτι το απλό πάει καλύτερα από το S στην άσφαλτο... είναι πολύ ακαδημαϊκή συζήτηση για τους κοινούς θνητούς. Άν το ζορίζετε τόσο πολύ το εργαλείο, ίσως το RC8 να είναι πιό κατάλληλο για εσάς. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Γειά χαρά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της akamarinos

Re: Είναι θέμα προτίμισης.

Αρχικά δημιουργήθηκε από gefr
    Οι πιό χωματεροί ή οι πιό ψηλοί, είτε σαν χρήση είτε σαν προτίμηση παίρνουν το S. Το απλό είναι και πιό μανιτζέβελο στην πόλη που ενδεχομένως χρησιμοποιείται και πιό πολύ. Εγώ έτσι το καταλαβαίνω τουλάχιστο. Τώρα το οτι το απλό πάει καλύτερα από το S στην άσφαλτο... είναι πολύ ακαδημαϊκή συζήτηση για τους κοινούς θνητούς. Άν το ζορίζετε τόσο πολύ το εργαλείο, ίσως το RC8 να είναι πιό κατάλληλο για εσάς. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Γειά χαρά.

λοιπων πως γινεται να διαφωνεις μαζι μου οταν γραφεις ακριβως τα ιδια με μενα
    μπορεις να μου το εξηγησεις

το απλο λες ειναι ποιο μανιτζεβελο στην πολη
    ωραια γιατι??????
    μηπως επειδη στις πολεις εχει ασφαλτο???

οι πιο χωματεροι παιρνουν το s
    γιατι????
    μηπως επειδη παει καλυτερα στο χωμα????

ολοι το λενε και ειναι θεμα απλης λογικης

και ποιος ειπε πως δεν μου φτανει το adv
    και πρεπει να παρω rc8??

γεια χαρα νταν

Το S να πάρεις αφού αυτό γουστάρεις περισσότερο !!

Εγώ πήρα το απλό (traveller) λόγω ταξιδιωτικού εξοπλισμού και λόγω συντηρητικότερης εμφάνισης μιας και σιγά σιγά μεγαλώνουμε και κάνουμε τους σοβαρούς.....

Πιστεύω ότι με καλύπτει απόλυτα στις εκτός δρόμου διαδρομές που θα του ζητήσω εγώ και θεωρώ ότι έχει λίγο ασφαλέστερη συμπεριφορά στην άσφαλτο μιας και καλώς ή κακώς (κακώς.... κακώς....) τα περισσότερα χλμ είναι εκεί. Αυτό βέβαια χωρίς να μπορώ να το στηρίξω, μιας και δεν το έχω οδηγήσει το S . Ισως το κέντρο βάρους και η έλλειψη ΑΒS.

Αυτοι που παιρνουν 990s αλλά και οι υπολοιποι που παιρνουν 990...ΔΕΝ ειναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ...Γιατι λενε οι ΜΗ ΚαΤεΜαδες οτι "Τα ΚΤΜ χαλανε"...ΠΟΙΟΥΣ χαλανε δεν λενε ομως...

Αφού θέλεις σώνει και καλά να διαφωνούμε κάπου ας είναι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από akamarinos

το απλο λες ειναι ποιο μανιτζεβελο στην πολη
    ωραια γιατι??????
    μηπως επειδη στις πολεις εχει ασφαλτο???

επειδή είναι πιο χαμηλό και διευκολύνει τους σφιχτούς ελιγμούς

οι πιο χωματεροι παιρνουν το s
    γιατι????
    μηπως επειδη παει καλυτερα στο χωμα????

ναι, γιατί πρέπει να διαφωνούνε και σε αυτό δηλαδή;

ολοι το λενε και ειναι θεμα απλης λογικης

και ποιος ειπε πως δεν μου φτανει το adv
    και πρεπει να παρω rc8??

σε οριακές καταστάσεις το S θεωρητικά έχει κάποιο μειονέκτημα, μεγαλύτερες ελαστικότητες λόγω ψηλότερων αναρτήσεωνδηλαδή αν είχες το S δεν θα μπορούσες να πάρεις τις στροφές της Κηφησίας με 150 ενώ τώρα με το απλό μπορείς.
    Ντάν και ελόγου σου

Καλησπερα,

να πω κ εγω την γνωμη μου.

Αγοραζουν S γιατι απλα τους αρεσει.

Μπορει να θελουν αυτους τους εξτρα 6 ποντους.

Μπορει να μην θελουν το ABS.

Αρχικα η ΚΤΜ το 2003 ειχε 92 ποντους σελα το απλο και 96 το S (αν δεν κανω λαθος)

Για λογους προφανως πωλησεων το κατεβασε στα 86 το απλο και 92 το S. Αρα η χρυση τομη μαλλον ειναι οι 92 ποντοι.
    Τωρα το ABS σε καποιες χωρες της ευρωπης αλλα και στις ΗΠΑ (που ειναι η μεγαλυτερη αγορα για την ΚΤΜ) παιζει ρολο στο κοστος της ασφαλειας της μηχανης (δηλαδη σε χρεωνουν λιγοτερα αν εχεις ABS).

Για το ποιο απο τα 2 ειναι καλυτερο σε χωμα κ ασφαλτο. Θα πω οτι το ψηλο εχει ενα πλεονεκτημα με την μεγαλυτερη διαδρομη αναρτησεων στο χωμα.

Για την ασφαλτο πιστευω ειναι θεμα οδηγου. Φιλος μου με 990 απλο με 41000 χιλ. οδηγησε σε στριφτερο κομματι το 990 S κ απλα την αλλη μερα ηθελε να αγορασει S. Παντως απο πολυ κοσμο εχω ακουσει οτι το S εχει καλυτερη αισθηση.

Αυτα....

Περί ορέξεως, πάπια με κάστανα δηλαδή..... Είναι τελικά καθαρά θέμα γούστου και όχι κάποιου χαρακτηριστικού των δύο μοτοσυκλετών...

Αυτό ήθελα να ακούσω και εγώ...

Θένξ!

Ύψη σέλας

το απλό ξεκίνησε 880χιλ στα μοντέλα 2003-2004 και έγινε 860χιλ στα μοντέλα 2005-2008 ενώ το S 915χιλ στα μοντέλα του 2003-2004 έγινε 895χιλ στα μοντέλα 2005-2006 και πάλι 915χιλ στα μοντέλα 2007-2008.

Οι διαφορές υπάρχουν και μπορεί να είναι σημαντικές

Αρχικά δημιουργήθηκε από snowman
    Περί ορέξεως, πάπια με κάστανα δηλαδή..... Είναι τελικά καθαρά θέμα γούστου και όχι κάποιου χαρακτηριστικού των δύο μοτοσυκλετών...

Αυτό ήθελα να ακούσω και εγώ...

Θένξ!
    δηλαδή το να φτάνει κάποιος με το να μην φτάνει δεν είναι ασήμαντο. Κάνει τη διάκριση μίας πτώσης από μία παρα λίγο πτώση. Το πιό πιθανό όμως κριτήριο είναι το διαφορετικό χρώμα και η εργονομία. Γενικά το Adv το προτιμούν ψηλοί αναβάτες. Το S όμως το καβαλάνε κάτι θεόρατοι που μερικές φορές τους έρχεται σάν σκούτερ.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. KTM 950/990 Adventure απορία
    από tanaka στο forum KTM
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 13/05/2009, 23:01
  2. Απορία...
    από DEMINIO στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 10/04/2004, 21:39
  3. Μια απορία...
    από milaber στο forum Off topic