ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ,
1. Αυτό λοιπών θα κάνουμε και στην στροφή. Γέρνουμε την μοτο μας τόσο ώστε να αρχίσει να κατευθύνετε προς το σημείο που θέλουμε στο κέντρο της στροφής και μόλις πάρει την σωστή κλήση αρχίζουμε και επιταχύνουμε αυξάνοντας σταδιακά το γκάζι τόσο ώστε μέσα στην στροφή νε επιτύχουμε να φέρουμε σταδιακά στο κέντρο της στροφής που είναι και η μεγαλύτερη κλήση το βάρος στο επιθυμητό 40% εμπρός και 60% πίσω τώρα πια.
Το εχω κανει καποιες φορες αλλα είναι δυσκολο να μετατοπισω το βαρος μονο με το πλαγιασμα. Αλλα όταν μιλαω για τοποθετηση παντα συγκλινω προς το κεντρο της στροφης.
2. αυτο που πρεπει να πετηχεις ειναι φτανοντας στην στροφη να σου λεει η στροφη με την πρωτη ματια ειμαι ετσι πατας εδω και στρηβης με τοσα.
Αυτό το κανω παντα, προδιαγραφω τη στροφη από πριν.
3. όταν είσαι πλαγιασμένος στην στροφή η πρόσφυση των ελαστικών είναι μειωμένη δεν μπορούμε να φρενάρουμε λοιπών με την μότο πλαγιασμένη. αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σηκώσουμε την μότο και να φρενάρουμε.
Αυτό το κανω παντοτε. Μια η δυο φορες εχω φρεναρει με τη μηχανη πλαγιασμενη.
4. για να μπούμε στην δεξιά στροφή είχαμε κάνει σπρώξιμο στο δεξιό γκριπ στιγμιαίο τόσο ώστε η μότο να πάρει την επιθυμητή κλήση.
Αυτό εννοω όταν αναφερομαι στα χερια και τους ωμους.
5. με το που αντιληφτούμε τον κίνδυνο σε δεξιά στροφή πατάμε με το αριστερό μας χέρι το αριστερό γκριπ του τιμονιού και το κρατάμε πατημένο (ενώ στο γυροσκοπικό το πατούσαμε στιγμιαία) ενώ ταυτόχρονα μειώνουμε το γκάζι μέχρι που να εστανθουμε την μότο μας να έχει σηκωθεί αρκετά και πατάμε μαλακά χωρείς να μπλοκάρουμε τα φρένα μας. ΠΡΟΣΟΧΗ κατά την ενέργεια μας αυτήν ΔΕΝ επιτρέπουμε το σώμα μας να ανέβη με την μότο αλλά αντιθέτως γέρνουμε το σώμα στο εσωτερικό της στροφής για να <<παίξει>> τον ρόλο του αντίβαρου ώστε να μην επιτρέψει την μότο μας να εκτραπεί από της άλλη μεριά σαν να είμαστε σε εσακι.
Αυτό είναι πολύ χρησιμο και το ακοουθω παντα αλλα λεκτικα μολις το συνειδητοποιησα διαβαζοντας την προταση.
6. Bladerunner,
Όταν στρίβουμε είμαστε απασχολημένοι με αρκετά πράγματα, κι έτσι είναι λίγο δύσκολο να είμαστε απαλοί με τις κινήσεις μας και το γκάζι. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε χαλαρό το σώμα μας από τη μέση και πάνω.
Φοβαμαι ότι αρκετες φορες δεν εχω χαλαρο το σωμα μου.