ok, μεχρι αυτου του επιπεδου κειμενα κατι καταλαβινω...μετα τα "χανω"...![]()
ok, μεχρι αυτου του επιπεδου κειμενα κατι καταλαβινω...μετα τα "χανω"...![]()
meta h koubenta arxizei na afora mono tous fysikous (den eimai)
ki ama arxizoune kai ta polla mathimatika...arxizw kai thymamai tis eksetastikes kai den leei!
ntontos
no motori, no party
αμήχανος μέχρι νεωτέρας...
αντε τωρα που θα μας φαει η μαυρη τρυπα ειναι καιρος ολοι αυτοι που ελεγαν οτι τα ktm δεν τα παιρνουν γιατι χαλανε να παραδεχτουν οτι το λεγανε απο την ζηλεια τους επειδη δεν μπορουσαν να τα αγορασουν επισης αυτοι με τα μεγαλα BMW να πουν την αληθεια οτι αν τους εδιναν ενα ktm 990 adventure θα τα δινανε πισω![]()
What the frak
Οκ..ειναι το μεγαλυτερο πειραμα στην ιστορια της ανθρωποτητας,αλλα σκεφτηκατε ρε μαγκες οτι ισως να ειναι και το μεγαλυτερο λαθος της?προσωπικα δε θα μπορουσα με τιποτα να αποκλεισω οτι οσο καλες προβλεψεις και υπολογισμους να κανουν παντα μπορει κατι να παει στραβα...
Οσο λαμπρος επιστημονας και να εισαι,οσο "μαγκας" και να εισαι,δε μπορεις να το παιξεις Θεος..
Μην ανησυχείτε.
Και αύριο το βράδυ ζωντανοί θα είμαστε.
Το πείραμα θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες ώστε να χρησιμοποιήσει όλες του τις δυνατότητες
χαλαρά θα αρχίσουν το ζέσταμα αύριο, μετά θα σηκώσουν στέκα, ύστερα την πρώτη και μέχρι να πιάσουν τελική...
Καλά Χριστούγεννα:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Τα κανόνισε ο Κωστάκης ώστε να προλάβουμε να πληρώσουμε τα Τέλη κυκλοφορίας
Δεν χρειάζεται να είσαι Φυσικός ή Μαθηματικός για μπορέσεις να παρακολουθήσεις το αποκορύφωμα χιλιάδων ετών συσσωρευμένης γνώσης και χιλιάδες χιλιάδων ωρών σκέψης και προσπάθειας.Αρχικά δημιουργήθηκε από ntontos
meta h koubenta arxizei na afora mono tous fysikous (den eimai)
ki ama arxizoune kai ta polla mathimatika...arxizw kai thymamai tis eksetastikes kai den leei!
Δεν είναι όλοι όσοι γράφουν σ’ αυτό το ποστ ειδικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, παρόλα αυτά όμως, μπορούν και να παρακολουθήσουν , και να ρωτήσουν, και να εκφέρουν γνώμη πάνω στο θέμα.
Δεν είδα πουθενά , καμιά εξίσωση , η καμιά εξωτική-αλαμπουρνέζικη θεωρία……
Η "ακτινοβολία υποβάθρου" για παράδειγμα που αναφέρθηκε πιο πάνω….όλοι μπορούμε να την δούμε …δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα περίφημα "χιόνια" που βλέπουμε , όταν προσπαθούμε να συντονίσουμε την τηλεόραση μας , στους διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς…….είναι η φύση που μας μιλάει, με λόγια ηλικίας 13,5 δισεκατομμυρίων ετών , και μιλάει σε ΟΛΟΥΣ μας.
Οι λεπτομέρειες του πειράματος είναι σαφώς πολύ τεχνικές, αλλά στην ουσία το πείραμα (sic) αυτό καθ΄ αυτό παραμένει απλό:
Δύο πολύ μικρά σωματίδια, θα κοπανήσουν μετωπικά το ένα πάνω στο άλλο, με ταχύτητα λίγο μεγαλύτερη από 0,8 του φωτός ( πολύ μα πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα).Σαν μοτοσικλετιστής , αντιλαμβάνεσαι πάνω-κάτω πιστεύω, την σφοδρότητα του τράκου αυτού.
Κατά την διάρκεια αυτής της σύγκρουσης (στην πραγματικότητα 30 εκατομμύρια συγκρούσεις το δευτερόλεπτο) θα παραχθεί τεράστια ποσότητα ενέργειας ,σε μορφή θερμότητας κυρίως , πράγμα που κάνει το περιβάλλον της σύγκρουσης να μοιάζει με το περιβάλλον, λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου μετά το Big Bang, και μεις θα το καταγράψουμε για να το μελετήσουμε.
Αν δεχτούμε , ότι ολόκληρο το Σύμπαν ήταν συμπιεσμένο εκείνες τις στιγμές (του αρχικού Big Bang) σε μέγεθος μπαλάκι του τένις, αντιλαμβάνεσαι τι συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας υπήρχαν εκείνες τις στιγμές……ασύλληπτες.
Θα μου πεις…καλά , και δεν θα καεί το πελεκούδι……
Όχι γιατί όλα αυτά θα συμβούν σε υπό-ατομικό επίπεδο και για ελάχιστο χρόνο.
Δηλαδή οι υποατομικές αποστάσεις είναι της τάξης του 10 εις την μείον 18 , μείον 24 και κάτω, κάτι σαν την μύτη της βελόνας μέσα στο ηλιακό μας σύστημα περίπου.
Σε εκείνη την κατάσταση του σύμπαντος όλα ήταν ένας αχταρμάς: ύλη, ενέργεια, μάζα, φως, ακτινοβολίες, και το κυριότερο υπήρχε μία και μόνη δύναμη, μία υπερδύναμη αν θες.
Καθώς το μπαλάκι του τένις έσκαγε και απλωνόταν , κάθε ένα από τα παραπάνω πήρε το δρόμο του , και τα πράγματα είναι όπως είναι γύρω μας σήμερα
Εμείς αυτό που ψάχνουμε είναι αυτή η υπερδύναμη , που καθόρισε , πιο δρόμο θα πάρει το κάθε τι ……..(εκεί οι Φυσικοί δέχονται την ύπαρξη του Θεού.. σ’ αυτή ακριβώς την δύναμη).
Αυτή την δύναμη την πήραμε χαμπάρι εδώ και δύο αιώνες περίπου , όχι ολόκληρη, αλλά σε τέσσερα κομμάτια.
Το ένα κομμάτι το βρήκαμε γύρω στο 1860 (Ηλεκτρισμός + μαγνητισμός = ηλεκτρομαγνητισμός).
Αυτό το κομμάτι το ενώσαμε (μάλλον, γιατί ακόμα το ψάχνουμε στην ουσία) με ένα ακόμη γύρω στα 1984.( ηλεκτρομαγνητισμός +ασθενής πυρηνική δύναμη την αιτία ραδιενέργειας δηλαδή).
Σήμερα (αύριο στο CERN) πάμε να ενώσουμε άλλα δύο (αν το πείραμα πετύχει) μεταξύ τους (ασθενής πυρηνική δύναμη + ισχυρή πυρηνική δύναμη = θα καταλάβουμε πως η ύλη αποκτά μάζα και το αντίστροφο)
Θα μας μείνει απόξω μόνο το τέταρτο κομμάτι , το πιο ζόρικο , η βαρύτητα.
Και όταν έρθει η ώρα της θα την ενώσουμε και αυτήν με τα άλλα και τότε θα καταλάβουμε γιατί τα πράγματα είναι έτσι και όχι αλλιώς.
Τι σκεφτόταν δηλαδή ο Θεός όταν έφτιαχνε το Σύμπαν, και γιατί το έκανε έτσι ( οι Ανθρωποκεντρικοί-Θρησκόπληκτοι λένε ότι το έκανε έτσι, για να μπορέσουν να υπάρξουν οι αφεντιές μας ) και όχι αλλιώς.
Ελπίζω να ήμουν σαφής μιας και δεν είμαι Φυσικός…….![]()
Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
..... και στη σιωπή των χρονομέτρων
Απίστευτη ανάλυση. Έδωσες σε ορισμενους απο εμάς να καταλάβουμε αρκετά βασικά πράγματα περι του πειράματος.Ελπίζω να ήμουν σαφής μιας και δεν είμαι Φυσικός…….[/B]
![]()
Ευχαριστώ
Ναι παρα πολυ καλη αναλυση!
Μερικες απλες ερωτησεις ομως....
Εμεις οι ανθρωποι ειμαστε σε θεση να καταλαβουμε ΓΙΑΤΙ τα πραγματα εγιναν ετσι και οχι αλλιως?
Ειμαστε σε θεση να κατανοησουμε το "τι σκεφτοταν ο Θεος"?
Προσπαθοντας να το κατανοησουμε δεν προσπαθουμε και εμεις να το παιξουμε Θεοι?
Μπορουμε?Σιγουρα οχι..
Τι συνεπειες ισως να εχει οταν και αν το μαθουμε αυτο?
Εδώ δεν ξέρουμε καλά καλά τί είναι θεός,θα ξέρουμε τί σκέφτεται?Αρχικά δημιουργήθηκε από NikosKK
Ειμαστε σε θεση να κατανοησουμε το "τι σκεφτοταν ο Θεος"?
Προσπαθοντας να το κατανοησουμε δεν προσπαθουμε και εμεις να το παιξουμε Θεοι?
Μπορουμε?Σιγουρα οχι..
Τι συνεπειες ισως να εχει οταν και αν το μαθουμε αυτο?
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο τα σκαλίζουμε τόσο πιο πολύ καταλήγουμε στην παραδοχή της ύπαρξης του Θεού (όχι του θρησκευτικού θεού,αυτουνού με τα μακρυά άσπρα γένια,αλλά της έννοιας του Θειου ,του ακατάληπτου από το ανθρώπινο πνέυμα στην παρούσα του μορφή).
Εδώ ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί το "τί είναι ύλη"....
Για καλού και για κακού εγώ σας αποχαιρετώ!
Χάρηκα πολύ για την 26χρονη παρουσία μου στον πλανήτη αυτό,και αν κακοκαρδίστηκα με μερικούς ,νερό κι αλάτι...
Τα αγαπημένα μου αντικείμενα τ'αφήνω...που τ'αφήνω ο μλκς...όλοι θα πάμε από κει που ήρθαμε.
Θα τα πούμε σ'έναν άλλο κοσμο παιδιά!!
Να κάνουμε το www.moto.heaven με διαχειριστή τον Άγιο Πέτρο
Αντίοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους
Περνάμε στα χωράφια της φιλοσοφικής αναζήτησης πλέον.
Πάντα τέτοιου είδους πειράματα προκαλούν τέτοιες ερωτήσεις.
Δεν νομίζω ότι η γνώση θα προκαλέσει κανένα θυμό στο Θεό, αλλά στο παπαδαριό που προτείνει μπογιά από εικόνες και νερό, αντί για αμερικάνικα φάρμακα , για τον καρκίνο.
Όχι η γνώση και η απόκτηση της δεν είναι αλαζονεία, είναι όπλο για την ελευθερία από τον σκοταδισμό και την καταπίεση.
Είναι το ένα ποδάρι μας , η επιστήμη , που μαζί με το άλλο, τον νου, μας πάει μπροστά (με παρατράγουδα πολλές φορές είναι αλήθεια).
Μπροστά σε εγχειρήματα τέτοιου διαμετρήματος μένεις άφωνος, με σεβασμό, και ευχαριστείς τον Θεό (τον όποιο Θεό) και την τύχη σου που έγιναν επί των ημερών σου.
Τι θα πεί αν έχουμε το δικαίωμα?
Ποιος θα μας ελέγξει, πέρα από την λογική μας, και το κοινό καλό?
Από πότε πάψαμε να ψάχνουμε , και να αναρωτιόμαστε?
Από πότε πάψαμε να μπαίνουμε σε εργαστήρια, καράβια, αστεροσκοπεία, διαστημόπλοια και να ξανοιγόμαστε στο άγνωστο ,με σκοπό να δούμε τι βρίσκετε πίσω από το ορίζοντα?
Ποιος θα μας πει τι πρέπει να ξέρουμε και τι όχι?
Οι τηλεοπτικοί-star-παπάδες?
Οι πολιτικοί- επιχειρηματίες – πηδάωτηνγραμματέα μου?
Και γιατί να φοβόμαστε και τι στο κάτω-κάτω?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
φιλαρακι το λινκ δεν ανοιγει...
![]()
:rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
Για καλού και για κακού εγώ σας αποχαιρετώ!
Χάρηκα πολύ για την 26χρονη παρουσία μου στον πλανήτη αυτό,και αν κακοκαρδίστηκα με μερικούς ,νερό κι αλάτι...
Τα αγαπημένα μου αντικείμενα τ'αφήνω...που τ'αφήνω ο μλκς...όλοι θα πάμε από κει που ήρθαμε.
Θα τα πούμε σ'έναν άλλο κοσμο παιδιά!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:![]()
![]()
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
φιλαρακι το λινκ δεν ανοιγει...
![]()
Τώρα όχι....από αύριο έιπαμε...
Θα φίνει το φφφφφφφΦΦΟΥΠπππ....και μετά
Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους