Ποιο είναι το site για live αναμετάδοση?
Αυτό που δίνει στην αρχή ο Νίκος, δε παίζει.
Πολύ για τον Θεό μιλάμε και κάπου τα έχουμε μπερδέψει. Λέγοντας Θεός στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν το εννοούμε πάντα με την στενή θρησκευτική έννοια του όρου αλλά μια ανώτερη δύναμη.
Όσον αφορά το πείραμα ας είμαστε ρεαλιστές...
Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν τόσες πολλές συμπτώσεις στο σύμπαν που πρέπει να συμβούν ταυτόχρονα για να συντελεστεί ένα γεγονός που θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή εμείς και αρκετές γενεές ακόμη, ώστε να αρχίσουμε να μυριζόμαστε τα πράγματα, πόσο μάλλον να τα αναλύουμε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Θεωρητικά, το βλέπεις και εδώ
http://webcast.cern.ch/
Ξέρω από βέσπα!
Κανένα από ότι λέει, έχουν πολλές αιτήσεις για view που πρέπει να προσπαθείς συνέχεια και ΑΝ...Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
LHC First Beam - 10th September 2008 - 9am CEST (GMT+2) Due to a huge interest for this live video feed of the LHC First Beam day, you may not be able to see the live video stream and we apologise for this. Please try reloading the page, come back later, or check the other connection options available on this page. Many thanks for your interest in CERN and the LHC!
Σωστά , αλλά τότε θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε κάτι σωματίδια - ταχυόνια το όνομα τους - που θα πρέπει να κινούνται με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός , για να μην παραβιάζουν την σχετικότητα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Χωμάτινος
δεδομένου ότι ο μεγάλος νταλκάς της κβαντομηχανικής είναι η υποψία ότι ίσως μπορεί μία πληροφορία να μεταφερθεί με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός, αν αυτό όντως ισχύει, κάποια στιγμή θα μπορούσαμε να "δούμε" τι γίνεται μέσα σε μία μαύρη τρύπα!!
Τον μόνο πρόβλημα είναι ότι , αν το κάνουν αυτό, θα πρέπει.....να κινούνται από το μέλλον προς το παρελθόν......, και τότε θα παραβιάζουν τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής ....και πάει λέγοντας.......
Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων ένα πράμα
Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
..... και στη σιωπή των χρονομέτρων
Τι να κάνουν και οι επιστήμονες, οι εκπρόσωποι τύπου του θεού εδώ ασχολούνται με Real Estate δεν έχουν χρόνο για τέτοια ερωτήματαΑρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Εγώ απ'την άλλη αναρρωτιέμαι με σας τους ανθρώπους, χρειάζεται τόση αναμπουμπούλα και τόσα έξοδα για να ανακαλύψετε τα του Θεού, τα του Σύμπαντος και ότι άλλη απορία σας βασανίζει...;
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Τι να κάνουν και οι επιστήμονες, οι εκπρόσωποι τύπου του θεού εδώ ασχολούνται με Real Estate δεν έχουν χρόνο για τέτοια ερωτήματα![]()
![]()
Και εννίοτε να εξαφανίζονται... (βλέπε ''αιφνίδια'' ασθένεια Ευφραίμ και μεταφορά του στην Αγγλία με κότερο Κύπριου επιχειρηματία).
End of off topic.
Έεεετσι, μ' αυτά και μ' αυτά στραμπουλάνε το μυαλό τους στην Οξφόρδη και την ΧαϊδελβέργηΑρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
...
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι , αν το κάνουν αυτό, θα πρέπει.....να κινούνται από το μέλλον προς το παρελθόν......, και τότε θα παραβιάζουν τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής ....και πάει λέγοντας.......
Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων ένα πράμα![]()
Ασχολούμαι μόνο ερασιτεχνικά και απο ενδιαφέρον. Πολλά πράγματα μου διαφεύγουν ή τα αγνοώ καθότι δεν ειναι το αντικείμενο μου. Αλλά όπως και να το κάνεις είναι συναρπαστικός και καταπληκτικός ο τρόπος σκέψης που αποδίδεται η Φυσική σήμερα.Αναφέρεσαι πάλι σε μακροσκοπικές μαύρες τρύπες.
Χωρίς να έχω πρόθεση να σε θίξω , έχεις κάποιες γνώσεις κβαντομηχανικής?
Αρχή τις απροσδιοριστίας για παράδειγμα, αρνητικό spin, σημειακό σωματίδιο κτλ....
Ειλικρινά , ρωτάω απλά και μόνο για να βοηθήσω την κουβέντα μας...
Κάποια απο όσα αναφέρεις τα γνωρίζω.. άλλα οχι. Αλλά ας το τοποθετήσουμε οτι δεν γνωρίζω τίποτα , καθότι ημιμαθείς αλλά και προς χάριν της κουβέντας για να συμμετάσχουν και άλλοι.
Στην περίπτωση της μαύρης τρύπας, το κοινό σημείο είναι πως τροφοδοτείται απο καύσιμο όπως είπες αλλά αν δεν υπάρχει τίποτα προς κατανάλωση (λαϊκά δοσμένο) αυτό δεν αναιρεί την ύπαρξη της. Αν κάπου κάνω λάθος ή αγνοώ κάποια πράγματα , κάθε διόρθωση ευπρόσδεκτη.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Ορθόν!Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
...
Στην περίπτωση της μαύρης τρύπας, το κοινό σημείο είναι πως τροφοδοτείται απο καύσιμο όπως είπες αλλά αν δεν υπάρχει τίποτα προς κατανάλωση (λαϊκά δοσμένο) αυτό δεν αναιρεί την ύπαρξη της. Αν κάπου κάνω λάθος ή αγνοώ κάποια πράγματα , κάθε διόρθωση ευπρόσδεκτη.
Gandalf
Το αν ένας πλανήτης που εκρήγνυται (super nova) καταλήξει σε :
α) αστέρα νετρονίων ή
β) μαύρη τρούπα
εξαρτάται μόνο από την αρχική (προ εκρήξεως) μάζα του πλανήτη. Αν η μάζα του ήταν μεγαλύτερη από το όριο Chandrasekhar (Ινδός αστρονόμος) γίνεται μαύρη τρύπα και από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται κάποια πηγή ενέργειας γιά να συντηρεί το "ρουφηχτήρι", απλά, έχει ΠΟΛΥ ισχυρό μαγνητικό πεδίο λόγω συγκέντρωσης πολλής μάζας σε αναλογικά μικρό όγκο. Άλλωστε, ποτέ δεν μένει από φαΐ καθώς ρουφάει συνέχεια το πανταχού παρόν φως, που είναι μιά χαρά μορφή ενέργειας (όχι ότι την χρειάζεται, αλλά λέμε τώρα . .)
Ναι θα εξατμιστεί....Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Gandalf
....γιατί -σε αντίθεση με την Γενική Σχετικότητα - που τις περιγράφει ως μία σημειακή παραδοξότητα στο κέντρο , και έναν ορίζοντα γεγονότων γύρω-γύρω.......
........η κβαντομηχανική..... (που είναι πιθανότερο , αυτή να κάνει κουμάντο στις συνθήκες του κέντρου μίας Μαύρης Τρύπας - βλέπε κβαντική βαρύτητα για παράδειγμα) .....λεει ότι υπάρχει κάποιου είδους θερμική διαρροή-ακτινοβολία από το κέντρο της ( Hawking radiation ή αν θες Bekenstein-Hawking radiation) που προκαλεί την εξάτμιση της όταν αυτή μείνει από καύσιμα.
Ανήγαγε αυτό στα δεδομένα του πειράματος , οπότε αν δημιουργηθεί , θα εξατμιστεί το ίδιο γρήγορα, σχεδόν αυτοστιγμή.
Οι Μαύρες Τρύπες είναι, μία παραδοξότητα, ένα singularity, ένα λάθος του Θεού, και – είπαμε - αυτά δεν τα γουστάρει η Φυσική
Στην συγκεκριμένη θεωρία που αναφέρεις όμως είναι όπως προ-είπα αξίωμα κβαντικής οτι "εξατμίζεται" η ενέργεια αυτή και μάλιστα σε αναντιστοιχεία μεγέθους της τρύπας (μικρότερη - γρηγορότερα). Έχουμε μάθει όμως πως γενικά σε επιστήμη, η Φυσική πρώτα αυτοκαθοριζεται και μετά την προσδιορίζουμε με το ανθρώπινο μυαλό.
Τι θέλω να πω;... οτι η ύπαρξη αυτής της απειροελάχιστης πιθανότητας που ανέφερα και στην αρχή , δεν αμφισβητείται. Ναι λοιπόν ειναι ελάχιστη να πραγματοποιηθεί και να οδηγήσει σε κάποιο πρόβλημα που δεν θα ελέγχεται αλλά δεν είναι και απίθανο.
Εκεί βασίζεται η κεντρική ιδέα της απορίας μου και οχι στο τι θα βρούν και πως θα το βρούν. Η ερώτηση μου είναι απλή. Σε ενα φαινόμενο του Σύμπαντος-Χάους που οδήγησε στην Δημιουργία, πόσο ικανοί σαν "μικροί-Θεοί" είμαστε να το τερματίσουμε στην απειροελάχιστη περίπτωση που κάτι πάει στραβά;... Δεν είναι καταστροφολογία... είναι απλή και λογική σκέψη, σκεπτόμενος το τι λάθη έχουμε κάνει στο παρελθόν θεωρώντας οτι προβλέπουμε και είμαστε ικανοί για τα "πάντα".
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Χέχε... έχουν πλάκα
http://www.youtube.com/watch?v=BXzug...eature=related
Τέσπα, επι της ουσίας MAYΡΗ ΤΡΥΠΑ
Φανταστείτε για αρχή το μέγεθος και τον όγκος της γης και δείτε τον ορισμό...
Αναφέρει μέσα ότι "Αν μπορούσαμε να συμπιέσουμε τη Γη μας ολάκερη στο μέγεθος ενός κερασιού, θα την είχαμε μετατρέψει σε μία "μαύρη τρύπα". Φυσικά δεν υπάρχει καμία γνωστή διαδικασία που θα μπορούσε να μετατρέψει τη Γη ή και τον Ήλιο ακόμη, σε "μαύρη τρύπα".
Ελάτε τώρα στο μικρόκοσμο.... αυτα τα μεγέθη είναι τόσο μικρά που ακόμα και μια μαύρη τρύπα να δημιουργηθεί θα είναι σχεδόν αδύνατον να ανιχνευτεί πόσο μάλλον να συντηρηθεί....
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Στην συγκεκριμένη θεωρία που αναφέρεις όμως είναι όπως προ-είπα αξίωμα κβαντικής οτι "εξατμίζεται" η ενέργεια αυτή και μάλιστα σε αναντιστοιχεία μεγέθους της τρύπας (μικρότερη - γρηγορότερα). Έχουμε μάθει όμως πως γενικά σε επιστήμη, η Φυσική πρώτα αυτοκαθοριζεται και μετά την προσδιορίζουμε με το ανθρώπινο μυαλό.
Τι θέλω να πω;... οτι η ύπαρξη αυτής της απειροελάχιστης πιθανότητας που ανέφερα και στην αρχή , δεν αμφισβητείται. Ναι λοιπόν ειναι ελάχιστη να πραγματοποιηθεί και να οδηγήσει σε κάποιο πρόβλημα που δεν θα ελέγχεται αλλά δεν είναι και απίθανο.
Εκεί βασίζεται η κεντρική ιδέα της απορίας μου και οχι στο τι θα βρούν και πως θα το βρούν. Η ερώτηση μου είναι απλή. Σε ενα φαινόμενο του Σύμπαντος-Χάους που οδήγησε στην Δημιουργία, πόσο ικανοί σαν "μικροί-Θεοί" είμαστε να το τερματίσουμε στην απειροελάχιστη περίπτωση που κάτι πάει στραβά;... Δεν είναι καταστροφολογία... είναι απλή και λογική σκέψη, σκεπτόμενος το τι λάθη έχουμε κάνει στο παρελθόν θεωρώντας οτι προβλέπουμε και είμαστε ικανοί για τα "πάντα".
Gandalf
Δεν μπορώ να πω ότι η συλλογιστική σου είναι λάθος......
Αυτό που αναρωτιέσαι είναι.....
....ποιοι είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε αν θα πρέπει να πάρουμε το ρίσκο-το όποιο ρίσκο- και με πιο δικαίωμα αποφασίσουμε.
Θα σε ρωτήσω όμως και γω με την σειρά μου.
Δεν σου λεει κάτι , το γεγονός ότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα προσβλέπει και αναμένει αυτό το πείραμα , το εγκρίνει και συμφωνεί μαζί του.
Οι επιστήμονες που διαφωνούν και εκφράζουν φόβους είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Ίσως πραγματικά να ανησυχούν , ίσως πάλι να κυνηγούν τα δέκα λεπτά δημοσιότητας που αλλιώς δεν θα τα είχαν ποτέ την ευκαιρία να έχουν, ίσως πάλι να είναι επιστήμονες σαν τον παλικαρά της πόλης μου, τον Λιακό.......
Κάποτε ο κόσμος όταν του είπαν ότι ο Κόσμος είναι στρόγγυλος και όχι επίπεδος, και ότι γυρίζει γύρω-γύρω, φοβόταν να το πιστέψει γιατί θα έπεφτε στο κενό όταν νύχτωνε....
one more,
Υπάρχει κανα videaki στα ελληνικά γιατί έχω ζαλιστεί εδώ και ώρες με τα αγγλικά, όσο μέτρια και αν ξέρωγίνονται κουραστικά με τους τεχνικούς όρους.