Άλλο η ανακάλυψη κάποιου πλανήτη ή της μορφής του στο ήδη σταθερό και φυσικό του σχήμα και άλλο να αναπαράγεις/αναπαριστάς συνθήκες που δεν γνωρίσαμε ποτέ και να προκαλείται ουσιαστικά μια κίνηση ενέργειας που δεδομένο είναι πως δεν ελέγχεται απο τα σημερινά μας μέσα. Παρατηρητές είμαστε... οχι ελεγκτές.
Συμμερίζομαι οτι πραγματικά ο κίνδυνος είναι ελαχιστότατος. Αλλά απο εκεί και πέρα, η αλήθεια είναι πως όποτε προσπαθήσαμε να γίνουμε "Θεοί" την πατήσαμε πολύ άσχημα. Έστω και μεταγενέστερα.. όπου "ξεθαρέψαμε" αν θες.
Είπα και πριν... δεν καταστροφολογώ.... απλά δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό , με έχει προλάβει ο σκεπτικισμός στο κατά πόσο ..
1- μας είναι απαραίτητο αυτό που γίνεται τώρα με δεδομένο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν ράτσα όντων σε ενα πλανήτη που αργοπεθαίνει. Ίσως ενα αντίστοιχο κύμμα επιστημόνων και πόρων να έδιναν λύσεις σε πολύ πιο βασικά και σημαντικά μας προβλήματα.
2- Η μανία του ανθρώπου να γίνει Θεός , πολλές φορές εθελοτυφλώντας μπροστά στα όρια του. Σε αρκετά σημεία έχουμε παίξει με την φωτιά και κάπου την γλυτώσαμε με τελευταίο την πυρηνική ενέργεια. Μπορεί εδώ λοιπόν να δούμε κάτι που δεν πρέπει..."το κωλοδάχτυλο" που είπε και κάποιος πιο πριν που θα μας δείξει ο Θεό-Ανώτερη Δύναμη.
3- Ο σκοπός του έργου;... οικονομικη απόκριση δεν έχει.. ούτε πραγματική. Μόνο φιλοσοφική. Επέτρεψε μου να είμαι λίγο πιο επιφυλακτικός ειδικά μετά απο τους πόρους που έχουν δεσμευτεί για αυτό.
Εντύπωση πάντως αν θες μου κάνει η μεγάλη και κύρια συμμετοχή πολλών Ελλήνων (όπως ο κ. Νανόπουλος) που αποδυκνείουν την θλιβερή πραγματικότητα για την χώρα μας και την αναξιοκρατία που την δέρνει. 60+ επιστήμονες και πανεπιστήμια πρωτοπορούν και η χώρα προέλευσης τους , αδιαφορεί και αγνοεί... όπως και οι περισσότεροι πολίτες της.
Gandalf