Τόσο είναι όλο το ηλεκτρικό σύστημα της μηχανής μου φίλε.Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Ρε συνάδελφοι 33 Watt μεγαλύτερο ανορθωτή βάζει ο άνθρωπος.....το λαμπάκι του neutral καταναλώνει παραπάνω......
Τόσο είναι όλο το ηλεκτρικό σύστημα της μηχανής μου φίλε.Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Ρε συνάδελφοι 33 Watt μεγαλύτερο ανορθωτή βάζει ο άνθρωπος.....το λαμπάκι του neutral καταναλώνει παραπάνω......
Έχω την γνώμη ότι και 700 W μεγαλύτερο ανορθωτή να βάλει την ίδια δουλεία θα κάνει.
Το τι ρεύμα θα περάσει μέσα από το κύκλωμα το καθορίζουν η καταναλώσεις και η γεννήτρια.
( Ας πούμε δηλαδή γιατί δεν είναι ακριβός έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε μια μεγάλη γεννήτρια και 2 ανορθωτές που να ανορθώνουν σε διαφορετική τάση όποτε τα πράγματα αλλάζουν.)![]()
Καλύτερα είναι να λέμε ότι το μέγιστο ζητούμενο ρεύμα το καθορίζουν οι καταναλώσεις και εμείς φροντίζουμε να επιλέξουμε ένα ανορθωτή που να καλύπτει της απαιτήσεις τους και σε συνέχεια μια γεννήτρια που να καλύπτει της απαιτήσεις του ή των ανορθωτών.
Τώρα όσον αφορά την μπαταρία το ρεύμα φορτίσεως της εξαρτάτε από αυτή καθώς και από την τάση που εφαρμόζουμε επάνω της
Ο ανορθωτής που θέλει να βάλει πιστεύω ότι έχει την ίδια τάση εξόδου ( μάλλον δηλαδή )
Καλό είναι να τσεκάρει τη συνδεσμολογία γιατί δεν μου φαίνεται και τόσο απλή κάτι μου λέει ότι ρυθμίζει την έξοδο του με διαφορετικό τρόπω
Το μόνο που μπορεί να πάθει διαλέγοντας μεγαλύτερο ανορθωτή είναι ότι σε περίπτωση που κάποια στιγμή αυξήσει της καταναλώσεις του ο ανορθωτής μπορεί να αντέξει και να μην καεί γιατί θα είναι μεγαλύτερος αλλά να καεί η γεννήτρια
Μπορεί να λέω και βλακεία βέβαια
![]()
Ρε κορίτσια ...
Ξέρετε πόσο ρεύμα μπορεί να τραβήξει μια ξεφόρτιστη μπαταρία ??
(για δοκιμάστε να φορτίσετε μια μπαταρία π.χ. 15 Αh με αρχικό ρεύμα 50 Amperes και τα ξαναλέμε ..)
Υ.Γ.
Φροντίστε να ΜΗΝ είστε πολύ κοντά στην μπαταρία !!!![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
φορτιζω πολυ συχνα στην δουλεια μου μπαταριες των 150 κ 250mAΑρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Ρε κορίτσια ...
Ξέρετε πόσο ρεύμα μπορεί να τραβήξει μια ξεφόρτιστη μπαταρία ??
(για δοκιμάστε να φορτίσετε μια μπαταρία π.χ. 15 Αh με αρχικό ρεύμα 50 Amperes και τα ξαναλέμε ..)
Υ.Γ.
Φροντίστε να ΜΗΝ είστε πολύ κοντά στην μπαταρία !!!![]()
με τροφοδοτικο 5Α (με ψηφιακες ενδειξεις τασης κ ρευματος,ρυθμισμενο
να δινει φουλ ρευμα μεχρι τα 5Α - στην μεγιστη ταση λειτουργιας της μπαταριας)
φιλικα παντα: τι πιστευεις οτι συμβαινει;
...που να στα λέω κύριε πρόεδρε!
Κάπου κάνεις λάθος ...Αρχικά δημιουργήθηκε από AVATOS
φορτιζω πολυ συχνα στην δουλεια μου μπαταριες των 150 κ 250mA
(αν εννοείς mAh, τα 150 κ 250 είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ χωρητικότητα - και δεν ξέρω να υπάρχουν τόσο μικρές επαναφορτιζόμενες..)![]()
Υ.Γ.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι:
1. Το ρεύμα φόρτισης όντως (αυτο)ρυθμίζεται από την μπαταρία (εσωτερική αντίσταση).
2. Όταν η μπαταρία είναι (σχετικά) φορτισμένη, τραβάει λίγο ρεύμα (από 10% έως και 2% της ονομαστικής της χωρητικότητας π.χ. μια μπαταρία των 40 Ah θα τραβάει από 4Α έως 800mA).
3. Όταν είναι αφόρτιστη (κάτω από το 25-30% της χωρητικότητάς της - κοινώς 10.5V για 12βολτη) το αρχικό ρεύμα που μπορεί να τραβήξει είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ (*)(και καταστροφικό λόγω πτώσης ενεργού υλικού από τις πλάκες και "βρασμού" του ηλεκτρολύτη).
(*) Θεωρητικά, είναι λίγο μικρότερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ρεύμα εκφόρτισης !!
![]()
![]()
Αν θυμάμαι καλά ( ομολογώ ότι τα περισσότερα τα έχω ξεχάσει )
Το ρεύμα φορτίσεως εξαρτάτε από εσωτερική αντίσταση μπαταρίας και διαφορά δυναμικού ( ηλεκτρεγερτική δύναμη τροφοδοτικού μείων ηλεκτρεγερτική δύναμη μπαταρίας )
Δεν έχω δει μπαταρίες που το μέγιστο ρεύμα διέλευσης τους να είναι μικρότερο από το μέγιστο ρεύμα φορτίσεως τους
Αν υπάρχουν θα είναι μεγάλη βλακεία να της βάλουμε σε μηχανάκι γιατί η κατασκευή των στοιχείων τους θα είναι τελείως της πλάκας και θα χαλάσουν κατευθείαν όχι μόνο από της απαιτήσεις της μίζας που στιγμιαία απαιτεί τεράστιο ρεύμα διέλευσης αλλά και από τους κραδασμούς που θα διαλύσουν τα τόσο λεπτά στοιχεία τους
Μια και τώρα είδα την απάντηση σου θέλω να σημειώσω ότι
Για μπαταρία αυτοκινήτου ( συγγνώμη αλλά για αυτή θυμάμαι)
Στα 45 AH το μέγιστο ρεύμα διέλευσης κυμαίνετε από 300 Α έως 700 Α ( μπορεί και παραπάνω ) και διαβάζοντας το στα χαρακτηριστικά της μπορούμε να διαπιστώσουμε την ποιότητα κατασκευής της εν μέρη
Αρχικά δημιουργήθηκε από toulis
.....
Στα 45 AH το μέγιστο ρεύμα διέλευσης κυμαίνετε από 300 Α έως 700 Α ( μπορεί και παραπάνω ) .....
Περνάνε 700+Α από την μπαταρία;![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Off topic είμαστε έτσι κι αλλιώς, οπότε ...Αρχικά δημιουργήθηκε από toulis
Δεν έχω δει μπαταρίες που το μέγιστο ρεύμα διέλευσης τους να είναι μικρότερο από το μέγιστο ρεύμα φορτίσεως τους
Το λάθος που κάνουμε είναι να μπερδεύουμε το μέγιστο ρεύμα διέλευσης (που είναι ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ) με το μέγιστο ρεύμα φόρτισης (που είναι ΔΙΑΡΚΕΣ).
Κοινώς, μια μπαταρία που μπορεί να δώσει χωρίς πρόβλημα 80 Amp (πχ. για μιζάρισμα) θα καταστραφεί αν δεχτεί το ίδιο ρεύμα αρχικής φόρτισης !!![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
.....
Κοινώς, μια μπαταρία που μπορεί να δώσει χωρίς πρόβλημα 80 Amp (πχ. για μιζάρισμα) θα την καταστραφεί αν δεχτεί το ίδιο ρεύμα αρχικής φόρτισης !!![]()
![]()
![]()
![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
sorry ...!!Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
![]()
![]()
![]()
![]()
άμα γράφεις και μιλάς και με τον catmaster στο τηλέφωνο...![]()
![]()
Πρακτικά όχι ( αν και έχω κάποιες επιφυλάξεις )
Αλλά το μέγιστο ρεύμα εκφόρτισης εξαρτάτε κυρίως από την μηχανική κατασκευή της μπαταρίας
Χοντρικά αν οι εσωτερικές συνδέσεις της μπαταρίας είναι χοντρές αν οι πλάκες της είναι χοντρές τότε μπορούν να διαχειρισθούν μεγαλύτερα ρεύματα πριν υπερθερμανθούν και κοπούν η βραχυκυκλώσουν
Οι επιφυλάξεις που ανέφερα αρχικά είναι γιατί σε περίπτωση που προσπαθούμε να βάλουμε μπροστά ένα μοτέρ που δεν παίρνει με τίποτα μπιζάροντας το συνεχώς αυτό που καταφέρνουμε είναι να πετσικάρουν τα στοιχεία της μπαταρίας
Πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε αγγίξει το μέγιστο ρεύμα διέλευσης
Η μάλλον καλύτερα το έχουμε πλησίαση αρκετά γιατί το μέγιστο ρεύμα διέλευσης αναφέρετε σε στιγμιαίο ρεύμα και όχι παρατεταμένο από ότι ξέρω
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
sorry ...!!![]()
άμα γράφεις και μιλάς και με τον catmaster στο τηλέφωνο...![]()
![]()
....έχουμε κατέβει το γκρεμό χωρίς επιστροφή εδώ και χρόνια λέμε μπουγατσουλίνι μου....![]()
τελικά θα ανοίξω και το καπάκι του στάτορα και θα βάλω πιο χοντρά καλώδια - για να μπορέσω να του αλλάξω και θέση ...
(και μετά θα πάρω κάνα δυό κιλά μπριζόλες και θα τις βάλω πάνω ... )![]()
Αυτό δεν το ΦΩΝΑΖΩ συνέχεια ???Αρχικά δημιουργήθηκε από toulis
το μέγιστο ρεύμα διέλευσης αναφέρετε σε στιγμιαίο ρεύμα![]()
Απαρέμφατο Ενεργητικής Φωνής του ρήματος "μπιζάρω" ???Αρχικά δημιουργήθηκε από toulis
μπιζάροντας![]()
Θα αλλάξεις θέση στον στάτορα ??? :hypnotizeΑρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
τελικά θα ανοίξω και το καπάκι του στάτορα και θα βάλω πιο χοντρά καλώδια - για να μπορέσω να του αλλάξω και θέση ...![]()
(να μΕ στείλεις φωτό οποσδήποτε...)![]()