Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 29

Θέμα: Εποχικοί αναβάτες... για να έχουμε να λέμε.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm

Εποχικοί αναβάτες... για να έχουμε να λέμε.

νομίζω οτι αν και είχε μπεί προ 2 ετών , καλό είναι να το ξαναβάλω για να δούνε και οι καινούριοι τι συναντάμε στον δρόμο και πόσο επικίνδυνο είναι αν δεν μπορουν να οδηγήσουν μηχανή σωστά, να μη κάθονται τουλάχιστον στην μέση.. παραθέτω λοιπόν.

==============================

Είπαμε , όλοι όσοι οδηγούν μηχανή είναι αναβάτες και έχουν δικαίωμα κίνησης με αυτές , ακόμα και αν εμάς μας καθυστερούν στην διύθηση ή στην όποια κίνηση κάνουμε για να αποφύγουμε την κίνηση...

Αλλά έλεος πια...

Αν δεν μπορείς να πάς μια μηχανή, ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ.... παρε παπάκι... πάρε ποδήλατο... ακόμα καλύτερα για όλους μας... πάρε το ΜΕΤΡΟ.

Γιατί τα λέω αυτά;

Χθες ήμουν στην Κηφησίας κατεβαίνοντας προς κέντρο , στο ύψος της Φιλοθέης, όπου πήγαινα για τον μηχανικό μου, για το service του DR (σ.σ. είπαμε... το κείμενο είναι διετίας.. προ ΧΤΧ).

Ακριβώς μπροστά μου, τύπος με ελαφρύ κοστούμι, και κράνος jet (οχι καθίκι), καβάλα πάνω σε Varadero , πήγαινε στην "κλασσική γραμμή διύθησης" και σε κάθε αυτοκίνητο που προσπαθούσε να περάσει, κατέβαζε πόδι και τσαρούχωνε το φρένο!!!!

Μια...δύο... τρείς... τα νεύρα μου έσπασαν στην κυριολεξία και πάω να τον περάσω απο αριστερά και με ήρεμο τρόπο, μην και πέσει πάνω μου.

Εκείνη την στιγμή λοιπόν , ακριβώς μπροστά του, ο διάδρομος μικραίνει, μιας και τα δύο αυτοκίνητα μπροστά , κλείνουν προς τα μέσα .Μια απο τις κλασσικές αντίδρασεις ΙΧ οδηγών που δεν τους φτάνει η λωρίδα τους και χωρίς να το σκεφτούν , απλά κάνουν την κίνηση!!

Ο τύπος , κοκαλώνει το Varadero, κατεβάζει τα πόδια αλλά δεν πατάει κάτω και το μηχανάκι "έπλευσε" πίσω , καθώς η ισορροπία του ήταν οριακή. Απο πίσω και εγώ , μόλις είχα γεμίσει πρώτη ταχύτητα και το φρένο που πάτησα , αν δεν είχα κάνει αλλαγές σε δισκόπλακες και υψηλής , το πιθανότερο είναι αν είχα τις παλαιές πλάκες και σωληνάκια να είχα φρενάρει, αφού είχα ενώσει την εταιρία Honda με την Suzuki , σε μια βίαιη επαφή.

Μετά απο μερικές άσπρες τρίχες ακόμα , και δύο τρείς καθαρές ανάσες, συνήρθα και τον πέρασα σε άνοιγμα απο δεξιά , με όσα έδινε η μηχανή εκείνη την στιγμή. Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν να τρομάξει εκ νέου και να κοντέψει να το ρίξει στο διπλανό αυτοκίνητο...

Είπαμε ρε παιδιά... ολοι έχουμε δικαίωμα να κινούμαστε στον δρόμο, και πιθανόν να κάνουμε και λάθη... αλλά το να κάνεις λάθη συνέχεια, ειδικά με μηχανή , μπορεί να αποβεί θανατηφόρο τόσο για σένα όσο ίσως και για άλλους.
    Αν δεν μπορούν κάποιοι να μεταχειριστούν μηχανές , αν δεν μπορούν να τις καβαλήσουν σωστά, ας τις αφήσουν σπίτι τους και ας πάρουν κάτι άλλο να πάνε στην δουλειά τους, όπως το κάνουν και τον χειμώνα που παίρνουν το 4τροχο τους ,ή τα ΜΜΜ.

Τι φταίω εγώ να κινδυνεύω απο το εκάστοτε εποχικό αναβάτη, που πήρε ενα "μαστόδοντο" (μιας και αυτά είναι "μούρη") και βγήκε στον δρόμο σαν άλλος χάρος;
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Π@ΥΤΑΝΑ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ Το avatar του/της S705
    Χίλια δίκια έχεις και ακόμα πιο πολλά .
    Εδώ εγώ όταν πρωτοπήρα το stradaκι ( πρώτη μηχανή )
    Παρά ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα να ελίσσομαι μέσα στην κίνηση ή να κάνω διύθηση
    Στα πρώτα δρομολόγια καθόμουν σε σημεία του δρόμου που δεν θα ενοχλούσα άλλους.

Τώρα τα πρωινά κατεβαίνω τον Κηφισό ( από Πατήσια μέχρι Πειραιά ) με το παπί για να πάω στην δουλεία μου και πολλές φορές βρίσκομαι πίσω από οδηγούς μηχανών οι όποιοι είναι πιο επικίνδυνοι παρά ενοχλητικοί ( και σκέψου ότι είμαι με παπί !!! ) .

Μην ανησυχούμε όμως τα κρύα και οι βροχές έρχονται…..
    Αδιάβροχα και όλοι οι δρόμοι δικοί μας.

Γελά παρά πολύ το αφεντικό στο μαγαζί όταν τα πρωινά σκάω με τα αδιάβροχα να στάζουν και τινάζομαι έξω από το μαγαζί για να φύγουν τα πολλά νερά
    Η ΚΑΛΗ Η ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ
    ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ...
    ....ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ
    ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!!!!!

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister

κοβω λοιπον λιγουλακι,μενω 50 μετρα πισω,κατεβαζω κανα δυο και περναω στο ενα μετρο διπλα του γρηγορου με + 50...(κινδυνος συγκρουσης δεν τιθεται μια και παντα ειναι αφιερωμενος στο κυνηγι του εξτρα χιλιομετρου και η κινηση γινεται τοσο γρηγορα που δεν προλαβαινει ουτε να κοκκινησει)...

το αποτελεσμα κυριες και κυριοι ειναι εγγυημενο...

:rotflmao:

Π@ΥΤΑΝΑ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ Το avatar του/της S705
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    :rotflmao:
    προς reinmeister

Και την ώρα που σκας μούρη δίπλα του φυσάει λίγο παραπάνω και τον σπρώχνει λίγο προς τα δεξιά ……….. ή κάνει λίγο δεξιά για να αποφύγει κάτι στο οδόστρωμα κ.α

Για πες μου το αποτέλεσμα …….

Και οι δυο κάτω……

Μπράβο πολύ καλό να τρομοκρατούμε άλλους αναβάτες
    Η ΚΑΛΗ Η ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ
    ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ...
    ....ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ
    ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!!!!!

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Αρχικά δημιουργήθηκε από S705

Μην ανησυχούμε όμως τα κρύα και οι βροχές έρχονται…..
    Αδιάβροχα και όλοι οι δρόμοι δικοί μας.

+1

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

big boned μέλος Το avatar του/της cartman
    Φίλε Gandalf αν και σπάνια διαφωνώ μαζί σου και με τον τρόπο σκέψης σου, εδώ μου φαίνεται θα το κάνω. Ο τύπος, είτε αρχάριος, είτε εποχιακός, σίγουρα δεν το είχε το varadero και πήγαινε όπως μπορούσε, το θέμα είναι ότι δεν σε ενόχλησε καθόλου! Μάλιστα την στιγμή που κινδυνεύσατε εσύ έκανες το προσπέρασμα και όχι αυτός, άρα εσύ έπρεπε να σιγουρευτείς ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο. Επίσης ξέρεις ότι αν κτυπήσει ένα όχημα κάποιο άλλο από πίσω, φταίει πάντα ο πίσω!

Ακόμα είναι και η ψιχολογική πίεση που μπορεί να ασκήσει ο πίσω στον μπροστά, ιδιαίτερα σε τέτοιες συνθήκες κίνησης, κάνοντας τον μπροστά αρκετά πιο επηρρεπή σε λάθη!

Στην περίπτωση σου (αν κατάλαβα καλά έτσι όπως το περιγράφεις) θα έφταιγα τον εαυτό μου και μπορεί να ζητούσα και συγνώμη του άλλου για το παραλίγο δυστύχημα αλλά και το άγχος που του προκάλεσα...χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση, απλά οι σκέψεις μου
    Chris

Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
    Φίλε Gandalf αν και σπάνια διαφωνώ μαζί σου και με τον τρόπο σκέψης σου, εδώ μου φαίνεται θα το κάνω. Ο τύπος, είτε αρχάριος, είτε εποχιακός, σίγουρα δεν το είχε το varadero και πήγαινε όπως μπορούσε, το θέμα είναι ότι δεν σε ενόχλησε καθόλου! Μάλιστα την στιγμή που κινδυνεύσατε εσύ έκανες το προσπέρασμα και όχι αυτός, άρα εσύ έπρεπε να σιγουρευτείς ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο. Επίσης ξέρεις ότι αν κτυπήσει ένα όχημα κάποιο άλλο από πίσω, φταίει πάντα ο πίσω!

Ακόμα είναι και η ψιχολογική πίεση που μπορεί να ασκήσει ο πίσω στον μπροστά, ιδιαίτερα σε τέτοιες συνθήκες κίνησης, κάνοντας τον μπροστά αρκετά πιο επηρρεπή σε λάθη!

Στην περίπτωση σου (αν κατάλαβα καλά έτσι όπως το περιγράφεις) θα έφταιγα τον εαυτό μου και μπορεί να ζητούσα και συγνώμη του άλλου για το παραλίγο δυστύχημα αλλά και το άγχος που του προκάλεσα...χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση, απλά οι σκέψεις μου
    +1
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Υπομονή έρχεται ο χειμώνας ...

Ερχονται και τα τεκμήρια

Οπότε μόνοι μας θα μείνουμε

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Cartman & Εχετλαίος...

Η κίνηση πάνω σε μηχανή είναι δικαίωμα όλων όπως είπα και στην αρχή. Αλλά απο την στιγμή "που δεν το έχεις" και φαντάζομαι οτι το γνωρίζεις (αλλιώς είσαι διπλά επικίνδυνος) τότε δεν μένεις στην μέση φρενάροντας με το παραμικρό (οχι το "τσικ" σε μανέτα και ποδόφρενο...μιλάμε για τσαρούχωμα) προκαλώντας με αυτό τον τροπο ατύχημα.

Ο πίσω πληρώνει πάντα σίγουρα.. αλλά το να φρενάρεις απότομα ενώ πας να προσπεράσεις, οχι μια φορά, αλλά κατά εξακολούθηση οχι γιατί σε εμποδίζουν αλλά γιατί δεν ξέρεις πως να περάσεις με διύθηση... ε άστο ρε παιδάκι μου.. δεν σε πάει το άθλημα... παρε κανά ποδήλατο η ΜΜΜ και μην ρισκάρεις τόσο εσύ αλλά και τις ζωές των άλλων.

Στην περίπτωση της προσπέρασης τώρα , έγινε γιατί πιο μεγάλο κίνδυνο είχα να πέσω πάνω του έτσι , παρά με το προσπέρασμα που έκανα , καλά υπολογισμένο μιας και είχε κενό (οχι. Ι.Χ στην λωρίδα) δεξιά του.

ΕΠίσης όταν για πρώτη φορά οδηγείς μηχανή, δεν πας να πάρεις ρε γμτ μου μηχανή 300 κιλών και 100 ίππων γιατί μετά θα σε πάει δεν θα την πας... και θα βάλεις σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό σου όσο και τους άλλους. Θέλει και λίγο κοινή λογική.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Επίσης όταν για πρώτη φορά οδηγείς μηχανή, δεν πας να πάρεις ρε γμτ μου μηχανή 300 κιλών και 100 ίππων γιατί μετά θα σε πάει δεν θα την πας... και θα βάλεις σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό σου όσο και τους άλλους. Θέλει και λίγο κοινή λογική.
    Αχ οχι δεν επρεπε να το πεις αυτο.....τωρα θ' αρχισουν ολοι οι περιεργοι που πηραν για πρωτη μηχανη το R1 και τη Hayabusa και ποιος τους σταματαει μετα :rotflmao: :rotflmao:

Σοβαρα τωρα,
    Οταν πρωτοπηρα μηχανη περιμενα πως και πως το καλοκαιρακι για τις βολτες μου, την καφετερια, την ανεση κλπ Ουτε 15 ημερες μετα περιμενα πως και πως το χειμωνα. Χιλιες φορες βροχη και να υπαρχουν αλλοι 2-3 στο δρομο που ξερουν τι κανουν παρα αυτος ο χαμος.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

οτι δειξει το σπρα'ι'τς
    πιο σωστο ειναι οποιος ειναι νεος οδηγος ,η νεος ιδιοκτητης, η καποιος που δε νιωθει, να ακολουθει το ρευμα που κινουνται τα αυτοκινητα.ο μοτοσυκλετισμος δεν ειναι μασωνικη λεσχη και ο καθε ενας απο εμας επρεπε να παροτρυνει και οχι να αποτρεπει οσους θελουν να οδηγησουν μοτο (παπια η μαστοδοντο δεν εχει σημασια ).οσοι πιο πολλοι τοσο το καλυτερο
    όποιος εις την ορθήν του γνώμην περί οποιουδήποτε αντικειμένου προσθέσει την διαφοράν, η οποία το διακρίνει από όλα τα άλλα, αυτός θα έχει αποκτήσει την γνώσιν αυτού, ενώ προηγουμένως δεν είχε παρά απλώς μία γνώμη..

δυστυχως ειναι πολυ που δεν το εχουν το αθλημα κ αντρες κ γυναικες....
    θελω moter 250 για xt του 82

κ manual για rf 400
    με 1η αδεια το 97

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Το ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή εννοείται,όπως εννοείται το ότι δεν πρέπει ν'αγχώνουμε τους άλλους με σπασμωδικές κινήσεις.
    Μια άποψη σε ό,τι αφορά στη διήθηση:όταν γίνεται μεταξύ σταματημένων ή σχεδόν σταματημένων ΙΧ καλό είναι να μη γίνεται συνεχόμενα,δηλ.να μην περνάμε σουβλάκι ΟΛΑ τ'αμάξια για να βρεθούμε πρώτοι στο φανάρι.Μια πόρτα ν'ανοίξει τη βάψαμε...Το ιδανικό είναι να γίνεται μόνο μεταξύ σταματημένων αμαξιών με 20χλμ ΤΟ ΠΟΛΥ και το δάχτυλο στη μανέτα.Δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρεις εν κινήσει γιατί ούτως ή άλλως πάλι πρώτος στο φανάρι θα'σαι.
    Δεν ξέρω και δεν είδα πώς οδηγούσε το παιδί με το Varadero,αλλά 1000φορές να οδηγά κανείς έτσι παρά να κάνει deliveroσφήνες με 50 ή και παραπάνω χλμ

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Επιστρέφω από πειραιά με το παπάκι μου σήμερα το μεσημέρι, κινούμενος δεξιά λίγο πριν το ύψος του ιππόδρομου με περίπου 80 χλμ/ω, κ με ελάχιστη κίνηση και στις 3 λουρίδες κυκλοφορίας.

Εντελώς ξαφνικά, με προσπερνά σε απόσταση αναπνοής από το αριστερό γκρίπ, τδμ με μπουριά κ εκκωφαντικό θόρυβο, με σχεδόν διπλάσια ταχύτητα. Αν και με τρόμαξε, προσπάθησα, κ δεν μετακίνησα το μηχανάκι επιστρατεύοντας και το τελευταίο ίχνος ψυχραιμίας.

Το γιατί έδρασε κατ' αυτόν τον τρόπο ο ανωτέρω συνάδελφος παραμένει στο μυαλό μου ακόμη αδιευκρίνιστο.

Τα σχόλια δικά σας.

Ήθελε ένα rokyo όλο δικό του

http://www.youtube.com/watch?v=r-8GYLsjaEs
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2008, 16:22
  2. προσεχουμε για να εχουμε παιδες.....
    από ruyjin στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 01/12/2005, 09:54
  3. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 27/07/2004, 01:14
  4. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 06/05/2004, 13:48