Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 68

Θέμα: Μειωμένη αποζημίωση λόγω παλαιότητας

Angry Μειωμένη αποζημίωση λόγω παλαιότητας

Είχα την ατυχία να μου βγει κάποιος από stop και να μου κάνει χοντρή ζημιά στο αυτοκίνητο. Επειδή μου έχει τύχει και με την μηχανή (απλά τώρα το ποσό είναι μεγάλο) σας παραθέτω τον προβληματισμό μου.

Η ασφαλιστική μου (πήγα με φιλικό διακανονισμό) αρνείται να πληρώσει όλο το ποσό της επισκευής διότι ισχυρίζονται ότι η αγοραστική αξία του αυτοκινήτου είναι μικρότερη από το κόστος της επισκευής (διαφορά της τάξης των 500 ευρώ).

Όταν τους ρώτησα από που προκύπτει αυτό μου είπαν ότι είναι πάγια τακτική των ασφαλιστικών εταιριών διότι αυτοί με την σειρά τους θα πάρουν λεφτά από την άλλη ασφαλιστική η οποία δεν θα δεχτεί το κόστος αυτό.

Επίσης ρώτησα με ποια κριτήρια υπολογίζεται η αγοραστική αξία του αυτοκινήτου (χρόνια το συντηρώ και έχει λίγα χλμ γιατί κυκλοφορώ σχεδόν συνέχεια με την μηχανή ) και μου είπαν από το AUTO Τρίτη :hypnotize .

Ακούω γνώμες και απόψεις από ανάλογες (φτου κακά) εμπειρίες και από φίλους που ξέρουν από νομικά.

Λυπαμαι που στο λεω φιλε μου,αλλα δυστυχως ισχυει και για τα αυτοκινητα και για τα μηχανακια...

δεν πας να το εχεις καλυτερο και απο την βιτρινα,αυτοι επικαλουνται την παλαιοτητα και ξεμπερδευουν.

υπαρχει και ενας πινακας που δειχνει το ποσοστο παλαιοτητας (δυστυχως δεν τον ξερω.)

οποιοσδηποτε ομως ασφαλιστης οχηματων θα μπορουσε να στον πει.

καλη τυχη απο δω και περα..
    να κοιτας εκει που θες να
    πας,αλλοιως θα πας εκει που
    κοιτας....

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Μικρή Λουλού...

καλη τυχη απο δω και περα..
    +1
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Εγώ πάντως που ρώτησα σε ενώσεις καταναλωτών μου είπαν ότι είναι αυθαίρετο να επικαλούνται την παλαιότητα καθώς δεν προβλέπεται από κάποιο νόμο.
    Αυτό που ισχύει είναι ότι αν θες καινούργια ανταλλακτικά πληρώνεις συμμετοχή με βάση την παλαιότητα.
    Επίσης αν υπάρχει καταστροφή (ανεπισκεύαστο), τότε αποζημιώνεσαι με βάση την αγοραστική αξία.

Στην περίπτωσή μου όμως:

α) Το όχημα επισκευάζεται
    β) Το κόστος έχει υπολογιστεί με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά
    γ) Η υπαιτιότητα είναι 100% σε αυτόν που με τράκαρε

Και μερικά links

http://kepka.org/index.php?option=co...=285&Itemid=38
    http://kepka.org/index.php?option=co...=648&Itemid=56

make love not work Το avatar του/της L.omerta
    δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά . Μου είχε τύχει και 'μένα 1 ατύχημα πέρσυ με 100% υπαιτιότητα του άλλου(περασε με κόκκινο) και ενώ ο πραγματογνόμων είχε βγάλει πόρισμα για ζημιά 540Ε η ασφαλιστική λόγω παλαιότητας δικαιολογούσε 250Ε. Βέβαια έχω βέσπα και είναι όντως παλιά αλλά το είχα βρει πολύ ηλίθιο τρόπο. Όσο και αν είχα τρέξει τότε δεν κατάφερα κάτι, και απο τότε το τρακάρισμα φαίνετε αρκετά καλά πάνω στο βεσπακι, είχα επισκευάσει μόνο τα απαραίτητα Το μόνο που μου είχαν πει μεταξυ σοβαρού και αστείου είναι να βάλεισ γνωστούς σου να βάζουν αγγελίες με το ιδιο μοντέλο οχήματος του δικού σου με πολύ υψηλή τιμή βεβαια.
    go big or go home!!!

Πήγασος Τούρινγκ Εντίσιον Το avatar του/της xmen
    Σε περιστατικό με την μηχανή μου έκοψαν από την ζημία λόγω παλαιότητας και γιατί είχα βάλει γνήσια ανταλλακτικά έτσι μου είπαν και γω είχα μείνει κάγκελο!!!
    the Journey is the Destination

Καλά μιλάμε για τριτοκοσμικές καταστάσεις έτσι

Πάντως να ξέρετε ότι εγώ θα τους κυνηγήσω, ακόμα και για 500 ψωροευρώ (δεν είναι λίγα για μένα).

Δεν μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν αυθαίρετα, δεν μας κάνουν χάρη, τους πληρώνουμε και ακριβά μάλιστα

Αρχικά δημιουργήθηκε από L.omerta
    δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά . Μου είχε τύχει και 'μένα 1 ατύχημα πέρσυ με 100% υπαιτιότητα του άλλου(περασε με κόκκινο) και ενώ ο πραγματογνόμων είχε βγάλει πόρισμα για ζημιά 540Ε η ασφαλιστική λόγω παλαιότητας δικαιολογούσε 250Ε. Βέβαια έχω βέσπα και είναι όντως παλιά αλλά το είχα βρει πολύ ηλίθιο τρόπο. Όσο και αν είχα τρέξει τότε δεν κατάφερα κάτι, και απο τότε το τρακάρισμα φαίνετε αρκετά καλά πάνω στο βεσπακι, είχα επισκευάσει μόνο τα απαραίτητα Το μόνο που μου είχαν πει μεταξυ σοβαρού και αστείου είναι να βάλεισ γνωστούς σου να βάζουν αγγελίες με το ιδιο μοντέλο οχήματος του δικού σου με πολύ υψηλή τιμή βεβαια.
    σε επιασαν μαλακα...ο πραγματογνωμονας ειναι της ασφαλιστικης που σε πληρωνει.....πεταξαν το τυρακι και τσιμπισες δυστηχως....

Re: Μειωμένη αποζημίωση λόγω παλαιότητας

Αρχικά δημιουργήθηκε από petrogazz
    Είχα την ατυχία να μου βγει κάποιος από stop και να μου κάνει χοντρή ζημιά στο αυτοκίνητο. Επειδή μου έχει τύχει και με την μηχανή (απλά τώρα το ποσό είναι μεγάλο) σας παραθέτω τον προβληματισμό μου.

Η ασφαλιστική μου (πήγα με φιλικό διακανονισμό) αρνείται να πληρώσει όλο το ποσό της επισκευής διότι ισχυρίζονται ότι η αγοραστική αξία του αυτοκινήτου είναι μικρότερη από το κόστος της επισκευής (διαφορά της τάξης των 500 ευρώ).

Όταν τους ρώτησα από που προκύπτει αυτό μου είπαν ότι είναι πάγια τακτική των ασφαλιστικών εταιριών διότι αυτοί με την σειρά τους θα πάρουν λεφτά από την άλλη ασφαλιστική η οποία δεν θα δεχτεί το κόστος αυτό.

Επίσης ρώτησα με ποια κριτήρια υπολογίζεται η αγοραστική αξία του αυτοκινήτου (χρόνια το συντηρώ και έχει λίγα χλμ γιατί κυκλοφορώ σχεδόν συνέχεια με την μηχανή ) και μου είπαν από το AUTO Τρίτη :hypnotize .

Ακούω γνώμες και απόψεις από ανάλογες (φτου κακά) εμπειρίες και από φίλους που ξέρουν από νομικά.
    ρωτα εναν καλο δικηγορο.....και βεβαια αλλαξε ασφαλιστικη.....

Το ήξερα ρε οτι ειναι της ασφαλιστικής του άλλου. Απλά είχε ερθει στο συνεργείο που την είχα για να κοστολογήσει τη ζημιά και όντως ήταν στα 540Ε αλλά μου είπαν ξεκάθαρα απο την ασφαλιστική του άλλου ότι κρίμα που είναι τοσα εμείς δίνουμε 250 λόγω παλαιότητας. Απο τη δική μου μου λέγαν οτι δυστυχως ετσι είναι κλπ κλπ. Και αυτα τα 250 τους είχα πρήξει για να τα παρω..
    go big or go home!!!

Re: Re: Μειωμένη αποζημίωση λόγω παλαιότητας

Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    ρωτα εναν καλο δικηγορο.....και βεβαια αλλαξε ασφαλιστικη.....

Τα έχω δρομολογήσει και τα δύο, απλά πριν αλλάξω εταιρία θα ψαχτώ πολύ άσχημα για να τους τα πάρω και μετά θα φύγω.

Πάντως είναι κοινή πρακτική των περισσοτέρων εταιριών, η απατεωνιά σε όλη της το μεγαλείο.

Θα σας ενημερώνω για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.

αν η ζημια σου έχει υπολογιστεί με τιμές μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, δεν μπορούν να επικαλεστούν επιπλέον παλαιότητα!!!! μην τρελαθούμε κιόλας ....
    στιγμές ...

Τα βόδια τα δένουν απ' τα κέρατα, τον άνθρωπο απ' το λόγο του ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από L.omerta
    Το ήξερα ρε οτι ειναι της ασφαλιστικής του άλλου. Απλά είχε ερθει στο συνεργείο που την είχα για να κοστολογήσει τη ζημιά και όντως ήταν στα 540Ε αλλά μου είπαν ξεκάθαρα απο την ασφαλιστική του άλλου ότι κρίμα που είναι τοσα εμείς δίνουμε 250 λόγω παλαιότητας. Απο τη δική μου μου λέγαν οτι δυστυχως ετσι είναι κλπ κλπ. Και αυτα τα 250 τους είχα πρήξει για να τα παρω..
    κατσε ρε φιλε...το συνεργειο το εβγαλε 540 βασει τι???και η ασφαλιστικη πως τα εβγαλε 250???οταν υπαρχουν τιμολογια αγορας μεταχειρισμενων ανταλλακτικων δεν παιζει παλαιοτητα....κατι δεν παει καλα με την ιστορια η δεν τα εξηγεις εσυ καλα....

δεν το έβγαλε το συνεργειο 540, ο πραγματογνόμωνας της ασφαλιστικής βάση ανταλακτικων και εργασίας(ήθελε και φαναρτζή). Μόλις έβγαλε το πορισμα μου είπε να πάρω σε 1 βδομάδα την ασφαλιστική να μάθω ποια θα είναι η τελική αποζημίωση. Στην ασφαλιστική λοιπόν μου έιπαν ότι η αξία της μηχανής πλέον ειναι κατω απο τη ζημια και αποζημιώνουν 250.
    go big or go home!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της lakou636
    το 2006 μου γρατσουνισαν την εξατμιση στην μηχανη και το τιμολογιο ηταν 540 ευρω.
    η ασφαλεια του αλλου οταν πηγα τα τιμολογια μου ειπε οτι λογω παλαιοτητασ θα μου δωσει 450....
    στραβωσα και μονο μπουνιεσ δεν παιξαμε γιατι το μηχανακι μου ηταν αγορα 2005 καινουριο,και μοντελο 2005....
    τελικα πηγαμε στα 500 και δεν το τραβηξα γιατι χρειαζομουν τα λεφτα....
    παντωσ μια φορα στην δουλεια,που πετυχα εναν ασφαλιστη στην alianz μου ειπε οτι αυτα ειναι μουφεσ και οτι ειναι ποιον θα αρπαξουν,γιατι υποχεουτε η ασφαλιστικη να επαναφερει το οχημα σου στην αρχικη του κατασταση...
    και οτι αν δεν στα δωσει,κανεισ αγωγη,και ζητασ την αποζημιωση των τιμολογιων + διαφυγοντα κερδη + μειωση αξιασ του οχηματοσ σου λογω φθορασ(οτι και καλα στην μεταπωληση θα ειναι τρακαρισμενο και θα εχεισ και απωλειεσ απο την μεταπωληση).
    τωρα,συνηθωσ μασ πατανε και συμβιβαζομαστε λογω αναγκησ γιατι μεχρι να τελεσιδικησουν τα δικαστηρια ζησε μαιη μου....
    αυτα τα ολιγα....
    ουφ...
    ελπιζω να βοηθησα........
    καλη τυχη....

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 01/03/2013, 04:25
  2. Πωλείται μοτο λόγω εγκυμοσύνης
    από flavor στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2004, 08:54