Σελίδα 4 από 14 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 208

Θέμα: Λονδίνο - Σκανδιναβία - Βαλτική - Λονδίνο: Καλοκαίρι 2008

knotty-pated codpiece Το avatar του/της apapadop
    Αφού χανόμαστε μια φορά μεταξύ κέντρου – πάρκινγκ (απόσταση 50 μέτρα) και ξαναβρισκόμαστε κατά λάθος στο “σαλέ”, με τη δεύτερη απόπειρα βρίσκουμε τα μηχανάκια. Συμφωνούμε πως θα πηγαίνω εγώ μπροστά και ο Francesco πίσω (λόγω γυαλιών δυσκολεύεται πολύ περισσότερο με την υγρασία από μένα) και ό,τι προκύψει, κορνάρουμε και σταματάμε.

Με αδιάβροχα πια, χοντρά στεγνά γάντια και γνωρίζοντας τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε, το κατέβασμα απ'το ακρωτήρι είναι σημαντικά ευκολότερη υπόθεση. Τουλάχιστον φαντάζει μέσα στα όρια της λογικής, είμαστε και πιο ξεκούραστοι από τις ώρες που περάσαμε στο κέντρο... κατεβαίνουμε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Καμμιά 50αριά χιλιόμετρα αργότερα θα αποχαιρετιστούμε με τον Francesco – αυτός θα μείνει σε ένα ξενοδοχείο εκεί κοντά και από αύριο θα πάρει το συντομότερο δρόμο για Στοκχόλμη. Εγώ αποφασίσω να κατευθυνθώ ΝΑ προς Φινλανδία.

Νιώθω πολύ λίγα πράγματα. Απόλυτη αρμονία με το μηχανάκι, σα να είναι μια προέκταση του εαυτού μου, σα να μην υπάρχουν χιλιόμετρα, σα να παρατηρώ όσα συμβαίνουν έξω απ'το σώμα μου και απλά να νιώθω ένα αμορτισέρ να διαβάζει τις κακοτεχνίες του δρόμου... Κατηφορίζοντας απ΄το Nordkapp τα συναισθήματα είναι τόσο πολλά που με μουδιάζουν και το μυαλό μου παραδίνεται, αφήνεται να νιώσει, δε προσπαθεί πια να ταξινομήσει, να βάλει προτεραιότητες, να αναλύσει. Νιώθω τα πάντα και τίποτα, το τοπίο κυλάει αρμονικά γύρω μου, η ομορφιά είναι αβάσταχτη... μια φωτογραφία δε μπορεί να φυλακίσει τα χρώματα, τις μυρωδιές, τον αέρα, τη θέση του ήλιου, τη κίνηση του νερού και την αίσθηση της ασφάλτου, το πώς ο χρόνος σταματάει και τη γλυκιά μοναξιά του δρόμου. Μόνο η μνήμη μπορεί να μου θυμίσει πόσο δυνατές ήταν εκείνες οι στιγμές.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	38.jpg 
Προβολές:	1459 
Μέγεθος:	92,2 KB 
ID:	142759

Συνεχίζω να οδηγώ. Δε θέλω να κάνω τίποτα άλλο, έτσι κι αλλιώς. Όλα είναι τόσο εύκολα, τόσο αυτοννόητα... μπαίνω στη Φινλανδία και βρίσκομαι στον απόκοσμο δρόμο 92 προς Inari. Μια ατέλειωτη ευθεία, με μεγάλα κύματα πάνω από λόφους, τάρανδους σε όλο της το μήκος και ελάχιστα αυτοκίνητα. Είμαι πια στα δάση της Λαπωνίας.

Όνομα:	39.jpg 
Προβολές:	1453 
Μέγεθος:	93,2 KB 
ID:	142760

Διανυκτέρευση στο Inari. Το νόμισμα γίνεται ευρώ και ο χρόνος πάει μία ώρα μπροστά. Όμορφο camping δίπλα στη λίμνη Inarijarvi...

Όνομα:	40.jpg 
Προβολές:	1460 
Μέγεθος:	93,2 KB 
ID:	142761

Ημέρα 11η
    Inari - Kuusamo
    540 χλμ

Αναχώρηση πολύ αργά – 11 η ώρα! Άλλαξε η ζώνη ώρας, με πήρε και ο ύπνος... αφόρητη ζέστη, επιστρέφουμε στο καλοκαιρινό config, με λεπτά γάντια και μπουφάν χωρίς επένδυση. Η Λαπωνία είναι ένα μεγάλο δάσος. Οι τάρανδοι έχουν αρχίσει να αραιώνουν όσο προχωράω προς το Νότο. Ο ήλιος παίζει μαγικά παιχνίδια με τα σύννεφα και με κάνει να απορώ πώς μπορώ να φυλακίσω αυτή την ομορφιά...

Όνομα:	41.jpg 
Προβολές:	1455 
Μέγεθος:	87,1 KB 
ID:	142762

Λόγω έργων συντήρησης σε μια γέφυρα, ο Ε75 παρακάμπτει μέσα στο δάσος, σε ένα γλυκύτατο χωματόδρομο! Δε το περίμενα στη Φινλανδία αυτό, αλλά δε θα παραπονεθώ και ιδιαίτερα...

Όνομα:	42.jpg 
Προβολές:	1447 
Μέγεθος:	99,0 KB 
ID:	142763

Αργά το μεσημέρι, κάνω απόπειρα για στάση για φαγητό. Πριν καλά-καλά βγάλω το κράνος τρέπομαι σε άτακτη φυγή από τα δισεκατομμύρια κουνούπια που μου επιτίθονται. Α-πα-πα...

Καμμιά 100στή χιλιόμετρα νοτιότερα το στομάχι με διατάζει να κάνω άλλη μια απόπειρα. Σταματάω σε ένα χώρο στάθμευσης, περνάω 2-3 λεπτά προσπαθώντας να καταλάβω πόσα κουνούπια υπάρχουν, δε βλέπω τίποτα ιδιαίτερο, και έτσι βγάζω τα συμπράγκαλα και αρχίζω το μαγείρεμα. Λες να βγήκα πια απ'το βασίλειο των μικρών βαμπίρ;

Όνομα:	43.jpg 
Προβολές:	1439 
Μέγεθος:	97,8 KB 
ID:	142764

Μηδένα προ του τέλους... προφανώς τα κουνούπια-ανιχνευτές με εντόπισαν και άρχισαν να με ακολουθούν. Έστειλαν SMS και στους φίλους και στα ξαδέλφια τους να έρθουν στο πάρτι και αυτοί έστειλαν SMS στους δικούς τους φίλους και ούτω καθεξής... το αποτέλεσμα ήταν ότι τελικά αναγκάστηκα να φάω εν κινήσει (περπατώντας) για να γλιτώνω προσωρινά από τις χιλιάδες αιμορουφήχτρες που με κυνηγούσαν. Πολύ δυσάρεστη κατάσταση, μου έφυγε ένα βάρος όταν γκάζωσα και πάλι το Vstrom και ένιωσα τον αέρα να με προστατεύει ξανά.

Αυτό έπρεπε να το αποθανατίσω... οι ανοιχτόμυαλοι ανθρωπιστές φίλοι μας από τον Αμερικανικό Νότο (Κου-Κλουξ-Κλαν) άνοιξαν σουπερ-μάρκετ στη Φινλανδία!

Όνομα:	44.jpg 
Προβολές:	1444 
Μέγεθος:	97,5 KB 
ID:	142765

Στο σημειωματάριό μου σημειώνω: “Στάση για τσεκάρισμα χάρτη στο Kuusamo. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ! Λες; Λες;!!”

Όνομα:	45.jpg 
Προβολές:	1436 
Μέγεθος:	97,4 KB 
ID:	142766

Μια τυπική λίμνη στη Φινλανδία. Ούτε που ξέρω ποια ακριβώς είναι, υπάρχουν τόσο πολλές και παντού...

Όνομα:	46.jpg 
Προβολές:	1432 
Μέγεθος:	89,8 KB 
ID:	142767

Απόλυτα χαλαρωτική πάντως, ό,τι πρέπει για στάση μετά από αρκετά χιλιόμετρα.

Όνομα:	47.jpg 
Προβολές:	1431 
Μέγεθος:	84,5 KB 
ID:	142768

Στάση για διανυκτέρευση σε φοβερό camping μέσα στο δάσος, δίπλα σε πανέμορφη λίμνη, που το λειτουργεί φοβερός παππούς που δε ξέρει Αγγλικά/Γερμανικά και συνεννοούμαστε όπως-όπως. Με ρωτάει από πού είμαι και μου παίρνει 5 λεπτά να του πω Ελλάδα! (στα Φινλανδικά προκύπτει ότι η χώρα λέγεται “Γκρέκα”, και το Grecia που του είπα από τα ιταλικά δε του χτύπησε καμπανάκι...)

Όνομα:	48.jpg 
Προβολές:	1426 
Μέγεθος:	97,3 KB 
ID:	142769

Το camping είναι ερημικό, απόλυτα ήσυχο, μακρυά από οποιονδήποτε δρόμο. Ως τώρα κοιμόμουν σε camping που ήταν πάνω στο δρόμο μου – μεγάλο λάθος. Τώρα πήγα 2-3 χιλιόμετρα εκτός διαδρομής, μετά μερικά μέτρα χωματόδρομου, και βγήκα σε αυτό το παράδεισο δίπλα στη λίμνη.

Όνομα:	49.jpg 
Προβολές:	1419 
Μέγεθος:	92,3 KB 
ID:	142770

Υλικό για όνειρα. Το μηχανάκι μου, η σκηνούλα, γαλήνη, ένα βιβλίο και ο δρόμος πάντα εκεί, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, να με περιμένει...

Όνομα:	50.jpg 
Προβολές:	1426 
Μέγεθος:	97,5 KB 
ID:	142771

Ημέρα 12η
    Kuusamo - Imatra
    600 χλμ

Δεν ήθελα να φύγω από αυτό το μέρος! Κοιμήθηκα τόσο πολύ που άρχισε και πάλι να πονάει η πλάτη μου, κάτι που το είχα ξεχάσει εδώ και μια εβδομάδα... Μετά πρωινό, ξάπλα, διάβασμα... νιρβάνα! Έφυγα απ'το camping 1 το μεσημέρι.

Μετά από 3 ώρες πείνασα και πάλι και σταμάτησα για γκουρμέ καταστάσεις: Μακαρόνια με τόνο, φυσικά παρασκευασμένα πάνω στη κινητή κουζίνα μου. Τα μυγάκια/κουνούπια έχουν πια εξαφανιστεί – ακόμα ένας λόγος που η ζωή είναι ωραία!

Όνομα:	51.jpg 
Προβολές:	1418 
Μέγεθος:	96,6 KB 
ID:	142772

Χαλαρή οδήγηση ως το βραδάκι και διανυκτέρευση στο τεράστιο camping Imatra. Έστησα σκηνή δίπλα σε ένα κόκκινο Mostro 600 – προέκυψε πως το οδηγούσε μια πανύψηλη κοκκινομάλλα Ιταλίδα. Παρατήρησα πως χρειαζόμουν πια φακό μέσα στη σκηνή – η μαγεία του 24ώρου φωτός είχε μείνει κάπου στο Βορρά. Ένιωσα πως επιστρέφω. Τέσσερα κλικ πιο “high” στη προφόρτιση του ελατηρίου για να σηκωθεί ελάχιστα το πίσω μέρος, μπας και έτσι πονάει λιγότερο η πλάτη. Αύριο φτάνω στο Ελσίνκι και δεν έχω τη παραμικρή ιδέα τι θα κάνω...

Σελίδα 4 από 14 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ταξίδι στο Λονδίνο
    από MikeG στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 23/12/2008, 13:40
  2. Ελλάδα - Δανία - Νορβηγία (Καλοκαίρι 2008)
    από Nontas στο forum Πληροφορίες
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 26/07/2008, 01:00
  3. Aπο Νεα Υορκη, Λονδινο κολυμπωντας....
    από ktm640lc4 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 10/05/2007, 13:46
  4. Καγκουριες στο Λονδινο
    από mrklyk στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 09/01/2007, 22:41
  5. Βοηθεια για το Λονδινο...
    από SvsGreek στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 23/11/2006, 11:16

Κανόνες δημοσιεύσεων