You BETA believe...
Φίλε Tpap οι προβληματισμοί μου είναι περισσότερο εγκυκλοπαιδικής φύσεως (επειδή με αρέσει να τρώγομαι) με φιλοσοφικές προεκτάσεις... (κουβέντα να γίνεται δηλαδής)...Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Φίλε μου, γιατί δεν τα κάνεις πιο εύκολα τα πράγματα για τον εαυτό σου...?
Γιατί τόσος μεγάλος προβληματισμός...?
Ο κατ/στής της μηχανής σου έχει ξοδέψει αρκετές εργατώρες για να μην προβληματίζεσαι και αγχώνεσαι...
Διάβασε το μάνουαλ, ΒΑΛΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ και κάνε ότι λέει κατά γράμμα.
Μετά βάλε μπροστά και πήγαινε την βόλτα σου ήσυχος. Τόσο απλά.![]()
(το νταονχιλ που βγάζετε είναι πολύ δυνατό...)![]()
Ο κατασκευαστής του αρχαίου καικιού μου γράφει στο μανιουαλ "Engine oil API SE, SF" για το μοντέλο του 95, ενω για του 2000 (που δεν έχει καμία διαφορά στον κινητήρα) το επεκτείνει και σε "API SE, SF, SG or higher". Ούτε κουβέντα για motorcycle oil. Άρα καλύπτεται και με λάδι απο το βενζινάδικο (όπως κάνει και ο stefanos)...
(ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια)
Έχουμε πει (αναρωτηθεί..) αρκετές φορές αν :Αρχικά δημιουργήθηκε από Lio5
Ούτε κουβέντα για motorcycle oil.
α. Υπάρχει ανάγκη για (ξεχωριστό) Motorcycle Oil ??
β. Τα Motorcycle Oils είναι όντως τέτοια ή απλά λάδια της "σειράς" (sic!) σε διαφορετική συσκευασία ??
![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Αν τα Motorcycle Oils κόστιζαν 1.50?/lt εγώ δεν θα αναρωτιόμουνα καθόλου πάντωςΑρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Έχουμε πει (αναρωτηθεί..) αρκετές φορές αν :
α. Υπάρχει ανάγκη για (ξεχωριστό) Motorcycle Oil ??
β. Τα Motorcycle Oils είναι όντως τέτοια ή απλά λάδια της "σειράς" (sic!) σε διαφορετική συσκευασία ??
![]()
![]()
τιντουτοι ρε πστμου.....![]()
![]()
![]()
You BETA believe...
Μην τα βάζεις με τον κρόκη, ρε.Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
τιντΟΙούτοι ρε πστμου.....![]()
![]()
![]()
Δεν παίρνει.
Είναι καλό παιδί όμως.
Ενημερωτικά, τα υψηλότερα ποσοστά κέρδους τα εχουν οι εταιρείες απο τα προϊόντα ΜΟΤΟ ,κ συγκεκριμένα απο τα 100% συνθετικά λιπαντικά κ απο τα σπρεϊ .
edit: Δεν πειραζει λεγε.Εγω να ξερεις οτι δεν ακυρωνω ανθρωπους.:rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Μην τα βάζεις με τον κρόκη, ρε.
Δεν παίρνει.
Είναι καλό παιδί όμως.
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
στο αυτοκινητο μου ειχα κανει 90.000km,κατεβασα καρτερ για να βαλω τον αισθητηρα θερμοκρασιας λαδιου,μαζι με το οργανο στην καμπινα του αυτοκινητου.
εβαζα συνθετικο λαδι και τα αλλαζα παντα με φιλτρο λαδιου καθε 7500km στο κοντερ.
το καρτερ ειχε πολυ μακα σε σημειο που ο μηχανικος με ρωτησε αν αλλαζα λαδια καθε 10.000km και αν εβαζα λαδια της πλακας...
κατεληξα να βαζω amsoil θεωρωντας οτι στα χαρτια εχουν πολυ καλα specs και τα παιρνω απο τον αντιπροσωπο σε πολυ καλη τιμη.
επομενο βημα σε 1500km περιπου να δοκιμασω τα συνθετικα της εταιρειας στο μηχανακι μου(kawasaki versys 08).
εβαζα motul 8100 5/40 στο αυτοκινητο για πολλα χρονια αν αυτο λεει κατι.
παντως για μοτοσυκλετες προτεινω amsoil,spectro,mobil(αν και φευγει πολυ σε τιμη),
για αυτοκινητα amsoil,mobil,elf,fuchs.
εχω δοκιμασει ορισμενα απο αυτα αλλα τα προτεινω βαση των specs που βλεπω στα site των εταιρειων.
πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι? Τα λάδια τελικά με προδιαγραφές SJ και οι μεταγενεστερες έχουν χαμηλότερη ικανότητα λίπανσης από τις SG κ τις προγενεστερες για μοτοσυκλέτες πάντα, με υγρού τύπου κάρτερ? Γιατί κάτι τέτοιο κατάλαβα στις λαδολογίες....
Ενα περιεκτικο αρθρο.
http://www.vfrworld.com/tex_vfr/tech/oil.htm
εψαξα αρκετα για να το βρω να δηλωσω οτι εμενα τα ΤΟΡΚΟ μου τα ''καει'' ...
PROzacRIDER
Στα φρύδια μας ...!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
εψαξα αρκετα για να το βρω να δηλωσω οτι εμενα τα ΤΟΡΚΟ μου τα ''καει'' ...![]()
(στον Ορκωτό να τα πεις...)
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Στα φρύδια μας ...!!!![]()
(στον Ορκωτό να τα πεις...)
να μου κρατησεις ενα σφηνοποτηρο για τις 4+κατι....
![]()
Dorsoduro 750 & Norton 16H
για αυτον το εγραψαΑρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
(στον Ορκωτό να τα πεις...) [/B]![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
PROzacRIDER