Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 77

Θέμα: Υποβρύχιες Kαταστροφές….

Υποβρύχιες Kαταστροφές….

Βλέποντας κατά καιρούς φωτογραφίες υπερήφανων αναβατών (κυριως on-off) που καταποντίζουν τις μηχανές τους σε λίμνες, ποτάμια, θάλασσες (με απώτερο σκοπό την «μάχιμη» φωτογραφία) και σκεπτόμενος το σχόλιο συνφορουμιτη (tpap) σε άλλο thread:

«Σημ:
    αν ξέραν κατά το ελάχιστο, τι θερμοκρασιακό σοκ παθαίνει ο κύλινδρος --ιδίως αερόψυκτου-- όταν βυθίζεται σε νερό...ίσως --λέω ίσως, γιατί και πάλι διατηρώ τις αμφιβολίες μου-- να σκεφτόσαντε δις πριν βουτήξουν.»

Θέλω να ρωτηξω με την σειρά μου ..

-τι παθαίνουν οι μηχανές όταν υπόκεινται στο μαρτύριο του κρύου μπάνιου ενώ έχουν ανεβάσει θερμοκρασία 90ο – 100ο βαθμούς ???

-Είναι επικίνδυνο για την μηχανή ???

-Παίζει ρόλο ,και πόσο, αν είναι μονοκυλινδρο –δικύλινδρο ,αερόψυκτο κ.λ.π. ???

-ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να περάσεις υδάτινο κόλλημα χωρίς να καταπονήσεις τον κινητήρα???

balls of steel Το avatar του/της p@nos

Re: Υποβρύχιες Kαταστροφές….

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Βλέποντας κατά καιρούς φωτογραφίες υπερήφανων αναβατών (κυριως on-off) που καταποντίζουν τις μηχανές τους σε λίμνες, ποτάμια, θάλασσες (με απώτερο σκοπό την «μάχιμη» φωτογραφία) και σκεπτόμενος το σχόλιο συνφορουμιτη (tpap) σε άλλο thread:

«Σημ:
    αν ξέραν κατά το ελάχιστο, τι θερμοκρασιακό σοκ παθαίνει ο κύλινδρος --ιδίως αερόψυκτου-- όταν βυθίζεται σε νερό...ίσως --λέω ίσως, γιατί και πάλι διατηρώ τις αμφιβολίες μου-- να σκεφτόσαντε δις πριν βουτήξουν.»

Θέλω να ρωτηξω με την σειρά μου ..

-τι παθαίνουν οι μηχανές όταν υπόκεινται στο μαρτύριο του κρύου μπάνιου ενώ έχουν ανεβάσει θερμοκρασία 90ο – 100ο βαθμούς ???

-Είναι επικίνδυνο για την μηχανή ???

-Παίζει ρόλο ,και πόσο, αν είναι μονοκυλινδρο –δικύλινδρο ,αερόψυκτο κ.λ.π. ???

-ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να περάσεις υδάτινο κόλλημα χωρίς να καταπονήσεις τον κινητήρα???

λογω της αποτομης συστολης λογω την αποτομης μεταβολης θερμοκρασιας μπορει ακομα και να ραγισει το μπλοκ του κιλυνδρου...

θεωρητικα το αεροψυκτο εχει μεγαλυτερο προβλημα απο ενα υδροψυκτο,λογω της υψηλοτερης θερμοκρασιας που εχει το μπλοκ...

ο ενδεδειγμενος τροπος για να περασεις απο νερα ειναι να περνας απο σημεια που το νερο δεν ξεπερναει τους 30 ποντου maximum...

οποιος παει να μπει πιο βαθεια ειναι επιοικως:a31: ,μιλαμε για μηχανες,εχουν ροδες και ειναι για δρομο,αμα ηταν για να μπαινουν σε νερα θα ειχαν προπελα επανω...

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Δεν παθαίνουν τίποτα τα μηχανάκια ορέ !! Μια χαρά πάνε παντού !!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
    πες μου οτι ησουν στην Ιερα Οδό τη προηγούμενη βδομαδα με τη μπέμπα και ενα καφέ παντελόνι...

ναι αμα το βαλεις σε μισο μετρο νερο και στραβωσει καμια μπιελα μια χαρα παει παντου...

Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
    πες μου οτι ησουν στην Ιερα Οδό τη προηγούμενη βδομαδα με τη μπέμπα και ενα καφέ παντελόνι...

Διόλου απίθανο ...Συχνά περνάω απο την ιερά και έχω και καφέ παντελόνι :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    ναι αμα το βαλεις σε μισο μετρο νερο και στραβωσει καμια μπιελα μια χαρα παει παντου...

...δηλαδή αν σε πιάσει και καμιά καλή μπόρα σε ταξίδι , το έχασες το μηχανάκι ??

...δηλαδή αν σε πιάσει και καμιά καλή μπόρα σε ταξίδι , το έχασες το μηχανάκι ??

αμα εχεις ενα μπουκαλι νερο με ανοιχτο καπακι πανω στη μηχανη ενω προχωρας θα γεμισει με νερο?

αμα το βουτηξεις ομως σε μια λεκανη με νερο θα γεμισει?

παραπάνω λες ''οτι λογω της αποτομης συστολης λογω την αποτομης μεταβολης θερμοκρασιας μπορει ακομα και να ραγισει το μπλοκ του κιλυνδρου...'' εκεί πήγαινε η βροχή...Αν θα πάρει νερά είναι άλλο θέμα!

παραπάνω λες ''οτι λογω της αποτομης συστολης λογω την αποτομης μεταβολης θερμοκρασιας μπορει ακομα και να ραγισει το μπλοκ του κιλυνδρου...'' εκεί πήγαινε η βροχή...Αν θα πάρει νερά είναι άλλο θέμα!

καμια σχεση η απαγωγη της θερμοτητας που δεχεται το μπλοκ απο τις σταγωνες της βροχης σε σχεση με το αν το ''βαπτησεις'' σε νερο...

Re: Re: Υποβρύχιες Kαταστροφές….

λογω της αποτομης συστολης λογω την αποτομης μεταβολης θερμοκρασιας μπορει ακομα και να ραγισει το μπλοκ του κιλυνδρου...

θεωρητικα το αεροψυκτο εχει μεγαλυτερο προβλημα απο ενα υδροψυκτο,λογω της υψηλοτερης θερμοκρασιας που εχει το μπλοκ...

ο ενδεδειγμενος τροπος για να περασεις απο νερα ειναι να περνας απο σημεια που το νερο δεν ξεπερναει τους 30 ποντου maximum...

οποιος παει να μπει πιο βαθεια ειναι επιοικως:a31: ,μιλαμε για μηχανες,εχουν ροδες και ειναι για δρομο,αμα ηταν για να μπαινουν σε νερα θα ειχαν προπελα επανω...
    Όλα αυτά που λες ακούγονται πολύ λογικά και θα συμφωνήσω…

Όμως , δεν έχω ακούσει ή διαβάσει τίποτα σχετικά με βλάβες στον κινητήρα που προκλήθηκαν από «βαφτίσια»…έχω ακούσει και διαβάσει πάρα πολλά για τα ηλεκτρικά πρόβλημα …

Μήπως , οι κινητήρες «προστατεύονται» με κάποιο τρόπο από τις απότομες μεταβολές θερμοκρασίας ???

Πάντως , καλό είναι να μην τους ζορίζουμε με «βαφτίσια»….

Ηράκλειο, Κρήτη Το avatar του/της mikios400

μιλαμε για μηχανες,εχουν ροδες και ειναι για δρομο,αμα ηταν για να μπαινουν σε νερα θα ειχαν προπελα επανω...
    δηλαδή λες πως μόνο οι BMW είναι για τέτοια πράματα... ή ότι είναι βάρκες ;!;!;!;! ...

άντε να ελαφραίνει λίγο η ατμόσφαιρααααα

Re: Υποβρύχιες Kαταστροφές….

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs

Με σταδιακή εμβάπτιση? :rotflmao: :rotflmao:

Αναλυτικότερα....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	stouavlak'1.jpg 
Προβολές:	773 
Μέγεθος:	58,0 KB 
ID:	144499

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Με σταδιακή εμβάπτιση? :rotflmao: :rotflmao:

Αναλυτικότερα....
    Τι κάνει ο άνθρωπος για να μην βρέξει τον κινητήρα του ΚΤΜ…

Να είσαι καλά και πάντα τέτοια …

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Ρε σεις τι ειναι αυτα που γραφετε;

Τοτε τα μισα enduro θα πηγαιναν για καρτερ η κυλινδρο καθε εβδομαδα και περισσοτερα απο το 1/3 των on-off καθε μηνα...

Οταν -πολυ παλια- κατασκευαζοντουσαν κινητηρες απο μαντεμι, ναι υπηρχαν σοβαρες πιθανοτητες να ραγισει καποιο μερος η τμημα απο αποτομη θερμοκρασιακη μεταβολη...

Και τωρα συμβαινει, αλλα στην συντριπιτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων (οι οποιες ειναι πολυ-πολυ λιγες) προκειται για ατελεια στην χυτευση του μπλοκ η του καρτερ.

Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Περί ατυχημάτων… με τα δικά μου μάτια
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2011, 11:11
  2. Καύσιμα από …fast food!
    από Κανένας στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 06/02/2005, 11:43
  3. Α ρε Γάβροι πάλι την γλιτώσατε…..
    από free rider στο forum Αντιπαραθέσεις