Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 98

Θέμα: Δωρεαν κρανη στο Βυρωνα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από paranoid
    μετα απο καμιά 5ετία και καθόλου να μην το έχω φορέσει τα πλαστικά όσο ναναι γηράσκουν,
    Τα πλαστικα δεν παθαινουν κατι μετα απο 5 χρονια.
    Οι ζελατινες οι επενδυσεις και τα λοιπα "παπαρακια" ισως,αναλογα την χρηση/ταλαιπωρια στην οποια εχεις υποβαλλει στο κρανος σου.
    Αν παντως εχεις αραι πενταετιας "γερασμενο" αναλαμβανω να σε απαλλαξω απο αυτο.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm

Re: Δωρεαν κρανη στο Βυρωνα

Αρχικά δημιουργήθηκε από Band(age)it
    Με πρωτοβουλια του 12ου δημοτικου σχολειου , του Δημου Βυρωνα και της Τροχαιας Αττικης μοιραζονται αυτη τη στιγμη επωνυμα κρανη αντι κλησεων σε συγκεκριμενο (αγνωστο προς εμε) "μπλοκο" στο Βυρωνα .
    Μόνο που έτσι για άλλη μία φορά "επιβραβεύονται" λάθος άτομα.
    Προσωπικά θα προτιμούσα να τους έλεγαν ότι για να μην φάνε κλήση θα πρέπει να αγοράσουν ένα κράνος αξίας τουλάχιστον κάποιων ευρώ (π.χ. 150).

Χωρίς να θέλω να αλλάξω τη συζητησή σας για τα κράνη........

...... αύτο που με χάλασε σε όλη τη φάση με την κίνηση του Δήμου Βύρωνα, ήταν όλα τα "ωραία" πράγματα που είπε ο δήμαρχος Βύρωνα στα κανάλια, για την οδική ασφάλεια..............

.......ενω ο ίδιος κυκλοφορεί συνήθως ξεκράνωτος, οδηγεί με το ένα χέρι και με το άλλο μιλάει στο κινητό !!! ( δίνει το καλό παράδειγμα εε??)

Καλά να τα λες, αλλά δεν πρέπει και να τα πράττεις??

Αυτά!!
    Δεν είμαστε Ζουλού, δεν είμαστε Παπούα.....είμαστε η άγρια φυλή των Lilipoua!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Τα πλαστικα δεν παθαινουν κατι μετα απο 5 χρονια.
    Οι ζελατινες οι επενδυσεις και τα λοιπα "παπαρακια" ισως,αναλογα την χρηση/ταλαιπωρια στην οποια εχεις υποβαλλει στο κρανος σου.
    Αν παντως εχεις αραι πενταετιας "γερασμενο" αναλαμβανω να σε απαλλαξω απο αυτο.
    Τα συνθετικά παθαίνουν ρε συ, εφόσον χρησιμοποιούνται (έκθεση σε καιρό, ήλιο, κλπ). Τα συνθετικά υλικά χάνουν την όποια απορροφητικότητα έχουν με αποτέλεσμα να μη διαχέουν με επιτυχία την ενέργεια της κρούσης σε μεγαλύτερη επιφάνεια ...

τα πολυκαρμπονάτα απο την άλλη αντέχουν, δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

@ paramedic : αν το αραι σου το έχεις αφόρετο για 5 χρόνια, δεν θα πάθει τίποτα το κέλυφος. Η αραι ορίζει ημερομηνία λήξης στα κράνη της 5 έτη αφού φορεθούν, οχι αφου παραχθούν...

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    Τα συνθετικά παθαίνουν ρε συ, εφόσον χρησιμοποιούνται (έκθεση σε καιρό, ήλιο, κλπ). Τα συνθετικά υλικά χάνουν την όποια απορροφητικότητα έχουν με αποτέλεσμα να μη διαχέουν με επιτυχία την ενέργεια της κρούσης σε μεγαλύτερη επιφάνεια ...

@ paramedic : αν το αραι σου το έχεις αφόρετο για 5 χρόνια, δεν θα πάθει τίποτα το κέλυφος. Η αραι ορίζει ημερομηνία λήξης στα κράνη της 5 έτη αφού φορεθούν, οχι αφου παραχθούν...
    Ναι ρε τζον για πολυκαρμπονατα ελεγα,απλα δεν το διευκρινισα γιατι εχω την εντυπωση οτι η πλειοψηφια ειναι πολυκαρμπονατα.

Ειχα την εντυπωση οτι η Αραι εκανε λογο για την αντοχη της ζελατινας και οχι για το κελυφος,αλλα αμα το εχεις ψαξει...
    -..Not Yet!

Solomostrongos Το avatar του/της byron

Τα polycarbonate είναι που έχουν ημερ/νία λήξης σε 3-4 χρόνια.
    Αυτά που δεν έχουν είναι τα fiberglass/carbon κλπ. Η Shoei δίνει εγγύηση 7 χρόνια απ΄την ημερ/νία παραγωγής του κράνους.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DrIoannis
    Αν δεν κάνω λάθος τα ARAI έχουν ημ/νια λήξης 7 χρόνια από την παραγωγή και 5 από την στιγμή που το χρησιμοποιήσεις.Θα δω πού μπορώ να βρω επίσημη δήλωση για αυτό.

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Τα polycarbonate είναι που έχουν ημερ/νία λήξης σε 3-4 χρόνια.
    Αυτά που δεν έχουν είναι τα fiberglass/carbon κλπ. Η Shoei δίνει εγγύηση 7 χρόνια απ΄την ημερ/νία παραγωγής του κράνους.

Ποιος κατασκευαστης δινει ημερομηνια ληξης σε πολυκαρμπονατο;
    Η X-lite δινει πεντε χρονια εγγυησης και στο 901 και στο 802 που ειχα.Δεν ειδα στις οδηγιες να κανει λογο για αντικατασταση μετα την ληξη της εγγυησης και δεν ειμαι σιγουρος αν πρεπει να συσχετισω την ληξη της εγγυησης με τις προδιαγραφες λειτουργιας του κρανους.

Το θεμα με τα υλικα των κρανων ειχε ξανασυζητηθει στο μοτο.Το ψαχτηρι μου μεσα....
    -..Not Yet!

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Ποιος κατασκευαστης δινει ημερομηνια ληξης σε πολυκαρμπονατο;
    Η X-lite δινει πεντε χρονια εγγυησης και στο 901 και στο 802 που ειχα.Δεν ειδα στις οδηγιες να κανει λογο για αντικατασταση μετα την ληξη της εγγυησης και δεν ειμαι σιγουρος αν πρεπει να συσχετισω την ληξη της εγγυησης με τις προδιαγραφες λειτουργιας του κρανους.

Το θεμα με τα υλικα των κρανων ειχε ξανασυζητηθει στο μοτο.Το ψαχτηρι μου μεσα....
    Δεν ξέρω ποιός κατασκευαστής δίνει. Αυτό που ξέρω είναι ότι τα παλιά κράνη με την ραφή στη μέση που ήταν από polycarbonate (το έγραφαν κι όλας) είχαν ημερ/νία λήξης.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Δεν ξέρω ποιός κατασκευαστής δίνει. Αυτό που ξέρω είναι ότι τα παλιά κράνη με την ραφή στη μέση που ήταν από polycarbonate (το έγραφαν κι όλας) είχαν ημερ/νία λήξης.
    πόσο παλιά Βύρωνα ?

θυμάμαι άρθρο για τα κράνη σε περιοδικο. Πολυκαρμπονάτα δεν λήγουν. Τα συνθετικά κεβλαρ, fiberglass κλπ κλπ λήγουν... και έχει ξαναγίνει η κουβέντα εδω μέσα και ξέρω οτι διαφωνούμε :smilea: αλλά είμαι σίγουρος

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    προσωπικά δεν θέτω θέμα τιμής κράνους αλλά τύπου κράνους.

Για την ακρίβεια έχω ενα καλό MX και ενα καλό full face. Πάει (για μένα τουλάχιστον) ανά εποχή και σε τι σε ικανοποιεί.

Γενικά το καλό κράνος εξυπακούεται οτι θα το φοράω κάθε μέρα και κάθε ώρα, όσο διαρκεί η ζωή του. Γιατί θέλω το κεφαλάκι μου να είναι καλά.

Α.. και για την ιστορία.. καλά κράνη ξεκινούν απο τα 300?. Και οχι polycarbon... αλλά με άριστα υλικά. Απλά δεν θα είναι Arai-Shoei.

Προσωπικά ας πούμε την έχω καταβρεί με τα UVEX και ειδικά με τα full face που η ζελατίνα τους είναι οτι καλύτερο απο την BAYER (ούτε SHOEI-ARAI φτάνουν σε ποιότητα). Οπότε με 500-600? έχω δύο κράνη , άριστης ποιότητας για όλες τις συνθήκες και οχι ενα απλώς καλό που είναι μάρκα μόνο.

Γενικά το κράνος θεωρώ οτι πέρα απο την ασφάλεια του κρανίου μας (ενίοτε και κούφιου) είναι και προσωπικό γούστο (γραφικά, χρώμα, σχέδιο).

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

πόσο παλιά Βύρωνα ?

θυμάμαι άρθρο για τα κράνη σε περιοδικο. Πολυκαρμπονάτα δεν λήγουν. Τα συνθετικά κεβλαρ, fiberglass κλπ κλπ λήγουν... και έχει ξαναγίνει η κουβέντα εδω μέσα και ξέρω οτι διαφωνούμε :smilea: αλλά είμαι σίγουρος
    Εγώ θυμάμαι πάρα πολύ καλά ότι τα κράνη του 90 πχ στυλ MPA, AGV και γενικά τα φτηνά μοντέλα που είχαν τη ραφή στη μέση ήταν polycarbonate. Αυτά που ήταν από fiberglass δεν είχαν λήξη.
    Τα SHOEI, ARAI κλπ το εξωτερικό κομμάτι είναι fiberglass.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrIoannis
    Αν δεν κάνω λάθος τα ARAI έχουν ημ/νια λήξης 7 χρόνια από την παραγωγή και 5 από την στιγμή που το χρησιμοποιήσεις.Θα δω πού μπορώ να βρω επίσημη δήλωση για αυτό.
    Το γραφει μέσα στο κράνος.

Τα πολυκαρμπονατα ειναι για πέταμα σε 2-3 χρόνια, τα αλλα οχι οπως ειπε κι byr0n.

Παρ ολα αυτα η Arai λεει αυτο που αναφέρεται παραπάνω, και οποιος μπορεί ας το αμφισβητήσει.

gcrook XS σου κάνει?
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Εγω παλι, μολις ιδα το θεμα, νομιζα πως εσυ χαριζεις τα κρανοι, και παραλιγο να σου στειλω πμ να μου κρατησεις ενα.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Παρ ολα αυτα η Arai λεει αυτο που αναφέρεται παραπάνω, και οποιος μπορεί ας το αμφισβητήσει.
    To ίδιο ισχύει και για τα Shoei. 7 χρόνια απ΄την ημερ/νία παραγωγής και 5 απ΄την αγοράς.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τρεις νεκροί από φωτιά σε συνεργείο στο Βύρωνα
    από argy_kap στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 24/02/2012, 11:33
  2. Καταστήματα με κράνη στο Λονδίνο;
    από cantona στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 17/03/2010, 20:07
  3. εκλαπησαν 2 κρανη στο μοναστηρακι
    από jasondakar στο forum Κλοπές