Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 32

Θέμα: ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ 250cc

ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ 250cc

Θα ήθελα την γνώμη σας στον παρακάτω προβληματισμό μου...

Εχτές το βράδυ μου καρφώθηκε μια ιδεά στο μυαλό...
    Γενικά έχω ένα όνειρο απο πάρα πολύ μικρός να ταξιδέψω κάποια στιγμή Ευρώπη(Ιταλία - Γαλλία - Ισπανία κ.α)
    Τώρα όμως δεν γίνεται αυτό μιας και η μηχανούλα που έχω στην διάθεση μου είναι ένα YBR 250 και λέω....γιατι να μην πάω τώρα μέχρι την Ιταλία με το 250 και αργότερα κοιτάζω και το μεγαλύτερο.

Το ybr θα είναι δικάβαλο(εγώ & κοπέλα μου) και με μπαγκάζια..
    Ο προβληματισμός μου έίναι αν θα τα καταφέρουμε...τόσο εμείς όσο και η μηχανούλα.(Η γυναίκα μου έχει περάσει το test απο θέμα κούρασης και γκρίνιας :-))
    Γενικά έχουμε κάνει αρκετά χιλιομετράκια(δικάβαλο) και απο θέμα άνεσης με λιγες στάσεις αντέχουμε..!Θεωρώ οτι 120-150 klm (ισως και λίγο παραπάνω) ημερισίως μπορούμε να τα κάνουμε.Αν και θα μείνουμε μόνο μέσα στην Ιταλία. Η σκέψη μου΄είναι να άποφύγουμε όσο γίνεται τις εθνικές οδούς και να περιοριστούμε σε επαρχιακούς δρόμους και χωριουδάκια.

Επίσης σκεφτόμουνα να γίνει Δεκέμβριο...(Τρελό λιγάκι ε?) Αλλιώς πάει για καλοκαίρι μιας και δεν υπάρχει ευκαιρία για άδεια στο ενδιάμεσο. Τι κατάσταση επικρατεί Χειμώνα στην Ιταλία?

Ενοείται οτι θα υπάρχει full εξοπλισμός και φυσικά GPS.

Πολύ θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας....

Ευχαριστώ....

Μεταλλικό Μέλος! Το avatar του/της id12586
    Με 250 κεκ φτάνεις όχι Ιταλία, αλλά Ινδία!!
    http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=38448

Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει. Εννοείται απο επαρχιακούς για να είστε πιο χαλαροί και να μην πληρώσετε και υπέρογκα διόδια.
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η βροχή πάντως. Θα προτιμούσα να κινηθώ προς τα νότια, για να γλυτώσω τα χιόνια του Βορρά.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Νομίζω οτι δεν ειναι και τόσο πρόβλημα.

Και τα 120-150 χλμ τη μέρα μου φαίνονται πολύ λίγα.
    Παλιά που ημουν μικρός και δεν μάσαγα τίποτα πήγαινα αρκετές φορές Αθηνα Θεσσαλονίκη η το ανάποδο με μονοκύλινδρο Honda CB250RS και επαιρνα κι ενα συμφοιτητή μου συνεπιβάτη να μοιραζόμαστε τα εξοδα.
    Και φυσικά ειχαμε και κάποια πράγματα ο καθένας.
    Το κάναμε σε 6 ώρες αναξαρτητα απο τον καιρό με 2 στάσεις μια Καμμένα Βούρλα και μια Τεμπη.

Αρκεί εσείς να αντέχετε και να μην πηγαίνετε απο την Autostrada.

sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Γεια χαρα.

Οταν ειχα παει Ιταλια , στην παρεα υπηρχε klr250 και μια βεσπα 200cc. Ουσιαστικα τα χλμ. ειναι λιγα, δλδ μεχρι πατρα και απο κει ανκονα μεχρι οπου εχεις σκοπο να πας , πχ μεχρι φλωρεντια καμια 200 χλμ. απο ανκονα.

Ο καιρος γενικα ειναι βροχερος (ιουνιο ειχα παει και μια-δυο μερες την εφαγα την βροχη μου), το πιο σουπερ ειναι η ασφαλτος στον επαρχιακο και τα τοπια.

Καλο δρομο.

Re: ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ 250cc

Αρχικά δημιουργήθηκε από SOTOS80

Ευχαριστώ....
    Ανετα....βεβαια οσο πιο βορεια πας τοσο πιο πολυ κρυο θα παιζει....χιονια και τετοια μονο στα βουνα....εκτος αν παιζουν ακραια καιρικα φαινομενα......μια Τοσκανη πιστευω ειναι οτι πρεπει.....και ανετα βγαινουν και 300χλμ την ημερα.....

Εχτές το βράδυ μου καρφώθηκε μια ιδεά στο μυαλό...
    Γενικά έχω ένα όνειρο απο πάρα πολύ μικρός να ταξιδέψω κάποια στιγμή Ευρώπη(Ιταλία - Γαλλία - Ισπανία κ.α)
    Τώρα όμως δεν γίνεται αυτό μιας και η μηχανούλα που έχω στην διάθεση μου είναι ένα YBR 250 και λέω....γιατι να μην πάω τώρα μέχρι την Ιταλία με το 250 και αργότερα κοιτάζω και το μεγαλύτερο.

Το ybr θα είναι δικάβαλο(εγώ & κοπέλα μου) και με μπαγκάζια..
    Ο προβληματισμός μου έίναι αν θα τα καταφέρουμε...τόσο εμείς όσο και η μηχανούλα.(Η γυναίκα μου έχει περάσει το test απο θέμα κούρασης και γκρίνιας :-))
    Γενικά έχουμε κάνει αρκετά χιλιομετράκια(δικάβαλο) και απο θέμα άνεσης με λιγες στάσεις αντέχουμε..!Θεωρώ οτι 120-150 klm (ισως και λίγο παραπάνω) ημερισίως μπορούμε να τα κάνουμε.Αν και θα μείνουμε μόνο μέσα στην Ιταλία. Η σκέψη μου΄είναι να άποφύγουμε όσο γίνεται τις εθνικές οδούς και να περιοριστούμε σε επαρχιακούς δρόμους και χωριουδάκια.

Επίσης σκεφτόμουνα να γίνει Δεκέμβριο...(Τρελό λιγάκι ε?) Αλλιώς πάει για καλοκαίρι μιας και δεν υπάρχει ευκαιρία για άδεια στο ενδιάμεσο. Τι κατάσταση επικρατεί Χειμώνα στην Ιταλία?

Ευχαριστώ....
    Βρε μια χαρά γίνεται, άμα γουστάρεις μια χαρά το βρίσκω απλά μεγάλη προσοχή τίποτα περισσότερο

το πιο δύσκολο σε τέτοιο ενχείρημα είναι η μουρμούρα, αν έχεις εκπαιδεύσει την συνοδηγό απλά μάθε μας πως γίνεται γιατί εμένα σε τέτοιο άκουσμα και μόνο θα μου κοπανούσε τη μηχανή στο κεφάλι μη πω τίποτα χειρότερο......

και εννοείται μετά ποστάρεις φώτος από το ταξίδι

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator

Re: Re: ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ 250cc

Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
    το πιο δύσκολο σε τέτοιο ενχείρημα είναι η μουρμούρα, αν έχεις εκπαιδεύσει την συνοδηγό απλά μάθε μας πως γίνεται γιατί εμένα σε τέτοιο άκουσμα και μόνο θα μου κοπανούσε τη μηχανή στο κεφάλι μη πω τίποτα χειρότερο......
    Οντως αυτη νομίζω είναι η μεγαλύτερη δυσκολία...
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Re: Re: ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ 250cc

δηλαδη χειροτερα απο την Ευβοια που ειχαμε παει???αιμε...αιμε...

:Pantoflaki: :Pantoflaki: :Pantoflaki:

Re: Re: Re: ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ 250cc

Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    δηλαδη χειροτερα απο την Ευβοια που ειχαμε παει???αιμε...αιμε...

antoflaki: antoflaki: antoflaki:
    είμουν σίγουρος ότι θα σχολιασεις, σιγά μη το άφηνες να πέσει χάμω :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Re: Re: Re: Re: ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ 250cc

είμουν σίγουρος ότι θα σχολιασεις, σιγά μη το άφηνες να πέσει χάμω :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της slacker
    Για δες αυτούς που γύρισαν τον πλανήτη με ybr125
    http://www.re-moto.com/index.php?lang=el

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της MG

Ευχαριστώ....

Εαν το θελεις ολα γινονται... καλα ειναι και τα 250cc. Σε πανε και μην ανυσηχεις γι'αυτο.

Για εμενα το μονο προβλημα ειναι η εποχη που διαλεγεις. (Δεκεμβριος)

Περισυ εγω ξεκινησα 20 Δεκεμβριου με προορισμο τη Γερμανια. Το κρυο ειναι ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ!

Να φανταστεις οτι το πρωι που εφτασε το καραβι κι ενω εχω ξεκινησει χωρις να χασω χρονο εβλεπα τα χωραφια διπλα μου ασπρα αλλα οχι απο το χιονι. Ηταν η παγωμενη πρωινη "δροσια"
    Πολυ πικρα.... Παρ'ολο τον χειμωνιατικο εξοπλισμο!

Εαν αντεχετε καλως, αλλα δεν θα ευχαριστηθεις το δρομο. Θα ψαχνεις να βρεις μερος για να ζεσταθεις καθε λιγο και λιγακι. Ουτε κουραγιο για φωτογραφιες.

Εγω το εκανα απο αναγκη γιατι επρεπε να ταξιδεψω προς τα εκει αλλιως για βολτα με τιποτα τετοια εποχη.
    Προτιμω καλοκαιρακι!!!

η αποφαση ειναι δικη σου βεβαια!

...ο θεατής μου !!! Το avatar του/της AVATOS
    ...κι μ'ενα η γνωμη μου ειναι οτι το μηχανακι δεν θα εχει κανενα προβλημα.
    εσεις θα ελεγχετε τα ορια σας κ θα βαζετε περιορισμους χιλιομετρων.

προσωπικα δεν θα το εκανα Δεκεμβρη για ευννοητους λογους.
    πηγα φετος ιουλιο κ ηταν αψογα.

δεν μου αρεσε καθολου η κινηση στην autostrata γιατι αν θελεις να κινησε
    εως 130-140 πρεπει να μπαινεις συνεχεια δεξια αναμεσα σε νταλικιες για να
    περασουν οι γρηγοροι (κ οι ιταλοι ειναι εξοικιωμενοι με την ταχυτητα,μεχρι κ οι νταλικες
    προσπερνανε).

οπως ειπε κ ο blackbusa η τοσκανη ειναι πανεμορφη κ με εκπληκτικους επαρχιακους.

καλες βολτες!
    ...που να στα λέω κύριε πρόεδρε!

Έχεις τη ευκαιρία να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα, η γνώμη μας περιττεύει ! Όχι όμως και οι ευχές μας που είναι να περάσετε όσο πιο όμορφα γίνεται !

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σερρες-Αθηνα Με scooter 250cc.
    από simitis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2009, 15:10
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2008, 11:22

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία