Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 48

Θέμα: Ζωή με δανεικά

Ζωή με δανεικά

Τις μέρες αυτές, λόγω της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, μου έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη απορία. ¨Πως γίνεται η παροχή 28δις από το κράτος στις τράπεζες, να αποτελεί κίνηση ενίσχυσης των αδύναμων στρωμάτων;¨

Η απάντηση μου δόθηκε χθες από τα πιο επίσημα χείλη –του αρμόδιου υπουργού- και πραγματικά μου προκάλεσε τρόμο. Η απάντηση του εν λόγω υπουργού ήταν ότι ¨δίνουμε τα 28 δις στο τραπεζικό σύστημα, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να δανείζει τον επιχειρηματία, το νέο ζευγάρι, τον κάθε πολίτη που έχει ανάγκη! ¨

Η ανάγκη ενίσχυσης κάποιων πολιτών είναι δεδομένη. Το ¨πάνσοφο¨ κράτος λοιπόν διαθέτει ένα μεγάλο ποσό στις τράπεζες, που με μορφή έντοκων δανείων φτάνει στους δικαιούχους.

Το ερώτημα είναι προφανές. Γιατί το κράτος δε διανέμει απευθείας αυτή τη βοήθεια στους δικαιούχους, αλλά τους ρίχνει στα νύχια των τραπεζών, που θα τα κονομήσουν κιόλας, αφού θα μας τα δώσουν πίσω με τους ¨νόμιμους ¨ τόκους;

Προκύπτει κι ένα παράδοξο. Η διαδρομή του χρήματος. Προφανώς το κράτος δε γεννά χρήμα. Άρα το επίμαχο ποσό των 28 δις θα το εισπράξει από εμάς τους πελάτες του. Ιδού λοιπόν:
    Ποσό Α (πολίτης)→ ποσό Α (κράτος)→ ποσό Α (τράπεζες)→ποσό Α-τόκοι (πολίτης)

τόκοι (κέρδος τράπεζας)
    Το ποιος είναι ο κερδισμένος αυτού του κύκλου είναι προφανές!!!

Δεν είμαι γνώστης της οικονομικής επιστήμης και οι διατυπώσεις μου είναι τελείως απλοϊκές. Μη με κατηγορήσετε γι’αυτό. Σχολιάστε αν θέλετε όμως τη γενική ιδέα της διαπίστωσής μου.

Το κύριο μέλημα λοιπόν του κράτους, είναι πως θα συνεχίσουμε να ζούμε με δανεικά;

WTCHANH Το avatar του/της idomeneas
    Οι πολιτικοί, κρίνετε αν θα βγουν βουλευτές ανάλογα με το πόσα θα ξοδέψουν για την προβολή τους στα ΜΜΕ....
    Αυτό έχει κάποιο κόστος....
    Το κόστος αυτό το αναλαμβάνουν κάποιοι....
    Αυτοί είναι το κεφάλαιο...
    Ήρθε η ώρα λοιπόν να πάρουν τα χρηματά τους πίσω....
    Για το λόγο αυτό προσέχουμε τι ψηφίζουμε....
    Made in Greece...

Θα μπορουσαν να χαν φτιαξει τη λακουβα που χω εξω απο το σπιτι μου με 200 ε και να δωσουν τα υπολοιπα 27.999.999.800 ευρω στις τραπεζες

βασικα κι εγω δεν ειμαι οικονομολογος αλλα κατα πως φαινεται την εχουμε βαψει φουλ.

Εδω ενα ερειπιο ονοματι βατοπαιδι και παιζει το κρατος στα δαχτυλα ,δε θα το παιζουν οι τραπεζες που χουν και αμεσες σχεσεις με το διεθνες κεφαλαιο;Βασικα ειναι ενα και το αυτο..Το μονο που χουμε να ελπιζουμε ειναι να φαμε τοσο ξυλο που να αληθωρισει το ματι μας και ...
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    Θα μπορουσαν να χαν φτιαξει τη λακουβα που χω εξω απο το σπιτι μου με 200 ε και να δωσουν τα υπολοιπα 27.999.999.800 ευρω στις τραπεζες
    :o

28δις = ~3.000?/κεφάλι = >10% ΑΕΠ

Ο Καραμανλης και ο Αλογοσκουφης ειχαν πει 100 φορες ο καθενας οτι οι τραπεζες μας δεν εχουν κανενα προβλημα απο την κριση...Το ιδιο ειπαν και οι τραπεζες...Επισημα και μεσα στην Βουλη...

Ελευθεροτυπια 10/10/2008

Γκόρτσος: Οχι αύξηση

* Στη Βουλή, χθες, ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν κινδυνεύουν από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς και ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς. Ο κ. Γκόρτσος, ωστόσο, δεν έδειξε να συμμερίζεται τις απόψεις των βουλευτών όλων των κομμάτων, που τάχθηκαν υπέρ της αύξησης των εισφορών των τραπεζικών ιδρυμάτων στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων (ΤΕΚ).

Αν ειχαν δηλαδη προβλημα τι σκατα θα τους εδιναν?

Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
    :o

28δις = ~3.000?/κεφάλι = >10% ΑΕΠ

ε τότε να δώσουν τα 3 χιλιάρικα στο καθένα μας!

και θα προτιμούσα να δώσουν 1 σε μένα και 5 στον Ακρίτα αγρότη στα Γιάννενα.

Ειχατε καμμια αμφιβολια?Δειτε εδω δημοσιευμα της Guardian σχετικα με το τι συνεχιζουν να κανουν οι τραπεζες στις ΗΠΑ και που θα παει το 10% των χρηματων του σχεδιου Πολσον για τις τραπεζες.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=51314976

Ποσο προβληματικες ειναι οι τραπεζες μας...Η Πειραιως

<<Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας αυξήθηκαν 23% το 9μηνο 2008 σε ?441 εκατ έναντι ?359 εκατ το περυσινό 9μηνο.>>...Καθαρα και στην τσεπη.

http://www.imerisia.gr/article.asp?c...&pubid=3611125

Παρολα αυτα ο Αλογοσκουφης παρεα με τον Προβοπουλο αποφασισαν την καταρχην συμμετοχη ΟΛΩΝ των τραπεζων στο πακετο των 28 δις ευρω.

http://www.imerisia.gr/article.asp?c...&pubid=3603111

Παει το 3χιλιαρο παιδια...Το εφαγε η μαρμαγκα...

θα ελεγα πως η πιστωτικη δυναμη των τραπεζων εκτος απο του πολιτες ειναι απαραιτητη και στις επιχειρησεις. δεν τα χρειαζονται τα δανεια μονο οι πολιτες
    θελω 4κυλινδρο για Α1!!!!!!!!!!!!

πωλειται cbf250

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=96752

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TassosK
    θα ελεγα πως η πιστωτικη δυναμη των τραπεζων εκτος απο του πολιτες ειναι απαραιτητη και στις επιχειρησεις. δεν τα χρειαζονται τα δανεια μονο οι πολιτες
    Μεταξύ μας ε; Τι λες;!

Κύκλος είναι, ο πρώτος που θα θέλει να καταναλώσει/κερδίσει και δεν έχει, ζητάει δάνειο και πληρώνουμε εμείς 3χίλιαρα!

Αρχικά δημιουργήθηκε από TassosK
    Και ακριβως για αυτο τον λογο δεν επρεπε οι ιδιωτικες τραπεζες να κρατανε τον πλανητη απο τα απαυτα.Πρεπει να υπαρχουν τραπεζες αλλα να λειτουργουν ΚΑΙ για το συμφερον της κοινωνιας και οχι ΜΟΝΟ το συμφερον των golden boys και 1000 ατομων παγκοσμιως.Αν διαβασεις παραπανω δινουν στους εαυτους τους μπονους,την στιγμη που το κρατος τους δινει δις απο την φορολογια των πολιτων για να τις <<σωσει>>.

Που να μην σωσουν να ξημερωσουν.

Τετοια δυναμη δεν πρεπει να βασιζεται στην κριση/τσεπη των ιδιωτων.Ουτε μπορει ο καθε αιρετος υπουργος να χαριζει τα λεφτα του κρατους στις τραπεζες.Και δεν μιλαω μονο για την Ελλαδα.

Εδω εχουνε κανει τα λεφτα μας μια τεραστια τσαντα την οποια ανοιγει ο καθε δισεκατομμυριουχος και περνει ο,τι γουσταρει.Απο τα λεφτα των ταμειων μεχρι το 10% του ΑΕΠ.

Παρε κοσμε,εδω τα καλα τρισεκατομμυρια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
    και θα προτιμούσα να δώσουν 1 σε μένα και 5 στον Ακρίτα αγρότη στα Γιάννενα.
    Είμαι ο Ακρίτας αγρότης από τα Γιάννενα...με ζήτησε κανείς ???

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Είμαι ο Ακρίτας αγρότης από τα Γιάννενα...με ζήτησε κανείς ???
    μαλλον για Ελενα Ακρίτα μου κανεις

Κάποια πράγματα, όταν λέγονται αλλά δεν λέγονται σωστά, δημιουργούν λάθος εντυπώσεις. Πάνω στην αμάθεια μας μπορεί να βασισθεί η μισή αλήθεια και πάνω σε αυτή να παίζεται ένα παιχνίδι επικίνδυνου λαϊκισμού. Δεν είναι ούτε ο τόπος ούτε ο χρόνος για βαθιές οικονομικές αναλύσεις. Αλλά εάν τα χρήματα αυτά δεν δοθούν (που στην ουσία αυτά που δίνονται δεν είναι αυτά που γράφονται και δεν δίνονται αλλά άλλα δανείζονται και με άλλα αγοράζονται μετοχές) μαύρο φίδι που μας έφαγε. Εκτός αν έχετε κανένα χωράφι να καλλιεργήσετε τα προς το ζειν. Σε περιπτωση που το σύστημα καταρρεύσει, θα ζήσουμε μέρες κατοχής..

Δεν υπαρχει καμμια βαθια αναλυση σε αυτο το θεμα.Που ειναι το κακο να λες οτι τα χρηματα του κρατους συνεχιζουν να τα τρωνε οι τραπεζιτες,και οχι μονο.

Που ειναι το κακο να λες οτι πληρωνουμε,παγκοσμια,τα απιστευτα ρισκα που πηραν οι αμερικανικες τραπεζες στα στεγαστικα δανεια.

Που ειναι ο λαικισμος?Στις αποκαλυψεις της Guardian οτι οι CEO θα φανε το 10% του σχεδιου Πολσον?Στα 441,000,000 ευρω κερδη(9μηνο) μετα φορων και λοιπων κρατησεων της Πειραιως?Στα 28 δις που δινουμε σε κατι που δεν εχει απολυτως κανενα προβλημα,οπως λεει η κυβερνηση και τα στοιχεια κερδοφοριας στο κλεισιμο καθε χρονου,που μας κλεβει ακομα παρα τις καταδικαστικες δικαστικες αποφασεις με κρατησεις,παρανομες χρεωσεις κλπ?Στις κρατικοποιησεις ζημιων παγκοσμιως?

Μαυρο φιδι μας εχει φαει ηδη αλλα δεν το καταλαβαινουμε γιατι η αληθεια εχει μεταφραστει σε λαικισμο αν δεν βολευει την κοσμοθεωρια μας.

Ειναι λαικισμος η γνωμη ενος ιδιωτη οτι πρεπει να υπαρχει ελεγχος στις τραπεζες απο το δημοσιο του καθε κρατους και να μην διακινδυνευουμε την παγκοσμια οικονομια για τα μπονους των CEO?

Η τρομοκρατία είναι ο καλύτερος τρόπος για να νομιμοποιηθούν τα επερχόμενα μέτρα. Μόνο έναντι μιας ¨ολοκληρωτικής¨ κατάρρευσης και καταστροφής θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από τα έντρομα ανθρωπάκια, το νέο χαράτσι που έρχεται. Είναι ξεπερασμένο όμως το κόλπο και πλέον όταν ακούμε για καταστροφές και αναγκαιότητες, απλά περιμένουμε τη λυπητερή που θα πληρώσουμε στους εκάστοτε ¨σωτήρες¨ μας.

Η μεθόδευση της τρομολαγνείας (αν και παλαιότατη ανακάλυψη) είναι το πιο ισχυρό όπλο της αμερικανικής πολιτικής, που εξάγεται επιτυχώς σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο. Δε μασάμε πια!

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2009, 23:21
  2. η ζωή με άλλο μάτι
    από johnpan στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 05/01/2008, 15:31
  3. Η ζωή μας με μάρκες
    από adam_tsouk στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 04/08/2004, 13:25