Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 87

Θέμα: Η καταρευση του "υπαρκτου" καπιταλισμου

Για να δουμε....

<<Στην Αθήνα, λίγο μετή την έναρη των συναλλαγών, ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 9,48% στις 2.265,76 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 19,4 εκατ. ευρώ.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 8,80% στις 2.397,58 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρεί κατά 9,72% στις 3.894,40 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 8,83% στις 3.138,65 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι χαμηλότερα κατά 9,93% στις 4.401,83 μονάδες.

Την Πέμπτη στη Γουόλ Στριτ, οι κυριότεροι δείκτες κατέρρευσαν, με τις απώλειες να ξεπερνούν το 7% και τον Dow Jones να κλείσει σε χαμηλό πενταετίας, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η κρίση επεκτείνεται και σε άλλους κλάδους της οικονομίας εκτός του τραπεζικού.>>

Στην Ασια μια απο τα ιδια χθες.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	venezuelan_president_hugo_chavez_greets__iranian_president_mahmoud_ahmadinejad.jpg 
Προβολές:	178 
Μέγεθος:	67,0 KB 
ID:	144797

"Return Of The Vampire ... " (η αλλιώς ....η εκδίκηση είναι πολύ κρύο πιάτο ... )

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	23108625_scaled_487x456.jpg 
Προβολές:	174 
Μέγεθος:	40,1 KB 
ID:	144799

Παλαιο τόμαρο
    επιστροφή στο "κράτος"... μαιστα... Δεν έπιασε το κόλπο με την αυτορυθμιζώμενη αγορά έ; Kαι το κράτος που θα ψάχνει ζωτικό χώρο για να μη χρεωκοπήσει θα μοιράζει στους απέναντί του λουλούδια έ? Kαι θα πάνε να μοιράζουν τα λουλούδια "για το όνομα της πατρίδας" κάτι μαλάκες σαν και του λόγου μας. Kαι μετά θα λέμε για απελευθέρωση και αλύτρωτες πατρίδες ενω το ζητούμενο μονίμως ήταν και είναι τα λεφτάκια των αφεντικών και η καταστροφή εμπορευμάτων, παραγωγικών σχέσεων και κεφαλαίου για να "ξαναχτίσουν από την αρχή...

Kαι που' σαι θειο χρήστο, το 29 αν είχε αντιστοιχίες σε οικονομικούς δείκτες είχε με το 87, οχι με σήμερα... Kαι επειδή τα νουμεράκια μαγειρεύονται η πραγματικότητα όχι, ξέρεις καλά ότι εδω και κάτι χρόνια σχηματίζονται τα μπλοκ κρατών που θα αντιπαρατεθούν... Kαι κάθε μέρα το κάνουν και πιο ξεκάθαρα...

Δεν είναι καλά τα πράγματα κορίτσια, οπότε ας κάνει ο καθένας τα κουμάντα του
    (θα προτιμηθούν κύριοι με σπιτάκι στο βουνό γιατί για να πολεμάω για τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους AE δε με βλέπω με την καμμία)

καλά σαράντα
    γης μαδιαμ...

ωχ....ωχωχ......ωχχωχωχχχχχχχωωχωχωχωχωχω.....χοχοχοχο

Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou

(θα προτιμηθούν κύριοι με σπιτάκι στο βουνό
    εχω σπιτι στο βουνό, αλλα καθε πρωί έχουμε έπαρση και εθνικό ύμνο

καλά σαράντα
    και 35 να ειναι δεν τρέχει τίποτα

αντε γειά και να θυμασε

νίτρο φώσφορο και θειάφι στο μπουκαλι

Παλαιο τόμαρο
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    εχω σπιτι στο βουνό, αλλα καθε πρωί έχουμε έπαρση και εθνικό ύμνο

και 35 να ειναι δεν τρέχει τίποτα

αντε γειά και να θυμασε

νίτρο φώσφορο και θειάφι στο μπουκαλι
    παραγγελιά για τσιπουράκι είναι αυτό???

α, μπας και έχεις εθνικό ύμνο από έφη σαρρή... αμα είναι να γίνει σωστά ή δουλειά...
    ου-ου...
    γης μαδιαμ...

παραγγελιά για τσιπουράκι είναι αυτό???

α, μπας και έχεις εθνικό ύμνο από έφη σαρρή... αμα είναι να γίνει σωστά ή δουλειά...
    τι να σου κανει η σαρρή οταν εχεις γείτονα τον Πλεύρη

Παλαιο τόμαρο
    εδω είναι το αντιπαραθέσεις και γαμόσταυρα???
    ντροπή σου να ακυρώνεις (εκτός από ανθρώπους) σοβαρές συζητήσεις...

:a36:
    γης μαδιαμ...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Πολύ ενδιαφέρουσα αποχαιρετιστήρια επιστολή....

Ο Andrew Lahde, είναι υπαρκτό πρόσωπο και όντως έβγαλε πολλά λεφτά πουλώντας (short) τα CDO&#180;s (επισφαλή στεγαστικά δάνεια) που είχαν στην κατοχή τους οι τράπεζες πριν ξεκινήσει η κρίση (2007). Αξίζει να την διαβάσετε παρά το μέγεθος της.

«Ιδρυτής και διαχειριστής ενός μικρού hedge fund υπό τον πομπώδη τίτλο "US Residential Real Estate Hedge V Class A", με έδρα τη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, ο Lahde έλαμψε την τελευταία διετία στο στερέωμα της εικονικής οικονομίας στοιχηματίζοντας στην κατάρρευση της φούσκας των αμερικανικών στεγαστικών δανείων και επιτυγχάνοντας αποδόσεις της τάξης του 1000%.

Τις προάλλες, ήρθε η στιγμή, να βγάλει όλη του τη χολή απέναντι στο σύστημα που τον έκανε πλούσιο, ανακοινώνοντας, με ένα κείμενο σπαρταριστού κυνισμού, την αποχώρησή του, η οποία άφησε τους πάντες άναυδους

Δεν χρειάζεται να προβώ σε άλλες προβλέψεις" μας λέει σε ελεύθερη μετάφραση ο δαιμόνιος Καλιφορνέζος "αφού όλες οι προηγούμενες δυσοίωνες προειδοποιήσεις μου ήδη βρίσκονται σε στάδιο επαλήθευσης. Δεν μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό που αντιπροσώπευαν όλοι αυτοί οι πλούσιοι ηλίθιοι
    Πρόσφατα η Wall Street Journal παρέθεσε τη δήλωση του διαχειριστή ενός hedge fund, που επίσης κατέβαζε ρολά: "αν έμαθα κάτι από αυτή τη δουλειά, είναι ότι τη μισώ". Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο" συνηγορεί ο Lahde. "Εγώ μπήκα σε αυτή την ιστορία μόνο για το χρήμα. Δεν μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό που συνιστούσαν όλοι αυτοί οι χρήσιμοι ηλίθιοι, που τους σπούδασαν οι γονείς τους στα Yale και τα Harvard. Οι άνθρωποι αυτοί, ανάξιοι συχνά της εκπαίδευσης που (υποτίθεται ότι ) έλαβαν, αναρριχήθηκαν στην κορυφή της κυβέρνησης ή εταιρειών σαν την AIG, την Bear Stearns και την Lehman Brothers. Όλη αυτή η κατάσταση που ευνοούσε την αναπαραγωγή μιας Αριστοκρατίας, απλώς διευκόλυνε τα σχέδιά μου. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική".

"Είναι πολλοί αυτοί που θα έπρεπε να ευχαριστήσω για την επιτυχία μου, αλλά τώρα δεν είναι η ώρα να το παίξω Χολυγουντιανός αστέρας" συνεχίζει ακάθεκτος ο Lahde "τα λεφτά που κέρδισα είναι επαρκής ανταμοιβή. 'Αλλωστε οι ίδιοι το γνωρίζουν ποιοι είναι".

"Δεν θα διαχειρίζομαι πλέον ξένα χρήματα. Έχω αρκετό δικό μου πλούτο για να διαχειρισθώ. Μερικοί άνθρωποι, που θεωρούν ότι έχουν εκτιμήσει με ακρίβεια την περιουσία μου θα απορήσουν που εγκαταλείπω το παιχνίδι με τόσο λίγα, συγκριτικώς, λάφυρα. Δεν πειράζει: ας συνεχίσουν άλλοι να κυνηγούν τα εννιαψήφια, δεκαψήφια ή εντεκαψήφια νούμερα. Άλλωστε οι ζωές τους είναι ένα χάλι. Συσκέψεις επί συσκέψεων, σε ένα πρόγραμμα φορτωμένο για τους επόμενους τρεις μήνες, με μόνη τους αναψυχή δύο εβδομάδες άδειας τον Ιανουάριο, που και αυτές τις περνούν κολλημένοι στα Blackberries τους. Τι νόημα έχουν όλα αυτά; Σε πενήντα χρόνια δεν θα θυμόμαστε κανέναν τους. Πετάξτε τα Blackberries και απολαύστε τη ζωή".

"Παρακαλώ μην περιμένετε να απαντήσω στα μηνύματά σας. Όσο για το προσωπικό μου, μην ανησυχείτε, έχει όλο απορροφηθεί από άλλη εταιρεία, εκτός από ένα άτομο που έλαβε γενναία αποζημίωση".

Δεν ενδιαφέρομαι πλέον" προστίθεται στην επιστολή "για οποιαδήποτε επιχειρηματική συμφωνία που τυχόν έχετε να μου προτείνετε. Η μόνη μου εκτίμηση είναι τα πράγματα θα πηγαίνουν όλο και χειρότερα για μερικά χρόνια ακόμη. Μου αρκεί να κάθομαι στην άκρη και να περιμένω. Άλλωστε με το να κάθομαι στην άκρη και να περιμένω, ήταν που έβγαλα χρήματα από την πανωλεθρία των στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου".

"Στο εξής, θα ασχολούμαι με την αποκατάσταση της υγείας μου από το στρες που συσσώρευσα τα τελευταία δύο χρόνια ή μάλλον όλη την προηγούμενη ζωή μου, προσπαθώντας να ανταγωνιστώ για μια θέση στο Πανεπιστήμιο, στα μεταπτυχιακά ή στην αγορά εργασίας, με όλους αυτούς που είχαν όλα τα πλεονεκτήματα (βασικά: πλούσιους γονείς) που εγώ δεν είχα. Είθε η αξιοκρατία να χαρακτηρίζει τη νέα διακυβέρνηση που χρειάζεται να εγκαθιδρυθεί".

"Μιλώντας για διακυβέρνηση, έχω μια ταπεινή πρόταση. Αναφέρομαι καταρχήν σε όλες τις νομοθετικές προτάσεις που έφθασαν την τελευταία δεκαετία στο Κογκρέσο, προκειμένου να χαλιναγωγηθούν οι πρακτικές χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που τώρα βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Αυτά τα ιδρύματα γέμιζαν τα ταμεία και των δύο κομμάτων με αντάλλαγμα την καταψήφιση όλων των νομοθετημάτων που θα προστάτευαν τον απλό πολίτη - και όμως κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται για αυτό το αίσχος".

"Ο καπιταλισμός λειτούργησε για καμιά διακοσαριά χρόνια, αλλά οι καιροί αλλάζουν και τα συστήματα διαφθείρονται. Σε πενήντα χρόνια δεν θα τους θυμάται κανείς
    Εικάζω ότι μετά τον Άνταμ Σμιθ και τον Τόμας Τζέφερσον θα υπήρξαν σε αυτή τη χώρα αρκετοί φιλόσοφοι που να ασχολήθηκαν με τη βελτίωση της διακυβέρνησης. Και μιας και ο Τζορτζ Σόρος φιλοδοξεί να περάσει στα χρονικά ως διανοητής και όχι απλώς ως πάμπλουτος, του προτείνω να συγκροτήσει ένα φόρουμ μεγάλων μυαλών που θα εμπνευσθεί ένα πολιτικό σύστημα τo oποίο να υπηρετεί τα συμφέροντα του κοινού ανθρώπου και να προσελκύει σε κυβερνητικές θέσεις τους καλύτερους, χωρίς το δέλεαρ της διαφθοράς. Ένα φόρουμ παρόμοιο με αυτό που δημιούργησε το λειτουργικό σύστημα Linux, χτυπώντας το μονοπώλιο της Microsoft."

"Τέλος, όσο ακόμη διαθέτω ακροατήριο, θα ήθελα" μας λέει "να επιστήσω την προσοχή σας σε μια εναλλακτική πηγή ενέργειας και διατροφής. Δεν θα το δείτε στις διαφημίσεις της BP περί ανανεώσιμων πηγών, αλλά η κάνναβη χρησιμοποιείται εδώ και 5.000 χρόνια για να προσφέρει τροφή, ρουχισμό και οτιδήποτε παράγουν τα πετρελαϊκά προϊόντα. Μιλώ για την αρσενική κάνναβη και όχι για τη θηλυκή, που δίνει τη μαριχουάνα. Από κάνναβη υφάνθηκε η πρώτη αστερόεσσα και παρήχθη το χαρτί στο οποίο πρωτογράφτηκε το αμερικανικό Σύνταγμα. Χρησιμοποιούνταν από την αμερικανική κυβέρνηση μέχρι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε απαγορεύθηκε για ανεξιχνίαστους λόγους".

"Όσο για τη σατανική θηλυκή κάνναβη, τι να πώ; Σε αντίθεση με το αλκοόλ, προκαλεί λιγότερους καβγάδες στα μπαρ και λιγότερους ξυλοδαρμούς συζύγων. Γιατί απαγορεύθηκε αυτό το αβλαβές φυτό; Για να παρεμποδισθεί το πέρασμα στην χρήση άλλων ουσιών; Μα αυτή τη δουλειά κάνει το αλκοόλ, που τόσο διαφημίζεται σε τούτη τη χώρα. Η ερμηνεία μου είναι ότι η Αμερική των επιχειρήσεων, στην οποία ανήκει και το Κογκρέσο, προτιμά να καταναλώνουμε Ρaxil, Zoloft, Xanax και άλλα εξαρτησιογόνα προϊόντα που την κάνουν πλούσια".

Και καταλήγει ο πρώην μάνατζερ, μετά το αντιαπαγορευτικό του κρεσέντο: "οι πολιτικές μας μας έχουν καταστήσει περίγελο των Καναδών και των Ευρωπαίων, αλλά αυτό δεν πρόκειται να το μάθει κανείς παρακολουθώντας τα αμερικανικά ΜΜΕ. Ας αφήσουμε τις ρητορείες και ας σκεφτούμε πώς μπορούμε να γίνουμε πραγματικά αυτάρκεις. Αντίο και καλή τύχη.

Andrew Lahde"

Αρχοντας θα έλεγα...
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος
    Εντυπωσιακό!

Ελληνική πηγή το μεταφρασμένο άρθρο του ΣΚΑΪ από το portfolio;

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
    Εντυπωσιακό!

Ελληνική πηγή το μεταφρασμένο άρθρο του ΣΚΑΪ από το portfolio;
    Σωστά, ξέχασα τη πηγή. Η μετάφραση είναι απ΄το site του ΣΚΑΙ, και το πρωτότυπο είναι στο portfolio
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Απίστευτο το τυπάκι!!! Μάλλον κατι ξερει...

Γ.Δ. 1.784,67 -6,78%
    24/10/2008 11:43:37

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    Γ.Δ. 1.784,67 -6,78%
    24/10/2008 11:43:37

Γ.Δ. 1.766,89 -7,70%
    24/10/2008 12:03:37

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως κάνουμε πολλαπλά quotes ?
    από kostakisK στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2009, 23:41
  2. quote: VANDA Πριν κατεβούμε από τη μηχανή...
    από mikios400 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2008, 00:03
  3. famous quotes from dirt people..
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 09:41
  4. Quote
    από Mago Babidi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2007, 21:23

Κανόνες δημοσιεύσεων