Σελίδα 265 από 297 ΠρώτοΠρώτο ... 165215255260261262263264265266267268269270275 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 3.961 έως 3.975 από 4453

Θέμα: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 08-09

  1. #3961
    Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Εγγραφή
    19/12/2004
    Μηνύματα
    4.100
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Αστα...

    κατσαμε να δουμε τον αγωνα μια...πολυσυλλεκτικη παρεα με ΑΕκτζηδες, γαυρους και φυσικα Παναθηναϊκους και οταν εβγαιναν οι ομαδες απο την φυσουνα, λεγαμε οτι ο Καραγκουνης θα βγεις σερναμενος και σφαδαζοντας...
    Δες και αυτο...... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

    http://contra.gr/Columns/Paparazzi/219845.html

  2. #3962
    Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Εγγραφή
    09/09/2005
    Μηνύματα
    3.918
    Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
    Δες και αυτο...... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

    http://contra.gr/Columns/Paparazzi/219845.html
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

  3. #3963
    ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Εγγραφή
    07/05/2006
    Μηνύματα
    10.592
    Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    μπλα μπλα μπλα...
    τα στατιστικα δε βλεπω................
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

  4. #3964
    ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Εγγραφή
    07/05/2006
    Μηνύματα
    10.592
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm


    Για τον κόκκινο.. Trooper... τα πέναλτυ έχουν γίνει offside πλέον. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και αρκετά πιο αναίμακτα. Αν θες να τα πάμε στατιστικά απο εκεί , το συζητάμε και πάλι.

    εχετε στατιστικα και απο οφ σαιντ ???? ΚΑΛΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.....ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΤΕ ΣΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ ??????????
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

  5. #3965
    ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Εγγραφή
    07/05/2006
    Μηνύματα
    10.592
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Lazio
    Ase mas re megale mono fetos na sou thimiso oti to teleutaio penalti pou pires polu prosfata sto
    karaiskaki itan me xeri akousio ....... ta orgia epi kairon kokkali kai gagkatsi den tha ta ksanadoume

    Trano paradeigma tis bromias kai tou paraskiniou pou sas peribalei einai auto pou egine me to
    kratiko- Olimpiako kanali kai ta tileoptika dikaiomata giauto

    O praktoras den upokeitai se kanena kanona kai nomothesia...... gia mia akomi fora AISXOS
    να σου θυμισωωωωω.................


    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	129.jpg 
Προβολές:	76 
Μέγεθος:	99,4 KB 
ID:	147801
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

  6. #3966
    όπου γης Το avatar του/της iosif
    Εγγραφή
    13/03/2007
    Μηνύματα
    150
    ηλυσιακος -αεκ εισητηριο 20 ευρω σημερα
    κυριακη:
    ξανθη -αεκ 40ευρω
    βεροια-αεκ 40ευρω
    αεκ με οποιονδηποτε 20ευρω
    παο-οσφπ 20 ευρω
    ιωνικος-αν καρδιτσα χτες 15 ευρω

    την κυριακη που μας περασε (ενδεικτικα):
    ιντερ-ουντινεζε 19 ευρω
    αρσεναλ-μαντσεστερ 20ευρω
    μπαρτσα-βογιαδολιδ 17 ευρω
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

  7. #3967
    Παλαιουρας :) Το avatar του/της Lazio
    Εγγραφή
    22/04/2005
    Μηνύματα
    548
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    να σου θυμισωωωωω.................



    Na sou thimiso kati thermes xeirapsies tou arxifasistara mparpmpi pou emfanizete sto kolokanalou sas me eklekta meli tis xountas i ta ekatomuria pou eksasfalisate gia to karaiskaki alla kai tis maketes tou gipedou afieromenes sti xounta to sintagmatarxon.......re eiste eleini propagandistes pseutes kai epidi me prokalese me pseuties opos panta tha fero ntokoumenta kai tha sta tripso sti mouri gia to poios einai omada tis xountas ......

  8. #3968
    The Cortexiphan Junkie Το avatar του/της manhunter
    Εγγραφή
    28/03/2008
    Μηνύματα
    1.586
    Σε συνέχεια του μηνυματος του αγάπητού συν-γαυρου Trooper, παραθέτω λίγη ιστορία

    Καπετάν-Ringo Carrington : Ο πράσινος βρυκόλακας...
    Ιούνιος του 1979. Ο μύθος - που πολλοί αναφέρουν ως πραγματικότητα - θέλει τον Σταύρο Νταϊφά να παίζει τάβλι με τον κουμπάρο του, Γιώργο Βαρδινογιάννη, στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά. Υπάρχουν δύο εκδοχές : Η μία, που λέει πως ο Βαρδινογιάννης μπήκε στο ποδόσφαιρο έπειτα από προτροπή του Νταϊφά, που μόλις είχε αγοράσει τον Ολυμπιακό. Η άλλη, λέει πως έγινε ακριβώς το αντίθετο : Ο Βαρδινογιάννης - που είχε ως έδρα των επιχειρήσεων του τον Πειραιά - ήταν αυτός που συμβούλευσε το Σταύρο Νταϊφά να αγοράσει τον Ολυμπιακό.




    Οι "προεδρικοί' υποστήριζαν πως ο Βαρδινογιάννης ήθελε απ'το 1975 που αποχώρησε ο Νίκος Γουλανδρής να πέσει σε καλά χέρια ο Ολυμπιακός, αλλά ο ίδιος δεν έκανε καμμία κίνηση, γιατί ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού. Την ιστορία διάνθιζαν με τις αναφορές πως κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός γιόρταζε κάποιον τίτλο του, ο πρόεδρος τραγουδούσε το "Περαία μου, Περαία μου, με το Σαρωνικό σου, που έχεις για κάμαρι σου, τον Ολυμπιακό σου", δείχνοντας το πόσο εκτιμούσε τον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια πάντως, τον εκτιμούσε τόσο... πολύ, που έκανε το παν για να τον καταστρέψει. Μέχρι που επιχείρησε μέσω τρίτου να αποκτήσει και τον έλεγχο της ομάδας, επί Σαλιαρέλη.




    Επιστρέφουμε στο... τάβλι. Ο Νταϊφάς λοιπόν μπαίνει στον Ολυμπιακό, στο ξεκίνημα της σεζόν 1979-1980, αμέσως μετά την "αναβάθμιση" του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε "επαγγελματικό" και τη μετατροπή των "σωματείων" σε ΠΑΕ (Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες). Ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος να περάσει στα χέρια του Παύλου Γιαννακόπουλου που είχε καταθέσει επίσημη πρόταση αγοράς της ΠΑΕ και όλα έδειχναν πως θα ήταν ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ. Ο Βαρδινογιάννης "ρίχνει" την ιδέα στο... οικογενειακό συμβούλιο, το οικογενειακό συμβούλιο ψηφίζει "ΝΑΙ" και αποφασίζεται να γίνει άμεσα κίνηση για την απόκτηση των μετοχών.

    Ο Βαρδινογιάννης μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο - τότε που τα γραφεία του Ερασιτέχνη ήταν... κλειστά - καθαρίζει : "Όσα χρήματα δίνει ο Παύλος, τα δίνω κι εγώ. Εσείς προσθέστε ό,τι άλλο θέλετε" λέει στους τότε ιθύνοντες του Παναθηναϊκού και στις 18 Ιουλίου του 1979 ο όμιλος Βαρδινογιάννη αναλαμβάνει και επισήμως τις τύχες του Παναθηναϊκού, με το Γιαννακόπουλο να βγάζει αφρούς απ'το στόμα όταν το έμαθε.

    Κατά το περιβάλλον του Βαρδινογιάννη, ο Παναθηναϊκός αποκτήθηκε έναντι 80 εκ. δρχ., ενώ κατά την "αντιπολίτευση" για ένα ποσό γύρω στα 65 εκ. δρχ. Ο όμιλος ανακοινώνει πως για τα πρώτα έξοδα θα ρίξει 100 εκ. δραχμές, ποσό πέρα από κάθε λογική για τα δεδομένα της εποχής. Ο Γιαννακόπουλος μαθαίνει απ'τις εφημερίδες οτι ο Βαρδινογιάννης πήρε τον Παναθηναϊκό και από τότε αρχίζει η κόντρα μεταξύ τους, η οποία κορυφώθηκε απ'τη στιγμή που ο Παύλος Γιαννακόπουλος ασχολήθηκε δυναμικά με το μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

    Οι Γιώργος, Παύλος, Βαρδής και Θόδωρος με την προτροπή του Γιάννη Κασιμάτη (εκ των έμπιστων του "πατριάρχη" του Παναθηναϊκού, Απόστολου Νικολαΐδη) που ήταν φίλος της οικογένειας συζητούσαν το ενδεχόμενο της εμπλοκής τους στο ποδόσφαιρο. Το χρίσμα πήρε ο Γιώργος, που ασχολούταν περισσότερο με το ποδόσφαιρο απ'ότι οι άλλοι : ο Παύλος Βαρδινογιάννης ήταν "μπλεγμένος" στην πολιτική και ήταν βουλευτής εκείνη την εποχή, ο Βαρδής είχε τον έλεγχο των επιχειρήσεων και συνεπώς δεν του περίσσευε χρόνος, ενώ ο μικρότερος, ο Θόδωρος ήταν υπό την προστασία του Βαρδή και τον βοηθούσε στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας.

    Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης συνέβαλλε και αυτό στη δημιουργία της "αυτοκρατορίας" Βαρδινογιάννη. Τελειώνοντας τη σχολή εμποροπλοιάρχων, μπήκε κατ'ευθείαν στη θάλασσα. Στις αρχές της δεκαετίας του '60, ο μακαρίτης Νίκος Βαρδινογιάννης - μεγαλύτερος αδελφός και τύποις ιδρυτής της αυτοκρατορίας - σχεδίασε ένα παράτολμο σχέδιο, το οποίο όμως θα απέφερε τεράστια κέρδη στον όμιλο. Το σχέδιο ήθελε να πηγαίνει ένα καράβι στην περιοχή της Ροδεσίας, στα στενά Μοζαμβίκης-Μαδαγασκάρης, όπου ο πόλεμος μαινόταν. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης αυτοπροσφέρθηκε να πάει στην περιοχή ως καπετάνιος του πλοίου και να κάνει τη δουλειά. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης λοιπόν έσπασε to εμπάργκο της Ροδεσίας, έκανε τα δρομολόγια, κουβαλούσε στη Ροδεσία καύσιμα, τρόφιμα, νερά. Πέρασε τις δύσκολες εξετάσεις, αλλά αποκόμισε τεράστια κέρδη. Από εκεί του έμεινε και το παρατσούκλι "καπετάνιος".



    Το ρεσιτάλ του "καπετάνιου" στην ΕΤ-3
    Το 1998, παραμονές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο "καπετάνιος" έκανε τηλεφωνική παρέμβαση που εξελίχθηκε σε... συνέντευξη, διανθισμένη από πολλές παραδοχές στο μεγαλείο (!) και το ρομαντισμό (!!!) του Ρίνγκο, όπως τόλμησε να πει ο παρουσιαστής Κυριάκος Θωμαΐδης στη "Δίκη" της ΕΤ-3. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, που τόσα χρόνια απέφευγε τους δημοσιογράφους όπως ο διάβολος το λιβάνι, μόλις είδε οτι ο Ολυμπιακός έφτιαχνε ομάδα και αμυνόταν πλέον στις γνωστές επιθέσεις του, μέχρι και τηλεφωνική παρέμβαση έκανε για να εκφράσει τον... αποτροπιασμό του για όσα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μάλιστα, έτσι ακριβώς. Στην εκπομπή ο Κυριάκος Θωμαΐδης έδωσε ως συνήθως ρεσιτάλ σιχαμάρας, με τις γνωστές αντιΟλυμπιακές κορόνες του και χαρακτήρισε το Γιώργο Βαρδινογιάννη ως έναν πρόεδρο "ρομαντικό", με "τεράστια προσφορά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο"! Θαυμάστε Βαρδινογιάννη σε όλο του το μεγαλείο :

    "Bλέπω ότι ματαιοπονώ. Ευθύνες έχουμε όλοι. Δεν είμαι εγώ άμοιρος ευθυνών. Επρεπε να είχα αποχωρήσει προ πολλού, όταν είδα αυτά που πρόκειται να συμβούν".

    - Για τη δήλωση Άκη Τσοχατζόπουλου περί "νονών του ποδοσφαίρου" : "Πιο περίτρανη επιβεβαίωση από όσα ακούστηκαν στην εκπομπή "H Δίκη" δεν μπορούσε να έχει ο κ. Tσοχατζόπουλος ο οποίος μίλησε περί "νονών" του ποδοσφαίρου. Kαλά θα κάνουν οι υπουργοί να μην το παίρνουν προσωπικά το θέμα: ότι δηλαδή ο κ. Tσοχατζόπουλος το είπε κόντρα στον κ. Bενιζέλο ή αντιστρόφως. Ο κ. Tσοχατζόπουλος αυτό που είπε το είπε από αγανάκτηση από τα μηνύματα που παίρνει από τον κόσμο με τον οποίο συνομιλεί".

    - Για τη γενικότερη στάση της πολιτείας : "H πολιτεία έχει συνταγματική υποχρέωση εποπτείας του ποδοσφαίρου και δεν μπορεί να επικαλείται αναρμοδιότητα. Kαι όταν 120 βουλευτές λένε ότι εδώ βρωμάει, η πολιτεία έχει υποχρέωση να πάρει κάποιες θέσεις".

    - Για την καταγγελία του βουλευτή του ΠAΣΟK Xρήστου Σμυρλή στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Bουλής, ο οποίος αναφερόμενος στις περσινές εκλογές της EΠΟ τόνιζε σύμφωνα με τα πρακτικά της 3ης Δεκεμβρίου 1997 ο Βίκτωρας Μητρόπουλος έλεγε ότι έχουμε 1 εκατομμύριο δολάρια και όποια EΠΣ αντιδράσει στο ψηφοδέλτιο που θέλουμε να περάσουμε, θα τους αγοράσουμε : "Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα θα είχε παρέμβει ο εισαγγελέας. Οι αρμόδιοι θα είχαν παρέμβει και δεν θα καλύπτονταν σε αναρμοδιότητα".

    - Για τον υφυπουργό Aθλητισμού Aνδρέα Φούρα : "Ο κ. Φούρας μπορεί να θέλει να επέμβει, αλλά δεν ξέρω αν του το επιτρέψουν και μέχρι ποιον βαθμό. Ο κ. Φούρας γνωρίζει τι γίνεται. Δεν μπορεί να μη γνωρίζει. Aλλά και άλλοι υπουργοί μιλούσαν στο παρελθόν και έλεγαν ότι έχουν κασέτες, αλλά κανείς τους δεν τις έβγαλε στην επιφάνεια".

    - Σε ερώτηση ποιοι δεν θα του επιτρέψουν να επέμβει ο κ. Bαρδινογιάννης απάντησε : "Aυτό δεν μπορώ να το ξέρω".

    - Για την ανάγκη να τοποθετηθεί τακτικός δικαστής στην αθλητική δικαιοσύνη : "Tρία χρόνια φωνάζω και λέω, επιτέλους ας μπει ένας τακτικός δικαστής στην αθλητική δικαιοσύνη. Θυμάμαι πριν από 7-8 χρόνια, όταν ομόφωνα η EΠAE πρότεινε κάποιον αθλητικό δικαστή και ήρθε ο υπουργός και είπε όχι, θα βάλω τον τάδε. Γιατί ήθελε να είναι δικός του. Eίναι η περίπτωση του αθλητικού δικαστή που έλεγε ότι την κίτρινη κάρτα δεν την έχει χαρακτηρίσει σωστά ο διαιτητής, ως εκ τούτου είναι άκυρη. Πέρσι, ο υφυπουργός Aθλητισμού είχε καλέσει τους προέδρους, για να δουν τι θα κάνουν, για να επανέλθει μια αξιοπιστία στο χώρο. Kαι όταν μου είπαν γιατί δεν παραβρίσκομαι, απάντησα ότι δεν είμαι διατεθειμένος να νομιμοποιήσω ευχολόγια, τα οποία ξέρω εκ των προτέρων ότι δεν θα προχωρήσουν. Πήραν απόφαση τότε να βάλουν τακτικούς δικαστές στην αθλητική δικαιοσύνη. Kαι ξέρετε πολύ καλά τι έχει γίνει. Tο ένα όργανο παίρνει άλφα απόφαση και έρχεται το άλλο με τους δικηγόρους και το αλλάζει, ανάλογα με το χρώμα που δικάζουν".

    - Aπαντώντας στην ερώτηση, γιατί όταν ο ίδιος είχε το πάνω χέρι στο ποδόσφαιρο δεν φρόντισε να αλλάξει την κατάσταση, ο κ. Bαρδινογιάννης επισήμανε : "Eίμαι αυτός που είχε εισηγηθεί το 1979 στην τότε αθλητική ηγεσία να εισαχθεί το ιδιώνυμο στα αδικήματα του αθλητισμού. Eίχα ζητήσει κατ' επανάληψη τα μέλη των διοικήσεων των σωματείων να μην έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Eπίσης, πήρα αντιλαϊκά μέτρα για να εξυγιάνω την εξέδρα. Πέρσι διέλυσα ξανά τους συνδέσμους, τους είπα ότι από δω και πέρα για να συμμετέχετε σε ένα σύνδεσμο πρέπει να έχετε καθαρό ποινικό μητρώο, ώστε οι σύνδεσμοι να μην είναι κέντρα διακίνησης ναρκωτικών".

    - Για την κατάσταση στην EΠAE : "Eχουμε 4 χρόνια να ενημερωθούμε για τα οικονομικά της EΠAE. Έχουμε ζητήσει κατ' επανάληψη την παρέμβαση εισαγγελέα. Συμμαχήσαμε πρόσφατα με τον Ολυμπιακό και τους άλλους μεγάλους για να αλλάξουμε πέντε πράγματα. Δυστυχώς, επειδή πιθανόν κάποιους δεν τους εξυπηρετούσε, αποχώρησαν από αυτή την προσπάθεια. Δεν ήμασταν εμείς που φύγαμε".

    -Τέλος, για τις κατηγορίες ότι ήλεγχε τη διαιτησία στο παρελθόν : "Αν πράγματι είχα τον έλεγχο της διαιτησίας κατά το παρελθόν δεν θα είχα πάρει μόνο ένα μικρό ποσοστό πρωταθλημάτων. Ποτέ δεν προσπάθησα να επηρεάσω διαιτητή. Ας βρεθεί ένας να το πει. Τον Βαρδινογιαννισμό τον χρησιμοποίησαν άλλοι σαν άλλοθι για τις δικές τους αποτυχίες".

  9. #3969
    The Cortexiphan Junkie Το avatar του/της manhunter
    Εγγραφή
    28/03/2008
    Μηνύματα
    1.586
    Με λίγα λόγια : Μέχρι το καλοκαίρι του 1996 και τη δήλωση "θα φυλακίσω το πρωτάθλημα στην Παιανία", όλα ήταν καλώς καμωμένα και καθαγιασμένα στον Ελλαδικό χώρο. Αίφνης μέσα σε μια χρονιά το ποδόσφαιρο μας έγινε "Ουγκάντα", εμφανίστηκαν "νονοί του ποδοσφαίρου", απαγορεύεται στους υπουργούς να επέμβουν αλλά ο Βαρδινογιάννης "δε ξέρει ποιός τους το απαγορεύει", ενώ ποτέ δε προσπάθησε να επηρεάσει διαιτητή. Α, και για να μη ξεχνιόμαστε, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ήταν ένας μεγάλος παράγοντας, ο τελευταίος ίσως ρομαντικός του ποδοσφαίρου μας. Με το πιστόλι του, τους μπράβους του, με τα όλα του. Αυτό θα πεί ρομαντισμός. Και για να δείξουμε πόσο ρομαντικός ήταν ο "καπετάνιος", ας θυμηθούμε μερικά έργα και ημέρες του...


    Γιάννης "Χουάν" Μπουμπλής : Ένας... Αιγαλεώτης απ'την Αργεντινή...
    Με το που μπήκε στο χώρο του ποδοσφαίρου, ο "καπετάνιος" έδειξε πως ακριβώς αντιλαμβάνεται την ισονομία τόσο αυτός, όσο και ο σύλλογος που εκπροσωπούσε. Το Δεκέμβριο του 1979, ο Παναθηναϊκός θα φέρει στην Ελλάδα έναν επιτελικό μέσο απ'την Αργεντινή, τον οποίο παρουσιάζει ως Χουάν (Γιάννη) Μπουμπλή, ομογενή απ'την χώρα της Λατινικής Αμερικής με καταγωγή απ'το... Αιγάλεω.

    Ο Γιάννης "Χουάν" Μπουμπλής γεννήθηκε στις 8 Mαρτίου 1954 στο Σάντο Τομέ της Αργεντινής και ξεκίνησε την καριέρα του στη Nιούελς Όλντ Mπόις. Ο Μπουμπλής είχε προταθεί στον Παναθηναϊκό απ'το 1975, ήρθε μάλιστα για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκείνη τη χρονιά αλλά τελικά θα επιστρέψει στην πατρίδα του (την κανονική) και το 1977 κατέληξε στην Mπαρακίλα Tζούνιορς της Kολομβίας. Την επόμενη σεζόν (1978-1979) αγωνίστηκε με τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς και το Δεκέμβρη του 1979 "πατάει" για δεύτερη φορά Ελληνικό έδαφος...

    Ο... βέρος Αιγαλεώτης δεν ήξερε γρι Ελληνικά, αλλά ένα telex της ομοσπονδίας της Αργεντινής επιβεβαίωνε την Ελληνική ιθαγένειά του 25χρονου "ομογενή". Στις 20/05/1975 ο Δήμος Αιγάλεω φαίνεται πως είχε εκδώσει πιστοποιητικό αναγνωρίζοντας το όνομα "Μπουμπλής", βάσει του οποίου η ΕΠΟ του εξέδωσε αθλητικό δελτίο στις 20/12/1979. Έτσι ο "ομογενής" Μπουμπλής αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής στον Παναθηναϊκό, καθώς υπήρχε νομοθεσία που απαγόρευε τις μεταγραφές αλλοδαπών ποδοσφαιριστών την περίοδο του Δεκεμβρίου.

    Στις 11 Μαΐου του 1980, το στάδιο Καραϊσκάκη φιλοξενεί το 192ο ντέρμπι μεταξύ των δυο αιωνίων αντιπάλων. Ανήμερα του αγώνα τα εισιτήρια στην μαύρη αγορά στην Ομόνοια, φτάνουν τις 2.000 δρχ. Πριν από το ντέρμπι ο Ολυμπιακός καταθέτει ένσταση πλαστοπροσωπίας για τη συμμετοχή του Γιάννη Μπουμπλή. Με γκολ του Νικολούδη στο 37' ο Ολυμπιακός του Κάζιμιρ Γκόρσκι κέρδισε τον Παναθηναϊκό του Μπρούνο Πεζάολα και όλα έδειχναν πια ότι ο τίτλος θα κρινόταν σε μπαράζ μεταξύ Ολυμπιακού και Αρη. Τρεις μέρες μετά το ντέρμπι στο Φάληρο, ο Σπύρος Μήτσης αποκαλύπτει στην "Ελευθεροτυπία" ότι ο Πεζάολα δέχτηκε πιέσεις και παρεμβάσεις για τη σύνθεση της ομάδας απ'τη διοίκηση του Παναθηναϊκού την παραμονή του ντέρμπι. Κανένα πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό και τη συμμετοχή του Μπουμπλή με τον Ολυμπιακό να κατακτά στο μπαράζ με τον Άρη τον πρώτο του επαγγελματικό τίτλο.

    Την επόμενη σεζόν, παρά την κόντρα για το θέμα Μπουμπλή, ο Βαρδινογιάννης φέρνει άλλους δύο Λατινοαμερικάνους... ομογενείς : Τον Αγκουερόπολι που έπαιζε σαν "Αργυρόπουλος" και τον Αλφάρο που αγωνιζόταν με το όνομα "Μπιστάκης". Η κόντρα για τον "Μπουμπλή" συνεχίστηκε και η παρατεινόμενη ατιμωρησία του Παναθηναϊκού σε συνδυασμό με τις τακτικές που έδειχνε πως ήταν αποφασισμένος να ακολουθήσει ο Βαρδινογιάννης, ωθεί τον αντι-Βαρδινογιαννισμό στα άκρα. Προς το τέλος της σεζόν, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί προς το τέλος του αγώνα, γίνεται το... colpo grosso : Ο Κόβης κάνει πέναλτι στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο διαιτητής Κυφωνίδης καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πέφτουν πάνω στο διαιτητή και τον πείθουν να πάρει... πίσω το πέναλτι και να δώσει οφσάϊντ. Είναι η μέρα που καταρρίφθηκε ο μύθος πως "οι ποδοσφαιριστές δε κερδίζουν τίποτε με τις διαμαρτυρίες". Ο Κυφωνίδης παίρνει πίσω το πέναλτι και δίνει οφσάϊντ, η εξέδρα παίρνει φωτιά, ο Θωμάς Μαύρος "την πέφτει" στο διαιτητή στα αποδυτήρια (και θα τραβιέται για χρόνια στα δικαστήρια) και το γνωστό σύνθημα "Απόψε ο ΠΑΟ θα πεθάνει, στο φέρετρο θα βάλουμε και το Βαρδινογιάννη" κάνει την παρθενική του εμφάνιση στα γήπεδα.

    Ο Βαρδινογιάννης φιτιλιάζει τον Νταϊφά, παίρνοντας τον Ιούλιο του 1981 στον Παναθηναϊκό τους Γιάννη Κυράστα και Μάϊκ Γαλάκο, που χαρακτηρίζονται προδότες απ'τον κόσμο του Ολυμπιακού. Η... τύχη (λέεεμε τώρα...) τα φέρνει έτσι ώστε η σεζόν 1981-1982 να ξεκινήσει με ντέρμπι "αιωνίων" το οποίο θα γινόταν στην Πάτρα : Με αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκε ο κίνδυνος για μεγάλες φασαρίες, καθώς άλλο να αναμετρώνται οι ομάδες στην Αττική και άλλο εκτός Αττικής. Το ντέρμπι έγινε στην Πάτρα, παρουσία 20.000 οπαδών κάτω από δυνατή βροχή και φανατισμένο κλίμα και έληξε 1-1. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 10ο λεπτό με τον... Μπουμπλή και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 80' με τον Τάσο Μητρόπουλο.

    Ο Νταϊφάς κορυφώνει την πολεμική ενάντια στον υφυπουργό Αθλητισμού, Κίμωνα Κουλούρη και τον κουμπάρο του, Γιώργο Βαρδινογιάννη για το θέμα Μπουμπλή. Ερωτώμενος για το θέμα Μπουμπλή και τη διαμάχη με τον Ολυμπιακό, ο Βαρδινογιάννης δηλώνει : "Γκρινιάζουν, γιατί θα τους καρφώνει σε κάθε ματς". Ο Μπουμπλής γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Παναθηναϊκού που τον υποδέχονται πάντοτε με το "Φόρτσα-Ρότσα-Μπουμπλής".

    Λίγο αργότερα, το Σεπτέμβριο του 1981, η Λάρισα αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό. Ο αγώνας τελείωσε 2-2 και αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, η Λάρισα κατέθεσε ένσταση για κακή συμμετοχή του Χουάν Μπουμπλή, υποστηρίζοντας πως δεν είναι Έλληνας. Η Λάρισα έκανε την αρχή σε μια ιστορία που είχε "τσιγκλήσει" όλη την ποδοσφαιρική ομάδα και στη συνέχεια ο Σταύρος Νταϊφάς, έξαλλος με τις πρακτικές του κουμπάρου του, πέρασε στην αντεπίθεση "στολίζοντας" Παναθηναϊκό και Βαρδινογιάννη. Το πράγμα προχώρησε και ακολούθησε η ποινική δίωξη του εισαγγελέα Καλογερογιάννη σε παίκτη και ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

    Με τη διαμάχη Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού για το θέμα Μπουμπλή να συνεχίζεται, ο Ολυμπιακός κληρώνεται σε νοκ-άουτ αγώνα για το κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Ο αγώνας θα γινόταν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας τον Ιανουάριο του 1982 και έμελλε να γίνει ο αγώνας που θα έπρεπε προβάλλεται στα σεμινάρια διαιτησίας της FIFA και της UEFA ως... παράδειγμα προς αποφυγήν. Ο Παναθηναϊκός τελικά θα πάρει την πρόκριση με νίκη 3-2 επί του Ολυμπιακού στην παράταση χάρη σε τρία γκολ του... διαιτητικού διδύμου Δέδε - Ζλατάνου (του... εξυγιαντή) και Βουράκη (του... καθηγητή διαιτησίας). Ο Ολυμπιακός στο 6ο λεπτό ήταν μπροστά στο σκορ με 0-2, είδε :

    * Στο 2ο λεπτό να δίνεται μουσαντένιο πέναλτι στον Παναθηναϊκό, το οποίο εκτέλεσε ο Άγγελος Αναστασιάδης (ναι, ο "δεσπότης") αλλά απέκρουσε ο Σαργκάνης.
    * Στο 15ο λεπτό να ακυρώνεται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ γκολ του Τάσου Μητρόπουλου ως οφσάϊντ αρχικά και μετά επειδή δε τους έβγαινε, το βάφτισαν... επιθετικό φάουλ (θα ήταν το 0-3).
    * Να μη δίνεται πεντακάθαρο πέναλτι στο Μάϊκ Γαλάκο στα μέσα του ημιχρόνου.
    * Να δίνονται άλλα δύο (!) "πέτσινα" πέναλτι στην Πανάθα για να καταφέρει να πάρει την πρόκριση!

  10. #3970
    The Cortexiphan Junkie Το avatar του/της manhunter
    Εγγραφή
    28/03/2008
    Μηνύματα
    1.586
    Ο Ολυμπιακός "έβραζε" για την αντιμετώπιση που έτυχε για άλλη μια φορά και κλιμάκωσε την επίθεση κατά του Παναθηναϊκού. Ο Σταύρος Νταϊφάς χαρακτήρισε "κατάρα του αθλητισμού" τον ΓΓΑ, Κίμωνα Κουλούρη και ασόβαρο τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού που τον κατηγόρησε οτι "χρησιμοποιεί βρώμικα μέσα". Ο Νταϊφάς είπε "ο Παναθηναϊκός λέει οτι ο Ολυμπιακός χρησιμοποιεί βρώμικα μέσα. Αυτό είναι ψέμα, γιατί δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την υπόθεση Μπουμπλή, που είναι ένα απ'τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ποδοσφαίρου". Προκάλεσε μάλιστα το Βαρδινογιάννη σε δημόσιο διάλογο, ενώπιον όλων των αθλητικών συντακτών! Πρόταση που φυσικά ο Βαρδινογιάννης δεν αποδέχθηκε ποτέ...

    Κάπου εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι του Αιγαλεώτη απ'την Αργεντινή, του Μπουμπλή. Το πραγματικό όνομα του Αργεντινού ποδοσφαιριστή ήταν Χουάν Ραμόν Ρότσα, όπως είχε γραφτεί στον τύπο, ουδεμία σχέση με την Ελλάδα είχε και καμμιά συγγένεια δεν είχε με τον Ιωάννη Μπουμπλή, δημότη Αιγάλεω, ο οποίος δεν ήταν εν ζωή! Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε τα στοιχεία ενός νεκρού για να βαφτίσει "Μπουμπλή" το Ρότσα. Επίσης, αποδείχθηκε πως το περίφημο telex απ'την ομοσπονδία της Αργεντινής που επιβεβαίωνε την Ελληνική ιθαγένεια του Ρότσα, ήταν πλαστό ! Τον Απρίλιο του 1982 το κέντρο της Αθήνας γεμίζει από φιλάθλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι διαδηλώνουν για την υπόθεση Μπουμπλή, πριν από αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον... ΟΦΗ.

    Λίγο αργότερα τελείωσε το πρωτάθλημα με ισόβαθμους τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Αρχισε τότε ένα απίστευτο σίριαλ για τη διεξαγωγή του μπαράζ : Εκκρεμούσε η εκδίκαση της υπόθεσης Ρότσα-Μπουμπλή και ο Ολυμπιακός απειλούσε να μην κατεβεί στο μπαράζ αν δεν τιμωρούσαν τα αρμόδια όργανα τον Παναθηναϊκό. Την Παρασκευή 25 Ιουνίου, τέσσερις ημέρες πριν από το μπαράζ του Βόλου, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης δηλώνει πως "ο Παναθηναϊκός δεν κατεβαίνει στον αγώνα" και "χαρίζει τον τίτλο στον Νταϊφά". Την επόμενη ημέρα με ψήφους 7-3 το ΑΣΕΑΔ ΑΘΩΩΝΕΙ τον Παναθηναϊκό για την υπόθεση Μπουμπλή και ο Βαρδινογιάννης ανακαλεί την απόφαση του να μην κατέβει ο Παναθηναϊκός στο μπαράζ. Ο Ολυμπιακός παίρνει την εκδίκηση του στις 29 Ιουνίου στο Βόλο, όπου κέρδισε με 2-1 τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα του.

    Στις 29/09/1982 μετά απο μαραθώνιες μάχες στις αίθουσες των δικαστηρίων, θα αφαιρεθεί τελικώς η Ελληνική ιθαγένεια από τους παράνομα "Ελληνοποιημένους" ποδοσφαιριστές : Χουάν Ραμόν Ρότσα "Μπουμπλή", Αλφρέντο Γκλασμάνη, Νόνι Λίμα, Χουάν Λίσα, Νέτο Γκουερίνο, Χουάν Μοντέζ, Εντουάρντο Κοντογεωργάκη και Ρομπέρτο Χιλ από το συμβούλιο της Επικρατείας. Καμμία - φυσικά - αγωνιστική κύρωση δεν επεβλήθη στον Παναθηναϊκό. Στις 06/06/1986 ο Χουάν Ραμόν Ρότσα "Μπουμπλής" ορκίστηκε Έλληνας δίνοντας οριστικά τέλος στην ευωδιαστή ιστορία "Ελληνοποίησης" του. Μια ιστορία στην οποία ο Παναθηναϊκός του Βαρδινογιάννη δεν τιμωρήθηκε ποτέ...

    Ο Βαρδινογιάννης και οι προπονητές... βοηθοί του
    Στη φράση "παρεμβατικότητα στο έργο του προπονητή" πρέπει να μπεί ως εικόνα μια φωτογραφία του Βαρδινογιάννη. Στα 21 χρόνια του στον προεδρικό θώκο του Παναθηναϊκού, άλλαξε 21 προπονητές, κατά μέσο όρο κάθε χρόνο είχε και διαφορετικό προπονητή δηλαδή. Ξεκίνησε το 1979 με το μακαρίτη Λάκη Πετρόπουλο και αποσύρθηκε κλείνοντας τη χρονιά το Μάϊο του 2000 με το Γιάννη Κυράστα. Πάντοτε ο "καπετάνιος" ήθελε να έχει τον τελευταίο λόγο στον καταρτισμό της 11άδας και απο ένα σημείο και μετά, κατηγορήθηκε απ'τους ίδιους τους οπαδούς της ομάδας του οτι παίρνει προπονητές "αχυράνθρωπους" που "παίρνουν την 11άδα σε χαρτάκι".

    Στην πρώτη του σεζόν είχε μάλιστα τον σερ Αλφ Ράμσεϊ ως τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος λέγεται πως του ενένπευσε την ιδέα δημιουργίας των εγκαταστάσεων στην Παιανία. Ο Πετρόπουλος έφυγε γρήγορα, τον διαδέχθηκε ο Γαβρίλος Γαζής για 5 αγώνες και ήρθε στη θέση του ο Μπρούνο Πεζάολα (Δεκέμβριος 1979 - Μάιος 1980), που είχε κατακτήσει πρωταθλήματα με τη Φιορεντίνα και την Μπολόνια στην Ιταλία. Ο Πεζάολα είπε οτι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη δέχτηκε παρέμβαση απ'τη διοίκηση στον καταρτισμό της 11άδας και απολύθηκε.

    Μεγάλη ιστορία ήταν ο Άγγλος προπονητής που έφερε ο Βαρδινογιάννης το καλοκαίρι του 1980. Ρόνι Άλεν το όνομα του, παλαιός διεθνής επιθετικός με καλή παρουσία στον πάγκο της Ατλέτικο Μπιλμπάο, της Σπόρτινγκ Λισαβώνας, της Γουόλσολ και της Γουέστ Μπρόμγουϊτς Άλμπιον. Απ'τον Παναθηναϊκό απολύθηκε με τη στάμπα του... τρελού, αλλά πρόλαβε να κάνει ένα μεγάλο χουνέρι στο Βαρδινογιάννη : Ήταν ο μοναδικός προπονητής που ανακοίνωσε άλλη σύνθεση στον πρόεδρο και έπαιξε με εντελώς διαφορετική λίγες ώρες αργότερα. Συνέβη στο Τορίνο, στο ματς Γιουβέντους-Παναθηναϊκού. Ο Βαρδινογιάννης όπως συνήθιζε, επισκέφθηκε τον προπονητή για να του πεί πως σκοπεύει να παίξει εναντίον των Ιταλών. Ο Άλεν απάντησε πως θα ξεκινήσει με 4-4-2, προσοχή στην άμυνα και ότι καλύτερο διαθέτει. Λίγες ώρες αργότερα, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 4-2-4 και με όλα τα "αστέρια" του εκτός ομάδας. Η Γιουβέντους πέτυχε τέσσερα γκολ (4-0) και έχασε άλλα τόσα. Ο Άλεν έβαλε τον Κατσιάκο, που είχε ν' αγωνισθεί τέσσερις μήνες λόγω τραυματισμού και έμειναν εκτός ομάδας οι Αλφάρο (ο Μπιστάκης που λέγαμε...) και Ρότσα-Μπουμπλής. Στην εξέδρα, κρατούσαν τον Βαρδινογιάννη για να μην μπουκάρει στο γήπεδο με το κουμπούρι. Το σχετικό ρεπορτάζ της εποχής ανέφερε πως στην επιστροφή προς το ξενοδοχείο, μέσα στο πούλμαν, κάποιοι παίκτες φώναζαν ρυθμικά "Ronnie-Ronnie fuck off". Ο Άλεν έδωσε εντολή στον οδηγό να σταματήσει το όχημα και να ανάψει τα φώτα. Ο οδηγός υπάκουσε και ο Άλεν, χτυπώντας προσοχή, χαιρέτησε τους παίκτες στρατιωτικά, κατέβηκε απ'το πούλμαν και εξαφανίστηκε! Την επόμενη σεζόν βρέθηκε στην Αγγλία να κάθεται στον πάγκο της Μπρόμγουϊτς και πάλι...

    Στις 19 Σεπτεμβρίου 1980 κι ενώ ο Άλεν είχε απολυθεί, ο Βαρδινογιάννης σε δημόσια συζήτηση με οπαδούς - που δημοσιεύτηκε τότε στον Τύπο - είχε πει : "Ο Παναθηναϊκός διαθέτει 25 παικταράδες. Δε χρειάζεται μεγάλο προπονητή. Η ενδεκάδα μπορεί να γίνεται από κοινού με τον προπονητή", εξωτερικεύοντας το προσωπικό του απωθημένο : Να γίνει δηλαδή, πρόεδρος-προπονητής... .

  11. #3971
    The Cortexiphan Junkie Το avatar του/της manhunter
    Εγγραφή
    28/03/2008
    Μηνύματα
    1.586
    Στον πάγκο έκατσε για λίγο ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ. Τον διαδέχτηκε ο Χέλμουτ Σενέκοβιτς, προπονητής της εθνικής Αυστρίας. Εκείνη την εποχή ο Νόμος 75/75 όριζε το μισθό προπονητή σε 124.800 δραχμές με τον Αυστριακό να παίρνει φυσικά αρκετά χρήματα παραπάνω και να συμβουλεύεται απ΄τη διοίκηση να πεί το ίδιο. Όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι ποιος είναι ο μισθός του, ο Αυστριακός απάντησε χωρίς δισταγμό πως παίρνει 1.000.000 το μήνα, για να ακολουθήσει χαμός. Αυτό ήταν το ένα χουνέρι που επεφύλαξε ο Σενέκοβιτς στο Βαρδινογιάννη. Το δεύτερο, ήταν πιο χοντρό ακόμα... Στις 09/05/1981, στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός παίζει με την ΑΕΚ και στο ημίχρονο ο Βαρδινογιάννης που δεν ήταν ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας, κατέβηκε όπως συνήθιζε στα αποδυτήρια και άρχισε να κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες. Ο Σενέκοβιτς κοκκίνισε και έβαλε τις φωνές! "Κύριε πρόεδρε, η θέση σας είναι έξω από αυτή την πόρτα, η δική μου μόνο είναι απο μέσα", για να ακολουθήσει το "Περάστε έξω παρακαλώ" στον εμβρόντητο Βαρδινογιάννη που υπάκουσε. Λίγο αργότερα, ο Βαρδινογιάννης πήρε την εκδίκηση του χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο τον Σενέκοβιτς, απολύοντας τον...

    Τη σεζόν 1981-1982 θα ξανακαθήσει στον πάγκο ο Λάκης Πετρόπουλος, που θα την ολοκληρώσει και θα απολυθεί για να τον διαδεχτεί ο Στέφαν Κόβατς. Ο Ρουμάνος ήταν μεγάλο όνομα, προπονητής του μεγάλου Άγιαξ του total football και της εθνικής Ρουμανίας. Ήρθε τη σεζόν 1982-1983 και δε την τελείωσε. Δεν κόλλησε ποτέ με τον Παναθηναϊκό και την παρεμβατικότητα του Βαρδινογιάννη και λίγο καιρό πριν απολυθεί, όταν έβρεχε, έκανε προπόνηση μέσα από το... αυτοκίνητο του, αναβοσβήνοντας τα φώτα. Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τους Ανδρέα Παπαεμμανουήλ και Κώστα Τσάκο να κάθονται στον πάγκο και να βλέπουν τον Ολυμπιακό να παίρνει το 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα του.

    Ακολούθησε ο πρώτος αγαπημένος προπονητής του Βαρδινογιάννη, ο Γιάτσεκ Γκμοχ (1983-1985). Με αυτόν ο Βαρδινογιάννης πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα και έφτασε μέχρι τους "4" του κυπέλλου πρωταθλητριών. Στη συνέχεια με αφορμή τον καταρτισμό της εντεκάδας αλλά και το γεγονός οτι ο κόσμος αποθέωνε τον Γκμοχ σε αντίθεση με το Βαρδινογιάννη, έπεσε σε δυσμένεια. Στην αρχή ο "καπετάνιος" έλεγε πως "δικαιώθηκε με την επιλογή του Γκμοχ", ενώ όταν τον απέλυσε, υποστήριζε ακριβώς το ίδιο : Οτι δικαιώθηκε που τον απέλυσε.

    Η σεζόν 1985-1986 ξεκίνησε με τεχνικό δίδυμο τους Κάζιμιρ Γκόρσκι και Πιέτρ Πάκερτ. Ο "παππούς" Γκόρσκι πήρε απόφαση να αποσυρθεί και ο Παναθηναϊκός μένει στα χέρια του Πάκερτ, ο οποίος ήταν ισχυρή προσωπικότητα. Τόσο ισχυρή, που στον τελικό κυπέλλου Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού 4-0 φέρεται να είπε : "Παιδιά, παίξτε για εμένα γιατί αν χάσουμε ο πρόεδρος θα με διώξει". Ο Παναθηναϊκός κέρδισε, αλλά ο Πάκερτ πήγε σπίτι του...

    Το 1986-1987, o Βαρδινογιάννης πήρε τον Τόμισλαβ Ίβιτς. Γνωστό όνομα των πάγκων ο Κροάτης, με θητεία σε Άγιαξ, Άντερλεχτ, Γαλατάσαράϊ και λάτρης της τακτικής, αλλά σε δυσμένεια απ'τον Βαρδινογιάννη και τον τύπο, που τον θεωρούσαν "απρόσιτο". Η θεωρία και η ανάλυση της τακτικής ήταν η ώρα του... παιδιού για τους παίκτες του Παναθηναϊκού - που είχαν πάρει χαμπάρι οτι μετράει ημέρες στον πάγκο, με το Βαμβακούλα να απευθύνεται μεγαλοφώνως προς τους άλλους, λέγοντας "τι κάνει ρε παιδιά ο άνθρωπος, σχεδιάζει πολυκατοικίες;". Λίγο πριν την απόλυση του, ο Ίβιτς είχε δεχτεί... πατσαβούρα στο πρόσωπο από τον Χρήστο Δημόπουλο. Ο Ίβιτς απολύθηκε και στη θέση του ήρθε ο "100 χρόνια μπροστά", Βασίλης Δανιήλ. Ο πρώτος επίσημος "χαρτάκιας" προπονητής (οι υπηρεσιακοί δεν πιάνονται)...

    Σημείωση : Ο Τόμισλαβ Ίβιτς - για καλή του τύχη - πήγε στην Πόρτο, με την οποία κατέκτησε το νταμπλ τη σεζόν 1986-1987 και την επόμενη σεζόν πήρε και το κύπελλο πρωταθλητριών. Άμα ο πρόεδρος έχει μάτι...

    Ο Δανιήλ θα μείνει στον πάγκο μέχρι τα μέσα της επόμενης σεζόν. Η σεζόν 1987-1988 ήταν η μοναδική που ο Παναθηναϊκός υπερτερούσε των Ολυμπιακού και ΑΕΚ, που είχαν αποδυναμωθεί σημαντικά και όλοι θεωρούσαν πως ο τίτλος θα ήταν εύκολη υπόθεση. Με Σαργκάνη, Σαραβάκο, Ρότσα, Ζάετς, Αντωνίου, Γεωργακόπουλο, Δημόπουλο στο ρόστερ του χάνει κάποια ματς με απίστευτα σκορ (2-5 από ΟΦΗ, 3-6 από Εθνικό στο ΟΑΚΑ). Μετά απ'τον αγώνα με τον Εθνικό και τον τύπο να σχολιάζει την άθλια απόδοση κάποιων παικτών, προεξάρχοντος του Νίκου Βαμβακούλα, ο Βασίλης Δανιήλ ρίχνει την ατάκα που έμελλε να τον ακολουθεί για το υπόλοιπο της προπονητικής του καριέρας : "Μη με λέτε εμένα... Εγώ είμαι 100 χρόνια μπροστά και ξέρω πολύ καλά τι έγινε". Όταν ρώτησαν το Βαμβακούλα τι συμβαίνει και ο Παναθηναϊκός δεν πάει καλά αγωνιστικά, ρωτώντας τον τι πρέπει να γίνει, έριξε την καλύτερη του ατάκα : "Ε, τι να γίνει ρε παιδιά; Πρέπει να κάνουμε μια τριμελή επιτροπή από 5-6 άτομα, να πάμε στον πρόεδρο να του ζητήσουμε να μας τραπεζώσει"... Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, απέλυσε τον Δανιήλ κάτω απ'τη λαϊκή κατακραυγή και έφερε στη θέση του τον Σουηδό Γκίντερ Μπένγκτσον, τεχνικό της Γκέτεμποργκ που'χε αποκλείσει ο Παναθηναϊκός το 1984 στο κύπελλο Πρωταθλητριών. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να μη πηγαίνει καλά, αλλά η κατρακύλα του Ολυμπιακού εκείνη τη σεζόν και ο ερχομός Κοσκωτά ήταν τα γεγονότα που ήταν στην επικαιρότητα.

    Με Μπένγκτσον πορεύθηκε ο Βαρδινογιάννης λοιπόν τις σεζόν 1987-1988 και 1988-1989 και είδε τις Λάρισα και ΑΕΚ να στέφονται πρωταθλήτριες, με τον ίδιο να διασκεδάζει αφάνταστα την κατάσταση στον Ολυμπιακό και την είσοδο Σαλιαρέλη στην ομάδα. Ο Σουηδός παρέμεινε μέχρι τις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν 1989-1990 πριν αντικατασταθεί απ'τον Κρίστο Μπόνεφ. Ο Δανιήλ επιστρέφει στον πάγκο για τη διετία 1990-1992 και το καλοκαίρι του 1992 στον Παναθηναϊκό θα πάει ο Ίβιτσα Όσιμ...

    Ο Όσιμ θεωρούταν μέγας δάσκαλος του ποδοσφαίρου, ενώ ήταν ο προπονητής της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990. Το μεγάλο του πρόβλημα ήταν πως όταν του καρφωνόταν κάτι στο μυαλό, δε κόλλαγε να το πεί. Οι ατάκες του "Για να παίζει ο Σαραβάκος οι κανόνες θα πρέπει να γίνουν σαν του χάντμπολ, για να μπαίνει και να βγαίνει", "εύχομαι στους Μπορμπόκη και Κοπιτσή να μη καταντήσουν σα τους Αποστολάκη και Μαραγκό" ακόμα στοιχειώνουν τις συνεντεύξεις τύπου του Παναθηναϊκού. Το καλύτερο του το φύλαξε λίγο πριν την απόλυση του. Ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε "κόουτς, θα παίξει σήμερα ο Μπορέλι;", για να πάρει την αποστομωτική απάντηση "ΝΑΙ, γιατί έτσι μου είπε ο πρόεδρος". Μετά το 1-4 από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν για το 2ο γύρο του κυπέλλου Κυπελλούχων στο ΟΑΚΑ, μεγάλη μερίδα των οπαδών ζητούσε την αποπομπή του Βόσνιου τεχνικού. Λίγο αργότερα ο Βαρδινογιάννης θα τον απολύσει. Ο Ίβιτσα Όσιμ πήρε την εκδίκηση του μερικά χρόνια αργότερα : Πήγε στην Αυστρία, ανέδειξε τη Στουρμ Γκρατς από κομπάρσο του πρωταθλήματος, πρωταθλήτρια και κυπελλούχο, την έβγαλε στο Champions League με πενιχρά μέσα και το 2000-2001 φιλοδώρησε τον Παναθηναϊκό με δύο ήττες μέσα-έξω στους ομίλους του Champions League. Στην Ελλάδα τον έβγαλαν μεθύστακα, μπεκρή, τεμπέλη, επειδή είχε άποψη και την έλεγε.

  12. #3972
    The Cortexiphan Junkie Το avatar του/της manhunter
    Εγγραφή
    28/03/2008
    Μηνύματα
    1.586
    Με Ρότσα στον πάγκο, ο Βαρδινογιάννης είχε βρεί έναν ιδανικό αχυράνθρωπο. Ο... Μπουμπλής, που επιστρατεύτηκε να κάνει τον προπονητή απ'το κοσμικό κέντρο που τραγουδούσε στις Τζιτζιφιές, δεν είχε καμία περγαμηνή ως τεχνικός, δεν είχε δουλέψει ποτέ σε ομάδα Α' Εθνικής αλλά σε μια ευτυχή συγκυρία καρπώθηκε την πολύ καλή δουλειά του Όσιμ, με την απαραίτητη βοήθεια απ'τον πρόεδρο όποτε χρειάστηκε. Ο Ρότσα ήταν δημιούργημα του Βαρδινογιάννη. Ήταν μια απάντηση στους θεωρητικούς και μια επίδειξη δύναμης του προέδρου που έλεγαν πως ο Παναθηναϊκός θέλει μεγάλο προπονητή. Με Ρότσα λοιπόν, ο Παναθηναϊκός παίρνει πρωταθλήματα, κάνει καλή πορεία στο Champions League αλλά κάπου εκεί σταμάτησε η λειτουργία του... αυτόματου πιλότου.

    Σεζόν 1996-1997 αλλά τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Μετά την ήττα (3-1) από την Παναχαϊκή στην Πάτρα, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης του έδειξε την πόρτα της εξόδου. Η επιτυχία της περασμένης σεζόν δεν έσωσε τον "Ελληνο"-Αργεντινό, μιας κι από τη διοίκηση τα είχαν "πάρει" με την εικόνα παιδικής χαράς των αποδυτηρίων και τις κακές εμφανίσεις. Ανέλαβε την ομάδα το δίδυμο Ζάετς - Καρούλια και μ'αυτούς ο Παναθηναϊκός δεν βγήκε στην Ευρώπη, μετά από εκείνο το 1-1 στο ΟΑΚΑ με τον ΟΦΗ (με την περιβόητη κεφαλιά του Κουτσουπιά). Ο Βαρδινογιάννης επιστρέφει στη δοκιμασμένη συνταγή ενός... χαρτάκια και επαναφέρει εν μέσω γενικής δυσαρέσκειας το Βασίλη Δανιήλ. Το 1998, ο Ολυμπιακός παίρνει το 2ο πρωτάθλημα του και ο Παναθηναϊκός θα χάσει 1-0 από τον Πανιώνιο στον τελικό του κυπέλλου. Ηταν τότε που ο Κριστόφ Βαζέχα έβριζε τους οπαδούς του "τριφυλλιού" που τον γιούχαραν, ενώπιον του τότε προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης στήριξε τον Βασίλη Δανιήλ και πορεύθηκε με αυτόν και την επόμενη σεζόν.

    1998-1999, ο Ολυμπιακός πετάει σε πρωτάθλημα-κύπελλο-Ευρώπη ενώ ο Παναθηναϊκός παραπαίει. Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Μαρούσι με γκολ-φάουλ του Κώστα Φραντζέσκου, οι οπαδοί κυνηγούν το αυτοκίνητο του Δανιήλ έξω απ' τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και ο τελευταίος πάνω στον πανικό του βγαίνει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου στο τσακ γλύτωσε τη μετωπική με διερχόμενο αυτοκίνητο. Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια θυμίζει μπαρούτι, το 3ο σερί πρωτάθλημα χάνεται από τον Ολυμπιακό και η απομάκρυνση του προπονητή είναι επιβεβλημένη, με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα να τον αντικαθιστά, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, μιας και η ομάδα χάνει και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ από την ΑΕΚ. Τελευταία προπονητική επιλογή του Βαρδινογιάννη ο μακαρίτης Γιάννης Κυράστας, ο οποίος δούλεψε στα γνωστά Ελληνικά standards (τσουκου-τσουκου μπολ, αμυντικογενείς τακτικές, συνεχής μουρμούρα για τη διαιτησία), κυνήγησε τον Ολυμπιακό που λίγο έλειψε να πληρώσει την τρέλα Κόκκαλη με την αντικατάσταση του Μπάγεβιτς απ'τον πρίγκηπα της... ανεργίας, Αλμπέρτο Μπιγκόν και έχασε το πρωτάθλημα δυό αγωνιστικές πριν το τέλος. Ο πρόεδρος "αηδίασε" τότε και παραιτήθηκε, αφού έβλεπε οτι οι τακτικές του δεν είχαν πια απήχηση. Οι Κιάππε, οι Ζουμπογιώργοι, οι Τριβέλλες και οι Αλημίσηδες είχαν μπεί στο χρονοντούλαπο και ο Βαρδινογιάννης είδε τα 4 τελευταία χρόνια της προεδρίας του να καταλήγουν όπως τα 4 πρώτα : Με τον Ολυμπιακό να παίρνει 4 συνεχόμενα πρωταθλήματα...

    "Ρίνγκο", ο μέγας... πιστολέρο
    O Τζόν Πίτερς Ρίνγκο, γνωστός στους παλαιότερους απ'τον κινηματογράφο την εποχή που τα "σπαγγέτι γουέστερν" ήταν μόδα, ήταν κατ'αρχάς υπαρκτό πρόσωπο. Οι ιστορικοί τον καταγράφουν ως έναν περίεργο και επικίνδυνο άνθρωπο που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή του Τέξας, που αποτελούσε τον βασικό ανταγωνιστή του θρυλικού σερίφη, Γουάϊατ Ερπ. Ο Τζόνι Ρίνγκο "ημιθεοποιήθηκε" απ'τους συγγραφείς και τους σκηνοθέτες, σε σημείο να θεωρείται ένας μεγάλος "πιστολέρο", ο πιο γρήγορος στη Δύση, ένας παράνομος... τζέντλμαν.

    Ο φυσικός διάδοχος του Τζόνι Ρίνγκο είναι ο "καπετάνιος". Πιστολέρο απ'τους λίγους, οι ιστορίες με το πιστόλι του έχουν μείνει στην ιστορία. Αφηγείται ο Μανώλης Σαριδάκης, εκ των παλαιοτέρων ρεπόρτερ Παναθηναϊκού : "Κάθε Παρασκευή, το 1983, ο Γιάτσεκ Γκμοχ έδινε συνέντευξη, στο μικρό γραφειάκι του "γέρικου γηπέδου" και ο πρόεδρος ερχόταν συχνά για κουβεντούλα με τους δημοσιογράφους. Εκείνη τη φορά έβρεχε. Όταν τελείωσε η συνέντευξη, βγήκαμε όλοι έξω στο δρόμο και ξαφνικά το πιστόλι του "καπετάνιου" έπεσε και γλίστρησε κάτω από ένα αυτοκίνητο. Μέχρι να καταλάβουμε τι έγινε, ένας δημοσιογράφος έπεσε μπρούμυτα στη βρεγμένη άσφαλτο, μπήκε ο μισός κάτω από το αυτοκίνητο λες και θ' άλλαζε λάδια και, πιάνοντας το πιστόλι απ' τη λαβή σαν να κρατούσε ψάρι από την ουρά, είπε στον Βαρδινογιάννη : "Κύριε Πρόεδρε, ιδού το πιστόλι σας"!

    Το 1984, με τον Γιάτσεκ Γκμοχ προπονητή, κάθε Παρασκευή γινόταν σύσκεψη, στο παλιό γραφείο του Προέδρου, στην Αρματωλών και Κλεφτών. Από τη μία πλευρά στο μεγάλο γραφείο ο Πρόεδρος, από την άλλη ο Γιάτσεκ. Έβγαζε το σιδερικό ο "καπετάνιος", το ακουμπούσε πάνω στο τραπέζι, με την κάννη γυρισμένη προς τον Γκμοχ : - Πώς παίζει η ομάδα την Κυριακή; - No 1 ο Λαφτσής, απαντούσε ο Γιάτσεκ και γύριζε την κάννη προς τον Πρόεδρο. - No 2; ρωτούσε πάλι ο Βαρδινογιάννης, ξαναγυρίζοντας το πιστόλι προς την πλευρά του Γιάτσεκ, και συνεχιζόταν αυτή η άτυπη ρώσικη ρουλέτα μέχρι να συμπληρωθεί η εντεκάδα".

    Το Νοέμβριο του 1992 o "καπετάνιος" τράβηξε το κουμπούρι, όταν το γήπεδο τον "έκραζε" σε αγώνα με την Κόρινθο. Έβαλε το κουμπούρι στη θέση του και έφτασε να σκαρφαλώσει στα συρματοπλέγματα που χώριζαν τη Θύρα 13 από τους επισήμους για να τα βάλει με 3.000 κόσμο, προκειμένου να... ξετρυπώσει έναν οπαδό που του πέταξε ένα μπουκάλι. Έφτασε μέχρι το πέταλο ανενόχλητος ενώ το υπόλοιπο γήπεδο τραγουδούσε "ντρουμπου ντρουμπου ντρουν - ντρουμπου ντρουμπου ντρουν, τα καβούρια τον τσιμπούν" και "κι ολο κλαίνε τα καβουράκια στου προέδρου τα τσεπάκια"... Την επόμενη ημέρα, "απολογούμενος" για το ντου που έκανε, είπε στο Μανώλη Σαριδάκη : "Όταν ακούω να βρίζουν εμένα ή την οικογένεια μου, χάνω το μυαλό μου! Εκείνη τη στιγμή, δεν είμαι Πρόεδρος, δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο. Είμαι ένας άνθρωπος που τον προσβάλλουν βάναυσα και θέλω να υπερασπίσω την τιμή και την υπόληψη μου".

  13. #3973
    The Cortexiphan Junkie Το avatar του/της manhunter
    Εγγραφή
    28/03/2008
    Μηνύματα
    1.586
    Το κλασικότερο επεισόδιο με το πιστόλι του Βαρδινογιάννη έγινε το Σεπτέμβριο του 1985, σ'ενα παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Τορίνο, επειδή ο Γάλλος διαιτητής Μισέλ Βοτρό αδικούσε τον Παναθηναϊκό. Με το όπλο ανα χείρας μπούκαρε ανενόχλητος, εν μέσω αστυνομίας και παρατηρητών του αγώνα, στη φυσούνα, πρωταγωνίστησε στα επεισόδια, ήρθε στα χέρια, έπαιξε ξύλο, απείλησε το διαιτητή και έφαγε δύο χρόνια αποκλεισμό από την UEFA.

    So what ? Το 1986, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, Μπαρτσελόνα-Στεάουα στη Βαρκελώνη, ο Βαρδινογιάννης ήταν κανονικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πανηγύριζε με τους φίλους του τους Ρουμάνους την κατάκτηση του τροπαίου, ως επίτιμος πρόεδρος της Στεάουα. Μετά το επεισόδιο με τον Βοτρό, ο "καπετάνιος" απέκτησε και το δεύτερο παρατσούκλι του που ήταν... ποιο άλλο; Ρίνγκο... Ένας "καπετάνιος-Ρίνγκο" που ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ σουλάτσαρε πέριξ του αγωνιστικού χώρου - με την κουμπούρα να φαίνεται - κατά προτίμηση πίσω απ'τους επόπτες... Όμως, όπως δήλωσε στην ΕΤ-3 (γράψαμε παραπάνω σχετικά), "ουδέποτε προσπάθησε να επηρεάσει διαιτητή"...

    Ενδεικτικά της διάθεσης "μη επηρεασμού" είτε διαιτητή είτε οποιουδήποτε άλλου, είναι τα παρακάτω γεγονότα :

    * 08/04/1992. Προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ στη ρεβάνς του 0-0 του Καραϊσκάκη. Ο Παναθηναϊκός προηγείται με 1-0 και το παιχνίδι οδεύει προς τη λήξη του. Στο 90ό λεπτό, ο διαιτητής Κουκούλας σφύριξε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι σε μονομαχία Τσαλουχίδη-Καραγεωργίου. Ο Όλεγκ Προτάσοφ νίκησε το απ'τα 11 βήματα, ισοφάρισε το σκορ σε 1-1 και έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά στον Ολυμπιακό. Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους : Ο Βαρδινογιάννης, έκανε το ίδιο βράδυ μια φοβερή δήλωση: "Όσοι από σας ψήφισαν "κάθαρση"και "εξυγίανση", είδαν τι έγινε. Εμείς δε δίνουμε μίζες. Ο Κουκούλας είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας".

    Στο συγκεκριμένο αγώνα πάντως, σημειώθηκαν κι άλλα... όμορφα. Ο μασέρ του Παναθηναϊκού, Γαρμπής Αβακιάν έκανε... σπέσιαλ μασάζ στο διαιτητή απ'τη Μυτιλήνη, ενώ ο τότε γυμναστής της ομάδας, Χάρης Γραμμός του ξήλωσε το σήμα, λέγοντας "είσαι διεθνής διαιτητής εσύ, ρε; Ρόμπα είσαι, και διασύρεις και το νησί μας". Στη φυσούνα έγινε της... Πόπης, με την Ανδριάννα Μαραγκού να κυνηγάει το διαιτητή με σκουπόξυλο. Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, που έτυχε ν'αποχωρεί μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Βύρωνα Πολύδωρα, του είπε: "Να παραιτηθείτε! Φτάνει πια..." (η αποθέωση του θράσους λέμε)...

    * ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, τελικός κυπέλλου Ελλάδας. Ο Βαρδινογιάννης δεν είναι ικανοποιημένος με αυτά που είδε στον αγωνιστικό χώρο και σαλτάρει εντός, πηγαίνοντας καρφωτός για τα αποδυτήρια των διαιτητών. Ένας αστυνομικός προσπαθεί να τον εμποδίσει και ο Βαρδινογιάννης τον κοιτάει με αγριεμένο και έντονο βλέμμα, ρωτώντας τον πως τον λένε. "Ζουμπούλ', Ζουμπούλ'" ήταν η απάντηση που ήρθε δια στόματος του... διοικητή του αστυνομικού, ο οποίος με τη σειρά του τον επέπληξε επειδή... εμπόδισε τον Βαρδινογιάννη!

    Η φωτογραφία με τον Βαρδινογιάννη να έχει "στριμώξει" τον αστυνομικό και να τον κοιτάζει με αγριεμένο βλέμμα διέρρευσε στον τύπο και μάλιστα τις επόμενες μέρες κόσμησε το πρωτοσέλιδο του "ΦΩΤΟΣ", ενώ ο Μανώλης Γαβαθιώτης στη στήλη του "Πολλά εν ολίγοις" βαφτίζει επισήμως "Ύψιστο" το Βαρδινογιάννη και αποκαλύπτει τις "πιέσεις" που δέχτηκε ο φωτογράφος να παραδώσει "οικειοθελώς" το υλικό σε "ανθρώπους του Παναθηναϊκού".

    Φυσικά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν μια εξωφρενική ασυλία, ειδικά ως προς τη συμπεριφορά τους. Αξέχαστες οι φωτογραφίες με το Γιάννη Καλιτζάκη να έχει κολλήσει το κούτελο του στο κούτελο κάποιου διαιτητή παραμένοντας ατιμώρητος, όπως αξέχαστη και η ατάκα που έριξε ο Νίκος Σαργκάνης στον παίκτη της ΑΕΚ, Τζίμη Πατίκα, όταν στον αγώνα των δύο ομάδων το 1986 τραυμάτισε τον Σαργκάνη με μια άγαρμπη προβολή : "Θα σου κόψει τη μπάλα ο δικός μου"...


    Υπόθεση Γκεόργκι Χάτζι : Η δεύτερη προσπάθεια "Μπουμπλοποίησης" ποδοσφαιριστή...

    Τη σεζόν 1987-1988, την παράσταση είχε κλέψει η απόκτηση του Λάγιος Ντέταρι απ'τον Ολυμπιακό. Μια ιστορία που απ'τους αλλόθρησκους συνοδεύεται με το "με τα λεφτά της τράπεζας Κρήτης". Υπάρχει όμως μια ιστορία που σπανίως αναφέρεται και τεχνηέντως κρύβεται στην προσπάθεια αγιοποίησης του Παναθηναϊκού απ'τα αντικειμενικά και αβανταδόρικα προς την "πράσινη" ΠΑΕ, ΜΜΕ...

    Μια βραδιά, τη σεζόν 1987-1988, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και ο Ντίνο Τσαουσέσκου - γιος του Νικόλαε, δικτάτορα της Ρουμανίας τότε - συναντήθηκαν στην κοσμική ταβέρνα "Μυρτιά", στην περιοχή του Μετς. Σ' αυτή την ταβέρνα έκλεισε έναντι 50 εκατομμυρίων δραχμών η συμφωνία για την απόκτηση ενός Ρουμάνου ποδοσφαιριστή της Στεάουα Βουκουρεστίου, που έμελλε να αφήσει το στίγμα του (αργότερα) στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το όνομα του ποδοσφαιριστή ήταν Γκεόργκι Χάτζι. Οι θαμώνες της ταβέρνας θα θυμούνται τους εναγκαλισμούς με το νεαρό Τσαουσέσκου και τον έκδηλο ενθουσιασμό του Βαρδινογιάννη μιας και ο Χάτζι ήταν η αδυναμία του.

    Ο Χάτζι πλησίασε πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό. Ο Ρουμάνος ποδοσφαιριστής ήρθε στην Αθήνα στα τέλη του 1987, συναντήθηκε με τον Βαρδινογιάννη και έπαιξε μάλιστα σε φιλικό αγώνα ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού με την Εθνική Ρουμανίας. Ήταν τόσο σίγουρη η μεταγραφή, ώστε ο Τζιοβάνι Ανιέλι - τότε "αφεντικό" της Γιουβέντους - που ήθελε την ίδια εποχή να τον αποκτήσει, δήλωσε στην International Herald Tribune της 03/02/1988 ότι προσπάθησε να αποκτήσει τον Χάτζι, αλλά στάθηκε αδύνατο και συμπλήρωσε : "Αν φύγει ο Χάτζι από τη Ρουμανία, θα καταλήξει στον Παναθηναϊκό". Η είδηση φυσικά γέμισε με ενθουσιασμό τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που αποθέωναν τον "νεομεταγραφέντα", με το σύνθημα "έρχεται ο Χάτζι, ο - ο - ο - ο - ο", προσδοκώντας την έλευση του νέου αστέρα του Παναθηναϊκού.

    Η μεταγραφή όμως άρχισε να "σκαλώνει". Οι Ρουμάνοι άρχισαν να ανεβάζουν τις απαιτήσεις τους - αφού δελεάστηκαν από τα εκατομμύρια του Ανιέλι - καθώς τα 50 εκ. δραχμές του Βαρδινογιάννη ήταν ψίχουλα για την αξία του παίκτη. Η συμφωνία μεταξύ του υιού Τσαουσέσκου και Βαρδινογιάννη όμως - μιας και ο Βαρδινογιάννης είχε καλές μπίζνες στη Ρουμανία εκτός ποδοσφαίρου - εμπόδιζε τη μεταγραφή του σε άλλο σύλλογο. Έτσι, μοναδικός δρόμος των Ρουμάνων ήταν να κάνουν τη ζωή του "καπετάνιου" δύσκολη, ώστε να βάλει το χέρι στην τσέπη. Οι Ρουμάνοι επικαλούμενοι γραφειοκρατικό κώλυμα, λένε πως δεν είναι εύκολο να παίξει ο παίκτης εκτός Ρουμανίας. Ο Βαρδινογιάννης έβγαλε απ'το συρτάρι του τον... τσελεμεντέ και είπε να δοκιμάσει τη συνταγή "Μπουμπλοποίησης". Διαθέσιμος δημότης Αιγάλεω δεν υπήρχε, οπότε θα έπρεπε να γίνει κάτι άλλο. Το "άλλο" ήταν... βαφτίσια.

    Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αποδείξει ότι ο Χάτζι ήταν... Ελληνικής καταγωγής. Συγκεκριμένα, από τη... Μεσολακκιά Σερρών. Κατέθεσε στοιχεία, ότι η μητέρα του λεγόταν Κυράτσα Μέγα και ο πατέρας του Γιάγκος. Μάλιστα, είχε ήδη εκδοθεί Ελληνική ταυτότητα του παίκτη με το όνομα Γιώργος Χατζής, ενώ είχε κατατεθεί και δελτίο στην ΕΠΟ με την υπογραφή του Ρουμάνου διεθνούς. Οι Ρουμάνοι αρχικά δε σχολίασαν αυτά τα στοιχεία. Όταν όμως είδαν κι αποείδαν πως ο Βαρδινογιάννης δεν έδινε παραπάνω λεφτά - αλλά και αναλογιζόμενοι οτι αργά η γρήγορα ο Χάτζι θα φέρει στα ταμεία πολλά περισσότερα από 50 εκατομμύρια - απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Παναθηναϊκού. Αξιωματούχοι τους, με επικεφαλής το στρατηγό Γκαμπρίλα, προσκόμισαν στοιχεία πως η φερόμενη ως μητέρα του Χάτζι, Κυράτσα Μέγα, γεννήθηκε στην Κοστάντζα της Ρουμανίας και συνεπώς ουδεμία σχέση με την Ελλάδα είχε τόσο η ίδια, όσο και ο ποδοσφαιριστής.

    Οι Ρουμάνοι τελικώς δικαιώθηκαν, καθώς με δύο χρόνια καθυστέρηση (το καλοκαίρι του 1990), ο "Μαραντόνα των Καρπαθίων" κατέληξε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο Μουντιάλ του 1990 με τη Ρουμανία ο Χάτζι διακρίθηκε και η Ρεάλ πλήρωσε το διόλου ευκαταφρόνητο για την εποχή ποσόν των 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο Βαρδινογιάννη έμειναν οι... αγκαλιές με τον υιό Τσαουσέσκου και το σύνθημα-πληρωμένη απάντηση : "Που'ναι ο Χάτζι, οεο που'ναι ο Χάτζι"...

  14. #3974
    The Cortexiphan Junkie Το avatar του/της manhunter
    Εγγραφή
    28/03/2008
    Μηνύματα
    1.586
    Ο Βαρδινογιάννης λόγω των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου - που είχε ως συνέπεια να κολλήσει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη το νέο παρατσούκλι "Οικογένεια Κάρινγκτον" (απ'την παλιά τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του '80, "Δυναστεία") - είχε μεγάλη επιρροή στις Βαλκανικές χώρες και κυρίως στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Έχοντας δικούς του ανθρώπους παντού, θα περίμενε οτι θα αποκτούσε ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε στην αγορά. Το έπραξε μια φορά με τον Βέλιμιρ Ζάετς (το 1984), αρχηγό της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας και προσπάθησε να το ξανακάνει "πλαγίως", με τον Γκεόργκι Χάτζι που προαναφέραμε. Η πολιτική λιτότητας ξεκίνησε το 1987, με την αποχώρηση του κουμπάρου του, Σταύρου Νταϊφά, απ'τον Ολυμπιακό.

    Ο Βαρδινογιάννης είχε ενοχληθεί απ'την είσοδο του Κοσκωτά στον Ολυμπιακό, καθώς δεν έβλεπε με καθόλου καλό μάτι την εμπλοκή ενός μέλους του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στα διοικητικά του Ολυμπιακού. Λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Κοσκωτά, ο Βαρδινογιάννης έλεγε "προφητικά" : "Αυτός θα καταλήξει γρήγορα στη φυλακή. Πρόκειται για μεγάλο απατεώνα. Απορώ πώς τον ανέχονται και δεν τον έχουν πάρει χαμπάρι". Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Κοσκωτά - που ακολούθησε ελάχιστο καιρό μετά την "προφητεία" του προέδρου - ο Βαρδινογιάννης πέρασε στην αντεπίθεση : "Εγώ τα λεφτά δεν τα έχω κλέψει, τα έχω δουλέψει. Και επιπλέον δεν πρόκειται να προκαλέσω τον κόσμο. Θα κάνουμε μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού". Για να κλείσει με το μυθικό : "Κανείς Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν κοστίζει παραπάνω από 50.000.000 δραχμές".

    Ακόμα κι έτσι όμως, υπήρξαν περιπτώσεις που ο Βαρδινογιάννης είχε την ευκαιρία να "αρπάξει" μεγάλους παίκτες και δε το έκανε. Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα (πριν την αποχώρηση του), η διπλή μεταγραφική ήττα απ'τον Ολυμπιακό στο θέμα των Γιαννακόπουλου - Τζόρτζεβιτς. Ο Βαρδινογιάννης μόλις είδε οτι οι Κόκκαλης - Τροχανάς (από πλευράς ΑΕΚ τότε) ανέβασαν τις προσφορές τους, είπε το κλασικό "ο Παναθηναϊκός δεν εμπλέκεται σε διαδικασίες πλειστηριασμού" και η συνέχεια είναι γνωστή...

    Πιο πριν, για δε θέλησε να δώσει τα ανταλλάγματα που ζήτησε ο ΟΦΗ για να πάρει το Νίκο Μαχλά, και έφερε τον Αλέξη Αλεξούδη απ'τον ΟΦΗ, με τη δικαιολογία οτι "ο Μαχλάς έγινε παίκτης χάρη στο παιχνίδι του Αλεξούδη". Την επόμενη σεζόν ο Μαχλάς βγήκε πρώτος σκόρερ της Ευρώπης με τα χρώματα της Φίτεσε του Άρνεμ. Παλαιότερα είχε απορρίψει το ενδεχόμενο απόκτησης του Ντέμη Νικολαΐδη απ'τον Απόλλωνα Αθηνών, αφού είχε λέει "κακές πληροφορίες για το χαρακτήρα του", ενώ έχασε τον Βασίλη Καραπιάλη για περίπου 20.000.000 δραχμές με τη δικαιολογία περί "πλειστηριασμών", με τον "Μπιλ" να έχει κάνει και δηλώσεις στο ραδιόφωνο ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Τέλος, δεν ασχολήθηκε με την περίπτωση του - τότε - αστεριού του ΠΑΟΚ, Γιώργου Τουρσουνίδη, που είχε δηλώσει πως θα ήταν τιμή του να παίξει στον Παναθηναϊκό...

    Οι καλύτερες όμως ιστορίες - πλην αυτής του Χάτζι - που δικαίως του προσέδωσαν το προσωνύμιο "Καβουρογιάννης" ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αφορούσαν δύο παίκτες άγνωστους τότε στο ευρύ κοινό, παγκόσμιας κλάσης αργότερα. Ιδού οι ιστορίες τους...

    _______________________________________________________

    1) Οκτώβριος του 1988. Προπονητής ο Σουηδός Γκίντερ Μπένγκτσον και παρέα με τον τότε - "κατάσκοπο" του Παναθηναϊκού, Γιάννη Καλογερά, παρακολουθούν την Σρέντετς (τώρα ΤΣΣΚΑ Σόφιας) σε αγώνα της για το Βουλγαρικό πρωτάθλημα, αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Εκείνη την εποχή, ο Παναθηναϊκός είχε αποκτήσει τον Βούλγαρο Κρίστο Κόλεφ έναντι 120 εκ. δρχ. Μετά τον αγώνα, ο Μπένγκτσον έσταζε μέλι για έναν παίκτη που ανακάλυψε να παίζει στη Σρέντετς. Φορούσε το Νο 8 και έκανε κυριολεκτικά τα πάντα στο γήπεδο.

    Οι παράγοντες της Σρέντετς καλοδέχτηκαν την... κατασκοπευτική επιτροπή του Παναθηναϊκού και στην ερώτηση "ποιός είναι αυτός με το Νο 8", πήραν την απάντηση : "Εσείς αγοράσατε τον Κόλεφ; Έχει καμμία σχέση ο Κόλεφ με αυτόν;". Η απάντηση ήταν προφανής. Ο αντιπρόεδρος της Σρέντετς είπε πως αν όντως έδωσαν τόσα λεφτά για τον Κόλεφ, τους έπιασαν κορόϊδα και αντιπρότεινε : "Δώστε μας τα μισά και πάρτε τον παίκτη αύριο".

    Επιστρέφοντας στην Αθήνα, οι "κατάσκοποι" πήγαν κατ'ευθείαν στον Βαρδινογιάννη και του εξιστόρησαν τι είχε συμβεί. Του πρότειναν να πάρει τον "παικταρά" όπως έλεγαν και εν προκειμένω, ας τον έστελνε στον ΟΦΗ για να μη μειωθεί και η αξία του νεόφερτου Κόλεφ". Ο Βαρδινογιάννης είπε "θα το δούμε" και δεν έκανε καμμία κίνηση. Στα δύο ματς Παναθηναϊκού - Σρέντετς, το Νο 8 έβγαλε μάτια. Δύο ήττες ο Παναθηναϊκός, αποκλεισμός και διαβουλεύσεις με τους Βούλγαρους.

    Η τιμή του απ'τα 70-80 εκ. αρχικά, εκτοξεύθηκε στα 300 εκ. ευρώ. "Πάρ'τον, έστω και τώρα, θα κάνει απόσβεση πολύ γρήγορα" έλεγαν στον Βαρδινογιάννη. "Θα το δούμε" ο Καβουρογιάννης και η Σρέντετς κληρώνεται στην επόμενη φάση με τη Μπαρτσελόνα. Προπονητής των Καταλανών ο Γιόχαν Κρόϊφ, που έπαθε την πλάκα του κατά το κοινώς λεγόμενον με τον Βούλγαρο παίκτη. Με συνοπτικές διαδικασίες, η Μπαρτσελόνα κινήθηκε άμεσα για την απόκτηση του παίκτη, τον οποίο απέκτησε έναντι 700.000.000 δραχμών. Το όνομα του ποδοσφαιριστή; Κρίστο Στόϊτσκοφ...

    _______________________________________________________


    2) Η δεύτερη και καλύτερη περίπτωση, σημειώθηκε επί θητείας Ίβιτσα Όσιμ. Ο πόλεμος μαινόταν στη Γιουγκοσλαβία και διεθνής παίκτης, ανακάλυψη του Όσιμ που τον είχε καθιερώσει στην Παρτιζάν και την Εθνική ομάδα, περνούσε δύσκολες ώρες στην Παρτιζάν. Ο παίκτης που είχε πολύ καλή σχέση με τον προπονητή, του τηλεφώνησε και του ζήτησε να τον πάρει μαζί του στην Ελλάδα. Είπε μάλιστα πως τον ζητούσε και η Βαλένθια, αλλά ο ίδιος ήθελε να πάει σε ομόθρησκο κράτος. Ο Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς που πήγε στη Μίλαν του είχε πεί πως τον κοιτάζουν με μισό μάτι οι Καθολικοί. Ο Όσιμ άμεσα τηλεφώνησε στον πρόεδρο : "Μπορούμε να πάρουμε τον καλύτερο παίκτη της Γιουγκοσλαβίας με 1,5 εκ. δολάρια. Τον ξέρω πολύ καλά. Θα αφήσει εποχή. Τον ζητάνε και οι Ισπανοί, αλλά αυτός θέλει να έρθει στην Ελλάδα". Η απάντηση του Βαρδινογιάννη στερεότυπη : "ΟΚ, θα το δούμε".

    Λίγες ημέρες αργότερα, η είδηση διέρρευσε και οι εφημερίδες άρχισαν να γράφουν πως ο Όσιμ ήθελε να φέρει παίκτη από τη Γιουγκοσλαβία για να πάρει μίζα και ο Βόσνιος "τα πήρε" : "Κάντε ό,τι θέλετε, αλλά μη με ανακατέψετε. Δεν ασχολούμαι άλλο" είπε και αποτραβήχτηκε απ'την υπόθεση. Μπήκε στη μέση Έλληνας μάνατζερ, ο οποίος άρχισε να στέλνει επιστολές στην ΠΑΕ για τον παίκτη. Μάλιστα, είχε εξασφαλίσει εξουσιοδότηση του ίδιου να τον διαπραγματευτεί αποκλειστικά για την Ελλάδα.

    Με τα πολλά, ειδοποιήθηκε ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης και κάποιος φίλος του του προμήθευσε βιντεοκασέτα με στιγμιότυπα από παιχνίδια του Σέρβου άσου. Ο μακαρίτης Θόδωρος εντυπωσιάστηκε και προσπάθησε να κινηθεί αμέσως, αλλά δεν πρόλαβε. Μια ημέρα νωρίτερα, η Βαλένθια είχε πληρώσει 2 εκ. δολάρια και τον είχε αποκτήσει. Μήνες αργότερα, από τη Βαλένθια τον αγόρασε η Ρεάλ Μαδρίτης, έναντι ποσού 5 εκ. δολαρίων. Το όνομα του παίκτη; Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς.

    Ο Βαρδινογιάννης αργότερα είπε πως πίστευε οτι ο... Μπορέλι ήταν καλύτερος και αργά ή γρήγορα θα τον δικαίωνε, γι'αυτό δεν είδε είδε ποτέ ζεστά την περίπτωση απόκτησης του Μιγιάτοβιτς. Αν ερχόταν ο Σέρβος, ο Μπορέλι δύσκολα θα έπαιξε στον Παναθηναϊκό. Μετά από 2,5 ολόκληρα χρόνια, ο Αργεντινός δικαίωσε τον πρόεδρο και αμέσως έφυγε, πήγε στην Ισπανική Οβιέδο, επέστρεψε στην Αργεντινή, τσακώθηκε με τον προπονητή της Ρίβερ Πλέιτ και σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Ο Μιγιάτοβιτς την ίδια ώρα οδηγούσε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην ολική επαναφορά στις κούπες, και δη τη μεγαλύτερη : Αυτή του Champions League. Το ζητούμενο είναι οτι σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, απ'τον Τουρσουνίδη μέχρι το Μιγιάτοβιτς, προκύπτει το συμπέρασμα οτι ο Βαρδινογιάννης ΠΟΤΕ δεν είχε την πρόθεση να ενισχύσει την ομάδα του με παίκτες εγνωσμένης αξίας, προτιμώντας να επενδύει σε άγνωστους ξυλοκόπους ή σε ξεζουμισμένους πρώην αστέρες. Είπαμε, αρκεί που ο Ολυμπιακός δε μπορούσε να σηκώσει κεφάλι.



    Βαρδινογιάννης ο δίκαιος : Με τι παίκτες έπαιρνε τους τίτλους
    Είκοσι και κάτι χρόνια ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο Βαρδινογιάννης κατέκτησε 6 πρωταθλήματα και 9 κύπελλα, 15 τίτλους συνολικά. Ένας τεράστιος μύθος - τι μύθος, ΠΑΡΑΜΥΘΙ δηλαδή - είναι η ρήση πως "επι καπετάνιου Βαρδινογιάννη υπήρχε ισονομία, αφού στα 21 χρόνια του ο Βαρδινογιάννης πήρε μόνο 6 πρωταθλήματα και άφησε να κατακτήσουν και οι άλλοι πρωταθλήματα". Για να δούμε τις... "μεγάλες" μεταγραφές που έκανε κάθε χρόνο ο Παναθηναϊκός και με τι "παικταράδες" συμμετείχε στο πρωτάθλημα...

  15. #3975
    The Cortexiphan Junkie Το avatar του/της manhunter
    Εγγραφή
    28/03/2008
    Μηνύματα
    1.586
    1979-1980 : Δομάζος (επέστρεψε απ'την ΑΕΚ, στα 36 του), Κίρισιτς, Μπανάσας (Δόξα Δράμας), Ορέ, Πετρινιώτης (Φωστήρας), Χουάν Ραμόν Ρότσα "Μπουμπλής", Τσιριγώτης (Ατρόμητος), Ζιάκος (Απόλλων Αθηνών).

    1980-1981 : Αγκουρεόπολι "Αργυρόπουλος", Αλεξίου (Τρίκαλα), Αντρεούτσι, Αντωνιάδης (επέστρεψε απ'τον Ατρόμητο Αθηνών), Καρούλιας (Απόλλων Αθηνών), Αλφάρο "Μπιστάκης", Νικολάε (Στεάουα Βουκουρεστίου), Παντελίδης (Ατρόμητος), Σημαιοφορίδης (Καστοριά)

    1981-1982 : Αναστασιάδης (ΠΑΟΚ), Χαραλαμπίδης (Δόξα Δράμας), Γαλάκος (Ολυμπιακός), Κυράστας (Ολυμπιακός), Ντόκεν (Ρόζενμποργκ), Πουπάκης (ΟΦΗ), Βονόρτας.

    1982-1983 : Δάφκος (Δόξα Δράμας), Θ. Δημόπουλος (Αίας Γαστούνης), Δοντάς (Απόλλων Αθηνών), Κλης (Απόλλων Αθηνών), Τσου Λα Λιγκ (Άγιαξ), Μαυρίδης (Αθηναϊκός), Μπέριος (Απόλλων Αθηνών), Μήνου (Καστοριά), Ταράσης (Πανσερραϊκός), Τσινός (Ρόντα).

    1983-1984 : Αντωνίου (Απόλλων Αθηνών), Γκαβασιάδης (Εθνικός Αστέρας), Γεροθόδωρος (Κόρινθος), Καραβίδας (Πανναυπλιακός), Κάβουρας (Πανχιακός Χίου), Κωνσταντινίδης (Ατρόμητος), Λαφτσής (ΟΦΗ), Τασσόπουλος (ΟΦΗ), Τσίμπος (Καμπανιακός Χαλάστρας), Βασιλείου (Παναιτωλικός).

    1984-1985 : Σαραβάκος (Πανιώνιος), Ζάετς.

    1985-1986 : Χ.Δημόπουλος (ΠΑΟΚ), Γεωργαμλής (ΑΕΚ), Μπατσινίλας (Εθνικός), Πατσιαβούρας (Λάρισα), Σαργκάνης (Ολυμπιακός), Βαμβακούλας (Ολυμπιακός), Βλάχος (ΑΕΚ).

    1986-1987 : Εστερχάζι (ΑΕΚ), Γεωργακόπουλος (Παναχαϊκή), Μάγγος.

    1987-1988 : Χατζηαθανασίου (Βέροια), Χριστοδούλου, Καλατζής, Καλιτζάκης (Πανελευσινιακός), Βασιλείου (ΟΦΗ).

    1988-1989 : Αμπαδιωτάκης (Κόρινθος), Φίτος, Κόλεφ, Κουρμπανάς (Παναχαϊκή), Κλάους Νίλσεν, Σαμαράς (ΟΦΗ), Τσαπατώρης (Απόλλων Αθηνών).

    1989-1990 : Καραμπάσης, Μαραγκός (Πανιώνιος), Νικοπολίδης (Αναγέννηση Άρτας), Πόλακ, Βαζέχα (Ρουχ Χορζόφ)

    1990-1991 : Αποστολάκης (Ολυμπιακός), Φραντζέσκος (Βουλιαγμένη), Λούπου, Τσιφούτης (Πανσερραϊκός), Βάντσικ.

    1991-1992 : Αθανασιάδης (Απόλλων Αθηνών), Μπορέλι (Ρίβερ Πλέϊτ), Ντελγκάδο (ΟΦΗ), Καραγεωργίου (ΠΑΟΚ).

    1992-1993 : Δώνης (ΠΑΣ Γιάννινα), Γ.Χ. Γεωργιάδης (Δόξα Δράμας), Γιώτσας (Πιερικός), Καπουράνης (Αθηναϊκός), Μάρκος (Νάουσα), Ουζουνίδης (Ξάνθη), Θωμαΐδης.

    1993-1994 : Γ.Σ. Γεωργιάδης (Δόξα Δράμας), Κολλιτσιδάκης (Απόλλων Αθηνών), Νιόπλιας (ΟΦΗ), Παπαπαναγής (Κόρινθος).

    1994-1995 : Μητρόπουλος (ΑΕΚ), Αλεξούδης (ΟΦΗ), Λαγωνικάκης (Πανιώνιος), Νασιόπουλος (Εδεσσαϊκός)

    1995-1996 : Θ. Νικολαΐδης (Καβάλα), Καρβάλιο, Γ.Καφφές (Αθηναϊκός), Θωμαΐδης (ΟΦΗ)

    1996-1997 : Κωνσταντινίδης (ΟΦΗ), Κόλα (Απόλλων Αθηνών), Λυμπερόπουλος (Καλαμάτα), Μαλέκκος (Ομόνοια).

    1997-1998 : Μιλόγεβιτς (Απόλλων Αθηνών), Ιρισμέτοφ, Μίκλαντ, Σαραβάκος (επέστρεψε από ΑΕΚ), Στράντλι.

    1998-1999 : Κοτσόλης, Ζούλιο Σέζαρ Σίλβα, Κιάσσος (ΟΦΗ), Βόκολος (Πανιώνιος), Ασάνοβιτς, Καραγκούνης (Απόλλων Αθηνών), Μάουρο Ντα Σίλβα, Σιμπνιέφκσι (Καβάλα), Άντι Βλάχος.

    1999-2000 : Χαλκιάς (Απόλλων Αθηνών), Χένρικσεν, Ολιβάρες (ΠΑΟΚ), Γκαλέτο, Ηπειρώτης (Πανσερραϊκός), Πφλίπσεν, Νασιόπουλος (Καβάλα), Σίγκουρντσον, Βίλα.

    Σε 21 χρόνια προεδρίας, ο Βαρδινογιάννης πήρε στον Παναθηναϊκό σχεδόν 130 παίκτες, εκ των οποίων είναι ζήτημα οι 30 να ήταν παίκτες ποιότητας. Ζάετς, Σαραβάκος, Βαζέχα, Γαλάκος, Σαργκάνης, Βάντσικ, Αποστολάκης, Μπορέλι, Γεωργιάδης, Ρότσα, Λυμπερόπουλος και μετά; Το χάος... Υπάρχουν φιλότιμοι εργάτες (π.χ. Αντωνίου, Βαμβακούλας, Μαραγκός), ξένοι που γέλασε ο κόσμος μαζί τους και παίκτες του σωρού που απέχουν παρασάγγας απ'αυτό που χαρακτηρίζουμε "ποδοσφαιριστές ποιότητας" : Καλιτζάκηδες, Κολλιτσιδάκηδες, Τζακ Χατζηαθανασίου και Γεροθόδωρους έβρισκες και βρίσκεις με τη σέσουλα στις χαμηλότερες κατηγορίες.

    Ξεχάστηκε εύκολα ο Γιόζεφ Φίτος, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Χόνβεντ το 1988, αγωνίστηκε μόλις σε δύο αγώνες πρωταθλήματος και έμεινε στη μνήμη όλων για τις αλλαγές χρωμάτων στα μαλλιά του και για τα ξενύχτια του. 'Η ο Αυστραλός Τζέισον Πόλακ, ο οποίος παρουσιάστηκε το 1989 από τον Αθλητική Ηχώ ως "κράμα Ρότσα-Ζάετς" και κατέληξε να αγωνιστεί μόνο σε πέντε παιχνίδια. Ή ο μεγάλος φορ Κλάους Νίλσεν, που ήρθε για να λύσει το επιθετικό πρόβλημα αλλά τελικά το έκανε πιο έντονο. Για να μη μιλήσουμε για το απόλυτο hit, την έλευση του "λύκου", Ντάνουτ Λούπου, που ήρθε στην Παιανία ως βασικό στέλεχος της μουντιαλικής εθνικής Ρουμανίας, έφυγε ως... εγκέφαλος σπείρας καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν κοσμήματα, τηλεοράσεις, συσκευές βίντεο, γούνες, ζάντες, λάστιχα κλπ και στη χώρα του τώρα είναι ο... άρχοντας της νύχτας...

    Υπάρχουν δεκάδες άλλοι. Ειδικά οι ξένοι του Παναθηναϊκού ήταν πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον : Ο Νικολάε Ντόρου - που οι Έλληνες δημοσιογράφοι είχαν βαφτίσει... Ντουρονικολάε -, επιθετικός των τριών γκολ σε 30 συμμετοχές, ο Τσου Λα Λιγκ (οι ίδιοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον αποκαλούσαν... "Τσίου Τσίου Λα Λιγκ"), ο ξεζουμισμένος Μάρτον Εστερχάζι, ο τεράστιος Κρίστο Κόλεφ που κατέληξε δανεικός στον Αθηναϊκό και πουλήθηκε τελικά στον Εδεσσαϊκό, ο Βίκτορ Ούγκο Ντελγκάδο που τον έδωσαν δανεικό στον ΟΦΗ, τον έφεραν πίσω για να τον ξαναστείλουν... στον ΟΦΗ, ο γίγας Ελιομάρ Καρβάλιο, ο τεράστιος Τζαφάρ Ιρισμέτοφ, ο χοντρούλης Φράνκ Στράντλι, ο ψυχασθενής Σιμπνιέφσκι, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς που του άρεσε να βλέπει γυμνά κορμιά στα ντουζ, ο αλήστου μνήμης Άντι Βλάχος, ο... ταλαντούχος Μάρκο Βίλα, ο άχρωμος - άοσμος και άγευστος Καρλ-Χάϊντς Πφλίπσεν, ο "καρχαρίας" Χέλγκι Σίγκουρντσον και οι ξεζουμισμένοι Ζούλιο Σέζαρ Σίλβα και Αλιόσα Ασάνοβιτς. Μεγαλεία...

    Στα χρόνια της παντοκρατορίας του Βαρδινογιάννη, ανέκαθεν ο Ολυμπιακός είχε στη χειρότερη περίπτωση ισάξιο ρόστερ με αυτό του Παναθηναϊκού. Παρ'όλα αυτά, πάντοτε γινόταν κάτι "μαγικό" και ο Ολυμπιακός τερμάτιζε κάτω απ'τον Παναθηναϊκό. Αυτό που ένοιαζε πρωτίστως το Βαρδινογιάννη ήταν να μην πάρει πρωτάθλημα ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Αυτό τον έκαιγε. Όχι αν θα το κατακτούσε κάποιος άλλος. Αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να τερματίζει ο Ολυμπιακός κάτω απ'τον Παναθηναϊκό. Αυτή ήταν η επιτυχία του Βαρδινογιάννη.

    Όσο για τους άλλους που επικαλούνται πως τότε υπήρχε... ισονομία, ας ανατρέξουν στα αρχεία της εποχής. Το "Βαρδινογιάννη πουσταρά, βάλε στον κώλο τα λεφτά" και το "έξω οι τσάτσοι του Βαρδινογιάννη" που δονούσαν τα γήπεδα όπου και να αγωνιζόταν ο Παναθηναϊκός είναι αψευδείς μάρτυρες της... ισονομίας.

    Υ.Γ. : Το άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει, είναι οι 13 μεταγραφές ποδοσφαιριστών απ'τον Απόλλωνα Αθηνών στον Παναθηναϊκό... Ένας Απόλλων Αθηνών που δεν είχε τη δυναμική του ΟΦΗ ώστε να μπορεί να κοντράρει τους βασικούς διεκδικητές του Παναθηναϊκού - και δη τον Ολυμπιακό - και σήμερα βολοδέρνει στις χαμηλότερες κατηγορίες των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων στην Ελλάδα. Εκεί που βρίσκονται και οι πάλαι ποτέ ευνοούμενοι Κόρινθος, Αθηναϊκός.

Παρόμοια θέματα

  1. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 08-09
    από vangelis 64 στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 613
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2009, 15:48
  2. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 08-09
    από cityfly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 3850
    Τελευταίο μήνυμα: 04/03/2009, 12:06

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι OFF
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF