Σελίδα 6 από 11 ΠρώτοΠρώτο 1234567891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 162

Θέμα: Τι θα γίνει με τα κινητά επιτέλους?

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Η πρώτη ηλείας.jpg 
Προβολές:	96 
Μέγεθος:	86,3 KB 
ID:	148361

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    σαν την μοιχεία ένα πράγμα.....
    εεεεεεεεεεεετσι....

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Ώρες ώρες νομίζω οτι μιλάμε τσάμπα εδώ...

Ο ΚΟΚ είναι κάτι άλλο.. οι κακοτεχνίες κάτι άλλο .. και τα δύο μπορεί κάποιος να τα προσβάλει έυκολα μέσω δρόμων του συστήματος.

Η επιλεκτική ερμηνεία νόμων είναι κάτι το πολύ επικίνδυνο όμως.

Το να επιλέξω οτι για μένα είναι ασφαλές το να περάσω φανάρι/ΣΤΟΠ κοκ επειδή ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ώς ΜΜΜ (Μέσος Μαλάκας Μοτοσυκλετιστής) είναι

1) Παράνομο με το γράμμα του νόμου (δεν εξετάζω το δίκαιο ή το άδικο)
    2) Επικίνδυνο (διαφωνεί κανεις; )
    3) Επιπόλαιο (οι λόγοι που το κάνουμε συνήθως είναι για να κερδίσουμε απόσταση και χρόνο)

Η παραπάνω ακριβώς επιλεκτική χρήση και ερμηνεία του κώδικα είναι που μας έχει φέρει και στην πρώτη θέση ατυχημάτων στην Ε.Ε. Γιατί ακόμα και αν δεχτούμε οτι σε ενα αεροδιάδρομο με κόκκινο φανάρι δεν υπάρχει κίνδυνος.. το ιδιο θα σκεφτεί και ενας Ι.Χ. που δεν έχει ιδέα πως κινείται και πως φρενάρει μια μηχανή και σας δεί να έρχεστε φαινομενικά απο πολύ μακριά... αλλά αυτός περάσει έτσι και αλλιώς..

Συνεχίστε λοιπόν να παραβιάζετε κοκκινα , στόπ, κτλ... επιλογή σας έιναι... αλλά μην μου λέτε οτι πράξατε σωστά κατά την κρίση σας... γιατί η κρίση του άλλου που θα σας δεί να το κάνετε αν είναι αστυνομικός θα σας βάλει να πληρώσετε πρόστιμο...Δικαίως κατά τον νόμο.

Συνεχίστε πάντως... έχει πλάκα το θέμα καθώς μου θυμίζει τους Νεο-Έλληνες και το πως ερμηνέυουν κατά το συμφέρον τους πάρα πολλά πράγματα.

Πως η Βιστωνίδα ας πούμε είναι Λίμνη και οχι Λιμνοθάλασσα και άλλα τέτοια ωραία. Γιατί ο νόμος έιναι για όλους αλλά οχι για εμάς.

Περαστικά μας

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Ο ΚΟΚ είναι κάτι άλλο.. οι κακοτεχνίες κάτι άλλο .. και τα δύο μπορεί κάποιος να τα προσβάλει έυκολα μέσω δρόμων του συστήματος.

Το να επιλέξω οτι για μένα είναι ασφαλές το να περάσω φανάρι/ΣΤΟΠ κοκ επειδή ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ώς ΜΜΜ (Μέσος Μαλάκας Μοτοσυκλετιστής) είναι

3) Επιπόλαιο (οι λόγοι που το κάνουμε συνήθως είναι για να κερδίσουμε απόσταση και χρόνο)

Η παραπάνω ακριβώς επιλεκτική χρήση και ερμηνεία του κώδικα είναι που μας έχει φέρει και στην πρώτη θέση ατυχημάτων στην Ε.Ε. Γιατί ακόμα και αν δεχτούμε οτι σε ενα αεροδιάδρομο με κόκκινο φανάρι δεν υπάρχει κίνδυνος.. το ιδιο θα σκεφτεί και ενας Ι.Χ. που δεν έχει ιδέα πως κινείται και πως φρενάρει μια μηχανή και σας δεί να έρχεστε φαινομενικά απο πολύ μακριά... αλλά αυτός περάσει έτσι και αλλιώς..

Συνεχίστε λοιπόν να παραβιάζετε κοκκινα , στόπ, κτλ... επιλογή σας έιναι... αλλά μην μου λέτε οτι πράξατε σωστά κατά την κρίση σας... γιατί η κρίση του άλλου που θα σας δεί να το κάνετε αν είναι αστυνομικός θα σας βάλει να πληρώσετε πρόστιμο...Δικαίως κατά τον νόμο.

Συνεχίστε πάντως... έχει πλάκα το θέμα καθώς μου θυμίζει τους Νεο-Έλληνες και το πως ερμηνέυουν κατά το συμφέρον τους πάρα πολλά πράγματα.

Πως η Βιστωνίδα ας πούμε είναι Λίμνη και οχι Λιμνοθάλασσα και άλλα τέτοια ωραία. Γιατί ο νόμος έιναι για όλους αλλά οχι για εμάς.

Περαστικά μας

Gandalf
    Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν..
    Θάνος..

Θάνο...

το ίδιο μπορώ να πω και εγώ για την δική σου άποψη..

Δεν μου λέει κάτι το σχόλιο σου.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper

.....

Περαστικά μας

Gandalf
    Ρε συ μάγε.... είναι 2 φανάρια στην σειρά λιγο πριν τους Αγ. Αναργύρους, μπροστά στο στρατόπεδο.... και πολλές φορές είναι κόκκινα, με μόνο διαβάσεις πεζών, χωρίς κάθετους δρόμους γιατί τους κλείσανε τα έργα του ΟΣΕ.

Πολλά αυτοκίνητα δεν σταματάνε ποτέ..... και πολλά μηχανάκια έχουν βρεθεί από στάση στον αέρα για 20-30 μέτρα αφού δεν τους είδε ο πισω κουτάκιας..... αν το περάσεις λοιπόν σε τι και σε ποιον είσαι επικίνδυνος;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

sniper... καταρχάς στα οργανωτικά... Μήπως είναι καλύτερα να πάει στις διαμάχες;... μια γνώμη είναι αυτή.

Όσον αφορά τα φανάρια που λες , τα γνωρίζω πολύ καλά... ξέρεις γιατί τα έχουν εκεί; Για την ΠΙΘΑΝΗ περίπτωση να βγεί όχημα απο το Στρατόπεδο. (παλιά έβγαινε) Αλλά και για πεζούς όπως είπες.

Επικίνδυνο εκεί λοιπον δεν είναι το φανάρι , αλλά ο παπάρας που πάει να το περάσει αέρα και χτυπάει όποιον χτυπάει... γιατί επέλεξε να πεί οτι δεν κινδυνεύει κανείς...

Επειδή είναι παπάρας λοιπόν αυτός , θα πρέπει να γίνω και εγώ;

Gandalf

πολλά είναι τα φανάρια που μπορούν έτσι να παραβιαστούν χωρίς κίνδυνο

ΩΣΤΟΣΟ αργά ή γρήγορα αυτό γίνεται συνήθεια, αποκτά ο άλλος μια αυτοπεποίθηση ότι είναι σε θέση να κρίνει αυτός πότε θα περάσει, κι έρχεται η στιγμή που θα επιχειρήσει να περάσει φανάρι που ΔΕΝ θα είναι ακίνδυνο

ΜΙΑ φορά χρειάζεται να συμβεί η στραβή, όχι πολλές

....

Επικίνδυνο εκεί λοιπον δεν είναι το φανάρι , αλλά ο παπάρας που πάει να το περάσει αέρα και χτυπάει όποιον χτυπάει... γιατί επέλεξε να πεί οτι δεν κινδυνεύει κανείς...

Επειδή είναι παπάρας λοιπόν αυτός , θα πρέπει να γίνω και εγώ;

Gandalf

παπάρας δεν θα είσαι αλλά μαλάκας και νεκρός ή ανάπηρος

Εδιτ : το μαλάκας καταλαβαίνεις πως το γράφω....

Στο συγκεκριμένο σημείο αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει τόξο για να στρίψεις και να μπεις στο στρατόπεδο όπου όταν και αν κάποια στιγμή στην αιωνιότητα έρθει κάποιο όχημα και θελήσει να στρίψει, θα πρέπει να σταματήσει και να κλείσει την αριστερή λωρίδα γιατί κοτά μία διαβολική σύμπτωση πάλι δεν έχει βοηθητική λωρίδα και κατά μία πιο γελοία σύμπτωση, η δεξιά λωρίδα που είναι πλέον η μόνη ελέυθερη για να περνάνε τα αυτοκίνητα που έρχονται από πίσω, είναι λεωφορειόδρομος!

Και μάγε.. το παραπάνω σχόλιο προσπάθησα πολύ να το αποφύγω αν και σε κάθε σου μήνυμα με ή μας χαρακτηρίζεις αστείους... Δεν το σχολιάζω περισσότερο, κάνε την αυτοκριτική σου.
    Θάνος..

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    πολλά είναι τα φανάρια που μπορούν έτσι να παραβιαστούν χωρίς κίνδυνο

ΩΣΤΟΣΟ αργά ή γρήγορα αυτό γίνεται συνήθεια, αποκτά ο άλλος μια αυτοπεποίθηση ότι είναι σε θέση να κρίνει αυτός πότε θα περάσει, κι έρχεται η στιγμή που θα επιχειρήσει να περάσει φανάρι που ΔΕΝ θα είναι ακίνδυνο

ΜΙΑ φορά χρειάζεται να συμβεί η στραβή, όχι πολλές
    Δεν προτείνουμε τίποτα τέτοιο.. μόνο για τα κακώς κείμενα συζητάμε, εγώ τουλάχιστον.. και ούτε γίνεται μονίμως να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας μήπως και κάποιοι παρασυρθούν και πάρουν τον κακό το δρόμο. Οδηγοί με τέτοιες τάσεις δεν περιμένουν εμάς για να κάνουν τη μαλακία τους!
    Θάνος..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
    Δεν προτείνουμε τίποτα τέτοιο.. μόνο για τα κακώς κείμενα συζητάμε, εγώ τουλάχιστον.. και ούτε γίνεται μονίμως να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας μήπως και κάποιοι παρασυρθούν και πάρουν τον κακό το δρόμο. Οδηγοί με τέτοιες τάσεις δεν περιμένουν εμάς για να κάνουν τη μαλακία τους!
    +954
    +654

Θάνο..

δεν κρίνω ποτέ επι προσωπικού και δή απο το web... κρίνω απόψεις ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ... παλιότερα μέλη το γνωρίζουν αυτό. Κατά καιρούς έχω πεί πολλά αστεία και εγώ και έχω δεχτεί κριτική. Ποτέ δεν το εχω λάβει επι προσωπικού.

Sniper..

Αυτο που λές μπορεί να γίνει και σε ανύποπτο χρόνο σε όποιο φανάρι... έχουμε κατα καιρούς πει εδώ οτι στα φανάρια προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν αν είναι άδειος ο δρόμος να μην είμαστε στην μέση γιατί εδώ είναι Ελλάδα. Η κίνηση όμως που προκαλεί το ατύχημα είναι που σχολιάζουμε και καταδικάζουμε... γιατί αν δεν υπήρχε αυτό το σκεπτικό κανείς δεν θα ήταν ούτε ανάπηρος , ούτε νεκρός , ούτε παπάρας , ούτε μαλάκας. Συμφωνείς;

Σκεπτόμενο Μέλος
    Να 'σαι καλά βρε Maira που ελάφρυνες λίγο το κλίμα της συζήτησης γιατί άρχισε να με επηρεάζει αυτό το Καφκικό κλίμα τελευταίως...

Και για μία ακόμη φορά θα προσπαθήσω να εξηγηθώ - όχι να απολογηθώ κύριε πρόεδρε - και να βάλω μία τάξη σε ότι με αφορά:

1. Δεν υποστηρίζω ότι είναι καλό να κάνουμε ότι μας κατέβει.
    2. Δεν πιστεύω ότι ο κοκ είναι τσιφλίκι μου.
    3. Δεν είμαι ο Rossi (που να κουμαντάρεις τόσο μαλλί, άλλωστε).
    4. Δεν είμαι υπέρτατος...
    5. Θα ήθελα ειλικρινά να μην ξαναπαρανομήσω, αλλά για τους λόγους που έχουμε πια εξαντλήσει δεν πιστεύω ότι αυτό είναι δυνατό.
    6. Όταν οδηγώ φοράω κράνος (Arrai όχι Sure από Praktiker) και γάντια και μπουφάν και μπότες και παντελόνι, αλλά όχι επειδή θα φάω κλήση (πιστεύω ότι είναι ανήθικο να σου κόβουν κλήση για κράνος και αν θέλετε το συζητάμε), αλλά διότι πιστεύω στην ασφάλεια.
    7. ΔΕΝ ΟΔΗΓΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ!!! Και αρκετά με το ρημάδι το κόκκινο στην "Αριζόνα"!
    8. Επίσης, είμαι από τους ελάχιστους μάλλον που δεν παρκάρω σε διαβάσεις, πεζοδρόμια και άλλα τέτοια, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα περπατήσω με μπότες και ολόκληρη εξάρτηση για αρκετή απόσταση, ή θα διακινδυνεύσω να ξεπαρκάρει κάποιος άσχετος πάνω στη μηχανή και να με κάνει συνέταιρο του Σαρακάκη. (Παρακαλώ μην μου αρχίσετε ειρωνίες τύπου είσαι Θεός και τέτοια γιατί δεν σας δουλεύω).
    9. Θα εξακολουθήσω να χρησιμοποιώ την κρίση μου και να παρανομώ σε ορισμένες περιπτώσεις που θεωρώ (ναι θεωρώ!) ασφαλές να το κάνω!
    10. Όταν τρώω κλήσεις τις πληρώνω και δεν γκρινιάζω γιατί έγραψαν εμένα, απλά αναρωτιέμαι αν δεν είχαν κάτι πιο χρήσιμο να κάνουν.

Και κλείνω με ένα quiz: Τι είναι πιο επικίνδυνο?
    α) Να περάσουμε ένα έρημο κόκκινο στην έρημο της Αριζόνα με ορατότητα μέχρι την Κίνα και συνδεδεμένοι με NASA.
    β) Να περνάμε ανάμεσα από αυτοκίνητα μισοσταματημένα με μισοκοιμισμένους οδηγούς.
    γ) Να κινούμαστε δεξιά από ταξί, οπουδήποτε, ακόμη και αν το ταξί κινείται στην αριστερή λωρίδα δρόμου ταχείας κυκλοφορίας.

Α, το παραπάνω quiz αναφέρεται σε ανθρώπινα όντα (όχι ημίθεους) που οδηγούν μοτοσυκλέτα όχι σε πίστες, αεροδρόμια, αλάνες και άλλα εξωτικά, αλλά στην καθημερινή τους ζωή...
    never ride faster than your angels can fly

agelosmarinis...

Επικίνδυνο είναι γιατί δεν τηρούνται κάποια πράγματα στην Ελληνική πραγματικότητα.. και αυτό αν θες είναι το ελαφρυντικό... αλλά συγχρόνως είναι και δικαιολογία πολλών για να κάνουν οτι θέλουν.

Ό ΚΟΚ απευθύνεται στον μέσο όρο οδηγών παντός οχήματος για να υπάρχει ενας γενικός κανονισμός κυκλοφορίας. Για να μην κάνει ο καθείς του κεφαλιού του.

Αν το τηρούσαμε όπως κάνουν έξω;.. θα είχαμε τέτοιες συζητήσεις τώρα;

Gandalf

Παρόμοια θέματα

1. Τι θα γινει με τους καγκουρες με τα αυτοκινητα;
    από OrEsTiS82 στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 24/09/2007, 09:17
  2. Τι θα γινει με τους Βενζιναδες?
    από Lazio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2005, 12:21
  3. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 26/06/2005, 14:45
  4. Ρε τι θα γίνει με μένα??????