Ευχαριστώ ρε Δημητρη για τις συμβουλές και τις προτάσεις σου
Που θα βρώ τις τρόμπες τις brembo?
Σωληνάκια υψηλής, τι προτίνεις??
Καμιά τιμή πακέτου πάνω κάτω έχουμε???
Φιλικά
Limited_Edition
Ευχαριστώ ρε Δημητρη για τις συμβουλές και τις προτάσεις σου
Που θα βρώ τις τρόμπες τις brembo?
Σωληνάκια υψηλής, τι προτίνεις??
Καμιά τιμή πακέτου πάνω κάτω έχουμε???
Φιλικά
Limited_Edition
Μιας και οι δισκόπλακες δεν είναι φθηνή λύση ας σου βάλω μερικές πιο φθηνές λύσεις να δοκιμάσεις πρώτα για σταδιακή βελτίωση μιας και ούτως ή άλλως θα πρέπει λίγο πολύ να τις κάνεις:
1) Άλλαξε τακάκια σε HH sintered. Τα EBC είναι μια πολύ καλή επιλογή.
2) σωληνάκια υψηλής
3) Άνοιξε και καθάρισε τις δαγκάνες, τα εμβολάκια και τις τσιμούχες
4) 19mm ακτινική τρόμπα από GSXR
5) Μπότες και δαγκάνες από το νέο Hayabusa
.
[size=2pt]--- Πωλείται αμορτισέρ ΜΑΧΤΟΝ για GSXR K5 ---[/size]
[size=2pt]--- Πωλούνται διάφορα για TL1000R ---[/size]
Europe RULEZ !!! ...και για να μην ξεχνιόμαστε... FUCK USA
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Μιας και οι δισκόπλακες δεν είναι φθηνή λύση ας σου βάλω μερικές πιο φθηνές λύσεις να δοκιμάσεις πρώτα για σταδιακή βελτίωση μιας και ούτως ή άλλως θα πρέπει λίγο πολύ να τις κάνεις:
1) Άλλαξε τακάκια σε HH sintered. Τα EBC είναι μια πολύ καλή επιλογή.
2) σωληνάκια υψηλής
3) Άνοιξε και καθάρισε τις δαγκάνες, τα εμβολάκια και τις τσιμούχες
4) 19mm ακτινική τρόμπα από GSXR
5) Μπότες και δαγκάνες από το νέο Hayabusa
Οκ τα τακάκια και τα σωληνάκια, είναι σχετικά φθηνά και πάνω κάτω χωρίς μεγάλες αποκλίσεις οι τιμές.
Αλλά μια ακτινική τρόμπα και μπότες και δαγκάνες, δεν ανεβάζουν πολύ το μπάτζετ από την αγορά υψηλης-τακάκια-δισκόπλακες-τρομπα???
![]()
Για ακτινική τρόμπα από GSXR θα πληρώσεις σίγουρα λιγότερα από μια AP πχ
Για δαγκάνες ακτινικές δες εδώ: Δαγκάνες GSXR K8 ---> 140 ευρώ
Αν μπω στο ebay θα σου βρω και όλο το μπροστινό από GSXR1000 με καλάμια σταυρούς σωληνάκια δαγκάνες τρόμπα κλπ με περίπου 500-600 ευρώ. Είχα δει την προηγούμενη βδομάδα 1-2 τέτοια (πχ. )
Οι δισκόπλακες θα βοηθήσουν (όλα βοηθάνε) αλλα θα τις άφηνα για το τέλος. Μετά τα 1-2-3-4(1) , (2)
.
Να σου πω και τ ισκέφτομαι εγώ?
1. Σωληνάκια υψηλής (~100€)
2. Δισκόπλακες Beringer (~400€)
3. Τακάκια (~100€)
4. Τρόμπα (είτε brembo, είτε από κάποιο ss 100) (~150€-350€)
Σύνολο μας βγαίνει ~1000 € και έχεις άλλα φρένα
Το μπροστινό ολόκληρο από gsxr, σίγουρα θα χρειαστεί πατέντες για να μπεί. Αλλά θα κάνει δουλειά? Και τι εννοώ, λόγω πολύ παραπάνω βάρους του μπούσα, και φυσικά άλλης χρήσης
Δεν θα είναι πολύ σκληρό για το μπούσα?
Η χρήση του μπούσα δεν είναι για πίστα (τουλάχιστον εγώ δεν μπαίνω)
Ξέρεις, προσπαθώ να είναι user's friendly μετατροπή, με περισσότερη αξιοπιστία
Το βάρος της μοτο είναι αρκετά μεγάλο, και στα δύσκολα, κάνει το φρενάρισμα εφιάλτή
Εχω προβληματιστεί ακρετά, αλλά μία επίσκεψη στου DimST τα μέρη, πιστευω θα με ξεμπερδέψει πλήρως αλλά και θα με ξεφραγκιάσει πλήρως
(Γράφω χαζομάρες παραπάνω, ή όντως τα λέω σωστά?)
:rotflmao:
:rotflmao:
![]()
Δεν είμαι ειδικός στις μετατροπές και δεν προτείνω να αλλάξεις όλο το μπροστινό μόνο και μόνο γιατι δεν ξέρω τι γίνεται με τις ζάντες. Αλλιώς δεν έχεις πρόβλημα. Για το βάρος του Hayabusa απλά θα χρησιμοποιήσεις πιο σκληρά ελατήρια. Δεν υπάρχει εκεί πρόβλημα.
Το link το έβαλα απλά και μόνο για να σου δείξω ότι οι τιμές είναι χαμηλές όταν πας σε OEM μεταχειρισμένα ανταλλακτικά από GSXR.
Συμφωνώ με την μετατροπή σου αλλα εγώ θα έβαζα όλα τα άλλα και θα άφηνα τις δισκόπλακες (που είναι τα μισά λεφτά) αφού δοκιμάσω τα υπόλοιπα και δω την διαφορά που θα κάνουν. Άλλωστε το να αλλάξεις τις πλάκες είναι εύκολο και το κάνεις όποτε θέλεις.
.
Το μπροστινο απο gsxr μπαινει αλλα θα χρειαστει να αλλαξεις και μπροστινο φτερο (πακετο με μπροστινη ζαντα?) γιατι οι βασεις δεν ταιριαζουν.Απο οτι ξερω το μπροτινο του κ3-κ4 μπαινει αυτουσιο καθως ο μπροστα αξονας ειναι ιδιος.Για νεοτερα θα σε γελασω.
Απο κ8 busa μπαινει ανετα και απο το sportbikesforyou(ebay.com)μπορεις να βρεις μπροστινα και δαγκανες απο κ8 καινουργια στα 500ε κομπλε.
![]()
Δεν υπάρχει λόγος να μπείς σε τέτοια διαδικασία, εκτώς και αν θές με το ζόρι ακτινικά φρένα, μόνος λόγος να αλλαξεις είναι αν είναι να βάλεις κανα ohlins μπροστά
Περισσότερα θα πούμε και απο κοντά![]()
![]()
Φιλε μου αυτη την τιμη που την βρισκουμε?
κανενα λινκ ?
2. Δισκόπλακες Beringer (~400€
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ
Καλησπέρα,
έχοντας το ίδιο πρόβλημα με τα φρένα του bousa και μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα να αγοράσω τα παρακάτω:
• Δίσκοι Braking: 500€
• Σωληνάκια υψηλής Braking: 80 €
• Μπροστινό από 1000 Κ4: 600 €
• Φτερό Κ4 και βάψιμο: 80 €
• Ελατήρια Hyperpro: 120 €
• Δαγκάνες από Κ6: 100 €
• Τρόμπα Brembo ακτινική 19mm με διαδρομή 18-20mm: 300 €
• Τακάκια Suzuki
Η ζάντα και ο άξονας του bousa είναι ακριβώς ίδια με του Κ3-Κ4 οπότε ταιριάζει χωρίς την παραμικρή μετατροπή. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά στην διάμετρο των δίσκων. Στο bousa είναι 320 mm ενώ στο Κ4 310 mm, άρα δεν θα ταιριάζουν οι δαγκάνες. Η λύση είναι εύκολη, ή θα πάρεις από την Braking το kit με 10 mm adapters για oversize δίσκους ή πάρεις δαγκάνες από Κ6 (τις μαύρες) όπως εγώ.
Δυστυχώς με πέτυχες λίγο πριν το λύσιμο, οπότε δεν μπορώ να σου πω εάν άξιζε τον κόπο και τα χρήματα. Πάντως εάν θέλεις να το δεις (σε άλλη μηχανή) στείλε π.μ.
![]()
άκρως εντυπωσιακό αυτό που έκανες φίλε μου
ή καλυτερα θα κάνεις
Αλλά και εντυπωσιακά ακριβό, δεν νομίζεις?
Επειδή δεν νομίζω ότι για την χρήση που προορίζεται το μπούσα, χρειάζεται αλλαγή το πηρούνι, με τα χρήματα που έδωσες, αγοράζεις ολόκληρο το σύστημα της beringer, με ότι καλύτερο υπάρχει σε σωληνάκια, τρόμπες, δίσκους και δαγκάνες, και ξεμπέρδεψες.
Ανέβασε καμία φωτό από αυτό που λές, εδώ στο thread, να το δούμε και να το σχολιάσουμε όλοι
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από R43
Καλησπέρα,
έχοντας το ίδιο πρόβλημα με τα φρένα του bousa και μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα να αγοράσω τα παρακάτω:
• Δίσκοι Braking: 500€
• Σωληνάκια υψηλής Braking: 80 €
• Μπροστινό από 1000 Κ4: 600 €
• Φτερό Κ4 και βάψιμο: 80 €
• Ελατήρια Hyperpro: 120 €
• Δαγκάνες από Κ6: 100 €
• Τρόμπα Brembo ακτινική 19mm με διαδρομή 18-20mm: 300 €
• Τακάκια Suzuki
Η ζάντα και ο άξονας του bousa είναι ακριβώς ίδια με του Κ3-Κ4 οπότε ταιριάζει χωρίς την παραμικρή μετατροπή. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά στην διάμετρο των δίσκων. Στο bousa είναι 320 mm ενώ στο Κ4 310 mm, άρα δεν θα ταιριάζουν οι δαγκάνες. Η λύση είναι εύκολη, ή θα πάρεις από την Braking το kit με 10 mm adapters για oversize δίσκους ή πάρεις δαγκάνες από Κ6 (τις μαύρες) όπως εγώ.
Δυστυχώς με πέτυχες λίγο πριν το λύσιμο, οπότε δεν μπορώ να σου πω εάν άξιζε τον κόπο και τα χρήματα. Πάντως εάν θέλεις να το δεις (σε άλλη μηχανή) στείλε π.μ.
![]()
Οι δίσκοι στο Κ4 είναι 300 mm ,310 είναι στα Κ5-Κ8.![]()
Έχεις απόλυτο δίκιο. Ο συνδυασμός όμως μπροστινού από Κ4 και δαγκάνας από Κ6 μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε δίσκο 320 mm. Θα προσπαθήσω αύριο να βάλω foto δια του λόγου το αληθές. Παρόλα αυτά όμως με έβαλες σε σκέψεις. Αφού η ακτίνα του δίσκου των 320 mm είναι 160 mm, αν τοποθετούσαμε την δαγκάνα του Κ4 θα θέλαμε adapter 10 mm (150 mm η ακτίνα του Κ4). Τοποθετώντας δαγκάνα από Κ6 (155 mm η ακτίνα του Κ6) θα θέλαμε adapter 5 mm. Τώρα ή εγώ τα υπολογίζω λάθος ή έχουμε διαφορά στην απόσταση της δαγκάνας. Όπως θα δεις και στις foto, δεν έχουνε χρησιμοποιηθεί adapters και είναι εμφανές ότι τα τακάκια πατάνε σωστά τους δίσκους.
![]()