«Οι διαταραχές της Αθήνας οφείλονται στη σύγκρουση που υπάρχει μεταξύ της επιθυμίας της να έχει το πρόσωπο που επιθυμεί και της πραγματικότητας που της το αρνείται. Η Αθήνα είναι δέσμια των τραυμάτων, των ελλείψεων και των συγκρούσεων από τα παιδικά της χρόνια γιατί, παρ' ότι φαίνεται ότι αγαπήθηκε πολύ ως παιδί, αφέθηκε να μεγαλώσει κάπως στην τύχη της. Ολα αυτά θα μπορούσαμε να τα εξομοιώσουμε με το ασυνείδητο το οποίο προσπαθεί να αγνοεί κομμάτια του εαυτού της προκειμένου να έχει το πρόσωπο και το σώμα που θα της επιτρέπουν να ναρκισσεύεται. Της είναι δύσκολο να δημιουργήσει μια συγκροτημένη προσωπικότητα. Ετσι κάποια κομμάτια της έχουν ευρωπαϊκή λάμψη και κάποια άλλα μοιάζουν τριτοκοσμικά. Πρόκειται δηλαδή για μια ανώριμη και νευρωτική προσωπικότητα που προτιμά το βάσανο της νεύρωσης παρά να προσφύγει σε μια ριζική θεραπεία. Οι ελλείψεις της όμως βγαίνουν στην επιφάνεια με κάθε ψυχολογικό σοκ. Τότε ξεπερνά τα όρια μιας απλής αγχώδους υπερκινητικότητας και θυμίζει ψυχωσικές διαδικασίες. Και ενώ ο ναρκισσισμός και η υστερία που τη διέπουν της απαγορεύουν να πενθήσει το ένδοξο παρελθόν της, την ίδια στιγμή εκείνη φαντασιώνεται συνωμοσίες και πλέγματα αδικίας. Σαν να λέει: "Είμαι η καλύτερη αλλά οι κομπλεξικοί δεν θέλουν να μου το αναγνωρίσουν"».
Μια ψυχοθεραπεία εν τω βάθει θα της έκανε πολύ καλό. Χαπάκια δεν της χρειάζονται παρά μόνο την ώρα του πανικού. «Η ψυχοθεραπεία θα αφορά τα παιδικά της τραύματα και τις ατέλειές της δίνοντας ιδιάζουσα θέση στα τραύματα που αφορούν το πρωκτικό στάδιο αφού τα προϊόντα της αφόδευσής της (νέφος, σκουπίδια κλπ.) είναι μεν διαρκώς απωθημένα και μη αποδεκτά στη συνείδησή της αλλά ταυτοχρόνως είναι διαρκώς παρόντα» λέει ο κ. Καγγελάρης. «Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα, να ανατρέξει στις αιτίες ώστε να μπορέσει να δράσει εποικοδομητικά στην επικοινωνία συνειδητού και ασυνειδήτου». Φώτη Καγγελάρη:
Αυτος ο τυπος ειναι απο τις ευτηχεστερες γνωριμιες της ζωης μου.Ο μονος ζωντανος,Ολοι οι αλλοι Νιτσε,Μουζιλ,Χαϊντεγκερ κι αλλοι πολλοι φιλοσοφοι κι οχι μονο εχουν πλεον λιωσει.
![]()
Κατ εμε ειναι ενας ψυχιατρος υπερβολικα ευστοχος, έγκυρος.
Μοναδικο συμπερασμα: Η Αθηνα νοσει ,συνεπως νοσουν και τα παιδια της .