Το όχημα με ασφάλτινα λάστιχα είχε πρόσβαση σε εδάφη που μεταποιημένα 4Χ4 τα βλέπαν από απόσταση.
Υπήρξε, ωστόσο ενδιαφέρον/πρόταση από την SAAB αλλά δεν γνωρίζω τι απέγινε με το θέμα.
Οτι βρισκω στο ιντερνετ...Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
θέλουμε όλες τις λεπτομέρειες!!!!!!![]()
τέτοιες προσπάθειες αξίζουν την προβολή με κάθε τρόπο και μέσο!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Θα ηταν ανοητο να προσπαθησω να περιγραψω μια αναρτηση που δεν εχω καταλαβει πως ακριβως λειτουργει.
Αυτο ειναι το Yassou3 (?) δεν εχουν καταληξει στο ονομα.Σε ολο το ιντερνετ υπαρχουν αναφορες μονο για το Yassou2 .Το Yassou3 ειναι το τελικο αυτοκινητο. Κεφαλαια μαλλον βρεθηκαν.Αναζητειτε κατασκευαστης (δηλαδη εργοστασιο που θα κατασκευασει το αυτοκινητο για λογαριασμο των ενδιαφερωμενων) .
Φορα ενα μοτερ Nissan 3000cc με 350 αλογα ή 3500cc με 300 αλογα δε θυμαμε .Αλλα ειναι ατμοσφαιρικο και σηκωνει πολυ βελτιωση. Το θεμα βεβαια δεν ειναι το μοτερ αλλα η αναρτηση. Εχω δει σε βιντεο το αυτοκινητο να πηγαινει ταπα με αναποδα τιμονια με τους πισω τροχους να καβαλανε τα λαστιχα στην ακρη της χωματινης πιστας, και να μη χανει διευθηνση η προσφηση, να μην ταλαντευεται
Ξερω πως ο Ιαβερης το κοιταζε να στριβει με ερασιτεχνη οδηγο και σχολιασε πως αν αυτο κατεβει σε αγωνες θα τσακισει οτι υπαρχει.Παρομοια σχολια εχει κανει και ο (ελληνικης καταγωγης) προισταμενος της Subaru wrc
Το εχω δει (το 2) να τρεχει σα καρτ σε φιδησιο επαρχιακο να στριβει και να αρχιζει να ανεβαινει μια κακοτραχαλει πλαγια .To 3 eχει κιβωτιο 18 σχεσεων (μαλλον 3χ6) σχεδιασμενο απο τον Κορρε και κατασκευασμενο απο Σουηδικο εργοστασιο, για να μεταβαλει τη σχεση μεταδοσης σε αργο, εκτος δρομου και σπορ δρομου. Μπορει το αυτοκινητο 3 να μεταβαλει το υψος του απο το εδαφος απο 5-10 ποντους σε 40-45 σε ρολλο εκτος δρομου εως max 61 σε ρολλο trial.
Υπαρχει μια εκτενης αναφορα της δουλειας της αναρτησης σε παλαιο τευχος του περιοδικου Drive
Στο 2 εχει εργαστει και ο Λεφας, στο 2 και το 3 ο αδερφος μου (με περιφανεια)
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not
Δημήτρης Κορρές
Όταν υπάρχουν άνθρωποι με όραμα, όλα γίνονται. Στο 4WD αυτό το μήνα, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε έναν χαρισματικό Έλληνα ο οποίος δημιούργησε ένα εκπληκτικών επιδόσεων αυτοκίνητο.
Ο εμπνευστής του Yassou και σχεδιαστής της μοναδικής ανάρτησης παντός εδάφους, μας μίλησε και μας έδειξε στην πράξη πώς μπορεί ένα αυτοκίνητο να είναι rally car σε επιδόσεις και 4x4 για αγώνες off-road trial μαζί.
λινκ: http://www.off-road.gr/article1196.html
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not
Παρακολουθούσα την εξέλιξη, μέσα από τα γραφόμενα του κ Χοϊδά
Κάποια στιγμή, σταμάτησε να γράφει λεπτομέρειες, γιατί ο άθλος αυτός, βρισκότανε στο στάδιο των κατοχυρώσεων ευρεσιτεχνίας, μέσα στον επίτηδες αποθαρρυντικό λαβύρινθο της γραφειοκρατίας, (που είναι τέλεια δομημένος, ώστε να αποθαρρύνονται, οι κατασκευαστές- εφευρέτες εκτός συστήματος )
Στον κ Κορρέ -όποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα- αξίζουν τα εύσημα, που αξίζουν στους ήρωες, που αντιστέκονται στο αδηφάγο τέρας της ελληνικής πραγματικότητας (ενίοτε και διεθνούς )
όπως και στον αείμνηστο Θανάση Λέφα και όπως σε κάθε εφευρέτη- ερευνητή (γνωστό η άγνωστο )
![]()
![]()
![]()
Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση
Να πουμε και την απαραιτητη ελληνικη μας γκρινια.
Αραβες δειξαν ενδιαφέρον ,ο Κορρες βρηκε τα κονε πηγε κατω καλα προετοιμασμενος και αντιμετωπισε ενα επιτελειο απο οικονομολογους ,μηχανολογους ,πιλοτους κι οτι αλλο μπορεις να φανταστεις που τον ξεψάχνισαν.Ο Κορρές ζητησε την αναπτυξη κι αλλων τυπων του αυτοκινητου οπως ενα φτηνότερο,μεγαλύτερο Suv για τον εαυτο του και την ομαδα του .Οι αραβες απαντησαν πως θελουν την αναπτυξη στο Ντουμπαϊ για να αξιοποιηθεί η γνωση απο την νεα γενεια. (Νοοτροπια)
Επισης θελαν να αναπτυχθει στρατιωτικο οχημα που να πεφτει με αλεξίπτωτο στην ερημο για περιπολίες.Κατι που δεν πολυαρεσε βεβαια σε φιλειρηνιστές οραματιστές μηχανικους (ονοματα δε λεμε)
Αντιθετα απο τους ελληνες ακουγε μονο μπραβο και για το κρατος εχει αναφερθεί πως αν τους πρότεινε να επενδύσουν 100.000.000 σε μασουλημα για την παρτη τους θα του τα δινανε, αν τους ζητουσε 5 για το project θα επαιρνε τα (λογοκρισια).
Σε Σουηδια και Φινλανδια ,φανταζομαι κι αλλου, Υπαρχουν μικρα εργοστασια υποκατασκευαστες τμηματων αλλα και ολοκληρων αυτοκινητων μεχρι και αεροπλανων.Εκει αναζητησε κατασκευαστη για το Σασμαν.Οι Σουηδοι στειλαν εδω μηχανικο για να δει αν το σασμαν οντως δουλευει μιας και δεν ειχαν ξανασυναντησει κατι παρομοιο.Τα αποτελεσματα ηταν εξαιρετικα.Ο Σουηδος ενθουσιαστικε και το εργοστασιο τους κατασκευασε το σασμαν του προτοτυπου σε κοστος υψηλο μεν αλλα κατω του 1/10 που θα ζητουσαν οι καλητεροι ελληνες μηχανουργοι. Αρκει να σας πω πως οι ελληνες για να κατασκευασουν 3 δισκους μελετησαν τα σχεδια για δυο εβδομαδες, ζητησαν 9000 και 15μερες για κατασκευη . Αντιθετα ο σουηδος κοιταξε μια τα σχεδια φωναξε τον αντιστοιχο βοηθο Σουηδο βαγγελη και την αλλη μερα για 1500 ευρο ειχαν τους δισκους.
.
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not
Επαιξε κι αυτο...Αρχικά δημιουργήθηκε από Κανένας
Κάποια στιγμή, σταμάτησε να γράφει λεπτομέρειες, γιατί ο άθλος αυτός, βρισκότανε στο στάδιο των κατοχυρώσεων ευρεσιτεχνίας, μέσα στον επίτηδες αποθαρρυντικό λαβύρινθο της γραφειοκρατίας, που είναι τέλεια δομημένος, ώστε να αποθαρρύνονται οι κατασκευαστές- εφευρέτες εκτός συστήματος
Σκεφτειτε ενα τετοιο ανθρωπο να πηγαινει στον υπαλληλο των ευρασιτεχνειων ο οποιος θεωρει τον εαυτο του ειδήμονα εχει αποψη και προτασεις (αν εχεις το θεο σου) και να πρεπει να παει με τα νερα του για να μπορεσει να παρει την γνωμοδοτηση ...
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not
Το βαρος εχει ξεφυγει γιαιτι στο προτοτυπο χρησιμοποίησαν καποια πολυ βαρια μεταλικα μερη για ευκολια δικη τους, το βαρος του αυτοκινητου παραγωγης θα ειναι σαφως ελαφρυτερο απο αυτο στην φωτο.Δε ξερω αν το θα νουμερο ειναι 1100.Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
Goodyear 24 Ώρες 4x4 2008, 30 Νοέμβρη
Από τις εκπλήξεις η συμμετοχή του πρωτότυπου οχήματος του Κορρέ. Ο σχεδιαστής επέλεξε το 24 Ώρες 4Χ4 2008 για την πρώτη "επίσημη" δοκιμή του αυτοκινήτου. Είναι μια ιδιοκατασκευή βασισμένη σε χωροδικτύωμα, με ρυθμιζόμενη σε ύψος ανεξάρτητη ανάρτηση, κινητήρα από Nissan 350Z και βάρος μόλις 1100 κιλά!
Τον αγωνα δεν τον εβγαλε λογο βλαβης .Εμεινε στα αρχικα σταδια του αγωνα.Τα παιδια που το εξελισουν δεν τους ειδα προβληματισμενους. Εχουν αντιμετωπισει πολλα κι αυτη η βλαβη μαλλον ειναι ελενχομενη.
![]()
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not
αλλα απο το ιντερνετι
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=32432
Για το RD του Χοϊδα
http://tomvtr.kicks-ass.org:8080/arc...hp/t-5232.html
μια παρουσιαση της ιδεας
http://www.4wdmag.gr/index.php?optio...d=89&Itemid=28
μια παλιοτερη αναφορα για το 2
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not
1000 ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!!!
Παρακολουθω με ενδιαφερον!!!!
![]()
![]()
![]()
αόρατε, κανε μας τη χαρη!![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από odt
Πάντως κάτι βιντεάκια που παίζουν με ένα πρωτότυπο είναι τρομερά...
το βιντεάκι που λέγαμε...![]()
http://uk.youtube.com/watch?v=jTCC8BgrIGg
Εισαι σωστος μοτοσυκλετιστής...
…αν
Τα προφυλακτικά που χρησιμοποιείς ειναι δίγομα , σκληρά στο κέντρο και μαλακά στα πλάγια
Βρέθηκε πένσα, παρακαλείται ο κάτοχος να επικοινωνήσει με πμ :a29:
Pics
Εχω δει ενα βιντεο τυχαια σε ενα σπιτι φιλου, τεστ σε πιστα καρτ, χωμα, γκρεμι, κροκαλες κτλ. δεν μασαγε τιποτα, ειχα παθει πλακα.Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Φωτό του 'μικρού' με τον ίδιο στο τιμόνι.
Οσο και να τον παρακαλουσα δεν μου το εδινε.![]()
Για την ιστορίαΑρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Ο κινητήρας αρχικά ηταν Hayabusa, και το σχήμα διαφορετικό.
O κινητήρας αρχικά, ήταν από bmw Κ100, που βόλευε πολύ στην αρχική σχεδίαση
Η BMW όμως, δεν δεχόταν να τους πουλήσει μόνο κινητήρες, αλλά ολόκληρη την μοτοσικλέτα
Οπότε στραφήκαν στην Suzuki και αναγκάστηκαν να αλλάξουν και την σχεδίαση
Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση