Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 48

Θέμα: Δερματινo η πλαστικο;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Dr Luv
    Πάντως θα σου πρότεινα να επενδύσεις σ' ένα καλό και όχι αποσπώμενο κράνος και μην αμελήσεις τα γάντια με προστασία ΚΑΙ για το καλοκαίρι.
    Σωστός.Σε ότι αφορά στα κράνη ΜΟΝΟ full face,χειμώνα καλοκαίρι,τέλος. Αποσπώμενα,jet και δεν ξέρω γω τί άλλα κράνη παράτα τα.
    Επίσης γάντια ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΕΣ χειμώνα καλοκαίρι.

Αραχτό Μέλος Το avatar του/της red_monster
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
    Σωστός.Σε ότι αφορά στα κράνη ΜΟΝΟ full face,χειμώνα καλοκαίρι,τέλος. Αποσπώμενα,jet και δεν ξέρω γω τί άλλα κράνη παράτα τα.
    Επίσης γάντια ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΕΣ χειμώνα καλοκαίρι.
    +1098
    Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για τα αποσπώμενα κράνη...
    Ενα δερματινο μπουφαν ας πούμε bering που είναι από τα καλύτερα (οχι στα top 3 ) περσυνό μοντέλο έχει από stock 280
    Παντελόνι δέρμα πάλι της ίδιας εταιρίας πάλι περσινό μοντέλο 180-200
    Γαντια θα σου πρότεινα alpinestars =100 με προστασια full
    Σου μενουν και 580 για πολύ καλό κράνος και ίσως ισοθερμικά γάντια αν οδηγείς όλο το χειμώνα
    V - 2 p o W e r

γαζώνουν λέμε...

Ξενιτεμέλος Το avatar του/της menos
    Συγνωμη, για να καταλαβω παιζει και μοντελισμος στο ρουχο;

Δηλαδη αν παρω περσινο μοντελο θα το βρω σε χαμηλοτερη τιμη;

Ποια η διαφορα δλδ στην τελικη του περσινου απο το φετεινο;

Ωστοσο, δεν εχω μπει ποτε πιστα (παρα μονο Ηρακλειο-Μπαλι χε χε ) και δεν το βλεπω να μπω γιατι εχω ακουσει κατι τρελλες τιμες για να μπεις σε μια πιστα!

Επισης ο Dr Luv καταλαβε οτι προτεραιοτητα μου δεν ειναι η πιστα αλλα περισσοτερο η τουριστικη χρηση και απ'οτι γραφει ενα δερματινο ενδυμα θα με κουραζε

Να πω εδω πως cordura (οπως εμαθα πως ονομαζεται) φοραω ηδη, και ναι ειναι αρκετα ζεστο το χειμωνα και σχετικα δροσερο το καλοκαιρι (εφοσον κινεισαι)

Το μονο κακο που εχω βρει (και διορθωστε με αν ειμαι λαθος) ειναι οτι παρολο που καθεται καλα στο σωμα μου, μερικες φορες σε μεγαλες ταχυτητες δεν καθεται οπως θα'πρεπε αλλα εχει την ταση να κινειται προς τον αυχενα μου

Πραγμα που με φερνει στο επομενο διλημμα

Αν παρω δερματινο, δεν θα ξεκολλαει απο πανω μου (θελω να πιστευω) και θα μπορω να ειμαι πιο ανετος σε "παιχνιδι"αλλα θα με κουρασει σε πολυωρη χρηση

Αν κρατησω το cordura θα μπορω να κανω ταξιδακια με ανεση αλλα δεν θα μπορω να κινουμαι πολυ ωρα γρηγορα

Μια ενδιαμεση λυση;

Μου κάνει εντύπωση που το μπουφάν σου σηκώνεται στα χιλιόμετρα. Έχω 3 μπουφάν, τα δύο cordura (χειμώνιάτικο / καλοκαιρινό) και ένα δέρμα και κανένα δεν κουνιέται, ούτε στα 250... Μήπως δεν είναι το νούμερο σωστό? Θα πρότεινα να δοκιμάσεις διάφορα να δεις ποιο σου κάθεται καλύτερα. Εκεί δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί όλα τα πράματα μου είναι Deinese και δεν είχα άλλες μάρκες μιας και με έχουν βολέψει...

Ισως επισης να φταιει το γεγονος οτι δεν παω εντελως "ψαρωμενος" η οσο θα'πρεπε

(Βλεπε φωτο αριστερα)

in standby mode Το avatar του/της liakaros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
    '

Μια ενδιαμεση λυση;
    Ενδιαμεση λυση θες???

Ενδιαμεση λυση παρε

Δεν μπορεις να πεις...σε εφτιαξα ετσι??

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal

Μια ενδιαμεση λυση;
    η ενδιαμεση λυση που λες δεν υπαρχει.
    σχεδον το 80% των μοτοσυκλετιστων εχουν και απο τα 2 ειδη μπουφαν.

το δερμα αν το συνηθισεις δεν σε κουραζει τοσο.

η cordura αν ειναι στο μεγεθος σου δεν γινεται παντιερα.

το καθε ενα ειναι κατι ξεχωριστο και γενικα κανει αλλη δουλεια.
    οσο γι'αυτο που λες οτι σε ζεσταινει το χειμωνα απλα το καλοκαιρι δεν αντεχεται. μονο βραδυ και παλι αν κινεισαι συνεχως. οποτε ειναι ακυρο εντελως.

original Mελος Το avatar του/της nic mor
    [i]
    Να πω εδω πως cordura (οπως εμαθα πως ονομαζεται) φοραω ηδη, και ναι ειναι αρκετα ζεστο το χειμωνα και σχετικα δροσερο το καλοκαιρι (εφοσον κινεισαι) [/B]

εγω παντως πιστευω οτι αφου εχεις ιδη κορντουρα
    καλο ειναι να παρεις δερματινο.
    για θεμα ασφαλειας δεν το συζητω δερμα και παλι δερμα
    επισης εχει πολυ καλητερη εφαρμογη και
    ειναι και πιο κυριλε αν το χρειαστεις καποια στιγμη

αλλα δικασου τα χρηματα και δικη σου και η επιλογη
    no one will judge me..

Μ.Γ.Δ

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator

Αν παρω δερματινο, δεν θα ξεκολλαει απο πανω μου (θελω να πιστευω) και θα μπορω να ειμαι πιο ανετος σε "παιχνιδι"αλλα θα με κουρασει σε πολυωρη χρηση

Εκανα κατακαλοκαιρο 3500χλμ περιπου με δερματινη στολη

Ουτε ζεσταθηκα (οσο κουνιοταν η μηχανη) ουτε με κουρασε, ουτε τιποτα

Ειχα (και εχω ακομα) κορντουρα, αλλα οταν βαλεις δερμα και καβαλησεις θα καταλαβεις τη διαφορα που δεν μπορουμε να στη περασουμε μεσω του γραπτου λογου.

Αισθανεσε λες και εισαι οπλισμενος και ετοιμος να πυροβολισεις

Φιλε Sapadak, τα ιδια ακριβως λογια μου ειπε και o DimChios (Μητσος)

Θυμαμαι ακριβως αυτο:

"Αν δεν φορεσω το δερματινο δεν νοιωθω ασφαλης"

Μαλλον τελικα πως θα επιλεξω το δερματινο, με την ελπιδα πως δεν θα με κουρασει

Ισως ετσι στριμωξω και τον εαυτο μου να μπει σε πιστα

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Ισως ετσι στριμωξω και τον εαυτο μου να μπει σε πιστα

Ελπιζω να μην ανοιξεις 32 θεματα με γνωμες για δερματα

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Πλακιτσα εε

Καλο ψαξιμο και αγορες

χμμμμμμ:a1:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
    Εκανα κατακαλοκαιρο 3500χλμ περιπου με δερματινη στολη

Ουτε ζεσταθηκα (οσο κουνιοταν η μηχανη) ουτε με κουρασε, ουτε τιποτα

Ειχα (και εχω ακομα) κορντουρα, αλλα οταν βαλεις δερμα και καβαλησεις θα καταλαβεις τη διαφορα που δεν μπορουμε να στη περασουμε μεσω του γραπτου λογου.

Αισθανεσε λες και εισαι οπλισμενος και ετοιμος να πυροβολισεις
    +1800χλμ στην ζεστη Ιταλια.

η αληθεια ειναι οτι οταν φορεσεις δερμα σε βαζει στην πριζα πολυ περισσοτερο απο την cordura.

παντως δες και τα probiker.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Xristos67
    Des auta.... made in Czech republic me poli kali poiotita kai poli kales times...
    kai tis ravoun sta metra sou... san koustoumi ena pragma

http://www.psihubik.cz/lang/cz/katalog_kategory.php

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Τα μοτοσυκλετιστικά ρούχα, γενικά, μπορούν να καταταχθούν στις παρακάτω κατηγορίες (εντάξει, τις κατηγορίες δεν τις όρισε και ο Πάπας, δική μου είναι η κατάταξη και μπορεί να υπάρχουν αποκλίσεις):

- Τουριστικά, φτιαγμένα από Cordura ή συναφές συνθετικό υλικό, για όλες τις εποχές. Βολικά για κάθε χρήση, ιδανικά για καθημερινή μετακίνηση καθώς και για βόλτα ή ταξίδι. Παρέχουν αρκετή προστασία---όχι όμως τόσο καλή όσο του δέρματος. Είναι αρκετά ζεστά για χειμωνιάτικο καιρό (σχεδόν όλα δέχονται αφαιρούμενη θερμομονωτική επένδυση) και επαρκώς αδιάβροχα ώστε στις περισσότερες (πλην των πλέον ακραίων) συνθηκών να μην χρειάζεσαι δεύτερο σετ αδιάβροχα. Η αδιαβροχοποίησή τους επιτυγχάνεται με κατάλληλη μεμβράνη (gore-tex, poro-tess, d-dry, κ.λπ) που βρίσκεται κάτω από το εξωτερικό συνθετικό ύφασμα. Όταν βραχούν στεγνώνουν αρκετά γρήγορα. Η εφαρμογή τους και η αεροδυναμική τους είναι αρκετά καλή, όχι τόσο όμως όσο του δέρματος. Το καλοκαίρι, ακόμη και χωρίς την θερμομονωτική επένδυση, είναι αρκετά πιο ζεστά από το δέρμα. Μπορείς να βρεις σετ όπου το παντελόνι κουμπώνει με το μπουφάν με φερμουάρ, κάτι που παρέχει πρόσθετη προστασία, και πρόσθετη ζεστασιά το χειμώνα μια και δεν αφήνει τον αέρα να μπει στην πλάτη.

- Τουριστικά, φτιαγμένα από Cordura ή συναφές συνθετικό υλικό, καλοκαιρινά. Όπως και τα παραπάνω με την διαφορά ότι δεν είναι αδιάβροχα, δεν παίρνουν θερμομονωτική επένδυση, έχουν περιοχές από διάτρητο ή και δικτυωτό υλικό (άλλα περισσότερες, άλλα λιγότερες) και πολλές φορές (ακριβώς λόγο των διάτρητων και δικτυωτών περιοχών) παρέχουν λιγότερη προστασία. Τα πλέον διάτρητα από αυτά, λόγο της μειωμένης προστασίας, είναι κατάλληλα μόνο για κίνηση μέσα στην πόλη και για μικρές διαδρομές. Μπορείς και εδώ να βρεις σετ όπου το παντελόνι κουμπώνει με το μπουφάν.

- Τουριστικά, δερμάτινα, για όλες τις εποχές: Βολικά για κάθε χρήση, ιδανικά για βόλτες και ταξίδια με σχετικά καλό καιρό. Παρέχουν καλύτερη προστασία από τις κορντούρες. Τα περισσότερα παίρνουν θερμομονωτικές επενδύσεις, αλλά ακόμη κι έτσι δεν είναι τόσο ζεστά όσο οι κορντούρες. Το καλοκαίρι είναι συνήθως πιο δροσερά από τις κορντούρες παντός-καιρού (όχι όμως και από τις καλοκαιρινές). Δεν είναι ιδιαιτέρως αδιάβροχα (ακόμη και αν διαφημίζουν την ύπαρξη αδιάβροχης μεμβράνης) και πέρα από ένα σύντομο ψιλόβροχο (στο οποίο θα κρατήσουν) θα χρειαστείς και έξτρα αδιάβροχα. Όταν βραχούν καλά γίνονται πεντάβαρα και κάνουν πολύ καιρό να στεγνώσουν. Στην εφαρμογή και την αεροδυναμική τους είναι συνήθως λίγο καλύτερα από τις κορντούρες. Πάλι μπορείς να βρεις σετ όπου το παντελόνι κουμπώνει με το μπουφάν.

- Σπορ φόρμες διαιρούμενες, παντός καιρού: Άριστη προστασία, εξαιρετική εφαρμογή, πολύ καλή αεροδυναμική, αλλά χωρίς θερμομονωτικές ή αδιάβροχες επενδύσεις (τρως πολύ κρύο το χειμώνα, αν βρέξει θέλεις αδιάβροχα) και λίγο άβολες για τουριστική χρήση. Το καλοκαίρι είναι πιο δροσερές από τις κορντούρες παντος-καιρού (είναι περίπου σαν τα τουριστικά δέρματα) αλλά όχι όσο οι καλοκαιρινές κορντούρες. Σε όλες, προφανώς, το παντελόνι κουμπώνει με φερμουάρ με το μπουφάν.

- Σπορ φόρμες διαιρούμενες, καλοκαιρινές (διάτρητες): Όπως και οι παραπάνω φόρμες με την διαφορά ότι διάφορες περιοχές τους είναι φτιαγμένες από διάτρητο δέρμα που αφήνει το σώμα να παίρνει αέρα (χωρίς να περιορίζει την προστασία που παρέχουν). Πολύ πιο δροσερές από τις φόρμες παντός-καιρού. Ακατάλληλες για χειμερινή χρήση. Σε όλες, προφανώς, το παντελόνι κουμπώνει με φερμουάρ με το μπουφάν.

- Σπορ φόρμες, ολόσωμες. Παντός-καιρού και καλοκαιρινές (διάτρητες): Η καλύτερη προστασία, εφαρμογή, και αεροδυναμική που μπορείς να βρεις. Πολύ άβολες για τουριστική χρήση (π.χ. ξεχνάς το χέσιμο, δυσκολεύουν το περπάτημα, δεν μπορείς να βγάλεις το μπουφάν και να καθίσεις σαν άνθρωπος, κ.λπ).

Ανάλογα λοιπόν με την χρήση που σκοπεύεις να κάνεις, μπορείς να αποφασίσεις τι σου ταιριάζει καλύτερα.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2006, 00:09
  2. Πλαστικό καπάκι - ψυγείο Hornet
    από Sabre στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2006, 10:47
  3. επιδιόρθωση σε πλαστικο
    από ruyjin στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2004, 13:34