Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 16

Θέμα: Τακάκια για wr250f

Τακάκια για wr250f

Γεια σας παιδια!Ειμαι κατωχος ενος wr250f 2004 μοντελο και θέλω να αλλαξω τακάκια.Τελευταία φορά που άλλαξα τακάκια (και εβαλα τα ferodo) ήταν το καλοκαιρι (τελη Ιουλιου) και σημερα που μιλαμε εχουν φτασει στο οριο.Το μηχανακι ουσιαστικα το καλοκαιρι δεν δουλεψε σχεδον καθολου χώμα.Η μονη διαδρομη που εκανε ήταν σπιτι-θαλασσα θαλασσα-σπιτι(1 χλμ αποσταση).Απο τον Σεπτεμβρη και μετα όμως το μηχανακι δουλευε μονο χωμα.Θα ηθελα να ρωτίσω αν η φθωρά αυτη ειναι φυσιολογικη.Επίσης τι τακάκια θα μου συνιστούσατε να βαλώ τώρα?Εχω ακουσει οτι τα ebc ειναι καλα καθώς και μια μαρκα που δεν θυμαμαι ακριβώς πως λεγεται vestra versha??Καπως ετσι..Ευχαριστώ πολυ!

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI

Re: Τακάκια για wr250f

Αρχικά δημιουργήθηκε από tony19wrf
    Γεια σας παιδια!Ειμαι κατωχος ενος wr250f 2004 μοντελο και θέλω να αλλαξω τακάκια.Τελευταία φορά που άλλαξα τακάκια (και εβαλα τα ferodo) ήταν το καλοκαιρι (τελη Ιουλιου) και σημερα που μιλαμε εχουν φτασει στο οριο.Το μηχανακι ουσιαστικα το καλοκαιρι δεν δουλεψε σχεδον καθολου χώμα.Η μονη διαδρομη που εκανε ήταν σπιτι-θαλασσα θαλασσα-σπιτι(1 χλμ αποσταση).Απο τον Σεπτεμβρη και μετα όμως το μηχανακι δουλευε μονο χωμα.Θα ηθελα να ρωτίσω αν η φθωρά αυτη ειναι φυσιολογικη.Επίσης τι τακάκια θα μου συνιστούσατε να βαλώ τώρα?Εχω ακουσει οτι τα ebc ειναι καλα καθώς και μια μαρκα που δεν θυμαμαι ακριβώς πως λεγεται vestra versha??Καπως ετσι..Ευχαριστώ πολυ!
    Δεν υπαρχει φυσιολογικη φθορα στα τακακια... Υπερβολικη χρηση του φρενου υπαρχει με αποτελεσμα εαν τα τακακια ειναι απο μαλακη παστα να τρωγονται ευκολα ...

Και αυτο δεν ειναι κακο...

Γιατι κατι που πρεπει να προσεξεις στα τακακια ειναι να μην ειναι σκληρα ( με αποτελεσμα να μην εχεις καλη αποδοση στο φρεναρισμα και σε καποιοες περιπτωσεις να τρωνε δισκοπλακα αντι να τρωγονται τα ιδια..)

Τα ferodo σε καποιο μηχανακι που τα ειχα βαλει παλια τα πεταξα αμεσως ως απαραδεκτα....
    Τα versha τα θεωρω πολυ καλα τακακια....
    Γιατι δεν κοιτας να φορεσεις τα μαμα τακακια...

Τα ferodo δεν μου εφαγαν σχεδον καθόλου τον δισκο..Οντως πιστευω οτι τα μαμα ειναι η καλυτερη επιλογη αλλα ψαχνω να βρω μια πιο οικονομική λύση..Τα τακάκια που φοράνε τα yamaha ειναι nissin ή τα φτιάχνει η ίδια η yamaha??

Τα ferodo δεν μου εφαγαν σχεδον καθόλου τον δισκο..Οντως πιστευω οτι τα μαμα ειναι η καλυτερη επιλογη αλλα ψαχνω να βρω μια πιο οικονομική λύση..Τα τακάκια που φοράνε τα yamaha ειναι nissin ή τα φτιάχνει η ίδια η yamaha??
    Τα ferodo ουτε εμενα μου εφαγαν τον δισκο αλλα " κελαηδαγαν " τα φρενα οποτε πατουσα την μανετα και δεν ειχαν καλη αποδοση στο φρεναρισμα....

Τα τακακια της yamaha ειναι nissin !!

Μια απο τα ιδια εκαναν κ στο δικό μου...
    Απο κατι φίλους endurades ....(συγκεκριμενα απο τον Παμπουκιαν ελπιζω να τον ξέρετε)
    μου ειχε συστισει να φοραω ή ebc ή vesrah..
    Κατι δεν θα ήξερε αυτος?

Μια απο τα ιδια εκαναν κ στο δικό μου...
    Απο κατι φίλους endurades ....(συγκεκριμενα απο τον Παμπουκιαν ελπιζω να τον ξέρετε)
    μου ειχε συστισει να φοραω ή ebc ή vesrah..
    Κατι δεν θα ήξερε αυτος?

Και τον ξερουμε... Και σιγουρα Ξερει !!!

Παλαιό μέλος
    ΠΑΝΤΑ μεταλλικά τακάκια, ποτέ οργανικά ή kevlar!

Καλύτερα να τρώει δίσκο!
    Τα μαμά nissin είναι κορυφή, αλλά η εταιρία τα φτιάχνει ειδικά για τα εργοστάσια και τα διαθέτει μέσω αυτών!
    Δεν έχουν και πολλή σχέση με τα nissin του εμπορίου...

Γενικά, οποιοδήποτε μεταλλικό τακάκι σε μοτοσυκλέτα enduro είναι καλό....
    Καλύτερο από τα υπόλοιπα...

Για μένα, carbone Lorraine και Vesrah είναι από τα πολύ καλά, ΟΧΙ σαν τα μαμά όμως...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Doc Off-Road
    ΠΑΝΤΑ μεταλλικά τακάκια, ποτέ οργανικά ή kevlar!
    ........... ΟΧΙ σαν τα μαμά όμως...
    +1000 σε ότι γράφει ο Doc.

Πριν τον τελευταίο αγώνα, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή (Σάββατο βράδυ) χρειάστηκε να αλλάξω τακάκια και για πρώτη φορά χρησιμοποίησα κάποια kevlar-graphite (δεν παίζει σημασία η μάρκα αν και ήταν από τις πιο καλές). Παρόλο το εξονυχιστικό πλύσιμο του δίσκου-δαγκάνας με brake cleaner και την πλήρη αλλαγή υγρών φρένου, δυστυχώς στον αγώνα ήταν μεν προοδευτικό το φρένο αλλά υπολοιπόταν ΠΑΡΑ πολύ σε δύναμη (και αυτυχώς δεν είχε και νερά - πολύ φοβάμαι ότι σε αυτή την περίπτωση θα είχα ανοίξει real estate....).

Επίσης στο παρελθόν είχα χρησιμοποιήσει οργανικά (Vesrah). Φανταστικό φρενάρισμα (και δύναμη και προοδευτικότητα) αλλά τρβγόντουσαν σε 2 βόλτες και αν είχε υγρασία πάνω από 40% απλώς 'σφυρίζαν' αδιάφορα........

You BETA believe...

Καλός μ@λ@κ@ς Το avatar του/της vaskunito

Re: Re: Τακάκια για wr250f

Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
    Δεν υπαρχει φυσιολογικη φθορα στα τακακια... Υπερβολικη χρηση του φρενου υπαρχει με αποτελεσμα εαν τα τακακια ειναι απο μαλακη παστα να τρωγονται ευκολα ...

Σωστός
    2004 R1 red-black

Καλός μ@λ@κ@ς Το avatar του/της vaskunito
    Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
    Τα ferodo ουτε εμενα μου εφαγαν τον δισκο αλλα " κελαηδαγαν " τα φρενα οποτε πατουσα την μανετα
    γι αυτό το πρόβλημα θέλει να βάλεις copper grease (γράσσο χαλκού; ) στο πίσω μέρος στα τακάκια μεταξύ τακακιού και μεταλικού προστατευτικού ή άμα δεν υπάρχει μεταξύ τακακιού και πιστονιού.

Συγνώμη γιά τις ορολογίες αλλά τις έχω μάθει στα αγγλικά και δεν είμαι σίγουρος πως μεταφράζονται ακριβώς.
    2004 R1 red-black

Και σκεφτόμουν να βαλω οργανικα....

Αλλαξα γνώμη τωρα...

Νέο μέλος
    Εβαλα εγω Brembo οργανικο κ εφαγα μεγαλη απογοητευση!!
    Ειχα Galfer μεταλλικο πριν κ το φρενο ηταν απλα τρομερο.
    Τωρα σφυραει αδιαφορα κ σε παρατεταμενα φρεναρισματα πρεπει να στιψεις τη μανετα κ παλι δεν εχω το αποτελεσμα που ειχα πριν,,,ευτηχως κοστισαν 25 ευρα και θα τα χρησιμοποιησω λιγο ακομα κ μετα ή μεταλλικο Brembo ή αυτο που ειχα και ημουν αριστα!

Τι μηχανακι εχεις?Αυτο που εχω καταλαβει εγω είναι οτι τα τακακια διαφερουν απο μηχανακι σε μηχανακι...

Νέο μέλος
    EXC 250 2t 2006.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τακάκια για δισκόπλακα Braking
    από Nikoskazer2000 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 37
    Τελευταίο μήνυμα: 20/09/2007, 22:57
  2. Τακάκια για CBF-600;
    από arisp στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 03/02/2007, 20:12