Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 30

Θέμα: αγορα μηχανης και εφορια

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Όπως είπαν και οι άλλοι, θέμα με το ότι θα είναι η μηχανή στο όνομά σου, δεν υπάρχει. Άσχετα με το αν έχεις εισόδημα η όχι. Για το αν τυπικά θα πρέπει να κάνεις φορολογική δήλωση ή όχι, αφού την αγοράσεις, δεν ξέρω (ρώτα κανέναν λογιστή / φοροτεχνικό). Πάντως δεν νομίζω. Εγώ ποτέ δεν έχω δηλώσει μηχανή στην εφορία.

Στο θέμα του δανείου τώρα, θα είμαι κάθετος: Μην πάρεις δάνειο. Δεν έχεις σταθερό εισόδημα, ούτε δουλειά. Μην μπλέξεις λοιπόν ούτε με δάνεια ούτε με γραμμάτια. Μάζεψε το ποσό που χρειάζεται, και μετά αγόρασέ την. Μικρός είσαι ακόμη, δεν έγινε και τίποτα αν χάσεις ένα καλοκαίρι. Είναι κακό να εθίζεσαι από μικρός στα δανεικά λεφτά. Μέχρι εκεί που σε παίρνει και όχι παραπέρα, όσο σπαστικό και αν σου φαίνεται. Επιπλέον, αν δεν δουλεύεις, δεν σκοπεύεις να δουλέψεις (ούτε καν δουλειά του ποδαριού) και οι γονείς σου δεν συμφωνούν, τότε θα σου έλεγα νέτα-σκέτα να μην πάρεις καν μηχανή (υπάρχουν και έξοδα συντήρησης στην μέση, που όσο μικρά και αν είναι δεν είναι μηδενικά).

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Αδερφέ μισό δεν είναι τοσο απλά τα πράγματα.. κυρίως απο το οικονομικό και οχι απο το εφοριακό...

Στην εφορία το μόνο που θα κάνεις είναι να δηλώσεις τόσο το ποσοστό απο το δάνειο που θα έχεις πληρώσει μέχρι το τέλος της χρονιάς, όσο όμως και το ποσό που θα δώσεις για την αγορά της μηχανής. Ρώτα φοροτεχνικό να σου πεί πως ακριβώς γίνεται... περισσότερο διαδικαστικό είναι παρά οικονομικό.

Τι γίνεται με την μηχανή τώρα.

Να υποθέσω οτι είσαι 21+ και έχεις δικαίωμα για Α κατηγορία δίπλωμα που σημαίνει οτι μπορείς να οδηγήσεις πάνω απο 35KW μηχανή (περίπου 250 c.c. και πάνω).

Το ποσό που θα σου δώσει η τράπεζα σαν δάνειο βγαίνει βάση της ετήσιας δήλωσης σου (οικονομικά) και φυσικά θα πρέπει να έχεις λευκό "Τειρεσία". Διαφορετικά θα ζητηθεί εγγυητής για το ποσό που θα πάρεις. Συνήθως δίνουν μέχρι το 80% της ετήσιας δήλωσης σου.

Απο την στιγμή που θα την πάρεις θα πρέπει να υπολογίσεις ενα ποσό απο 200-300ευρώ ετησίως για ασφάλεια. Επίσης περίπου 45 ευρώ τα τέλη κυκλοφορίας , συν το ποσό της μεταβίβασης που είναι πάλι κοντά στα 50-100 ευρώ (ανάλογα τον κυβισμό).

Αυτά είναι τα αρχικά έξοδα...

Μια συμβουλή τώρα.. έχοντας μηχανή σημαίνει οτι θα έχεις και συντήρηση - service έτσι;... ο λόγος που το λέω είναι οτι δεν δουλεύεις άρα εξαρτάσαι 100% απο άλλο πορτοφόλι.

Μια μοτοσυκλέτα μεσαίου κυβισμού 400-500cc έχει τα παρακάτω.

- 1 ετήσιο service τουλάχιστον που θα σημαίνει άλλα 250-500 ευρώ (αναλόγως κυλίνδρων- όσο λιγότεροι , τόσο φτηνότερο)
    - Αναλώσιμα.. αλυσογράναζα (περίπου ανά 20.000 χλμ. άλλα 150-250 εξαρτάται την μάρκα) κτκ.. κτλ.. κτλ..

Τι θέλω να πω;

Οτι η αγορά της μηχανής που σου εύχομαι να την κάνεις αν αυτό θες, θα χρειαστεί απο εσένα να πιάσεις σίγουρα δουλειά για να ανταπεξέρθεις στα έξοδα. Ειδικότερα όταν μας λές πως οι γονείς σου είναι 100% αρνητικοί σε αυτό το θέμα.

Και οι δικοί μου ήταν, αλλά όταν πήρα το πρώτο παπί και δεν ζήταγα φράγκο , καθώς είχα και τον απαραίτητο εξοπλισμό , τότε απλά μου έλεγαν "πρόσεχε".. δεν μπορουσαν βλέπεις να κάνουν και κάτι άλλο πλέον..

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bentouza
    επισης υπαρχουν και φοιτητικα δανεια.που απ'οτι εχω καταλαβει μοιαζουν με καταναλωτικα αλλα με λιγο καλυτερους ορους. κ δεν νομιζω πως χρειαζονται εγγυητες.

προσοχη στα οικονομικα που σου ειπαν τα παιδια.δεν ειναι μονο η αγορα. εχει κ αλλα παγια εξοδα+ εξοπλισμο για σενα..

επισης εχε υποψιν σου πως τα τελη κυκλοφοριας ερχονται ταχυδρομικα στη μονιμη κατοικια σου!

500αρα με το διπλωμα σου δεν ξερω αν υπαρχει κατι.
    το πιο λογικο(οσο αχαρο κ αν ειναι αυτο) ειναι να παρεις μτχ κανα YBR250 προσεγμενο να μη θελει σερβις αλυσιδογραναζα και λαστιχα..

μια χαρα για αρχη.ρωτα ακριβως τιμες πριν το παρεις.σερβις και αναλωσιμα, ασφαλεια κτλ για να κανεις ενα πλανο εξοδων για το χρονο..

ολα γινονται αλλα με ηρεμια..

κ εγω στη ζουλα πηρα το μηχανακι κ ετοιμαζομαι κ για το επομενο.
    μονο μην κανεις βεβιασμενες κινησεις!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    ρε μαγκα..πως ειναι δυνατον να μην εχεις Α.Φ.Μ??
    αφου για να βγαλεις διπλωμα (ακομα και για 125), ΠΡΕΠΕΙ να εχεις Α.Φ.Μ!!

τωρα για το δανειο κλπ ειμαι και εγω υπερ του να μην βγαλεις.
    να περιμενεις να τα μαζεψεις τα λεφτα.

εκτος και αν πιασεις σταθερη δουλεια (μην χαλιεσαι, και εγω απο 2ο ετος ειχα σταθερη δουλεια και μαζευα για το δικο μου μηχανακι)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Αδερφέ μισό δεν είναι τοσο απλά τα πράγματα.. κυρίως απο το οικονομικό και οχι απο το εφοριακό...

Στην εφορία το μόνο που θα κάνεις είναι να δηλώσεις τόσο το ποσοστό απο το δάνειο που θα έχεις πληρώσει μέχρι το τέλος της χρονιάς, όσο όμως και το ποσό που θα δώσεις για την αγορά της μηχανής. Ρώτα φοροτεχνικό να σου πεί πως ακριβώς γίνεται... περισσότερο διαδικαστικό είναι παρά οικονομικό.

Τι γίνεται με την μηχανή τώρα.

Να υποθέσω οτι είσαι 21+ και έχεις δικαίωμα για Α κατηγορία δίπλωμα που σημαίνει οτι μπορείς να οδηγήσεις πάνω απο 35KW μηχανή (περίπου 250 c.c. και πάνω).

Το ποσό που θα σου δώσει η τράπεζα σαν δάνειο βγαίνει βάση της ετήσιας δήλωσης σου (οικονομικά) και φυσικά θα πρέπει να έχεις λευκό "Τειρεσία". Διαφορετικά θα ζητηθεί εγγυητής για το ποσό που θα πάρεις. Συνήθως δίνουν μέχρι το 80% της ετήσιας δήλωσης σου.

Απο την στιγμή που θα την πάρεις θα πρέπει να υπολογίσεις ενα ποσό απο 200-300ευρώ ετησίως για ασφάλεια. Επίσης περίπου 45 ευρώ τα τέλη κυκλοφορίας , συν το ποσό της μεταβίβασης που είναι πάλι κοντά στα 50-100 ευρώ (ανάλογα τον κυβισμό).

Αυτά είναι τα αρχικά έξοδα...

Μια συμβουλή τώρα.. έχοντας μηχανή σημαίνει οτι θα έχεις και συντήρηση - service έτσι;... ο λόγος που το λέω είναι οτι δεν δουλεύεις άρα εξαρτάσαι 100% απο άλλο πορτοφόλι.

Μια μοτοσυκλέτα μεσαίου κυβισμού 400-500cc έχει τα παρακάτω.

- 1 ετήσιο service τουλάχιστον που θα σημαίνει άλλα 250-500 ευρώ (αναλόγως κυλίνδρων- όσο λιγότεροι , τόσο φτηνότερο)
    - Αναλώσιμα.. αλυσογράναζα (περίπου ανά 20.000 χλμ. άλλα 150-250 εξαρτάται την μάρκα) κτκ.. κτλ.. κτλ..

Τι θέλω να πω;

Οτι η αγορά της μηχανής που σου εύχομαι να την κάνεις αν αυτό θες, θα χρειαστεί απο εσένα να πιάσεις σίγουρα δουλειά για να ανταπεξέρθεις στα έξοδα. Ειδικότερα όταν μας λές πως οι γονείς σου είναι 100% αρνητικοί σε αυτό το θέμα.

Και οι δικοί μου ήταν, αλλά όταν πήρα το πρώτο παπί και δεν ζήταγα φράγκο , καθώς είχα και τον απαραίτητο εξοπλισμό , τότε απλά μου έλεγαν "πρόσεχε".. δεν μπορουσαν βλέπεις να κάνουν και κάτι άλλο πλέον..

Gandalf
    σε ολα αυτα υπολογιζε και τουλαχιστον αλλα 1000€ για αγορα εξοπλισμου. (ενα μετριο προς καλο κρανος, ενα μπουφαν και ενα ζευγαρι γαντακια)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    +1000
    Κ εγω στα κρυφα την εχω την μηχανη... Μην κανεις το λαθος κ μπλεξεις με δανεια... Βρες μια δουλιτσα κ τα λεφτα μαζευονται ευκολα.Δεν θες κ κανενα τραγικο ποσο!!!Δεν χρειαζεται να αναμιξεις τους γονεις σου...Την βαζεις στο ονομα σου κ δηλωνεις κ διευθυνση καποιου φιλου...
    Με την εφορια δεν θα εχεις κανενα προβλημα... Πανω απο ολα υπολογισε εξοδα συντηρησης-εξοδα εξοπλισμου-καβατζα χρηματα για παν ενδεχομενο(μηχανημα ειναι μπορει να χαλασει,μακρια απο εμας):rotflmao:
    Κ το μυαλο μεσα στο κεφαλι εεεεεεεεεεε

ρε παιδια που ειδατε να λεω οτι δεν εχω αφμ???
    εχω αλλα ειναι λευκο και δεν παιζει να παρω δανειο γιατί θελουν εκκαθαριστικο και αλλες μαλακιες!!

ενταξει θα το ψαξω για τα φοιτητικα που λετε, αλλα νομιζω οτι και παλι θελουν εγγυητες.

ρε παιδια αυτα που λετε ειναι η φωνη της λογικης, αλλα εγω καιγομαι για μηχανη τι να κανω??
    προτιμω να την παρω, και μετα να τρεχω να την ξεπληρωσω παρα
    να την παρω του αγιου τετιου και μεχρι τοτε οποτε ακουω μαρσαρισμα δικυκλου να με παιρνουν τα
    κλαματα

και υστερα γιατι 1000 ευρω για εξοπλισμο???

καμια 200αρα δεν θες για αξιοπρεπες κρανος (ενταξει δεν θα τρεχω και με 200 μολις την παρω)
    μποτες, μπουφαν κτλ εγω υπολογιζω να μου παρουν ολα μαζι το πολυ 500..
    ειμαι υπεραισιοδοξος??

και το αμεσα αμεσα αναγκαιο ειναι μονο το κρανος.
    ετσι και αλλιως το πρωτο διαστημα θα την μαθαινω μονο, δεν θα κανω μαλακιες.
    ουτε και μετα βεβαια...

ρε και σεις που στε μεγαλυτεροι, καταλαβαινω οτι τα λετε σωστα αλλα νιωστε και λιγο....

Αρχικά δημιουργήθηκε από famicom86
    ρε παιδια που ειδατε να λεω οτι δεν εχω αφμ???
    εχω αλλα ειναι λευκο και δεν παιζει να παρω δανειο γιατί θελουν εκκαθαριστικο και αλλες μαλακιες!!

ενταξει θα το ψαξω για τα φοιτητικα που λετε, αλλα νομιζω οτι και παλι θελουν εγγυητες.

ρε παιδια αυτα που λετε ειναι η φωνη της λογικης, αλλα εγω καιγομαι για μηχανη τι να κανω??
    να την παρω του αγιου τετιου και μεχρι τοτε οποτε ακουω μαρσαρισμα δικυκλου να με παιρνουν τα
    κλαματα

και υστερα γιατι 1000 ευρω για εξοπλισμο???

καμια 200αρα δεν θες για αξιοπρεπες κρανος (ενταξει δεν θα τρεχω και με 200 μολις την παρω)
    μποτες, μπουφαν κτλ εγω υπολογιζω να μου παρουν ολα μαζι το πολυ 500..
    ειμαι υπεραισιοδοξος??

και το αμεσα αμεσα αναγκαιο ειναι μονο το κρανος.
    ετσι και αλλιως το πρωτο διαστημα θα την μαθαινω μονο, δεν θα κανω μαλακιες.
    ουτε και μετα βεβαια...

ρε και σεις που στε μεγαλυτεροι, καταλαβαινω οτι τα λετε σωστα αλλα νιωστε και λιγο....
    αρχιζω απο την τελευταια σου προταση και σου λεω οτι "επειδη νοιωθουμε,γι'αυτο στα λεμε".

αν δεν κοιτας παντα το χειροτερο σεναριο, αυτο θα σου κατσει ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

και επειδη εγω ειμαι υπεραπαισιοδοξος ανθρωπος θα σου πω το εξης.

αντε και την πηρες την μηχανη με δανειο. εισαι στην κατασταση να χρωστας ενα διχιλιαρο στην τραπεζα στην καλυτερη. εχεις κουτσα στραβα αγορασει και ενα κρανος και πας βολτουλα.
    επιστρεφοντας γινετε μια στραβη και σπας το χερι σου και η μηχανη παθαινει ζημια. (φτου ,φτου)

ξερεις τι θα γινει?

εσυ δεν θα μπορεις να δουλεψεις για να βγαλεις τα λεφτα της δοσης. (1η κατραπακια)
    την μηχανη δεν θα μπορεις να την πουλησεις γιατι θα ειναι τρακαρισμενη. (2η κατραπακια)
    θα πρεπει να απευθυνθεις στους γονεις σου για χρηματα. (3ο και τελειωτικο χτυπημα)

ο εξοπλισμος γινετε οσο ακριβος θες εσυ να γινει.
    αλλα κατα τις παροιμιες "το φτηνο το κρεας το τρωνε τα σκυλια" και "οτι πληρωνεις,παιρνεις"..μπορεις να κρινεις ποσα θα δωσεις για την ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ!

1)ρε παιδια αυτα που λετε ειναι η φωνη της λογικης, αλλα εγω καιγομαι για μηχανη τι να κανω??

2)και υστερα γιατι 1000 ευρω για εξοπλισμο???

3)και το αμεσα αμεσα αναγκαιο ειναι μονο το κρανος.
    1)Tοτε προτιμησε κατι πιο φθηνο.Αλλα μην μπλεξεις με δανεικα γιατι αν δεν μπορεις να ξεχρεωσεις δεν θα την ευχαριστηθεις...
    2)1000 ισως ειναι λιγο υπερβολικη.Αλλα 500-600 στο νερο για αξιοπρεπη εξοπλισμο(κρανος-μπουφαν-γαντια)!
    3)ΛΑΘΟΣ!!!Κρανος+μπουφαν τουλαχιστον, ΠΑΝΤΑ(ακομη κ στο περιπτερο!!!).
    Κ εγω στην ηλικια σου ειμαι (20) κ σε καταλαβαινω Απλα ζητησες την αποψη μας...Απο εκει κ περα εσυ αποφασιζεις

Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

εσυ δεν θα μπορεις να δουλεψεις για να βγαλεις τα λεφτα της δοσης. (1η κατραπακια)
    την μηχανη δεν θα μπορεις να την πουλησεις γιατι θα ειναι τρακαρισμενη. (2η κατραπακια)
    θα πρεπει να απευθυνθεις στους γονεις σου για χρηματα. (3ο και τελειωτικο χτυπημα)
    +1000
    Ελπιζουμε για το καλυτερο κ περιμενουμε παντα το χειροτερο...

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    εχοντας εμπειρια απο δανεικο παπι κατεληξα οτι μπορω και μεγαλη!!
    Σφάλλεις.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Παλαιό μέλος
    και 10 μηχαναρες να εχεις,,προβλημα απ την εφορια δεν υφισταται,,καλυτερα μην μπλεξεις με δανεια,,μαζεψε το χαρτι και παενε να την παρεις ,,νασαι και μαγκας και ρεμπετης

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Το έχεις ακούσει φίλε μου , το μεν μυαλό θέλει η δε σάρξ αδυνατεί;

Αυτό πάει εδώ... όπως σου είπαν και πιο πριν , μπορεί να γίνουν τα χίλια-δύο... Για να μην βάλω σίγουρα την μικρο-πτώση που θα έχεις απο μόνος σου , (99,9% ) καθώς όλοι τις περνάμε με την αλλαγή κυβισμού σε μεγαλύτερο...

Τα παρατώ αυτά .. και πτώσεις ... και κόστος εξοπλισμού κτλ...

Σκέψου οτι η μηχανή μπορεί να βγάλει το πιο απλό.. μια μηχανική ζημιά απο φθορά (καθότιθ μεταχειρισμένη) που δεν θα έχεις εγγύηση... ζημιά στην μηχανή είναι πάντα 100 ευρώ + απο την στιγμή που θα μπεί συνεργείο.

Δεν το λέμε με κακό σκοπό.. εκείνο που λέμε.. είναι να πιάσεις μια δουλειά , έστω και με 400-500 ευρώ για να μπορείς να ανεξαρτοποιηθείς απο το πορτοφόλι άλλων και να έχεις έτσι λόγο στο τι θα πάρεις και τι θα κάνεις. Διαφορετικά φίλε μου , μπορεί να πάρεις την μηχανή... αλλά σε πολύ μεγάλο ποσοστό μπορεί να μην μπορείς να την τσουλήσεις ύστερα, γιατί δεν μπορείς να την φτιάξεις/συντηρήσεις .. και αυτό είναι χειρότερο αδερφέ απο το να μην την έχεις και να μην κάνεις βόλτα.

Άκου και λίγο... πάρε την μηχανή, αλλά εξασφάλισε και μια μικρή , ανεξάρτητη, πηγή εσόδων.. μόνο καλό θα σου κάνει άλλωστε αν δουλέψεις και κάπου. Πέρα απο την μηχανή θα έχεις και ενα βαθμό ανεξαρτησίας παραπάνω...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
    για όποια αγορά άνω των 5000? ζητούν πόθεν έσχες? αυτό εννοείς?

Ναι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Προσωπικη συμβουλη φιλε μου.
    Εκμεταλευσου την αρνητικότητα και την απεχθεια των "δικων σου" για τις μηχανες και απειλησε τους.

ή μου παιρνετε ενα EVO X (αντε και Subaru Impreza) ή παω και παιρνω ενα R1 turbo να κάνω σούζες....

Δεν ξες καμια φορα....

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 66
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2014, 16:42
  2. Αγορά μηχανής και νομικά θέματα.
    από Παντελής Ε. στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 17/08/2012, 19:51
  3. αγορα μηχανης και πληροφοριες
    από kouradis στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 21