Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 23 από 23

Θέμα: Ένα @#$#^& στα όρθια ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Δεν βγάζεις άκρη μάγκα μου. Στο srx που άλλαξα 4-5 ανορθωτές, βρήκα την υγειά μου με έναν που έγραφε Honda Co.
    Απόλυτα σωστός!
    Όλα τα χρόνια στη δουλεία μου έχω διαπιστώσει ότι τα ηλεκτρονικά μπορεί να σε τρελάνουν!

Πάντως πήγε - γύρισε και δεν έσκασε ... αναμείνατε αύριο που θα κοτσάρω ένα βολτόμετρο (θα βάλω και φωτό ...)

(θα μπει και ο Λασπάνθρωπας να μας δώσει τα φώτα του και να ξυρίσει το ποστ )

Αχεμ ...

...Βύρωνα (μίλησαν και τα PrAprilia για ανορθωτές )

..και λοιποί κακεντρεχείς λασπολόγοι .... μια χαρά πάει η μπετονιέρ .... η Africa ήθελα να πω ..

τομάρια ... που όταν η Honda έφτιαχνε μηχανές άλλοι που τώρα το παίζουν μάγκες δεν έβγαζαν ούτε εκδρομή μέχρι τη Χασιά για παϊδάκια λέμε ...

(αλλά δεν τη πας σπρωχτή με τίποτα στην ανηφόρα τη καριόλα ... )

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
    ...Βύρωνα (μίλησαν και τα PrAprilia για ανορθωτές )

(αλλά δεν τη πας σπρωχτή με τίποτα στην ανηφόρα τη καριόλα ... )
    Tα πραπρίλια εχουν θέμα ανορθωτή στο Capo, που guess what......, είναι ο ίδιος japan ανορθωτής που φοράει και το africa

(δοκίμασες να την αμολήσεις σε κατηφόρα να δεις ωραίο ήχο που κάνει?)
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Tα πραπρίλια εχουν θέμα ανορθωτή στο Capo, που guess what......, είναι ο ίδιος japan ανορθωτής που φοράει και το africa

καλά αυτοί οι μαλάκες οι Ιταλοί δεν έχουν μάθει τόσα χρόνια ότι δεν παίρνεις ανορθωτή από γιαπωνέζο ;;

(δοκίμασες να την αμολήσεις σε κατηφόρα να δεις ωραίο ήχο που κάνει?)

(άμα μου ξανακάνει νίλα την έχω στη σέντρα .... )

ρακόμελος Το avatar του/της naxiotis
    μπορείς αν θέλεις να μην έχεις πρόβλημα με την φύσσα να την αλλάξεις και να βάλεις μία κεραμική
    έτσι δεν πρόκειται ποτέ να σου λειώσει

το έχω κάνει εδώ και ένα χρόνο και ησύχασα
    ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΝΩΡΙΣ

Αυτή η συμπεριφορά του ανορθωτή είναι φυσιολογική, μάλλον επειδή η μπαταρία είναι φορτισμένη. Θεωρητικά αν η μπαταρία είναι άδεια η τάση πρέπει να είναι μεγαλύτερη (όμως κάτω απο 15V).
    Ο ανορθωτής εκτός των άλλων, ρυθμίζει και το ρεύμα φόρτισης, δίνοντας περισσότερο σε μια άδεια και λιγότερο (ως καθόλου) σε μια πλήρως φορτισμένη μπαταριά.
    Αυτή η φίσα με τα τρία καλώδια είναι η (τριφασική) έξοδος της γεννήτριας. Κάποια κακή επαφή δημιούργησε αντίσταση και πτώση τάσης* σε εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα να ζεσταθεί και να λειώσει. Αφου αποκαταστάθηκε η σωστή επαφή των καλώδιων δεν πρεπει να υπάρχει άλλο πρόβλημα.

*Αν υποθέσουμε οτι η πτώση τάσης στη φίσα ήταν 5V και το ρεύμα που περνούσε 10A, τότε η κατανάλωση ισχύος πάνω στη φίσα θα ήταν 50W, υπερ αρκετή για να κάνει τη ζημιά....

εγω θα εκανα πρωτα ενα τσεκ στην μπαταρια...(εκτος φορτισης για τουλαχιστον 4-5 ωρες αν "κραταει" 12,7-12,8 volts...

ενωσε και τα καλωδια με μια κεραμικη κλεμιτσα οπως ειπε ο παλληκαρης απο πανω και εισαι κομπλες...

παντως ο γενικος κανονας λεει οτι αν ,υπο πληρες φορτιο, ο ανορθωτης στελνει 1 volt παραπανω στην μπαταρια απο την ταση της οτι ειμαστε κομπλε...

ευχομαι να εμην χαλασε η ανορθωση σου...:rotflmao:
    frankly my dear, i dont give a damn...

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    παντως ο γενικος κανονας λεει οτι αν ,υπο πληρες φορτιο, ο ανορθωτης στελνει 1 volt παραπανω στην μπαταρια απο την ταση της οτι ειμαστε κομπλε...
    Ορκωτέ, ΔΕΝ αρκεί μόνο ένα volt υπέρταση για να φορτίσει μια μπαταρία duty-cycle !!
    (τα 12.8 + 1 Volts είναι καλά για φόρτιση διαρκείας - trickle ή floating - αλλά όχι για "ταχεία" φόρτιση)

Θέλει τουλάχιστον 2 Volts για να δώσει αρκετό ρεύμα ώστε να γίνει μια στοιχειώδης φόρτιση - της κακιά ώρας μεν, αλλά να μπορεί να "βγάλει" 2-3 μιζιές ακόμη ...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ!
    από requiem στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2008, 12:35
  2. ένα γειά στα παλιά λιμέρια
    από Nefeli- στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 19/07/2007, 18:10
  3. Ένα ευχαριστώ στα μέλη και το site