Δεν με ικανοποιεί καθόλου, ούτε, φυσικά, έχω όρεξη να παίξουμε με τις λέξεις ("λογοπαίγνιο" σημαίνει κάτι άλλο, άνοιξε κάνα λεξικό). Το ανέφερα εξάλλου και στην απάντησή μου: Χάρη απλότητας δέχομαι τις λέξεις "χουντα", "φασισμός", και "δικτατορία" ως συνώνυμες (αν και δεν είναι).Αρχικά δημιουργήθηκε από kaps
θα στο πω τότε πολύξερε αλλιώς ..Φασισμός της Αριστεράς ...σε ικανοποιεί τώρα ή θα παίξουμε λογοπαίγνιο ;
Εδώ θα σου πρότεινα να ρίξεις πάλι μια ματιά στο λεξικό, στην λέξη "ουτοπία". Κι αυτή συνώνυμη με την "χούντα" είναι? Δεν νομίζω!Αρχικά δημιουργήθηκε από kaps
Διότι αν το θες και αλλιώς αυτά που λέει και διεκδικεί η αριστερά μόνο στη σφαίρα της φαντασίας υπάρχουν.
Πιστεύω ότι ήταν ήρωας του ΒΠΠ και ότι, ταυτόχρονα, ήταν ο αιμοσταγής ηγέτης ενός από τα πλέον ολοκληρωτικά και ανελεύθερα καθεστώτα της ιστορίας του δυτικού πολιτισμού ("ολοκληρωτισμός", άλλη μια λέξη για το λεξικό). Δυστυχώς, σε αντίθεση με τον παιδαριώδη δυϊσμό των ταινιών του Χόλιγουντ, στον πραγματικό κόσμο οι άνθρωποι δεν χωρίζονται σε "καλούς" και "κακούς". Τα πράγματα είναι συνήθως λίγο πιο πολυδιάστατα. Τώρα, βέβαια, τι σχέση έχει ο Στάλιν με την κουβέντα μας... ένας Θεός ξέρει.Αρχικά δημιουργήθηκε από kaps
Ξέρεις και κάτι άλλο ; Και τον Στάλιν ήρωα του ΒΠΠ τον είπανε και τον λένε . Εσύ τι πιστεύεις ;
Αυτό που ήθελα να σου πω με την απάντησή μου, πάντως, δεν ήταν ότι αυτά που έγραφες ήταν λάθος ούτε, φυσικά, ότι ήταν σωστά, αλλά ότι δεν έβγαζαν κανένα νόημα καθώς είχες ανακατέψει μέσα σε δυο προτάσεις γεγονότα, φαινόμενα και έννοιες εντελώς άσχετα μεταξύ τους (και εξακολουθείς να το κάνεις).
Αν θες να έχει οποιοδήποτε νόημα η συνέχεια της κουβέντας μας βάλε τα πράγματα στη σειρά και εξήγησέ μας τι εννοείς τελικά και τι είναι αυτό που θέλεις να πεις...