Σελίδα 12 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 27891011121314151617 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 180 από 246

Θέμα: Aναγνώριση Κολλεγίων

voodoo practitioner Το avatar του/της mikros boudas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από red_monster
    Στην ιταλία υπάρχουν πανεπιστήμια και πανεπιστήμια. Από τα χειρότερα μέχρι τα καλύτερα.
    Η φλορεντία έχει ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια αρχιτεκτο στον κόσμο
    Η μπολόνια μια καταπληκτική σχολή μηχανολόγων

Αμα δεν τα σχολιάσω εγώ που φοιτώ σε ένα αντίστοιχο δημόσιο ίδρυμα στην ελλάδα ποίος θα τα σχολιάσει , ο φοιτητής μιας ιδιωτικής επιχείρησης?
    το τι σπουδαζεις και που δε σημαινει πως εχεις αμμεση εμπειρια απο ξενα ιδρυματα ουτε πως μπορεις να κρινεις.διακρινω γενικα μια εμπαθεια,κλασσικο παραδειγμα ελληνα φοβισμενου φοιτητη που γνωριζει την κατωτεροτητα του πτυχιου και γι αυτο ξορκιζει τα ξενα....απο την αλλη εγω δεν εχω προβλημα με τους ελληνες φοιτητες καθ'αυτους(αν και αργα η γρηγορα χρωματιζονται για να πανε καλα στις σπουδες τους οι περισσοτεροι και αυτο με βρισκει αντιθετο) αλλα με τις διοικησεις.
    The sickness

A good rider has balance, judgment, and good timing. So does a good lover.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
    Μενω σε αυτο μονο και προσθετο/ξεκαθαριζω

Για να κανεις αυτο που λες πρεπει (και αναφερομαι για αποφοιτους απο Αγγλια - Μηχανικους)
    (αντιστοιχα και για τις αλλες χωρες της EE)

Να γραφτεις στον αντιστοιχο συλλογο (πχ IMechE, IEEE κτλ)

Για να γραφτεις εκει θελει να εχεις:

Οταν κανεις αυτο εισαι ετοιμος να εργαστεις στη χωρα απο την οποια πηρες το πτυχιο.

ΕΦΟΣΟΝ θες να εργαστεις σε μια αλλη χωρα της ΕΕ θα πρεπει να αιτηθεις και να γινεις μελος του
    FEANI (European Federation of National Engineering Associations), και εφοσον γινεις μελος ΤΟΤΕ αναγνωριζονται τα επαγγελματικα σου δικαιωματα να εργαστεις σε οποιαδηποτε αλλη χωρα της ΕΕ, με τη προυποθεση να ειναι μελος της FEANI.

Η ολη διαδικασια ειναι χρονοβορα βεβαια αλλα αν θελεις επαγγελματικα δικαιωματα στην Ελλαδα και δεν σε ενδιαφερει το ισοτιμο πτυχιο ειναι μια πολυ καλη κινηση
    το τονισα παραπανω,πρεπει να εχεις καλο πτυχια για να σε δεχτουν...ακομα ενα λαθος της ελλαδας,στους συλλογους γραφονται ολοι,ασχετοι και αστερια...δλδ καποιος μηχανικος με πτυχιο με 5 και γνωριμιες δουλευει σε βαρβατα εργα...
    The sickness

Αραχτό Μέλος Το avatar του/της red_monster
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
    το τι σπουδαζεις και που δε σημαινει πως εχεις αμμεση εμπειρια απο ξενα ιδρυματα
    έχω άμεση εμπειρία από ελλάδα και έμμεση από γερμανία.
    είναι προφανές οτι δεν μπορώ να έχω προσωπική εμπειρία από όλα
    V - 2 p o W e r

γαζώνουν λέμε...

έχω άμεση εμπειρία από ελλάδα και έμμεση από γερμανία.
    είναι προφανές οτι δεν μπορώ να έχω προσωπική εμπειρία από όλα
    τοτε για την ιταλια γιατι μιλας????και σου μιλαει ατομο το οποιο εχει εμπειρια απο αγγλια,σκωτια,ιταλια,ισπανια,γαλλια,γερμανια,ολλανδια ,σουηδια,η.π.α,μεξικο,αργεντινη,καναδα,σερβια και φυσικα ελλαδα αμμεση και εμμεση και καθαρα ενδοπανεπιστημιακη.το ελληνικο επιπεδο σπουδων συναγωνιζεται εκεινο του μεξικου θα ελεγα,η αργεντικη ειναι μπροστα.βεβαια για τις αλλες χωρες ουτε λογος
    The sickness

τοτε για την ιταλια γιατι μιλας????
    στην ιταλία έχω δει το πανεπιστήμιο της αρχιτεκτονικής και τα μαθηματά του καθώς και την θέση του στη γενική κατάταξη, πέρα από αυτό όμως έχεις δίκιο γιατι δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη...
    πες μας και εσύ , σε τι έχεις προσωπική άποψη? σε ποιο έχεις φοιτήσει?
    V - 2 p o W e r

γαζώνουν λέμε...

Μενω σε αυτο μονο και προσθετο/ξεκαθαριζω

Για να κανεις αυτο που λες πρεπει (και αναφερομαι για αποφοιτους απο Αγγλια - Μηχανικους)
    (αντιστοιχα και για τις αλλες χωρες της EE)

Να γραφτεις στον αντιστοιχο συλλογο (πχ IMechE, IEEE κτλ)

Για να γραφτεις εκει θελει να εχεις:

Οταν κανεις αυτο εισαι ετοιμος να εργαστεις στη χωρα απο την οποια πηρες το πτυχιο.

ΕΦΟΣΟΝ θες να εργαστεις σε μια αλλη χωρα της ΕΕ θα πρεπει να αιτηθεις και να γινεις μελος του
    FEANI (European Federation of National Engineering Associations), και εφοσον γινεις μελος ΤΟΤΕ αναγνωριζονται τα επαγγελματικα σου δικαιωματα να εργαστεις σε οποιαδηποτε αλλη χωρα της ΕΕ, με τη προυποθεση να ειναι μελος της FEANI.

Η ολη διαδικασια ειναι χρονοβορα βεβαια αλλα αν θελεις επαγγελματικα δικαιωματα στην Ελλαδα και δεν σε ενδιαφερει το ισοτιμο πτυχιο ειναι μια πολυ καλη κινηση
    και να συμπληρωσω κατι αλλο εδω...το μπατσελορ ειναι 3 χρονια+2 το μαστερ+2 περιπου κατι απο εδω κατι απο εκει.συνολο 7.στην ελλαδα με 4-5 χρονια(δεν γνωριζω ποσα ειναι τα καθαρα ετη σπουδων για μηχανικους) θεωρουμε πως ειναι το ιδιο??
    The sickness

στην ιταλία έχω δει το πανεπιστήμιο της αρχιτεκτονικής και τα μαθηματά του καθώς και την θέση του στη γενική κατάταξη, πέρα από αυτό όμως έχεις δίκιο γιατι δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη...
    πες μας και εσύ , σε τι έχεις προσωπική άποψη? σε ποιο έχεις φοιτήσει?
    σου απαντησα παραπανω,σε ποιο εχω φοιτησει δεν θα ηθελα να πω σε δημοσιο φορουμ.αν θελεις με πιστευεις.στις γενικες καταταξεις μετρανε πολλα.απο το φαγητο της λεσχης μεχρι το τι τυπο γκαζον εχουν.και εξαρταται βεβαια ποιες καταταξεις κοιτας...γιατι υπαρχουν ειδικες καθε χωρας,ανεξαρτητες ευρωπαικιες και παγκοσμιες και φυσικα εξαρτημενες καταταξεις...που διαρρεουν στα περιξ των χωρων της ιταλιας για να πηγαινουν εκει οι μαθητες...
    The sickness

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    και να συμπληρωσω κατι αλλο εδω...το μπατσελορ ειναι 3 χρονια+2 το μαστερ+2 περιπου κατι απο εδω κατι απο εκει.συνολο 7.στην ελλαδα με 4-5 χρονια(δεν γνωριζω ποσα ειναι τα καθαρα ετη σπουδων για μηχανικους) θεωρουμε πως ειναι το ιδιο??
    Το μπατσελορ ειναι 3 χρονια (σε καποιες σχολες 4)

Τα μαστερ η πλειονοτητα αυτων ειναι 1 ετος

Επισης υπαρχει το M.Eng το οποιο ειναι 4 χρονια αλλα εχει καποιες προυποθεσεις βαθμολογικες για να μπορεσεις να το κανεις

Στην Ελλαδα ειναι 5 χρονια (θεωρητικα παντα )

και επιτρεψτε μου να ξαναπω πως το θεμα δεν εχει να κανει ουτε με το τι γινεται εξω ουτε με τα κολλεγια.το θεμα εχει να κανει με το ελληνικο πανεπιστημιο.αυτο ειναι που πρεπει να φτιαχτει και να εχει αξιοκρατικο συστημα εξετασεων...να μην κραταει φοιτητες για 7-8 χρονια....να μην κλεινει καθε τοσο,το πανεπιστημιο ειναι χωρος διακινησης ιδεων,οχι τραμπουκισμου...οχι βιας πανω απ'ολα!εχουμε χασει την εμπιστοσυνη μας στην ελλαδα σε πολλους τομεις,δικαιοσυνη,υγεια,παιδια...πρεπει εμεις να παρουμε στα χερια μας την τυχη μας...προσωπικα δεν με αφορα στην τελικη ποσο καλο ειναι το πανεπιστημιο της αγγλιας γιατι θελω να εχω καλο πανεπιστημιο στην ελλαδα...την χωρα μου,να βγαινω εξω για διακοπες η ακομα και για διευρηνση οριζωντων και να μην ντρεπομαι που εχω τελειωσει σε ελληνικο πανεπιστημιο ουτε να νιωθω ληψος σε γνωσεις...γιατι δυστυχως αυτο γινεται σε πολλους κλαδους(υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις κυριως πολυτεχνικων σχολων)...το θεμα μας λοιπον δεν ειναι ποσο καλα ειναι τα πανεπιστημια εξω αλλα ποσο καλα ειναι και ποσο καλα μπορουν να γινουν στην ελλαδα...μονο και μονο που συζηταμε για τα εξω,δειχνει πως ξερουμε ολοι πως τα μεσα δεν ειναι καλα...
    The sickness

Το μπατσελορ ειναι 3 χρονια (σε καποιες σχολες 4)

Τα μαστερ η πλειονοτητα αυτων ειναι 1 ετος

Επισης υπαρχει το M.Eng το οποιο ειναι 4 χρονια αλλα εχει καποιες προυποθεσεις βαθμολογικες για να μπορεσεις να το κανεις

Στην Ελλαδα ειναι 5 χρονια (θεωρητικα παντα )
    αναλογα τον κλαδο σιγουρα!3-4 το μπατσερολ και το μαστερ το λιγοτερο 1(τα καλα ομως ειναι 3 εξαμηνα η 4).παιζουν και τα sandwich ομως πτυχια που κανεις εναν κλαδο σερι...καλα στην ελλαδα ειναι το τυπικο 5 χρονια...
    The sickness

σου απαντησα παραπανω,σε ποιο εχω φοιτησει δεν θα ηθελα να πω σε δημοσιο φορουμ.αν θελεις με πιστευεις.στις γενικες καταταξεις μετρανε πολλα.απο το φαγητο της λεσχης μεχρι το τι τυπο γκαζον εχουν.και εξαρταται βεβαια ποιες καταταξεις κοιτας...γιατι υπαρχουν ειδικες καθε χωρας,ανεξαρτητες ευρωπαικιες και παγκοσμιες και φυσικα εξαρτημενες καταταξεις...που διαρρεουν στα περιξ των χωρων της ιταλιας για να πηγαινουν εκει οι μαθητες...
    δεν έχω κανένα λόγω να μην σε πιστέψω
    τις κατατάξεις δεν τις παίρνω και πολύ στα σοβαρά γιατί προφανώς και κρύβουν συμφέροντα, τις ανέφερα επειδή μερικοί είναι αριθμολάγνοι και στηρίζονται μόνο σε αυτές.
    Δεν ξέρω τον τομέα σου και την αναγκαιότητα του να γυρίσεις όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου , αλλά στην δικία μου ειδικότητα , ένα πτυχίο και μπόλικη προυπηρεσία σου ανοίγουν πολλές πόρτες.
    V - 2 p o W e r

γαζώνουν λέμε...

Παλαιό μέλος
    δεν έχω κανένα λόγω να μην σε πιστέψω
    τις κατατάξεις δεν τις παίρνω και πολύ στα σοβαρά γιατί προφανώς και κρύβουν συμφέροντα, τις ανέφερα επειδή μερικοί είναι αριθμολάγνοι και στηρίζονται μόνο σε αυτές.
    Δεν ξέρω τον τομέα σου και την αναγκαιότητα του να γυρίσεις όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου , αλλά στην δικία μου ειδικότητα , ένα πτυχίο και μπόλικη προυπηρεσία σου ανοίγουν πολλές πόρτες.

Σαν να ακούω τους καθηγητές μου στη σχολή όταν πρωτομπήκα πριν 9 χρόνια: " Ήρθατε σε μια σχολή που όταν την τελειώσετε θα έχετε αναγνωρισμένα εργασιακά δικαιώματα και θα κάνετε ένα επάγγελμα που έχει πολύ μέλλον....." Από ότι έμαθα από παιδιά που μπήκαν μετά από εμένα τα ίδια άκουσαν και αυτοί........ και από ότι διαβάζω εδώ τα ίδια λένε και σε άλλες σχολές......... 9 χρόνια μετά και η συγκεκριμένη σχολή ακόμα δεν έχει site στο internet.......... βέβαια εγώ ΤΕΙ τελείωσα, τι να λέει σε σχέση με το ΕΜΠ και είδικά άμα και ο μπαμπάς είναι ήδη μηχανικός με δικό του μαγαζί........

Όσο για αυτούς που αναφέρεις παραπάνω, για τον τύπο στη ferrari κτλ...... πολύ θα ήθελα να ήξερα τι ακριβώς κάνανε πριν φτάσουν στο σημείο που είναι τώρα και μετά την αποφοίτησή τους από το ελληνικό δημόσιο ίδρυμα........... θα ήθελα να πιστέψω ότι αυτόν στη ferrari τον πήρανε επειδή είχε πτυχίο από ελληνικό δημόσιο ίδρυμα και πολύ προϋπηρεσία.......

Σου είπα και σε άλλο topic που τις λίστες τις φτιάχνουνε οι ξένοι, οι βάρβαροι, γιατί μας ζηλεύουν............

Τέλος, όσοι δεν πέρασαν στις πανελλήνιες να σηκωθούν τώρα από καρέκλες, πολυθρόνες, καναπέδες, μπαουλοντίβανα και να πάνε να ανοίξουν μια τρύπα στη γη και να εξαφανιστούν για πάντα................

Αρχικά δημιουργήθηκε από vasdekiss
    Σαν να ακούω τους καθηγητές μου στη σχολή όταν πρωτομπήκα πριν 9 χρόνια: " Ήρθατε σε μια σχολή που όταν την τελειώσετε θα έχετε αναγνωρισμένα εργασιακά δικαιώματα και θα κάνετε ένα επάγγελμα που έχει πολύ μέλλον....." Από ότι έμαθα από παιδιά που μπήκαν μετά από εμένα τα ίδια άκουσαν και αυτοί........ και από ότι διαβάζω εδώ τα ίδια λένε και σε άλλες σχολές......... 9 χρόνια μετά και η συγκεκριμένη σχολή ακόμα δεν έχει site στο internet.......... βέβαια εγώ ΤΕΙ τελείωσα, τι να λέει σε σχέση με το ΕΜΠ και είδικά άμα και ο μπαμπάς είναι ήδη μηχανικός με δικό του μαγαζί........

Όσο για αυτούς που αναφέρεις παραπάνω, για τον τύπο στη ferrari κτλ...... πολύ θα ήθελα να ήξερα τι ακριβώς κάνανε πριν φτάσουν στο σημείο που είναι τώρα και μετά την αποφοίτησή τους από το ελληνικό δημόσιο ίδρυμα........... θα ήθελα να πιστέψω ότι αυτόν στη ferrari τον πήρανε επειδή είχε πτυχίο από ελληνικό δημόσιο ίδρυμα και πολύ προϋπηρεσία.......

Σου είπα και σε άλλο topic που τις λίστες τις φτιάχνουνε οι ξένοι, οι βάρβαροι, γιατί μας ζηλεύουν............

Τέλος, όσοι δεν πέρασαν στις πανεελλήνιες να σηκωθούν τώρα από καρέκλες, πολυθρόνες, καναπέδες, μπαουλοντίβανα και να πάνε να ανοίξουν μια τρύπα στη γη και να εξαφανιστούν για πάντα................

Μπορεί αν έχει δίκιο , μπορεί και όχι
    Εγώ όσο είμαι ακόμα φοιτητής δουλεύω σε εταιρία σχετική με το επάγγελμα μου , με πήραν χωρίς να έχω ακόμα πτυχίο και φυσικά χωρίς προυπηρεσία... Μόνα μου ΄εφόδια η πολύ καλή γνώση autocad, οι περιορισμένες γνώσεις στατικής και η επιμονή μου ...
    Όσο αφορά εμένα δεν έχω κανένα λόγω να μην τους πιστεύω και να μην στοχεύω ψηλά:smilea:
    V - 2 p o W e r

γαζώνουν λέμε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vasdekiss

Τέλος, όσοι δεν πέρασαν στις πανελλήνιες να σηκωθούν τώρα από καρέκλες, πολυθρόνες, καναπέδες, μπαουλοντίβανα και να πάνε να ανοίξουν μια τρύπα στη γη και να εξαφανιστούν για πάντα................

Κατηγορείς το Ελληνικό πανεπιστήμιο για το ψώνιο των σπουδών του Ελληνα?
    Αυτό είναι κοινονικό φαινόμενο φίλε μου.
    Οταν μπήκα στο πολυτεχνείο όλοι είμασταν σίγουροι οτι μας περιμένει μια ζωή στην ανεργία (το 86 όλα αυτά) και κλαίγαμε πρίν ακόμα πάρουμε πτυχίο.
    Παρόλα αυτά δεν είδα κανένα να τα παρατήσει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Μπορεί αν έχει δίκιο , μπορεί και όχι
    Εγώ όσο είμαι ακόμα φοιτητής δουλεύω σε εταιρία σχετική με το επάγγελμα μου , με πήραν χωρίς να έχω ακόμα πτυχίο και φυσικά χωρίς προυπηρεσία... Μόνα μου ΄εφόδια η πολύ καλή γνώση autocad, οι περιορισμένες γνώσεις στατικής και η επιμονή μου ...
    Όσο αφορά εμένα δεν έχω κανένα λόγω να μην τους πιστεύω και να μην στοχεύω ψηλά:smilea:
    Πάντως εάν δεν είσαι ευχαριστημένος στην Ελλάδα μπορείς να πάς να δουλέψεις στην Ευρώπη με το άθλιο Ελληνικό υποβαθμισμένο πτυχίο σου που δεν έχει καμιά αξία και να κονομήσεις μια χαρά.

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF