Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 117

Θέμα: Αγροτικά μπλόκα

Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
    Θεωρώ μεγάλη μαλακία τον συγκεκριμένο τρόπο διαμαρτυρίας.Εμένα οι αγρότες ενώ με πείθουν με τα αιτήματά τους με χάνουν με τον τρόπο που βρίσκουν να διαμαρτυρηθούν.Κρίμα στα μυαλά που τους οργανώνουν...
    einai ta idia myala pou ayth th stigmh kybernoun th xwra. eipes pws ayta ta myala den soy aresoun. ti kaneis esy gia na diamartiritheis?

Ποδαράτο μέλος
    Δεν τους ψηφίζω ξανά (δυστυχώς το έπραξα once)

Αρχικά δημιουργήθηκε από extreme13
    einai ta idia myala pou ayth th stigmh kybernoun th xwra. eipes pws ayta ta myala den soy aresoun. ti kaneis esy gia na diamartiritheis?

Εγώ κάνω το μόνο που μπορώ,τιμωρώ με την ψήφο μου.Δεν έχω εξουσιοδότηση ούτε να τους αναγκάσω να εφαρμόσουν τον νόμο,ούτε να τους κάνω λοβοτομή να τους αλλάξω μυαλά...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Αρχικά δημιουργήθηκε από clear
    Οι κινητοποιήσεις κάθε 20 έως 30 Ιανουαρίου είναι έθιμο ή αυτή την εποχή δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουνε;;;

.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

Καλό θα ήταν να βλέπαμε και μία κινητοποίηση Σεπτέμβριο με Νοέμβριο που είναι η εποχή της συγκομιδής, έτσι για ξεκάρφωμα.

Τώρα δεν έχει δουλειά βλέπεις.Σου λέει,αντί να καθόμαστε στο καφενείο να πλακωθούμε στα τσίπουρα,ας κλείσουμε την εθνική για όσο γουστάρουμε σπάζοντας τα @@ όλων των υπολοίπων
    Fortis Fortuna Adiuvat

Στραβαδι-Πεφτουλας Το avatar του/της drow
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
    Πακέτο 500 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προτίθεται να διαθέσει 500 εκατ. ευρώ για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, στο πακέτο που θα ανακοινωθεί αναμένεται μεταξύ άλλων να δοθεί εκτεταμένη στρεμματική ενίσχυση για το βαμβάκι και τα σιτηρά, «πάγωμα» των αγροτικών δανείων από την ΑΤΕ και επιστροφή ΦΠΑ από το 7% στο 11%.

Τετοια ψιχουλα δινει η κυβερνηση!!

Απο αυριο θα κλεισω κι'εγω με το αμαξι μου την Βασ. Σοφιας με το αιτημα να μην κλεινουν τους δρομους οι αγροτες

Κανα εκατομυριακι θα βρεθει απο την κυβερνηση και για μενα

500 εκ για τους αγροτες
    28 ΔΙΣ για τις τραπεζες

χαχαχαχαχαχα αντε καλα κρασια...
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΣΠΟΡΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ
    Ο ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΝΙΑΣ ΖΩΗΣ
    ΕΣΩ ΜΑΙ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
    ΚΙ ΩΡΙΜΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ

ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ
    ΟΧΙ ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ
    ΚΙ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ Μ ΑΚΛΟΥΘΑΝΕ
    ΣΕ ΜΙΑΝ ΑΡΑΔΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ

Ξενιτεμέλος Το avatar του/της menos

Αρνητικοί οι αγρότες στην πρόταση του υπουργείου για τα 500 εκατ. ευρώ

Αρνητικά απάντησε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών στην τελική πρόταση κατανομής των 500 εκατ. ευρώ ανά προϊόν, που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισαν ότι εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο. Για κλιμάκωση του αγώνα μιλούν οι αγρότες.

δηλαδη σε κάποιον που υποστηρίζει ότι με δυσκολία επιβιώνει καλλιεργώντας ένα οποιοδήποτε προιον, του προτείνετε να βγει στους δρόμους την εποχή της σπορας ή της συγκομιδής, την εποχή δλδ που βγάζει αυτα τα λιγοστα, για να γίνει πιστευτός .... μαλιστα ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Ήθελα να'ξερα πώς θα φαινόταν στους αγρότες να κάνανε κατάληψη πχ οι μαθητές στους δρόμους που οδηγούν στα χωράφια το καλοκαίρι(για να μη χάνουν και τα μαθήματά τους)...

Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
    Ήθελα να'ξερα πώς θα φαινόταν στους αγρότες να κάνανε κατάληψη πχ οι μαθητές στους δρόμους που οδηγούν στα χωράφια το καλοκαίρι(για να μη χάνουν και τα μαθήματά τους)...
    Γνωρίζεις κάποιον αλλο τρόπο διαμαρτηρίας?

Παιδιά η αλήθεια όπως πάντα είναι κάπου στην μέση.

Οντως τεράστια ποσά επιδοτήσεων πήγαν υπερ πίστεως, σε σπίτια, σε αυτοκίνητα, σε αγορές οικοπέδων. Αντί να πάνε σε επενδύσεις στην παραγωγή και στον εξοπλισμό πήγαν σε τσέπες...
    Υπερκοστολογήσεις, κλέψιμο, κτήρια μισά παρατημένα είναι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Βέβαια κανείς δεν λέει ότι αυτές οι επιδοτήσεις δόθηκαν σε πολλές περιοχές σαν δώρα απο την κυβέρνηση, πολλοί έβαλαν πολιτικά μέσα για να τις πάρουν, βουλευτές έβαζαν το χεράκι τους για να μην γίνουν έλεγχοι...

Αρρηκτα συνδεδεμένες οι επιδοτήσεις με την κομματική πολιτική τις τελευταίες δεκαετίες.

Όταν ο αγρότης-κτηνοτρόφος θεώρησε ότι παίρνει λεφτά επειδή είναι καλό κομματόσκυλο είναι άξιος της μοίρας του... Βέβαια σημαντικότερο μερίδιο ευθύνης παίρνουν τα ζώα που είναι μέσα στην βουλή και έχουν άποψη, όπως οι υπουργοί που το 2002 ήταν πάνω στα τρακτέρ. Όπως ο χοντρούλης που φώναζε "όλα τα κιλά όλα τα λεφτά"

Κανείς κομματάρχης όταν μέτραγε τα κουκιά δεν τους είπε ότι υπάρχου και τρέχουν δεκάδες προγράμματα ενημέρωσης για τις καλλιέργειες, ότι πρέπει να γίνει αλλαγή παραγωγής εδώ και μια 8ετία... Φυτέψτε καπνό και μπαμπάκι έλεγαν και θα έχετε όλα τα λεφτά όλα τα κιλά...

Υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία αγροτών-κτηνοτρόφων που έμπλεξαν σε κυκεώνες δανείων, που έφυγαν σπίτια σε τράπεζες, που καταστρεφόταν η σοδειά και έπαιρναν γελοίες αποζημιώσεις μετά απο πολλούς μήνες. Που πραγματικά πεινάνε και αν δεν παρήγαν οι ίδιοι τα τρόφιμα τους θα είχαμε κλάματα πολλά χρόνια πριν...

Αποτέλεσμα είναι οι διορισμένοι αγροτοπατέρες και πολλοί πολλοί άλλοι να έχουν μεγάλες εκτάσεις, παραγωγοί να πουλάνε αγροτεμάχια για ένα καλύτερο μέλλον, Η Λάρισα να είναι η πόλη με την μεγαλύτερη πληθυσμιακή ανάπτυξη απο τους νέους που παράτησαν τον αγροτικό τομέα και απο αγρότες που δεν άντεχουν άλλο. Τα αγροτεμάχια πάνε σε λιγότερα χέρια, φτάνουμε ξανά στην εποχή των τσιφλικάδων που αγοράζουν τις περιουσίες των μικρότερων και εξαφανίζετε ο μικρομεσαίος παραγωγός, έχουμε μια μεγάλη κατηγορία μεγαλοακτημώνων και μια ακόμα μεγάλη κατηγορία "ΟΧΙ κατα κύριο επάγγελμα" αγρότες, είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες είτε είναι δημ, υπάλληλοι.

Τραγική η κατάσταση πολλών αγροτών, ακόμα πιο τραγικό να κλείνεις την Ελλάδα στην μέση εν μέσω κρίσης...

Για τους αγρότες ή τους μαθητές;

Να κατεβάσουν 500 τρακτέρ και να κλείσουν την βουλή για 5-10 μέρες μήπως? Κλείσε τους το πάρκινγκ να κόβουν βόλτες με τα πόδια...

Ας κάνουν κατάληψη σε 2-3 υπουργεία-νομαρχίες-δημαρχίες κλπ.κλπ.κλπ

Ας μην κλείνουν τα διόδια αλλά αντίθετα να τα ανοίξουν και να αφήσουν δωρεάν την διέλευση για μερικές μέρες...

Κατάληψη σε εφορίες να πάρει παράταση και πληρωμή ΦΠΑ.

Κατάληψη σε τράπεζες, να πληρωθούν οι δόσεις 20 μέρες μετά.

Απο ιδέες άλλο τίποτα....

Αγροτης είμαι. Δεν θέλω όμως να λάβω μέρος με το τρακτερ σε κάποιο από τα μπλόκα.
    Όλες αυτές τις ημέρες ψάχνω κάποιο λογο για να μην πάω. Δεν βρίκα, αλλά δεν πηγα να κλεισω το δρόμο. Δεν είμαι όμως αντίθετος σε αυτό που κάνουν οι άλλοι αγρότες. Δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση.
    Τα υπουργεια είναι όλα στην Αθήνα(και το υπουργειο γεωργιας). Είναι αδυνατη η μεταφορα του τρακτερ από τη Θεσσαλια μέχρι την Αθήνα.
    Πολλα δημαρχεια και νομαρχείες ταχθηκαν υπέρ των αγροτων. Δεν μπορεις να κανεις καταλυψη εκεί.
    Οι αγρότες δεν θέλουν δάνεια. Τους αναγκάζουν να τα πάρουν. Τιμές των προιόντων τους ζητάνε. Θα πείτε πως η αγορά είναι ελευθερη και οι έμποροι κάνουν εισάγωγη. Ακόμη και οι εισαγωγες αυτες που γινοντε από χώρες εκτος Ε.Ε. και δεν έχουν καθόλου φόρους.

Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
    Για τους αγρότες ή τους μαθητές;
    Για αυτούς που κατάλαβες πρίν ακόμη γράψεις το μήνυμα αυτό.

Για αυτούς που κατάλαβες πρίν ακόμη γράψεις το μήνυμα αυτό.
    Καλό είναι να'σαι συγκεκριμένος εκτός και αν βαριέσαι ή ντρέπεσαι ν'απαντήσεις.
    Αγρότες
    ή
    Μαθητές;

Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αγροτικα μπλοκα
    από illuminatios στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 03/02/2005, 06:31
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 21/01/2005, 22:14
  3. Αλκοτεστ, ποινές και μπλόκα