Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 116

Θέμα: Καθημερινή κίνηση... ιδεά μου;

The Cortexiphan Junkie Το avatar του/της manhunter
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    και έχουμε και συνέχεια σήμερα...

Δεν φτάνει που έχουμε οδηγούς που είναι μέσα σε Ι.Χ. που πραγματικά ειναι σε άλλο κόσμο (οι περισσότεροι .. οχι όλοι). Δεν φτάνει που η κίνηση ούτως ή άλλως είναι τραγική, πλέον έχουμε και τους εποχικούς αναβάτες που έχουν αρχίσει και εμφανίζονται και πάλι σαν σαλιγκάρια (κυριολεκτικά όμως) με scooter (κυρίως) δημιουργώντας μια τεράστια γραμμή αναμονής ακόμα και στην νοητή γραμμή της διύθησης (κυριως μεταξύ αριστερής και μεσαίας).

Δεν λέω.. και εγώ θέλω αν είναι δυνατόν ολοι τους να παρατήσουν τα Ι.Χ. και να πάρουν ενα δίκυκλο , αλλά αν είναι να κινδυνεύω περισσότερο έτσι , μήπως είναι καλύτερα να πάρουν κάποιο ΜΜΜ ή να κάτσουν σπίτι τους;

Αυτό το απότομο φρενάρισμα ανάμεσα σε αυτοκίνητα ενώ πραγματικά περνάει τραίνο ανάμεσα , είναι οτι χειρότερο πόσο μάλλον όταν οι λωρίδες δίπλα σου άρχίζουν να κινούνται και κατά το κλασσικό συγκλίνουν προς τα μέσα , μικραίνοντας ακόμα περισσότερο τον διάδρομο διαφυγής.

3 φορές σήμερα... 2 κοπέλες και 1 παπάρας που κινιόνταν με παπί (είχε σβύσει και το μοτέρ και απλά τσουλαγε... όταν τον ρώτησα στο φανάρι γιατί.. μου είπε για να γλυτώσει καύσιμο!!! :hypnotize )....ήταν στο σταμάτα ξεκίνα.. πάω αργά και σταθερά και σπάω τα νεύρα των υπολοίπων.

Εντάξει... δεν ξέρουν,... θα μάθουν κτλ...κτλ.. αλλά ρε παιδιά.. οχι πάνω στην πλάτη μου ... Ας πάνε σε μια αλάνα.. ας πάνε στο χώμα να μάθουν. Εμείς δηλαδή πως μάθαμε;

Gandalf

Πες τα ρε Μάγε.
    Είμαστε και εμείς οι μοτοσυκλετιστές λίγο στα κοχόνες μας.

Δεν γίνεται κάθε πρωί που έχει ντάλα λιακάδα έξω, να θυμούνται όλοι να πάρουν τα μηχανάκια τους.Θα μου πεις λογικό με καλό καιρό, αλλά όταν κάνουν τσουκου τσουκου, ανάμεσα από τα αυτοκίνητα είναι σπαστικό. Και το τραγικο δε της υποθεσης είναι, ότι όταν είμαι εγώ, ανεξαρτήτος οχήματος που καβαλαώ (γρήγορου ή αργού, με πολύ ανδρισμό ή ''γυναικείο''), κοιτάω καθρέφτες.

Μόλις δω κάποιον πιο γρήγορο από εμένα(πράγμα σπάνιο
    ), θα κάνω δεξιά να περάσει, απλά.

Μου φαίνεται ότι η μόνη λύση είναι ποδήλατο. Για πολλούς και διάφορους λόγους...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Welcome to Athens

Αν κάνεις το Μαρούσι Σύνταγμα κανα εξάμηνο, έχουν να δουν τα μάτια σου...
    Πάντως συνηθίζεις σιγά-σιγά.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Δίτροχος Κένταυρος Το avatar του/της Gi_4ce
    Πάντως όσο τραγικά είναι τα πράγματα μέσα στην πόλη, τόσο έχουν αρχίσει οι κουτάκιδες και προσέχουν περισσότερο στην Κηφισού και σε πιο ανοιχτα κομματια...

Κατεβαίνω καθημερινά εδω και 5 χρόνια Φιλαδέλφεια - Αιγάλεω και ειλικρινά, εδω και κανα χρόνο έχουν αλάξει πολύ τα πράγματα...

πάλι υπάρχει ο μαλέας που θα αλλάξει λωρίδα χωρις φλας, αλλα οχι σε τετοια συχνότητα όπως στο παρελθον...
    ::Τάσος::
    παπιοανταλλακτικά, ζάντα πίσω για άφρικα και ανταλλακτικά απο ΑΧ-1 σε καλές τιμές λέμε...

αλλά αν είναι να κινδυνεύω περισσότερο έτσι , μήπως είναι καλύτερα να πάρουν κάποιο ΜΜΜ ή να κάτσουν σπίτι τους;
    μήπως είναι καλύτερο να πάρεις ΕΣΥ κάποιο ΜΜΜ ή να κάτσεις σπίτι σου;

τι αλαζονία είναι αυτή;

αν ο Χ φοβάται να γκαζώσει στη διήθηση, θα πάει πιο σιγά, τι να κάνουμε δηλαδή; για τη σωματική του ακεραιότητα πρόκειται... με ποιο δικαίωμα θα του επιβάλλεις εσύ πώς θα οδηγεί και πόσα ρίσκα θα πάρει; δέχεσαι να σου επιβάλλει κάποιος άλλος πως εσύ θα οδηγείς;

επίσης όταν είσαι πίσω του, τον έχεις για ασπίδα, αν ανοίξει πόρτα ή πεταχτεί πεζός, ΑΥΤΟΣ θα την πληρώσει!!

στην τελική ακόμη και πηγαίνοντας αργά στη διήθηση, το κέρδος σε χρόνο και πάλι είναι τεράστιο

βολτάδικο μέλος
    Αν φοβάται ή δεν θέλει να πάει πιο γρήγορα ή "δεν χωράει" ας κάνει στην άκρη και να μην κλείνει τους διαδρόμους!! Ειδικά κατι varaderιστες και κατι μπεβεδάκιδες, όλο σφηνώνουν

2003 με 2007 καθημερινά κατέβαινα τον Κηφισό από Περιστέρι μέχρι Πειραιά. Τα πράγματα ήταν πάρα πολύ καλά όντως και οι βλάκες προβλέψιμοι.
    ...

δεν πάει έτσι φίλε μου... δεν μπορείς να του πείς "κάτσε και πήξε, επειδή εσύ πάς διήθηση με 25 κι εγώ με 40"

αυτός πηγαίνοντας με 25 κερδίζει τρελό χρόνο σε σχέση με κολλημένος πίσω από τα κουτιά (όπως θα κερδίσεις κι εσύ αν πάς με 25, και θα σου ασπρίσουν και πιο αργά τα μαλλιά...)

αυτός με το βαρκαδέρο κάπου περνάει και κάπου όχι, συνήθως περνάει όμως, άρα και σ' αυτόν δεν μπορείς να πεις "πήξε από πίσω από τα κουτιά"

με λίγη καλή διάθεση μόνο... κι όλοι θα πάμε στον προορισμό μας γρήγορα και με ασφάλεια

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Πραγματικά μου κάνει σαν τρελάδικο...

η σωστή φράση είναι ΩΣ τρελάδικο

Θέλει μεγάλη προσοχή και όλες τις αισθήσεις σε επιφυλακή αν θές να βγεις σε ένα τεμάχιο από την ζούγκλα της Αθήνας. Κάποιοι μεταχειρίζονται τους δρόμους σαν το τσιφλίκι του παππού τους, άλλοι σαν πίστα, κάποιοι σαν videogame και άλλοι τρομαγμένοι και άτολμοι σταματάνε την κυκλοφορία ανάμεσα στα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα.

Υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό που σέβεται τους κανόνες - του κοκ, αλλά και τους άγραφους - και προσφέρουν στη μικρή ελπίδα για επιβίωση...

Θέλει ΥΠΟΜΟΝΗ πάνω απ' όλα! Η κίνηση μόνο χειρότερη θα γίνεται όσο περνάνε τα χρόνια και οι "άσχετοι" θα αυξάνονται. Μένει σε μας (έμπειροι + προσεκτικοί = καλοί οδηγοί) να βοηθάμε την κατάσταση.

Μάγε κάνε υπομονή στη διήθηση και μην πιέζεις οδηγούς που δεν "το έχουν". Είμαι 100% σίγουρος ότι έχουν υπάρξει στιγμές που πίσω σου ερχόταν κάποιος και σε πίεζε γιατί σε θεωρούσε πολύ αργό για τα γούστα του, πάντα υπάρχει ένας πιο γρήγορος ή πιο ανυπόμονος.

:smilea:

Στο μυαλό μου ήσουν; Εχθές αυτό συζήταγα με τη σύζυγο . Εχω αποφασίσει πια να πάρω μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία πολύ πιθο κοντά στην περιοχή μου εξαιτίας αυτής της αίσθησης που δίνει το αλαλούμ στους δρόμους γενικώς. Επιπλέον και η εικόνα του κέντρου είναι τόσο απελπιστικό που κάποτε έκανα και καμιά βόλτα έτσι να ξεμουδιάσω από τη καρέκλα . Τώρα μέχρι την Ομόνοια και πολύ λέω ....Είναι γενικά άστα να πάνε . Εν τωμεταξύ πολλοί εκ των αλλοδαπών και ημεδαπών είναι άνεργοι αν κρίνω από το το τρόπο που κινούνται και περιφέρονται άσκοπα ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    επρεπε να παω απο Περιστερι - Βυρωνα σημερα για μια δουλεια αναγκαστικα με αμαξι.

δεν αντεξα και οταν εφτασα ομονοια,εκανα αριστερα και γυρισα πισω.

απλα δεν παλευεται η κατασταση. τα νευρα τσανταλια, ολοι να ειναι στο χασιμο, η κυκλοφορια να γινετε με ενα μετρο το λεπτο και γενικα χαλια.

ειναι ζητημα να ηταν η δευτερη ή η τριτη φορα που πηγα κεντρο με αμαξι πρωϊ σε ολη την ζωη μου.

δυστυχως χειροτερευουμε.

σημ.επρεπε να ειχα παει απο κηφισσο και μετα συγγρου αλλα δεν μου εκοψε..

τελικα θα ξαναπροσπαθησω σημερα το βραδυ.

αν καποιος ξερει κανενα πιο γρηγορο και απλο δρομολογιο ας το καταθεσει.

CSS Lv.2 DONE/PSN ID:OST9 Το avatar του/της ktm640lc4
    Bασικα να σχολιασω και εγω το θεμα της διηθησης. Παω καθε πρωι πειραια / μενιδι και το βραδυ αντιστροφα.

Ή εγω γερασα ή ολοι γινανε πιλοτοι, εκτος απο μενα. Σε ολο τον δρομο με περνανε απο σκουτερ 50αρια μεχρι βαραντερο με βαλιτσες. Το μηχανακι μου ειναι ενα γκρι zxr636.

Εννοειται οτι οποτε μπορω και τα αυτοκινητα (μερικα αργουν στις επιταχυνσεις) ανοιγουν λιγο μπαινω αριστερα και με περνανε. Και μετα απο 5 λεπτα παλι το ιδιο. Ανα 5 λεπτ περιπου χωνομαι μεσα για να περασουν.

Αυτο που με εκνευριζει απιστευτα ομως ειναι οτι μερικοι ερχονται στην ροδα μου σε αποσταση αναπνοης για να περασουν. Ενα πρωι με εβρισαν κιολας επειδη δεν μπηκα μεσα σε 1 νανοδευτερολεπτο και τον εκοψα. Αντι να φτασει 11 θα εφτασε 11 και 1 δευτερολεπτο.

Ειχαμε παει να γινουμε ηχος και φως μια αλλη μερα με ενα 990 που την ωρα που εκανα αριστερα για να με περασει (με νοημα χεριου) με περασε απο αριστερα και αυτος περνωντας ξυστα απο ενα φορτηγο μπροστα μας. Ξεκρανωτος.

Οκ ειμαι κουλος. Αλλα προσωπικα ειναι αδυνατον να προβλεψω τα παντα. Τον μαλακα που αλλαξε λωριδα επειδη θυμηθηκε οτι ''οπα εδω ειναι'' τον μαλακα που μιλαει στο κινητο και παει οπου νανε. Τον μαλακα που φρεναρει χωρις λογο με αποσταση 200 μετρων απο το μπροστινο του. Τον μαλακα που τσακωνεται με την γκομενα στο αμαξι και δεν βλεπει τιποτα. Μονο κοκκινο. Τον μαλακα που κολλαει πισω μου (αυτοκινητο) σε αποσταση λιγοτερη του ενος μετρου με 120 στο κοντερ για να κανω δεξια να παει 10 μετρα πιο μπροστα (και μετα απο λιγο να τον ξαναπερασω αφου κολλησε στην κινηση) επειδη ετσι του καπνισε.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οσο μπορει ο καθενας παει. Οσο πιο μελλοντολογος ειναι καποιος τοσο πιο γρηγορα παει. (Ας πουμε η Λιτσα Πατερα θα παει αερα..... πατερα). Εγω δεν ειμαι καθολου. Δυστηχως.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    gdevelek...

Πριν προβείς σε χαρακτηρισμούς καλό είναι να διαβάζεις καλά τι γράφω και μετά να σκέφτεσαι και λίγο... μην αντιδράς για να αντιδράς και μόνο.

Αν δεν γνωρίζει να πάει σε μια αλάνα ή σε χώμα να μάθει.. όπως μάθαμε και εμείς.

Και οχι να γίνεται κίνδυνος θάνατος για τους υπόλοιπους .. .και δεν μιλώ μόνο για το πάω αργά και σταθερά, αλλά και για το "φρενάρισμα-άγκυρα" ανάμεσα σε αυτοκίνητα χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Στην τελική αυτός ο φόβος προέρχεται απο το οτι δεν γνωρίζει πως να οδηγήσει το δίκυκλο κάτω απο τα πόδια του/της. Και όπως είπα.. να μάθει σίγουρα... αλλά οχι πάνω στην πλάτη μου.

Όσον αφορά το αν με εμποδίζει... αν θυμάμαι καλά εκείνοι που πάνε αργά ή γενικά δεν μπορούν , πάνε Δ-Ε-Ξ-Ι-Α... δεν είναι απαραίτητο να μπεί στην διαδικασία διήθησης επειδή ντε και καλά το κάνουν όλοι.. που ούτως ή άλλως είναι και παράνομη για όλους μας. Έλεος δηλαδή... όποιος πάει αργά έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει.. και θα είμαι μαλάκας αν πάω και του κορνάρω ενώ είναι δεξιά για να περάσω. Αλλά όταν είμαι αριστερά.. .και πάει με 50 .. μπλοκάρει και τους υπόλοιπους... άρα είναι επικίνδυνος/η.

Τα περί αλαζονείας λοιπόν καλό είναι να τα ξανασκεφτείς και προτού προβείς σε χαρακτηρισμούς βάλε και το μυαλό σου να δουλέψει λίγο... οκ;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Τα περί αλαζονείας λοιπόν καλό είναι να τα ξανασκεφτείς και προτού προβείς σε χαρακτηρισμούς βάλε και το μυαλό σου να δουλέψει λίγο... οκ;

Gandalf
    εντάξει φιλαράκο, όποιος διαφωνεί μαζί σου, είναι επειδή δεν έβαλε το μυαλό του να δουλέψει

κατέχεις την απόλυτη αλήθεια, έτσι μεγάλε;

ΥΓ: ψάχνω να δω πού έγραψες στο πρωινό ποστ για άτομα που πατάνε "φρενάρισμα-άγκυρα" χωρίς λόγο αλλά δεν βρίσκω...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Να σε βοηθήσω λοιπόν...

Αυτό το απότομο φρενάρισμα ανάμεσα σε αυτοκίνητα ενώ πραγματικά περνάει τραίνο ανάμεσα , είναι οτι χειρότερο πόσο μάλλον όταν οι λωρίδες δίπλα σου άρχίζουν να κινούνται και κατά το κλασσικό συγκλίνουν προς τα μέσα , μικραίνοντας ακόμα περισσότερο τον διάδρομο διαφυγής.
    Όσον αφορά την διαφωνία.. πάντα είναι αποδεκτή και συζητήσιμη... εκείνο που σχολιάσα αρνητικά όμως είναι τον χαρακτηρισμό του αλαζόνα που μου απέδωσες χωρίς καν να μπείς στην διαδικασία σκέψης και ανάλυσης του τι γράφω.

Όπως είπα λοιπόν... μακάρι όλοι να πάρουν ενα δίκυκλο και όλοι να είναι στον δρόμο αύριο. Αλλά τουλάχιστον επειδή ακριβώς δεν θα γνωρίζουν ... (όπως ήμασταν και εμείς κάποτε νέοι στο τιμόνι) ας κάνουν κάποια στιγμή στην άκρη όταν θεωρούν πως φοβούνται. Σε ακριβώς εκείνο το σημείο γίνονται επικίνδυνοι.

Είναι σαν να πάρω εγώ την δική μου μηχανή και να πάω στην πίστα σε ενα track day και να αρχίσω να πηγαίνω όπως γουστάρω σαν νέος σε ενα ride για μεσαίες ικανότητες. Σαφώς και θα με αποφύγουν αλλά δεν πάψω να είμαι επικίνδυνος.. και κάπου εκεί καταλαβαίνεις οτι μέχρι να φτάσεις σε αυτό το σημείο, πρέπει να μάθεις πρώτα μερικά πράγματα.

Στον δρόμο τώρα η αντίστοιχη κατάσταση έχει να κάνει με το οτι κάποιος που κινείται σε διήθυση πέρα απο το οτι κινείται παράνομα (όπως το κάνουμε όλοι) έχει και την ικανότητα να το κάνει χωρίς να προκαλέι κατάσταση κινδύνου τόσο για τον ιδιο του τον εαυτό ... όσο και για τους υπόλοιπους γύρω του... πάντα στο μέτρο του δυνατού.

Και σαφώς ο δρόμος είναι για όλους... αλλά πολλές φορές έχοντας την γνώση είτε με Ι.Χ. είτε με μοτό , κάνεις δεξιά γιατί πολύ απλά , κάποιος άλλος γνωρίζει καλύτερα και πως να πάει με το όχημα του αλλά και πως να πάει και με πιο ασφαλή τρόπο...

Και δεν μιλώ να πάς με ταυτότητα στο στόμα αλλά με 40 αίντε 60 χλμ την ώρα ανάμεσα απο Ι.Χ. πάντα ανάλογα τις συνθήκες και τον δρόμο... κάτι που κάποιος εποχικός ή νέος αναβάτης δεν έχει ακόμα αναπτύξει σωστά την ικανότητα εκτίμησης.

Με τα τόσα πολλά λόγια που είπα , έχει να κάνει με το εξής...

Σαν εποχικός και σαν αναβάτης-οδηγός όποιου οχήματος, όταν δεν είσαι σίγουρος για αυτό που κάνεις , τότε πας στην άκρη .. δεξιά... και δεν μπλοκάρεις τους υπόλοιπους ούτε τους βάζεις σε κίνδυνο΄...

Και να το ξαναπώ όπως το είπα σε εκείνο το μήνυμα... δεν είναι τόσο το πάω αργά και σταθερά που δεν είναι επικίνδυνο για μένα, αφού μπορώ να τον αξιολογήσω και να μην τον τρομάξω... αλλά μιλώ για εκέινους που είτε με Ι.Χ. είτε με ΜΟΤΟ έχουν απρόβλεπτες κινήσεις...π.χ. σε άνοιγμα 3 μέτρων θεωρούν πως θα βρούν καθρέφτες σε αριστερή διήθηση και φρενάρουν-παγώνουν στην μέση του δρόμου ενώ ξεκινούν τα Ι.Χ.

Ελπίζω να έγινα αντιληπτός τώρα.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Να σε βοηθήσω λοιπόν...

γιατί δεν βοηθάς καλύτερα τον εαυτό σου να δει τον άλλο μοτοσυκλετιστή πιο συναδελφικά;

εκείνο που σχολιάσα αρνητικά όμως είναι τον χαρακτηρισμό του αλαζόνα που μου απέδωσες χωρίς καν να μπείς στην διαδικασία σκέψης και ανάλυσης του τι γράφω.
    σου έδωσα πλήρη απάντηση, αμφιβάλλω αν τη διάβασες

και μόνο το ότι βάζεις την υπόθεση της πίστας στην κουβέντα φανερώνει πως δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει οδήγηση σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΣΤΙΚΟ δρόμο

διάβασε και τι έγραψε ο δρλαβ στο τέλος του ποστ του

Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 27/10/2008, 17:05
  2. Τον αύγουστο γέμισαν οι δρόμοι με κουλούς ή ιδέα μου είναι?
    από babis o sougias στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 12/08/2008, 13:38
  3. Είναι η ιδέα μου...
    από VANDA στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 82
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2007, 16:47
  4. Είναι αραγέ η ιδέα μου .....
    από Anritsu στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 08/10/2006, 17:26
  5. Ιδέα μου είναι...