Καθίστε ρε παιδια.
Δεν είναι απλα τα πραγματα
Απο την μία τα δικια των αγροτών
-Ανυπαρξία σοβαρής αγροτικής πολιτκής
-Υποσχέσεις και παροχές που δώθηκαν και αναγκασε πολυ κόσμο να χρεωθεί
-Ανυπαρξια εκπαιδευσης
-Η γενικότερη ακρίβεια στην διαδικασία παραγωγής.
Απο την άλλη τα δίκια της πολιτείας
-Ως πότε θα δίδονται επιδοτήσεις?
-Γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη παρόλες τις προτροπές σε εναλλακτικές καλλιέργιες ετσι ωστε
να μπούν δυναμικά στην αγορά(αντε να πεις στους θειους μου και στον παππου
μου να μην φυτέψει βαμβάκι η σιτάρι)
Η κοινωνία
- Δεν μπορε'ις ρε φίλε με το ετσι θέλω να κλείνεις τους δρόμους.(σωστό)
-Εγώ γιατί να μην επιδοτουμαι που έχω ένα μαγαζί πχ.
Τέλοσπάντον εδω μέσα οι περισσότεροι ήμαστε κατοικοι κέντρου και ειμαστε μακρια
απο αυτά και όχι αν εχεις λίγες ελιες στο χωριο δεν εισαι αγρότης.
Τα γραφόμενα των περισσοτερων χαρακτιρίζουν την ημιμάθεια τους στο θέμα, ενώ τα αντιστοιχα για το θέμα πχ των κινητοποιησεων των νεων ειναι σαφή και εμπεριστατομένα.
Ναι ρε μάγκες θα υποστηρίξω τους αγρότες όπως υποστήριξα τους μαθητες και τους νεους στις κινητοποιήσεις τους. Ενας λόγος παραπάνω αφου οι νέοι διαμαρτήρονταν κυριως για κοινωνικοιυς λόγους ενώ οι αγρότες και για οικονομικούς λόγους. Και θα τους υποστηρίζω μέχρι να βγει επιτέλους μια ελληνική κυβέρνηση και να τους πει την αλήθεια.
Οτι η ΕΕ και η παγκοσμιοποιηση δεν θέλει τους ελληνες να ειναι αγρότες, τους θέλει υπαλλήλους στον τομέα παροχής υπηρεσιών. Οτι το να αγοράσεις το βαμβάκι απο την Αιγυπτο και το Ουζμπεκιστάν σιτάρι απο την Ουκρανία και λαχανικά απο τη Τουρκία συμφέρει ΠΟΛΥ περισσότερο απο το να παραχθούν εδώ. Το οτι οι πατεράδες των σημερινών αγροτών εχασαν την μεγάλη ευκαιρία να κανουν κατι μεγάλο στην δουλιεά τους την δεκαετία του 80 όταν τους μοιράζονταν τα δισεκατομυρια των επιδοτήσεων αφειδώς και εκεινοι από την αμορφωσια και την βλαχομαγκια τους συναγωνιζόταν ποιος θα εχει το μεγαλύτερο τρακτερ στο χωριο και ποιος θα σπασει τα περισσοτερα πιατα στα μπουζουκια. Να του ς πει οτι σας δίνουμε επιδοτήσεις οχι γιατι σας στηρίζουμε αλλα γιατι θέλουμε να μας ξαναψηφίσετε.
Ουφ πολλά είπα. Χωρις ιχνος αντιπαραθεσης
![]()
![]()