Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 117

Θέμα: Αγροτικά μπλόκα

ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΟΚ Το avatar του/της T-REX
    Καθίστε ρε παιδια.
    Δεν είναι απλα τα πραγματα
    Απο την μία τα δικια των αγροτών
    -Ανυπαρξία σοβαρής αγροτικής πολιτκής
    -Υποσχέσεις και παροχές που δώθηκαν και αναγκασε πολυ κόσμο να χρεωθεί
    -Ανυπαρξια εκπαιδευσης
    -Η γενικότερη ακρίβεια στην διαδικασία παραγωγής.
    Απο την άλλη τα δίκια της πολιτείας
    -Ως πότε θα δίδονται επιδοτήσεις?
    -Γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη παρόλες τις προτροπές σε εναλλακτικές καλλιέργιες ετσι ωστε
    να μπούν δυναμικά στην αγορά(αντε να πεις στους θειους μου και στον παππου
    μου να μην φυτέψει βαμβάκι η σιτάρι )
    Η κοινωνία
    - Δεν μπορε'ις ρε φίλε με το ετσι θέλω να κλείνεις τους δρόμους.(σωστό)
    -Εγώ γιατί να μην επιδοτουμαι που έχω ένα μαγαζί πχ.

Τέλοσπάντον εδω μέσα οι περισσότεροι ήμαστε κατοικοι κέντρου και ειμαστε μακρια
    απο αυτά και όχι αν εχεις λίγες ελιες στο χωριο δεν εισαι αγρότης.
    Τα γραφόμενα των περισσοτερων χαρακτιρίζουν την ημιμάθεια τους στο θέμα, ενώ τα αντιστοιχα για το θέμα πχ των κινητοποιησεων των νεων ειναι σαφή και εμπεριστατομένα.
    Ναι ρε μάγκες θα υποστηρίξω τους αγρότες όπως υποστήριξα τους μαθητες και τους νεους στις κινητοποιήσεις τους. Ενας λόγος παραπάνω αφου οι νέοι διαμαρτήρονταν κυριως για κοινωνικοιυς λόγους ενώ οι αγρότες και για οικονομικούς λόγους. Και θα τους υποστηρίζω μέχρι να βγει επιτέλους μια ελληνική κυβέρνηση και να τους πει την αλήθεια.
    Οτι η ΕΕ και η παγκοσμιοποιηση δεν θέλει τους ελληνες να ειναι αγρότες, τους θέλει υπαλλήλους στον τομέα παροχής υπηρεσιών. Οτι το να αγοράσεις το βαμβάκι απο την Αιγυπτο και το Ουζμπεκιστάν σιτάρι απο την Ουκρανία και λαχανικά απο τη Τουρκία συμφέρει ΠΟΛΥ περισσότερο απο το να παραχθούν εδώ. Το οτι οι πατεράδες των σημερινών αγροτών εχασαν την μεγάλη ευκαιρία να κανουν κατι μεγάλο στην δουλιεά τους την δεκαετία του 80 όταν τους μοιράζονταν τα δισεκατομυρια των επιδοτήσεων αφειδώς και εκεινοι από την αμορφωσια και την βλαχομαγκια τους συναγωνιζόταν ποιος θα εχει το μεγαλύτερο τρακτερ στο χωριο και ποιος θα σπασει τα περισσοτερα πιατα στα μπουζουκια. Να του ς πει οτι σας δίνουμε επιδοτήσεις οχι γιατι σας στηρίζουμε αλλα γιατι θέλουμε να μας ξαναψηφίσετε.

Ουφ πολλά είπα. Χωρις ιχνος αντιπαραθεσης

Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
    Καλό είναι να'σαι συγκεκριμένος εκτός και αν βαριέσαι ή ντρέπεσαι ν'απαντήσεις.
    Αγρότες
    ή
    Μαθητές;
    Νομίζω πως διέκρινα κάποια ειρωνία στα γραφώμενά σου και δεν θα μου άρεσε μια τέτοια συζητηση.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από extreme13
    Νομίζω πως διέκρινα κάποια ειρωνία στα γραφώμενά σου και δεν θα μου άρεσε μια τέτοια συζητηση.
    Δεν παίζει ειρωνεία.Γιατί όμως εξ'αρχής δεν είπες Αγρότες ή Μαθητές και έγραψες:

Για αυτούς που κατάλαβες πρίν ακόμη γράψεις το μήνυμα αυτό.
    Πες αυτό που θες να πεις και άσε τί καταλαβαίνει ο καθένας.

Σοβαρά πάντως δεν έχω σκοπό να σ'ειρωνευτώ και η πρώτη απορία
    Για τους αγρότες ή τους μαθητές;
    αληθινή ήταν.Τώρα εσύ μου έγραψες για το τί κατάλαβα...ε τί ήθελες μετά να σου γράψω;

Το θεώρησα αυτονόητο μιας και μιλάγαμε για τους αγρότες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    Να κατεβάσουν 500 τρακτέρ και να κλείσουν την βουλή για 5-10 μέρες μήπως? Κλείσε τους το πάρκινγκ να κόβουν βόλτες με τα πόδια...

Ας κάνουν κατάληψη σε 2-3 υπουργεία-νομαρχίες-δημαρχίες κλπ.κλπ.κλπ

Ας μην κλείνουν τα διόδια αλλά αντίθετα να τα ανοίξουν και να αφήσουν δωρεάν την διέλευση για μερικές μέρες...

Κατάληψη σε εφορίες να πάρει παράταση και πληρωμή ΦΠΑ.

Κατάληψη σε τράπεζες, να πληρωθούν οι δόσεις 20 μέρες μετά.

Απο ιδέες άλλο τίποτα....
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Οτι ναναι λεμε....ιδιως το πρωτο με την Βουλη και τα ποδια.....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ήθελα να'ξερα πώς θα φαινόταν στους αγρότες να κάνανε κατάληψη πχ οι μαθητές στους δρόμους που οδηγούν στα χωράφια το καλοκαίρι(για να μη χάνουν και τα μαθήματά τους)...

.... θα εντυπωσιάζονταν απο το γεγονός ότι οι πιτσιρικάδες θα θυσίαζαν τις διακοπες και την ξεκούραση που περιμένουν πως και πως, για να βγούν στους δρόμους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους ... νομίζω ότι όλοι θ΄αρχίζανε να βλέπουν τις μαθητικες κινητοποιήσεις με άλλο ματι ...

The Cortexiphan Junkie Το avatar του/της manhunter
    Το θεώρησα αυτονόητο μιας και μιλάγαμε για τους αγρότες.

Spam Mode On

Κάτι πρέπει να γίνει και να αλλάξεις avatar, δεν γίνεται μας μπερδεύεις

Spam Mode Off

Τι έχει το avatar?

Ξενιτεμέλος Το avatar του/της menos
    Τι έχει το avatar?
    Ανηκει σε αλλο μελος (devil's animal) εδω και καποια χρονια

http://www.moto.gr/forums/member.php...o&userid=11261

Νέο μέλος
    Κατάγομαι και εγώ από αγροτική οικογένεια με αμπέλια και ελιές.

θυμάμαι τον πατέρα μου να ρίχνει άπειρα χρήματα στις καλλιεργειες τη δεκαετια του 80 και τις αρχες του 90.
    - δικτυα αρδευσης,
    - γεωτρησεις για νερο (στην κεντρικη κρητη δεν υπαρχει αρκετο νερο για αρδευση)
    - αναμπελωσεις γιατι η φυλλοξηρα ξερανε ολα τα παλια αμπελια (αρα και καποια χρονια χωρις εισοδημα)
    - ΑΠΕΙΡΕΣ ωρες δουλειας απο το πρωι μεχρι το βραδυ στα δυσκολα ημι-ορινα χωραφια της Κρητης
    - νεου τυπου ξυραντηρια για τη σταφιδα, αποθηκες για τα προιοντα και τον εξοπλισμο κλπ
    - εργαλεια (σκαπτικα, φρεζες, βυτια ραντισμου, ποτιστικες μηχανες)
    - πααρα πολλα εξοδα σε λιπασματα, φυτοφαρμακα, συμβουλες γεωπονων κλπ
    - παααρα πολλες εισφορες σε συνεταιρισμους, ΕΛΓΑ, ενωσεις κλπ.

Έκανε ότι ήταν δυνατόν να κάνει και ακολούθησε τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων στην καλλιέργεια συγκεκριμένου τύπου αμπελιών κλπ Έριχνε όλα τα χρήματα του στις καλλιεργιες, και κυκλοφορουσε με ενα ΤΟΥΟΤΑ 15ετιας και ενα τρακτερ 20ετιας (ηταν αρκετα για τη δουλεια του τοτε).

οχι μονο ο πατερας μου... Το 90% των επαγγελματιων αγροτών της περιοχής...

Το αποτελεσμα: ΟΛΑ ειναι αχρηστα πλεον. Τιποτα δεν γυρισε πισω ανταποδοτικα... Γιατι? Διοτι τα προιοντα δεν υποστηριχθηκαν ποτε και απο κανενα. Τα προιοντα του αμπελιου (σταφυλια, σταφιδα) ειναι πλεον αζήτητα... Πραγματικά!

Ελάχιστο εισόδημα έρχεται πλέον για τους αγροτες της περιοχης μας ειναι μόνο απο τις ελιές. το 1 κιλό αγνό παρθένο ελαιόλαδο πωλείται σήμερα κάτω από 2 εύρο (ενω πωλείται στα supermarket 6 - 8). ΟΛΑ τα έσοδα απο το εισόδημα του λαδιού επιστρέφει στις καλλιέργειες, και η επιδότηση έρχεται να καλύψει τα καθημερινά έξοδα μια οικογένειας.

Ουτε λογος για "μπουζουκια" (οχι μονο τωρα.... ποτέ!). Οι ανθρωποι δεν εχουν χρηματα ουτε για ελληνικο καφε... Αυτο δεν τους πειραζει, τους πειραζει ομως που δεν μπορουν να δοσουν "καλη χερα" την πρωτοχρονια στα εγγονια τους... του πληγωνει να βλεπουν κατεστραμενες τοσες επενδυσεις... Και ειναι πλεον 50 και 60 χρονων...

Κάποιοι όμως έχουν κερδίσει. Ποιοι? Οσοι εισπράττουν επιδοτήσεις χωρίς να είναι επαγγελματίες αγρότες (δασκαλοι, δημ. υπάλληλοι κλπ), απλά επειδή έχουν ενα λιόφυτο και επειδή κάποιος "γνωστός" τους συμβούλεψε να δηλώσουν περισσότερη παραγωγή από οση πραγματικά είχαν (και αρα να εισπραξουν περισσοτερη επιδοτηση χρονια τωρα...).

Αυτο που ακουω σαν αιτημα εδω στην κρητη -και μου αρεσει- ειναι:
    Α) αναγνωριση του επαγγελματία αγρότη και
    Β) νεος σχεδισμος αγροτικης πολιτικης

Δεν θέλουν αλλα τζάμπα χρήματα που τα μισά παρακρατούνται για 1002 λόγους πριν καν φτασουν στους παραγωγους... (απο 1200 ευρώ επιδότηση για τα αμπέλια, παρακρατηθηκαν 620 ευρώ για εξοδα διαχειρησης !...)
    Θέλουν ενα σχέδιο πάνω στο οποίο να κινηθούν, τα χρήματα θα τα πάρουν πουλώντας τα προϊόντα τους...

Επιτελους, μια σωστη αποψη!!!

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από krama22
    Κατάγομαι και εγώ από αγροτική οικογένεια με αμπέλια και ελιές.

....
    Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες. Βέβαια κρίνεις από αυτά που εσύ ξέρεις από τον τόπο καταγωγής σου.

Και ναι συμφωνείς κάποιοι τα φάγανε, τρακτέρ, σκυλάδικα, "κούρσες" κλπ.....
    Και ναι θες να γίνει μητρώο αγρότη..... να φαίνονται ποιοι είναι επαγγελματίες αγρότες....

Κάποιοι όμως έχουν κερδίσει. Ποιοι? Οσοι εισπράττουν επιδοτήσεις χωρίς να είναι επαγγελματίες αγρότες (δασκαλοι, δημ. υπάλληλοι κλπ), απλά επειδή έχουν ενα λιόφυτο και επειδή κάποιος "γνωστός" τους συμβούλεψε να δηλώσουν περισσότερη παραγωγή από οση πραγματικά είχαν (και αρα να εισπραξουν περισσοτερη επιδοτηση χρονια τωρα...).
    Αυτά στο 90% των αγροτών που λες ότι είναι αγνοί και τίμιοι (και δεν σε αμφισβητώ) δεν το ξέρανε; Γιατί δεν φωνάζανε τότε που αυτοί δουλεύανε σαν τους μαλάκες κι οι άλλοι αραχτοί έπερναν τις επιδοτήσεις;

Δεν ξέρανε ότι κάποιοι (ΠΟΛΛΟΙ - ειδικά στην Κρήτη) είχαν 100 ελιές και δήλωναν 1000; κλπ κλπ κλπ

Τα δικά σας λεφτά τρώγανε. Αλλά δεν είμαστε και ρουφιάνοι..... Οπότε τώρα τέρμα η επιδότηση απο ΕΕ και καλή σας τύχη.....

Δυστυχώς, γιατί το να ζεις από την γη σου είναι ευτυχία.... κι εμείς εδώ σε λιγο το μόνο που θα βγάζουμε από την γη μας είναι σκουπίδια από τις χωματερές.....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Νέο μέλος
    Σωστα... ολοι υποψιαζονται ποιοι τα κανουν αυτα... Δεν το ξερουν ομως σηγουρα.
    Εδω και αρκετα χρονια ζητανε τη δημοσιοποιηση των ποσων που εισπρατει καθε ενας απο επιδοτησεις.

Δυστυχως, προκειται -λεει- για προσωπικα δεδομενα (ωραια δικαιολογια!).

Να τονισω επισης, οτι τα πραγματα με την κτηνοτροφια ειναι διαφορετικα (και δεν τα ξερω καλα)

krama22...μπράβο αντράκι μου.
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Κρίσιμες γενικές συνελεύσεις αγροτών, μετά τις διευκρινίσεις Χατζηγάκη

Μετά την απόρριψη από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή της τελικής πρότασης κατανομής των 500 εκατ. ευρώ, που ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο λόγος δίνεται στους αγρότες.

Κρίσιμες γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται στα μπλόκα το μεσημέρι. Στην πλειονότητά τους οι εκπρόσωποι των αγροτών δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, αν και έχει διαφανεί ρήγμα στο μέτωπο των κινητοποιήσεων.

'Ηδη, απόφαση για να παραμείνουν στα μπλόκα έλαβαν οι αγρότες του Ηρακλείου, ενώ αντίθετα απόφαση να ανοίξουν τον κόμβο στα «Πράσινα Φανάρια» έλαβαν οι αγρότες της Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ, προβλήματα από τις κινητοποιήσεις δημιουργούνται στην αγορά, ενώ η Βουλγαρία προσφεύγει στην Κομισιόν για τα μπλόκα.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=979906

Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αγροτικα μπλοκα
    από illuminatios στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 03/02/2005, 06:31
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 21/01/2005, 22:14
  3. Αλκοτεστ, ποινές και μπλόκα
    από darkCount στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0