νομιζω πλεον δεν ειναι.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
gdevelek...
διαδικασία διήθησης επειδή ντε και καλά το κάνουν όλοι.. που ούτως ή άλλως είναι και παράνομη για όλους μας. Έλεος δηλαδή...
Gandalf
νομιζω πλεον δεν ειναι.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
gdevelek...
διαδικασία διήθησης επειδή ντε και καλά το κάνουν όλοι.. που ούτως ή άλλως είναι και παράνομη για όλους μας. Έλεος δηλαδή...
Gandalf
gdevelek...
αντί να κοιτάς πως θα προσβάλεις τον συνομιλητή σου επί προσωπικού δεν κοιτάς πως θα ανοίξεις διάλογο σε αυτά που λέω;
Ξαναδιάβασε Κ-Α-Λ-Α αυτό που έγραψα στο τέλος και ίσως κατανοήσεις πως οτι είπες σου έβγαλα άλλο επειχήρημα... όσο για το θέμα πίστα ήταν συγκριτικό παράδειγμα και οχι ίδια υπόθεση...
και όπως θα είδες
η λέξη αντίστοιχη σημαίνει κάτι σε σύγκριση αλλά οχι όμοιο... κατανοητό και εδώ;Στον δρόμο τώρα η αντίστοιχη κατάσταση
Όσο για το πως βλέπω τους συνάδελφους μοτοσυκλετιστές...νομίζω οτι το έχω αποδείξει εδώ και πάρα πολύ καιρό ... ίσως να μην ήσουν εδώ να το δείς... αλλά αυτό δεν είναι δικό μου λάθος. Είναι ελλειπής ενημέρωση εκ μέρους σου.
Εν πάσει περιπτώσει όμως... δεν μου αρέσει να αναλώνομαι σε αντιλόγους άνευ ουσίας μάλιστα. Αν έχεις κάποιο επειχήρημα να παραθέσεις κάντο... αν πάλι οχι και απλά θες να πείς μια κουβέντα κάντο και αυτό... αλλά το να προσβάλεις εμένα και οχι τον λόγο μου δείχνει αδυναμία τοποθέτησης εκ μέρους σου και οχι εκ μέρους μου.
Για μένα τελειώνει το θέμα εδώ , εκτός και αν θες να το πάμε στις αντιπαραθέσεις.
Orfeus... εξακολουθεί διά νόμου να είναι παράνομο .... κάπου στον ΚΟΚ... μπορείς να βρείς την παράγραφο που αναφέρει την "κίνηση σε στοίχους". Απλά η ανοχή είναι μεγάλη πλέον λόγω του τεράστιου κυκλοφοριακού προβλήματος που έχουμε.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
τα λόγια σου είναι καταγεγραμμένα και ξεκάθαρα:Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Όσο για το πως βλέπω τους συνάδελφους μοτοσυκλετιστές...νομίζω οτι το έχω αποδείξει εδώ και πάρα πολύ καιρό ... ίσως να μην ήσουν εδώ να το δείς... αλλά αυτό δεν είναι δικό μου λάθος. Είναι ελλειπής ενημέρωση εκ μέρους σου.
έστειλες όσους δεν πάνε στη διήθηση όσο γρήγορα πας εσύ, στα "ΜΜΜ ή να κάτσουν σπίτι τους"
τώρα αν έχεις μετανιώσει γι' αυτό (και μακάρι να είναι έτσι), δικό σου θέμα
ΤΕΛΟΣ![]()
gdevelek.. διόρθωση...
- οχι όσο γρήγορα.. αλλά όσο σωστά πρέπει για ένα μέσο "μαλάκα" μοτοσυκλετιστή όπως είμαι εγώ... (βλ. απότομο φρενάρισμα και σχετικοί ελιγμοί.)
- και οχι στο σπίτι τους... αλλά δεξιά. βλ. στο μήνυμα μου , τελευταίο ... όπου αναφέρω...επί λέξη
Για αυτό τόνισα οτι πρέπει να διαβάσεις λιγο προσεκτικότερα το τι γράφω...Σαν εποχικός και σαν αναβάτης-οδηγός όποιου οχήματος, όταν δεν είσαι σίγουρος για αυτό που κάνεις , τότε πας στην άκρη .. δεξιά... και δεν μπλοκάρεις τους υπόλοιπους ούτε τους βάζεις σε κίνδυνο΄...
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Δέν ξέρω μήπως συμφέρει απο αττική οδό.Περιστέρι-Βύρωνα απο κέντρο το πρωϊ με αυτοκίνητο,το έχω κάνει σε μία ώραΑρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
αν καποιος ξερει κανενα πιο γρηγορο και απλο δρομολογιο ας το καταθεσει.
![]()
![]()
![]()
[/B]
![]()
![]()
ήτανε ωραία σούζα...αλλά ξύπνησα
διάβασε ΕΣΥ καλύτερα τι γράφεις....Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
- και οχι στο σπίτι τους... αλλά δεξιά. βλ. στο μήνυμα μου , τελευταίο ... όπου αναφέρω...επί λέξη
Για αυτό τόνισα οτι πρέπει να διαβάσεις λιγο προσεκτικότερα το τι γράφω...
ψάξε για "σπίτι" στο πρώτο σου ποστ, είμαι σίγουρος πως θα το βρεις
το ότι εκ των υστέρων μετρίασες τις εκφράσεις σου είναι θετικό αλλά δεν θα μας βγάλεις και τρελούς...
φυσικά και το είπα... δεν το αρνούμαι...
Με την έννοια οτι όποιος είναι επικίνδυνος ας κάτσει σπίτι του... οχι επειδή δεν ξέρει να κάτσει σπίτι του... είναι τεράστια διαφορά.
Επίσης επειδή παίζουμε με τις λέξεις και είναι κουραστικό και για τους υπόλοιπους... επί του θέματος... πως το βλέπεις απο την δική σου οπτική;
Gandalf
Σταυρο αυτο θα σου έγραφα ρε.Αρχικά δημιουργήθηκε από dodos 900
Δέν ξέρω μήπως συμφέρει απο αττική οδό.Περιστέρι-Βύρωνα απο κέντρο το πρωϊ με αυτοκίνητο,το έχω κάνει σε μία ώρα![]()
![]()
Και εγώ καμιά φορά ξεκινάω από Περιστέρι (λόγω κοπελιάς εννοώ), ανεβαίνω Εθνική οδό, μπαίνω Αττική, και από εκεί βγαίνω περιφερειακή υμηττού, για Κατεχάκη. Αντίστοιχα πας και εσύ Βύρωνα.
Αλλα!Αν προτίθεσαι να πας ώρες αιχμής, δλδ να ανέβεις το ποτάμι στο ύψος του Περιστερίου κατά τις 8.00-9.00 με αυτοκίνητο, άστο καλύτερα.
![]()
@gdevelek: Ο Μάγος το λέει ξεκάθαρα. Εχει αναλώσεί 7 ποστ για να σου εξηγήσει τι εννοεί.
Όταν βλέπω από πίσω μου παπάκι, ο οποίος μπορεί να πάει πιο γρήγορα, θα κάνω δεξιά ολόκληρη φρεγάτα 1300 κυβικών, για να περάσει, τέλος. Οι άλλοι γιατί να μην κάνουν? Δεν έχουν καθρέπτες να δουν τι γίνεται πίσω τους?
Είναι απλό το πράγμα. Οταν βρέχει, γιατι δεν έχει κίνηση στην αριστερή λωρίδα της διηθησης(δεν ξέρω και πως στο διάολο γράφεται:wacko: :wacko: )????
Γιατί δεν υπάρχουν αυτοί που αναφέρει ο Μάγος. Οι εποχικοί αναβάτες.
Μπορεί η έκφραση , να κάτσουν σπίτι τους να σου ακούγεται ακραία, αλλά εγώ θεωρώ οτι είναι πιο ακραίο να κυκλοφορώ με μηχανάκι, και να είμαι πιο επικίνδυνος και από τανκ καμιά φορά.
@Μαγος: Σου έγραψα και πάλι ότι συμφωνώ, και καμιά φορά συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου μέσα. Είναι καλό να συνηδειτοποιείς, ότι και΄οι μοτο-συνάδελφοι σου, ευθύνονται για πολλά...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
κάποιος πηγαίνει ανάμεσα απο τα σταματιμένα αυτοκίνητα με 20 και έχουν κολήσει 15 μηχανάκια απο πίσω του. (σύνηθες φαινόμενο σε συγγρού κηφισίας κτλ). Ο τύπος μάλιστα όταν τα αυτοκίνητα αρχίζουν και κουνιούνται με 40 πάει και αυτός με 40 ανάμεσά τους.
Μερικοί απο αυτούς τους 15 μπορεί να έχουν υπομονή κάποιοι όμως μπορεί να μην έχουν. Αυτοί οι κάποιοι θα προσπαθήσουν να κάνουν παράλτομες προσπεράσεις είτε πολύ κοντά απο άλλα μηχανάκια είτε αλλάζοντας διαχωριστική γραμμή σε κάποια που δεν υπάρχει τόσο χώρος. Όταν αλλάξουν διαχωριστική γραμμή θα τρέξουν παραπάνω απο όσο θα πηγαιναν για να προσπαθήσουν να τον περάσουν. Όπως κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει τον αργό να πάει πιο γρήγορα και ο αργός με την σειρά του πρέπει να κάνει στην άκρη (πχ όταν τα αυτοκίνητα πάνε με 40 και αυτός πάει με 40) και να τους αφήσει να περάσουν.
Είναι πολύ καλύτερα να αφήσεις κάποιον να σε περάσει ελεγχόμενα μπαίνοντας για λίγο στο ρεύμα των αυτοκινήτων παρά να νευριάσεις τον άλλον και να σε περάσει σε ανύποπτο χρόνο.
Αντί να αναγκάσεις 10 να αργήσουν 1 λεπτό... άργησε εσύ ένα λεπτό και άσε τους άλλους να περάσουν.
Προσωπικά όταν βλέπω κάποιον να είναι αρκετά κοντά πισω μου τον αφήνω να περάσει όπως περιμένω να με αφήσουν να περάσω όταν ο ρυθμός μου είναι πιο γρήγορος απο τον μπροστά μου.
εμ.. να το πω και πάλι παιδιά και συγχωρήστε με...
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΑΡΓΑ...
με τρελαίνει όμως το επικίνδυνα και αψυχολόγητα... είτε είναι απο μοτό , είτε απο Ι.Χ.
Απλά στις μηχανές , ενισχύεται αυτό επειδή ακριβώς είμαστε πιο ευάλωτοι και πέρα απο τα Ι.Χ και τον ίδιο μας τον εαυτό και τις μαλακίες που κάνουμε , θα πρέπει πλέον να προσέχουμε ακόμα και εκείνους που κάνουν επάνω σε μοτό.
Ας εκμεταλλευτούν λοιπόν ακριβώς αυτή την ευελιξία και ας κάνουν και λίγο δεξιά... δεν είναι ντροπή... αν μάλιστα δεν νιώθουν οτι το "έχουν" ας πάρουν άλλο μέσο.
Αυτό λέω...
Το ίδιο κάνω και εγώ.. επί παραδείγματι σήμερα ας πούμε , που δεν ένιωθα καλά να πάρω μηχανή επειδή γενικά έχω ενα "πράγμα" με την γλίτσα πήρα το Ι.Χ. Γιατί να ρισκάρω πρώτον για μένα... αλλά και μετά να γίνω επικίνδυνος για τους άλλους;
Gandalf
@manhunter
αφού θες να με διορθώσεις κιόλας
το τι λεέι ο μάγος, είναι ανάλογα σε πιο ποστ του θα κοιτάξεις
διάβασέ τα ένα ένα και θα το δεις
στην αρχή ήταν κάθετος "να πάρουν ΜΜΜ ή να κάτσουν σπίτι τους"
μετά το μετρίασε
μετά έβαλε άλλα δεδομένα, π.χ. "πατάνε φρένο άγκυρα" ή "δεν χωράνε"
μετά το ξαναμετρίασε
τώρα ξαναλέει "να πάρουν άλλο μέσο" αν δεν οδηγούν όπως αυτός θέλει
ό,τι να 'ναι βασικά
άστο λοιπόν καλύτερα
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
@manhunter
αφού θες να με διορθώσεις κιόλας
το τι λεέι ο μάγος, είναι ανάλογα σε πιο ποστ του θα κοιτάξεις
διάβασέ τα ένα ένα και θα το δεις
στην αρχή ήταν κάθετος "να πάρουν ΜΜΜ ή να κάτσουν σπίτι τους"
μετά το μετρίασε
μετά έβαλε άλλα δεδομένα, π.χ. "πατάνε φρένο άγκυρα" ή "δεν χωράνε"
μετά το ξαναμετρίασε
τώρα ξαναλέει "να πάρουν άλλο μέσο" αν δεν οδηγούν όπως αυτός θέλει
ό,τι να 'ναι βασικά
άστο λοιπόν καλύτερα
Τα εφτά ποστ που αναφέρω, βάζω μέσα κια αυτά που προσπαθεί να σου εξηγήσει ότι ήταν και ίσως χοντράδα αυτό που είπε, και πως δεν είναι έτσι.
Και σου λέω ότι , ναι , καλύτερα καμιά φορά να κάθονται σπίτι τους, όπως θα έλεγες και εσύ ίσως. Και λέω εσύ ίσως, γιατί μπορεί να συμβιβάζεσαι με τα σκατά στους δρόμους, αλλά κάποιοι άλλοι όχι.
Τέλος πάντων, αρκεί που συνειδητοποιούμε, ότι έχουμε πόλεμο.
Τώρα όπως και να το διατυπώνει ο καθένας, η αλήθεια είναι κοινή και την έχουμε αποδεκτεί.
@gdevelek:![]()
![]()
@manhunter
κοίτα εγώ χθες βράδυ εκνευρίστηκα με ένα τύπο που ήταν μπροστά μου ενώ έκανα διήθηση και με έκλεινε
γιατί όμως;
1. είχε κλείσει τη "λωρίδα" διήθησης, ΧΩΡΙΣ να κάνει διήθηση, αφού πήγαινε ακριβώς δίπλα με το ΙΧ!!!
2. δεν θα μπορούσε να επικαλεστεί ασφάλεια, αφού ήταν ξεκράνωτος!
κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν φάουλ
κατά τα άλλα, όταν ο μπροστινός πάει απλώς πιο αργά από όσο εγώ θα ήθελα:
1. είμαι φάουλ να τον πιέσω, γιατί όπως ΗΔΗ έγραψα, ΑΥΤΟΣ θα φάει τη στραβή αφού είναι μπροστά μου και λειτουργεί ως ασπίδα μου!
2. είναι δικιά μου υποχρέωση να βρω τρόπο να τον περάσω, δεν μου χρωστάει κάτι για να μου κάνει στη μπάντα, η διήθηση είναι έτσι κι αλλιώς παράνομη, τι κανόνες να βάλει κανείς εκεί;
@gdevelek
Ρε συ , από την στιγμή που σε εμποδίζει, και το βλέπει, δεν θα πάθει τίποτα να χάσει 10'' από τον χρόνο του, να μπει λίγο δεξιά. Εσυ όμως θα κερδίσεις.
Το ότι παίζει τον ρόλο της ασπίδας, δεν είναι 100% σωστό. Γιατί εγώ ας πούμε, δεν κολάω στον άλλον. Κρατάω μια απόσταση, αρα ανα πάσα στιγμή μπορεί να μου συμβεί και εμένα κάτι.
Μένω όσο κοντά χρειάζεται, ώστε μόλις δω το άνοιγμα, να περάσω.
Αλλά το γαμώτο είναι, ότι εσύ,εγώ ο Μαγος, και όλοι μας, μια από τις ευχάριστες στιγμές που μας προσφέρει η μοτό μας, είναι η ευκολία στην κίνηση.
Ε μα ήμαρτον!Να έχω μηχανή, και να έχει κίνηση και μάλιστα από άλλες μηχανές?