παιδια σας ευχαριστώ για τις παραπάνω πληροφορίες![]()
![]()
![]()
![]()
Και η κηλίδα του Stemphylium ΖΟΥΜΑΡΙΣΜΕΝΗ![]()
Παρατηρείστε πως είναι ξηρή, μαύρη, με διαφορετικές διαστάσεις πάνω στον καρπό (αυτό φαίνεται στην προηγούμενη εικόνα, όχι σε αυτή), καθώς και παρουσιάζει μια βύθιση ο υγέιής ιστός από τον μολυσμένο
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΠΕΤΑΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ - ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ !!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I had a dream ...
thanks....
basika perimeno kai mia analysh gia ta paidakia ,,,,an exeis kalos!!!
kai ti salata genikos na protimame!
:a36::a36: http://www.lariseos.webs.com
:a36:
www.husaberg450fe.blogspot.com
www.fightcolesterol.blogspot.com
Παϊδάκια ????
Φάε αλύπητα
Σαλάτες ????
Ότι θέλεις αρκεί να είναι "αγνές παρθένες"
δηλαδή, αν το "μαγαζί" που σου βάζει ρώσικη κλπ είναι ... τρώγλη, χωρίς σωστή συντήρηση, τότε μη σου πω καλύτερα τι τρως.
![]()
αβέρτα και μάσα κάργα.
I had a dream ...
τετοιεσ αλυφες τησ εχω κοψει λογου χοληστερινης!![]()
μονο λαχανο καροτο και χωριατικη χωρις τυρι,,,,,,,,,,,,,,και δεν τρωο πατατες τηγανιτες! μονο παιδακια στην σχαρα......
αλλα πολλες φςρεσ σκεφτομαι πιο κρασι ειναι καλο?!
στο λεω γιατι αν κατι τρωο πιο πολυ ειναι τα παιδακια! και μετα πλακονομαι στα becel......χεχεχεχεχ
τι να κανω !!!?
:a36::a36: http://www.lariseos.webs.com
:a36:
www.husaberg450fe.blogspot.com
www.fightcolesterol.blogspot.com
Να τρως σαλατίτσα με ελαιόλαδο. Φυσικά και τα Becel σου (που από ελαιόλαδο είναι και αυτό).
Τώρα κρασί θα διαλέγεις ό,τι σου αρέσει.
Αρκεί και αυτό να έχει συντηρηθεί καλά.
Τα κόκκινα κρασιά μπορεί να εκδηλώσουν συχνότερα μυκοτοξίνες (για κάποιους τεχνικούς λόγους που αφορούν την απορράγιση κλπ κλπ).
Όμως εμένα το κόκκινο μου αρέσει και αυτό πίνω ΦΟΥΛ. Προσέχω απλά να είναι καλά συντηρημένο.
Τώρα, ως αναφορά τα χύμα και τα εμφιαλωμένα, αν το χύμα είναι καλό τότε πιέστο.
Προσοχή στα κρασιά που όταν πίνεις μετά σε ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ στη δίψα.
Έχει χρησιμοποιηθεί μεγάλη ποσότητα Θειωδών βάσεων (metabisulfide ή οποιοδήποτε άλλο) προκειμένου να διορθωθεί η οξύτητα (προέρχεται από κακής ποιότητας σταφύλια).
Στην περίπτωση αυτή απλά δεν κάνεις την μαλακία να ξαναπιέις από το ίδιο.
Η εμφιάλωση όμως όπως και τα τυποποιημένα προϊόντα, έχουν ΟΝΟΜΑ - ΕΠΩΝΥΜΟ - ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ άρα και υπευθυνότητα. Καλό είναι να βρεις μια καλή μάρκα (πχ του μπαρμπα Γιάννη του Μπουτάρη που είναι στη γειτονιά σου ή του φίλου μου του Παπρά του Αστέριου (Ένωση Τυρνάβου), αρκεί να είναι εμφιαλωμένα.
Αν αντέχει η τσέπη σου υπάρχουν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ετικέττες, ανώτερες και από τις καλύτερες Γαλλικές (πχ Παπαϊωάννου Νεμέα), αλλά θα πρέπει να το λέει λιγάκι η τσέπη σου. Δεν είναι για κάθε μέρα.
I had a dream ...
Να ρωτήσω;
Μήπως χρησιμοποιώντας όλα αυτά κακά γεωργικά φάρμακα, οι μύκητες έγιναν ανθεκτικότεροι;Αρχικά δημιουργήθηκε από WWW
Όλοι γνωρίζουμε πως τα παλαιά γεωργικά φάρμακα μπορεί, σύμφωνα με όλες τις μελέτες, ΕΜΜΕΣΑ και ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ να συμμετέιχαν σε καρκινογεννέσεις. Οι επίσημες έρευνες λένε πως ΜΠΟΡΕΙ, γιατί ενώ είχαν υψηλό τοξικολογικό προφίλ, είχαν πολύ καλό προφίλ υπολειμμάτων.
Και φτάσαμε στο σήμερα να λέμε:
Και είμαστε αναγκασμένοι να υποστηρίζουμε:Αρχικά δημιουργήθηκε από WWW
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.
Και ακόμη πιο φυσικά:Αρχικά δημιουργήθηκε από WWW
Τα γεωργικά φάρμακα, τα τελευταία 5 χρόνια αποτελούν τις καλύτερα προσδιορισμένες χημικές ουσίες (αποσύρθηκαν όλες οι παλαιές) που υπάρχουν στον πλανήτη. (τοξικολογικά προφίλ, οικοτοξικολογικά προφίλ).
Ναι μεν να δεχτούμε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε χημικά γιατί υπάρχει κόσμος που πεθαίνει από την πείνα (κόσμος δεν είναι μόνο η παχύσαρκη Ελλάδα), αλλά δεν είναι υπερβολή να υποστηρίζουμε ότι τα χημικά, που μας έφτασαν σε αυτή την κατάσταση με τα υπερανθεκτικά ζιζάνια, θα προφυλλάξουν από τον καρκίνο που όλα δείχνουν ότι θα γίνει η πρώτη αιτία θανάτου;Αρχικά δημιουργήθηκε από WWW
γεωργική χημεία, στην προκειμένη περίπτωση αυτή, εκτός της αύξησης των τροφίμων και της προστασίας της φυτικής παραγωγής, μας προστατεύει από βέβαια καρκινογενείς ουσίες.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=966626
ρε σει αυτο το τσιπουρο πινω ειναι πολυ καλο........ δεν εχει και πολυ γλυκανισο....βγαζει και κρασι αυτος?Αρχικά δημιουργήθηκε από WWW
ή του φίλου μου του Παπρά του Αστέριου (Ένωση Τυρνάβου), αρκεί να είναι εμφιαλωμένα.
:a36::a36: http://www.lariseos.webs.com
:a36:
www.husaberg450fe.blogspot.com
www.fightcolesterol.blogspot.com
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε όλα όσα προανέφερες.
Η σωστή χρήση, η εφαρμογή της GAP του κάθε σκευάσματος, η σωστή εκπαίδευση των παραγωγών (αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο) αλλά και η ΕΡΕΥΝΑ θα βοηθήσουν στο να προστατευύσουμε καλύτερα και ασφαλέστερα τα τρόφιμα που παράγουμε.
Βρες από το www.minagric.gr, μια παλαιά έγκριση Γεωργικού Φαρμάκου.
Τότε έλεγαν πχ εγκρίνεται το σκεύασμα τάδε για κυκλοφορία στην Ελλάδα.
Δεν έλεγε :
- Σε ποιές καλλιέργειες
- Τρόπος εφαρμογής
- Ημερομηνία λήξης
- Μέτρα προστασίας
- Τοξικολογική σήμανση
- Επίδραση στα πουλιά
- Επίδραση στα υπόγεια ύδατα
- Δόση / HL ή / στρέμμα
- PHI (αναμονή από εφαρμογή μέχρι συγκομιδή) => Το χειρότερο. Έριχναν και έκοβε ο καθένας όποτε ήθελε απλά.
Άσε που πολύ σωστά όπως είπες δεν ανέφερε
- ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
- ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Τα 2 τελευταία είναι αυτά που δεν τα πρόσεξε ποτέ κανένας, με αποτέλεσμα να έχουμε μουχρίτσα που δεν φοβάται ούτε την μπολτόζα και έντομα που έχουν πιεί Super μαντολίνη και δεν ακούν ούτε πυρηνικό όλεθρο.
Καλό όμως είναι να μην αφορίζουμε τίποτα. Η ΣΩΣΤΗ χρήση, η εφαμρογή του Good Agricultural Practice, η τήρηση των διαστημάτων αναμονής, των δόσεων και των αριθμών εφαρμογής οδηγούν στην προστασία και των καταναλωτών αλλά και του περιβάλλοντος, προάγωντας παράλληλα περισσότερο φαγητό για όλους.
Πριν σου έδειξα μια ανάλυση υπολειμμάτων φράουλας. Ο παραγωγός αυτός χρησιμοποιεί χημικά. Η ανάλυσή του είναι καθαρή γιατί εφαρμόζει τα λεγόμενα PHI.
Κι επειδή κατάλαβα πως είσαι στον χώρο ή τουλάχιστον σε ενδιαφέρει, για θυμήσου την δεκαετία του '60 και ΄70 ή ρώτα τους παλαιότερους, πόσα κιλά στάρι έκανε ένα στρέμμα ? 300 κιλά, 400 κιλά. Σήμερα κάνει 1500 κιλά.
Αν είχαμε μείνει σε εκείνες τις ποσότητες, με τον 4πλασιασμό του πλυθησμου όλα αυτά τα χρόνια, τώρα θα έτρωγε ο ένας τον άλλο.
Επομένως σωστή χρήση, ενημερωμένοι γεωπόνοι πρώτα, μετά παραγωγοί, καταναλωτές αλλά επιτέλους κι ένα σοβαρό καταναλωτικό κίνημα, που θα μπαίνει σε Λαϊκές (άβατο βέβαια) ή τα Super Markets, θα παίρνει δείγματα, θα τα αναλύει και θα προβαίνει σε ΑΓΩΓΕΣ !!!!
Αυτή, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου, είναι η καλύτερη προσέγγιση
I had a dream ...
απο τον οκτομβριο που με βρηκανε χολιστερινη 290.....εχω αλλαξει πολλα πραγματα αλλα δεν ελατωσα το φαγητο η την ζωη μου....απλα εκοψα καποια πραγματακια και νιωθο πολυ καλυτερα!!!
σας συνηστω απλα να κοψεται!
-πατατες τηγανιτες!
-τυροκομικα, γιαουρτια,τζατζικια κτλ
-παγωτα
με αυτα τα τρια πραγματα ερηξα την χοληστερινη μου αλλα και 7 κιλα...!
αλλα το πιο γαματο ειναι πως μετα απο παιδακια και κρασι κτλ.........αμα δεν εχω φαει πατατες και γιαουρτικα κτλ....... την αλλη μερα το πρωι νιω8ο πολυ καλυτερα σε σχεση με αν θα ετρωγα πατατες κτλ!!!!!
:a36::a36: http://www.lariseos.webs.com
:a36:
www.husaberg450fe.blogspot.com
www.fightcolesterol.blogspot.com
Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
ρε σει αυτο το τσιπουρο πινω ειναι πολυ καλο........ δεν εχει και πολυ γλυκανισο....βγαζει και κρασι αυτος?
Το τσίπουρο γενικά μη το φοβάσαι, σκοτώνει όλα τα γνωστά μικρόβια, κάνει και για εντριβές.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Είναι ένας από τους καλύτερους Συνεταιριμούς στην Ελλάδα, κάνει και κρασιά, με εξαγωγές ακόμα και στις ΗΠΑ.Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
ρε σει αυτο το τσιπουρο πινω ειναι πολυ καλο........ δεν εχει και πολυ γλυκανισο....βγαζει και κρασι αυτος?
![]()
I had a dream ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Το τσίπουρο γενικά μη το φοβάσαι, σκοτώνει όλα τα γνωστά μικρόβια, κάνει και για εντριβές.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ναι ναι ετσι ειναι,,,,,,αλλα σε μεγαλες ποσοτητες που πηνουμε εδω νομηζω πως δεν μας κανει και πολυ καλο!!!
ετσι δεν ειναι?
:a36::a36: http://www.lariseos.webs.com
:a36:
www.husaberg450fe.blogspot.com
www.fightcolesterol.blogspot.com
ww!
πινω πολυ πρασινο τσαι......χυμα αγωραζω απο μαγαζια οχι σουπερ μαρκετ κτλ.....
τι γνωμη εχεις γιαυτο??
:a36::a36: http://www.lariseos.webs.com
:a36:
www.husaberg450fe.blogspot.com
www.fightcolesterol.blogspot.com
Στη σελίδα αυτή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , θα δείτε όλα τα εγκεκριμμένα Γεωργικά Φάρμακα καθώς και το ποιά παλαιά έφυγαν ή φεύγουν. Περίπου το 60 % των σκευασμάτων φυτοπροστασίας, από το 2000, έχουν αποσυρθεί από την αγορά ενώ παραμένουν τα νέας τεχνολογίας, που δεν σκοτώνουν τίποτε άλλο εκτός από τον εχθρό που προορίζονται.
Αυτά τα ... φιρμάνια βγαίνου (ευτυχώς) από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι από αποφάσεις του ΑΣΥΓΕΦ (Ανώτατο Συμβούλιο Γεωργικών Φαρμάκων).
I had a dream ...