Ελα ρε, έχει τέτοιο μπουκαλάκι το δικό σου??Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
Eχω διαβασει ολα οσα εχεις γραψει και εσυ και τα αλλα παιδια σχετικα με το θεμα.Κ επαληθευουν νομιζω οσα εγραψα στην αρχη αρα σωστα τα εχω καταλαβει τα πραγματα.Αλλα αυτο που εγραψες δεν το πιασαΗ αναρτηση του SEROW εχει σιγουρα ρυθμιση προφορτισης και επαναφορας συμφωνα και με το manual.Aλλα το χρυσο μπουκαλακι που βρισκεται μπροστα στο σκελετο και εχει μια ροδελα ρυθμισης τι ρυθμιζει?!Προφανως την αποσβεση συμπιεσης?!
![]()
Δε σε κανω πλάκα, αλλά δεν είχα ιδέα οτι υπάρχει SEROW με ξεχωριστό ρεζερβουάρ λαδιου/αερίου, παρολα τα μάνιουαλ που έχω μαζέψει, δεν το έχω δεί πουθενά. Τί μοντέλο είναι??
Καλή φάση, γιατί η αυξημένη ποσότητα λαδιού δεν επιτρέπει την αύξηση της θερμοκρασίας, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.
Η ροδέλα πάνω στο μπουκαλάκι ρυθμίζει την απόσβεση συμπίεσης. Η απόσβεση επαναφοράς ρυθμίζεται απο την ροδέλα στην κάτω άκρη του αμορτισέρ και η προφόρτιση απο τα δαχτυλίδια στην κάτω μεριά του ελατηρίου.
1. Ακριβώς.ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1)Οσο πιο σκληρο(στο Hard δλδ) το rebound και η αποσβεση συμπιεσης τοσο πιο αργα θα εκτονωνει το ελατηριο και θα βυθιζεται η αναρτηση αντιστοιχα ή το αντιθετο?
2)Γνωριζει κανεις αν η πισω αναρτηση του SEROW παιρνει καποιο σερβις?Πχ αλλαγη λαδιου ή εξαερωση?
2. Θεωρητικά όχι, τουλάχιστον το αμορτισέρ χωρίς το ξεχωριστό ρεζερβουάρ. Πρακτικά βέβαια, όλα ανοίγουν.
Απ όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει aftermarket αμορτισέρ για το SEROW.
Στο πιρούνι μπορείς να αλλάξεις λάδια και ελατήρια χωρίς να το λύσεις όλο ή να το βγάλεις απο το μηχανάκι (MikeG δεν είναι ΚΤΜ με WP...). Xαμηλά στην πίσω πλευρά κάθε μπουκάλας υπάρχει μια μικρή βίδα για το άδειασμα του λαδιού. Τα ελατήρια βγαίνουν πανεύκολα, αφού βγάλεις τις τάπες στην πάνω άκρη των καλαμιών.
Στο δικό μου τα ελατήρια μπροστά ήταν όντως πολύ μαλακά. Αντί να τα αλλάξω όμως, τα έκοψα (κατά 80mm αν θυμάμαι καλά) και η κατάσταση ψιλοβελτιώθηκε. Βέβαια όλο το μπροστνό του SEROW είναι λίγο μάπα εδώ που τα λέμε.
Η σκληρότητα του πίσω ελατηρίου είναι μια χαρά για μένα (το αμορτισέρ τάχει ψιλοπαίξει όμως και πρέπει κάποτε να κατσω να το φτιάξω...).
Το σωληνάκι του φρένου άλλαξε το οπωσδήποτε (και πες και μένα που το βρήκες). Όταν παλιώσει το γνήσιο φουσκώνει σαν λάστιχο ποτίσματος και η αίσθηση και απόδοση (όση είχε τέλωσπάντων) πάνε περίπατο....