Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 60

Θέμα: ΠΕΘΑΝΕ(ή αλλιως "Δεν παιρνει μπροστα")

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Αρχικά δημιουργήθηκε από id12586
    Ασφάλειες τσέκαρες?
    Οχι δεν τσεκαρα τιποτα.Το σκηνικο παιχτηκε μες στην νυχτα.
    Θα προσπαθησω να το βαλω μπροστα και να το παω συνεργειο.
    Αλλιως θα αγκαρεψω τον μαστορα να κανει κατ'οικον επισκεψη.
    Εχω και κατι γκαζακια περισσευμα μπορει να φανουν χρησιμα:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Μεταλλικό Μέλος! Το avatar του/της id12586
    Αν δεν ακούγεται η τρόμπα βενζίνης όταν βάζεις μπροστά, θα ήταν καλό να ξεκινήσεις απο την ασφάλεια της.
    Είναι εύκολο να τις ελέγξεις ολες και φθηνό να τις αλλάξεις αν χρειαστεί, πριν πας σε μαστορα..

Αρχικά δημιουργήθηκε από id12586
    Αν δεν ακούγεται η τρόμπα βενζίνης όταν βάζεις μπροστά, θα ήταν καλό να ξεκινήσεις απο την ασφάλεια της.
    Είναι εύκολο να τις ελέγξεις ολες και φθηνό να τις αλλάξεις αν χρειαστεί, πριν πας σε μαστορα..
    Τι ηχο κανει η τρομπα βενζινης? Το μηχανακι ειναι ενα XTακι 225 SEROW!

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    φιλε εγω την εχω "πατησει" 3 φορες ετσι...(αυτην την στιγμη ειμαι στην 3η)
    τι εμαθα?
    1 πρωτα κοιταμε την ασφαλεια(θα την βρεις στο κουτι των ασφαλειων)....και μετα παμε σε μπιελα και πιστονι.:rotflmao:
    2 αν η ασφαλεια ειναι οκ,τοτε κοιτας με καποιο οργανο το ρελε της μιζας αν περναει ρευμα την ωρα που πατας την μιζα.
    3 κανε αυτα πρωτα και μετα πηγαινε σε μηχανικο.
    τα λευτα που θα σωσεις θα γινουν ενας ωραιος καφες!

Αρχικά δημιουργήθηκε από giannisblest
    φιλε εγω την εχω "πατησει" 3 φορες ετσι...(αυτην την στιγμη ειμαι στην 3η)
    τι εμαθα?
    1 πρωτα κοιταμε την ασφαλεια(θα την βρεις στο κουτι των ασφαλειων)....και μετα παμε σε μπιελα και πιστονι.:rotflmao:
    2 αν η ασφαλεια ειναι οκ,τοτε κοιτας με καποιο οργανο το ρελε της μιζας αν περναει ρευμα την ωρα που πατας την μιζα.
    3 κανε αυτα πρωτα και μετα πηγαινε σε μηχανικο.
    τα λευτα που θα σωσεις θα γινουν ενας ωραιος καφες!
    2 ερωτησεις:
    α)που βρισκεται το κουτι των ασφαλιων σε αυτο το μηχανακι?!
    β)ποιο ειναι το ρελε της μιζας?!

Απο οτι ειδα στο manual υπαρχει μια κυρια ασφαλεια(main fuse),το ρελε της μιζας(starter relay) και ενα starter circuit cut-off relay που δεν ξερω τι ειναι.
    Την ασφαλεια θα μπορεσω να την κοιταξω αν ειναι καμμενη γιατι θα φαινεται πιστευω.
    Το ρελε της μιζας ομως πως το τσεκαρω αφου δεν εχω πολυμετρο?!
    Δεν ξερω αν εχει καμια σημασια αλλα ολα τα "φωτιστικα σωματα" δουλευουν κανονικα(το αναφερω μηπως και αυτο σημαινει οτι δεν ειναι καμμενη η ασφαλεια!).

δεν μπορω να σε βοηθησω ευκολα καθως δεν ξερω το συγκεκριμενο μηχανακι(θα κανω μια προσπαθεια τωρα να μαθω)
    το ρελε λογικα θα το βρεις αν ακολουθησεις το καλοδιο(+) απο την μπαταρια.καποια στιγμη ενωνεται με κατι,αυτο ειναι το ρελε.(ειναι ενας ηλεκτρομαγνητης που ενεργοποιει την μιζα)κατι τετοιο...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	mlk1.jpg 
Προβολές:	248 
Μέγεθος:	76,4 KB 
ID:	155729

Αρχικά δημιουργήθηκε από giannisblest
    δεν μπορω να σε βοηθησω ευκολα καθως δεν ξερω το συγκεκριμενο μηχανακι(θα κανω μια προσπαθεια τωρα να μαθω)
    το ρελε λογικα θα το βρεις αν ακολουθησεις το καλοδιο(+) απο την μπαταρια.καποια στιγμη ενωνεται με κατι,αυτο ειναι το ρελε.(ειναι ενας ηλεκτρομαγνητης που ενεργοποιει την μιζα)κατι τετοιο...
    Ωραια!Αυτο δεξια στην φοτο ειναι το ρελε της μιζας και ξερω που βρισκεται:ακριβως διπλα απο την μπαταρια.Κ βρηκα και την κεντρικη ασφαλεια!Μαλλον ομως θα χρειαστω πολυμετρο ε?!

αφου δουλευουν τα φωτα τοτε δεν εχεις προβλημα με την main fuse.
    αρα πας στην ignition fuse.αυτην αλλαξα εγω την πρωτη φορα.(ειχα ακριβως τα ιδια συμπτωματα)
    τωρα αν δεν εχεις πολυμετρο πρεπει να βρεις καποια λαμπα(12 v) η κατι να συνδεσεις για να δεις οτι περναει ρευμα μεσα απο το ρελε οταν πατας την μιζα.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	bros_wiring_diagram dsd.jpg 
Προβολές:	245 
Μέγεθος:	84,6 KB 
ID:	155730

το Μ που βλεπεις στο σχημα ειναι η μιζα που κλεινει κυκλομα μεσω γειοσης.αρα η ειναι καμενη η ασφαλεια που κουναει το ρελε γιανα κανει επαφη,η το ρελε την εχει "ακουσει"(οπως το δικο μου ).αν περναει ρευμα ομως αλλαζουν τα πραγματα...

Παλαιό μέλος
    αρχισε απο τα ευκολα ..........βγαλε το μπουζι και κοιτα εαν μιζαρει το μοτερ εαν ναι .κοιτα ακουμπωντας το μπουζοκαλοδιο με το μπουζι επανω σωμα στο μοτερ (απλα ακουμπα το επανω στην κεφαλη ) ενοειται οτι δεν εχεις διαροη βενζινης απο πουθενα και εχεις αφησει το ρεζερβουαρ της μοτο σουμακρια σε ασφαλες μερος, κοιτας λοιπον εαν βγαινει σπινθηρας και τι χρωμα εχει αυτος εαν ειναι μπλε εισαι οκ εαν ειναι κιτρινος μαλον εχεις προβλημα η βραχυκυκλωμενο μπουζι .μπορει να μην εχεις καθολου σπινθηρα παλι δοκιμαζεις με ενα διαφορετικο μπουζι και τσεκαρεις εαν εχει σπινθηρα εισαι οκ ,ψαχνεσαι τοτε διαφορετικα μονταρεις το μπουζι στην κεφαλη και μιζαρεις εαν δεν μιζαρει δεν γυρναει ελευθερα το μοτερ ,το πιο πιθανο να εχει προβλημα η μιζα σου και βασικο παντα τσεκαρουμε χωρις μπουζι το μοτερ εαν γυρναει ΕΛΕΥΘΕΡΑ μετα βαζουμε καλωδια η μππουστερ η μπαταρια αυτοκινητου ..εχουν σπασει αρκετα μοτερ ετσι απο υδραυλικο

To manual δεν αναφερει πουθενα ignition fuse.Μονο ignition coil!
    Tελος παντων... Το πρωι θα μας λυθουν οι αποριες.Θα μιλησω και με τον μαστορα μου να ακουσω την αποψη του.
    Ας παρει τουλαχιστον μπροστα ευκολα να μπορεσω να το παω εως εκει αν δεν μπορεσω μονος να βγαλω ακρη...
    Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου που με βοηθησες

Αρχικά δημιουργήθηκε από Zpower
    αρχισε απο τα ευκολα ..........βγαλε το μπουζι και κοιτα εαν μιζαρει το μοτερ εαν ναι .κοιτα ακουμπωντας το μπουζοκαλοδιο με το μπουζι επανω σωμα στο μοτερ (απλα ακουμπα το επανω στην κεφαλη ) ενοειται οτι δεν εχεις διαροη βενζινης απο πουθενα και εχεις αφησει το ρεζερβουαρ της μοτο σουμακρια σε ασφαλες μερος, κοιτας λοιπον εαν βγαινει σπινθηρας και τι χρωμα εχει αυτος εαν ειναι μπλε εισαι οκ εαν ειναι κιτρινος μαλον εχεις προβλημα η βραχυκυκλωμενο μπουζι .μπορει να μην εχεις καθολου σπινθηρα παλι δοκιμαζεις με ενα διαφορετικο μπουζι και τσεκαρεις εαν εχει σπινθηρα εισαι οκ ,ψαχνεσαι τοτε διαφορετικα μονταρεις το μπουζι στην κεφαλη και μιζαρεις εαν δεν μιζαρει δεν γυρναει ελευθερα το μοτερ ,το πιο πιθανο να εχει προβλημα η μιζα σου και βασικο παντα τσεκαρουμε χωρις μπουζι το μοτερ εαν γυρναει ΕΛΕΥΘΕΡΑ μετα βαζουμε καλωδια η μππουστερ η μπαταρια αυτοκινητου ..εχουν σπασει αρκετα μοτερ ετσι απο υδραυλικο
    απ'οτι καταλαβα εχει 2 προβληματα....βλαβη μιζας και ελειψη κατηφορας
    αν κανω λαθος, σορρυ μαϊ μπαντ...

Παλαιό μέλος
    μαλιστα,,, εαν ακουγεται κλικ κλακ και δεν εχεις μιζα , σου αναφερθηκε πριν απο φιλο (βαρα το βαρελακι μηπως και ξεκολησει ) στην φωτο που φαινεται το βαρελακι υπαρχουν δυο βιδες με δυο παξιμαδια συνηθως δεκαρακια .ξεβιδωσετα λιγο και πιεσε ελαφρα προς τα μεσα μηπως ξεκολησει η επαφη στο εσωτερικο , Μονταρησε ξανα ολα τα καλωδια και μιζαρε .εαν δεν μιζαρει προσπαθησε να τα γεφυρωσεις στιγμιαια με ενα χονδρο καλωδιο .εαν ακουσεις ηχο μιζας .αλαξε το βαρελακι και ξανα απο την αρχη

οκ.κρατησε μας ενημερους εχω περιεργεια

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
    από orizontas στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 97
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2012, 07:03
  2. Fz6 δεν παίρνει μπροστά
    από gloum στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 14/12/2009, 14:45