Εντάξει. Σωστό. Όμως, να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου...Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
Φίλε μου το καλό με την κοινή λογική είναι ότι δεν έχει να κάνει ούτε με πιθανότητες ούτε με αριθμητική, αλλά με απλή συλλογιστική. Γι' αυτό και λέγεται "κοινή", αποτελεί κτήμα όλων των ανθρώπων που έχουν "σώας τας φρένας", και όχι προνόμιο των μαθηματικών ή άλλων "εκλεκτών".
Το ότι η στραβή με τα 290 έρχεται πολύ ευκολώτερα από ό,τι με τα 90, δεν χρειάζεται μαθηματική απόδειξη. Όπως και το ότι αν πέσεις με 90 είναι αρκετά πιθανό να τη γλιτώσεις, ενώ αν πέσεις με 290, άντε γειά.
Περνάω με 90 την ώρα που το φορτηγό (ή ταξί για άλλους:smilea: ) αποφασίζει να κάνει αναστροφή στην εθνική(χωρίς διαχωριστικές μπαριέρες) και βρίσκει ακριβώς στο πλάϊ.......
Με 50 ίσως να ήμουν πιο πίσω την ώρα που το έκανε αυτό αλλά τα φρένα μου ίσως να μην έφταναν ώστε να μην πέσω στην πόρτα του.
Με 190 θα είχα περάσει.
Όλα είναι σχετικά με τις συγκυρίες, τις οδηγικές ικανότητες, την γνώση, την εμπειρία και την λογική να υπολογίζεις από πρίν τις καταστάσεις, και της τύχης.