Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 60

Θέμα: ΠΕΘΑΝΕ(ή αλλιως "Δεν παιρνει μπροστα")

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από giannisblest
    χαλια...
    το σκευτηκα χθες.το κλικ κλικ ηταν του ρελε αρα ως εκει ηταν ενταξει.
    περαστικα.
    .............................................................................................GIANNI den einai aparaitito oti einai ok . to klik klak to akoys alla h gefyra sto eswteriko toy rele den kleinei ayto symbainei otan XRHSIMOPOIOYN KATSABIDI or GERMANOPOLYGONO klp ,klp gia na baloyn empros to moter kolontas to stis epafes .to rele thermenetai lionwntas to plastiko apo mesa me apotelesma to rele san rele hlektrika na doyleyei oi epafes na mhn kanoyn swma ara ,,,, miza giok etsi anefera stigmiaia epadh me kalvdio xontro .ean mizare eixe problhma to rele ..tvra gia thn miza swsta osa aneferan pio panv oi filoi

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    όταν κλείσει το κύκλωμα και οι δύο επαφές φορτίου του ρελέ βρίσκονται στην ίδια τάση (στα +12V ή όσα βγάζει η μπαταρία).
    Όσο και αμελητέα να είναι η αντίσταση μεταξύ των επαφών φορτίου, ΥΠΑΡΧΕΙ ...!!!
    (άρα οι δύο επαφές ΔΕΝ βρίσκονται υπό την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ τάση ..)

Υ.Γ.
    Έχω όρεξη, το αναγνωρίζω...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Λοιπον,εχω νεοτερα.Με πηρε ο μαστορας τωρα το πρωι γιατι χθες το μεσημερι δεν προλαβε.
    Η μιζα θα φτιαχτει απο τον ηλεκτρολογο.Δεν θα χρειαστει περιεληξη!!!
    Ο ηλεκτρολογος θα φτιαξει στον τορνο τον συλλεκτη,θα αλλαξει την καρβουνιερα και τα καρβουνακια και θα καθαρισει και την μπομπινα.
    Ο μαστορας μου ειπε οτι θα φτιαξει και στα "κοκκαλα".Τωρα τι ειναι αυτο δεν ξερω γιατι κοιμομουν οταν με πηρε και δεν τα ακουγα κ ολα...
    Πιστευω παντως οτι αφου δεν θα χρειαστει περιεληξη δεν θα παει πολυ το μαλλι...

Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
    Γεια χαρα φιλε μου περαστικα στο κατσικακι περιεληξεις στην Πατρα εχει Παπαφλεσσα και κορινθου, επισης στο Μαρκατο κοντα στην ασφαλεια Πατρων, και στην Βορειου ηπειρου και Σολωμου τσεκαρε οποιο θες και προσεχε μην σου πιασουν τον κο... ειδικα ο ηλεκτρολογος Στο Μαρκατο τονεχω τσεκαρει εχουμε φτιαξει πηνεια ουκ ολιγες φορες, Σε ποιο μαστορα το εχεις παει??Καλη τυχη
    Ευχαριστω φιλε για τις πληροφοριες αλλα θα αναλαβει την επισκευη ο ηλεκτρολογος που συνεργαζεται με τον μαστορα μου.
    Το εχω παει στον Nικο Μουρελατο,ειναι στην Φαναριου κοντα στα ΤΕΙ(ελπιζω να μην θεωρηθει διαφημιση).Ειναι πολυ εξηγημενο παλικαρι,πολυ καλος μαστορας και παντα προσπαθει να με εξυπηρετησει οσο καλυτερα μπορει.
    Δεν νομιζω οτι θα με "γελασει" στο χρηματικο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Zpower
    .............................................................................................GIANNI den einai aparaitito oti einai ok . to klik klak to akoys alla h gefyra sto eswteriko toy rele den kleinei ayto symbainei otan XRHSIMOPOIOYN KATSABIDI or GERMANOPOLYGONO klp ,klp gia na baloyn empros to moter kolontas to stis epafes .to rele thermenetai lionwntas to plastiko apo mesa me apotelesma to rele san rele hlektrika na doyleyei oi epafes na mhn kanoyn swma ara ,,,, miza giok etsi anefera stigmiaia epadh me kalvdio xontro .ean mizare eixe problhma to rele ..tvra gia thn miza swsta osa aneferan pio panv oi filoi
    Με τον τροπο που αναφερεις(βραχυκυκλωνοντας τις επαφες στο ρελε με κατσαβιδι) τσεκαρε οντως ο μαστορας αν ειναι οκ το ρελε.Κ επειδη δεν μιζαρισε με το βραχυκυκλωμα καταλαβαμε οτι ειναι οκ ο ρελες.Βεβαια για να ειμαστε σιγουροι τοποθετησε νεο ρελε αλλα και παλι τιποτα...

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Όσο και αμελητέα να είναι η αντίσταση μεταξύ των επαφών φορτίου, ΥΠΑΡΧΕΙ ...!!!
    (άρα οι δύο επαφές ΔΕΝ βρίσκονται υπό την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ τάση ..)
    Όχι αν τις ψύξεις στους -273.14 βαθμούς Κελσίου και έλθουν σε υπεραγώγιμη κατάσταση! Εμ, γιατί τα έχουν τα ψυγεία οι μηχανές!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
    Με τον τροπο που αναφερεις(βραχυκυκλωνοντας τις επαφες στο ρελε με κατσαβιδι) τσεκαρε οντως ο μαστορας αν ειναι οκ το ρελε.Κ επειδη δεν μιζαρισε με το βραχυκυκλωμα καταλαβαμε οτι ειναι οκ ο ρελες.Βεβαια για να ειμαστε σιγουροι τοποθετησε νεο ρελε αλλα και παλι τιποτα...
    ANTE PALI ....ean katalaves oti aytos einai o swstos tropos na tsekareis rele me katsabidi ok !!! oti peis apla egw ton anaferw san lathos tropo ..,,episis mporoyses na bgaleis thn epafi tis mizas apo ton rele kai na syndeseis kat eytheian me tash parakamptontas ton rele ,ean h miza soy htan ok tha girize to moter .

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Τα (ηλεκρομηχανικά) ρελέ δεν έχουν πολικότητα στις επαφές του φορτίου τους (δεν υπάρχει πόλος + και πόλος -).

Στις επαφές του πηνίου τους, έχουν, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Αυτές πάντως που δείχνεις στο σχήμα είναι οι επαφές φορτίου.

Εξάλου, αν το σκεφτείς, όταν κλείσει το κύκλωμα και οι δύο επαφές φορτίου του ρελέ βρίσκονται στην ίδια τάση (στα +12V ή όσα βγάζει η μπαταρία).
    ναι δικιο εχεις.εγω λεω ποια πλευρα παει που.το ενα παει στο + και το αλλο παει στο -.αυτα....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Zpower
    σωστο!!!σωστο!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Lio5

Μήπως να την πήγαινες και σε κανένα ηλεκτρολόγο (έστω και αυτοκινήτων, οι μίζες βασικά ίδιες είναι...)
    Πολύ πιο απλές είναι οι μίζες των μοτό από αυτές των αυτοκινήτων φίλε μου!

Και τέλος πιστεύω ότι μάλλον επισκευάζεται η ίδια μίζα αν δεν έχουν καεί τα τυλίγματα ή δεν έχει
    διαλύσει εντελώς ο συλλέκτης της!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
    Δεν ξερω τι να κανω.Ο μαστορας μου ειπε οτι αμα ειναι ο συλλεκτης δεν φτιαχνεται.
    Επισης μου ειπε οτι θα την δωσει σε ηλεκτρολογο να την κοιταξει αλλα αμα μας την φτιαξει θα κοστισει περιπου 70Ε και δεν εγγυαται και ποσο καιρο θα δουλεψει!!!
    Αν έχει καταστραφεί ο συλλέκτης βράστα ως εδώ ήταν η μίζα σου φίλε μου!.......Αλλά...........
    Πάρτην εσύ στα χέρια και ψάξε για ηλεκτρολόγο μόνος σου ! Τι έχει πάνω της αυτή η μίζα που να θέλει 70? για να επισκευαστεί ρε γμτ? Έλεος δλδ! Ένας πάναπλος ηλεκτροκινητήρας είναι ούτε
    γρανάζι με κόμπλερ έχει πάνω της ούτε το ρελέ ενσωματωμένο έχει όπως στα αυτοκίνητα γιατί 70???
    Μου φαίνεται πολύ μεγάλο αυτό το ποσό!

Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
    Πολύ πιο απλές είναι οι μίζες των μοτό από αυτές των αυτοκινήτων φίλε μου!

Και τέλος πιστεύω ότι μάλλον επισκευάζεται η ίδια μίζα αν δεν έχουν καεί τα τυλίγματα ή δεν έχει
    διαλύσει εντελώς ο συλλέκτης της!
    Oχι τα τυλιγματα δεν εχουν δεν εχουν καει.
    Ο συλλεκτης ηταν φθαρμενος αλλα μαλλον θα φτιαχτει.Πιστευω οτι αυριο θα ειναι ετοιμη η μιζα.
    Δεν ξερω ποιος ειναι ο σωστος τροπος να τσεκαρεις το ρελε.Ο μηχανικος παντως με το κατσαβιδι τον τσεκαρε.Φυσικα μετα εγιναν επιπλεον τσεκαρισματα με καινουργιο ρελε και στο τελος βγαλαμε εντελως την μιζα και της δωσαμε απευθειας ρευμα αλλα δεν γυριζε... Τσεκαραμε κ το γραναζι του μοτερ που συνδεεται με τον αξονα της μιζας μηπως και εχει μπλοκαρει εκει τιποτα αλλα ηταν οκ.
    Οποτε καταληξαμε στην μιζα.Την ανοιξαμε κιολας και ηταν εμφανης η φθορα.Αυτα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
    Αν έχει καταστραφεί ο συλλέκτης βράστα ως εδώ ήταν η μίζα σου φίλε μου!.......Αλλά...........
    Πάρτην εσύ στα χέρια και ψάξε για ηλεκτρολόγο μόνος σου ! Τι έχει πάνω της αυτή η μίζα που να θέλει 70? για να επισκευαστεί ρε γμτ? Έλεος δλδ! Ένας πάναπλος ηλεκτροκινητήρας είναι ούτε
    γρανάζι με κόμπλερ έχει πάνω της ούτε το ρελέ ενσωματωμένο έχει όπως στα αυτοκίνητα γιατί 70???
    Μου φαίνεται πολύ μεγάλο αυτό το ποσό!
    Ο ηλεκτρολογος ειπε οτι θα φτιαχτει. Ο μηχανικος μου ειπε στο περιπου αυτη την τιμη νομιζοντας οτι θα χρειαστει περιεληξη!Υποθετω οτι δεν θα κοστισει τοσο τωρα.Αυτα που θα κανει ο ηλεκτρολογος τα θεωρω πιο απλα(χωρις να ειμαι γνωστης).
    Παντως αν δεν δουλεψει για πολυ η μιζα ή δεν φτιαχτει(που το απευχομαι) εχω βρει μεταχειρισμενη απο ιντερνετ.Μονο που μπορει να μου την στειλει μονο Αμερικη οποτε πρεπει να βρω καποιον δικο μου να του την στειλει κ μετα να την στειλει σε μενα!Ας δω πρωτα ομως τι θα γινει κ βλεπω...

Kαι ηρθε η ωρα της λυπητερης...
    80Ε :hypnotize
    Ειναι σιγουρα παρα πολυ παραπανω απο οσο θα επρεπε...
    Αλλα και τι μπορω να κανω...

Ελεεεοος
    απλος δεν ειναι σωστο.τελος.

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
    από orizontas στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 97
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2012, 07:03
  2. Fz6 δεν παίρνει μπροστά
    από gloum στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks