Το απόγευμα γυρίζοντας απο βολτα κολλήσα πισω απο μια κοπελια που δεν μπορουσε με τπτ να παρκάρεί το κουτι της . Την περίμενα κανα 5λεπτο ευγενικά καθώς δεν βιαζόμουν και δεν ήθελα να την αγχώσω περισσότερο . Στο πεντάλεπτο αυτο παρατήρησα μια σχετική αύξηση της θερμοκρασίας λιγο παραπάνω απο το συνηθισμένο και πιο μεσα στο κόκκινο . Δεν εδωσα σημασία γιατι μόνο οταν το μηχανάκι ειναι ζεστο και μεινεί ωρα αναμμένο και ακινητο ανεβάζει θερμοκρασία . Δεν δοκίμασα να ακούσω αν εχει παρει το βεντιλατερ γιατι κατι που πυροβολάει η εξάτμιση , κάτι το κράνος και η μπαλακλαβα δεν θα καταλαβαινα .
Μολις πάρκαρε η κοπελιά συνεχισα για 200 - 300 μετρα μεχρι να φτάσω σπιτι και επιχειρήσα μανούβρα παρκαρίσματος με ανάβαση επι πεζοδρομιου .Τοτε άκουσα ενα περιεργό θόρυβο , κοιτάζω και βλέπω το μοτερ να ξερνάει παραφλού απο ενα σωληνάκι απο αυτα που κρέμονται διπλά στο σταντ . Κοιτάζω το θερμόμετρο και ειχε σχεδόν τερματίσει ....Αυτομάτως παρατηρώ οτι το βεντιλατερ δεν παιζει και το ενεργοποιώ απο ενα εξωτερικο διακόπτη που ευτυχώς ειχε εγκαταστήσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης . Αμεσως πήρε και σε μερικά λεπτά το μηχανάκι ειχε κρυώσει
- Αυτή η υπερχείλιση σε υπερθερμανσή ειναι λογική αντιδραση ???
- Δεδομένου οτι ο δεικτης θερμοκρασίας ανέβηκε αρκετά πιο πάνω απο εκει που αναβει το βεντιλατερ , να φανταστώ οτι παω για θερμοστάτη η οτι κάποιο καλώδιο προς τους ανεμιστήρες παρέδωσε ??? Στην περίπτωση αυτη το ανταλλακτικό αυτό έχει ανθρωπινή τιμή ???
- Υπαρχει κατι που αγνοω στο όλο θεμα ???
Ευχαριστω