Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 61

Θέμα: Ρε παιδιά , πώς ξεβιδώνει ??! (κυριολεκτικά)

Παλαιό μέλος

Ρε παιδιά , πώς ξεβιδώνει ??! (κυριολεκτικά)

Γεια σας παιδια ,

ειχα πεσει με το fz6n 05 και η βιδα που βιδωνει πανω στο πλαισιο κ στον κινητηρα εχει λιωσει/φθαρει και δεν ξεβιδωνει ... ειναι αυτη που μπαινουν τα μανηταρια κανονικα . Πηρα λοιπον κατι μανηταρια κ μου λενε τα μαστορια που ρωτησα οτι για να μου τα μονταρουν , αναλογα ποση ωρα θα τους παρει μπορει να μου κοστισει απο 10 ε εως 40 ε ??!??!?!?!?!??!?

50ε πηρα τα μανηταρια , αν ειναι να δωσω αλλα τοσα για την τοποθετηση γμτα ....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen

Re: Ρε παιδιά , πώς ξεβιδώνει ??! (κυριολεκτικά)

Αρχικά δημιουργήθηκε από DeadEye
    Γεια σας παιδια ,

ειχα πεσει με το fz6n 05 και η βιδα που βιδωνει πανω στο πλαισιο κ στον κινητηρα εχει λιωσει/φθαρει και δεν ξεβιδωνει ... ειναι αυτη που μπαινουν τα μανηταρια κανονικα . Πηρα λοιπον κατι μανηταρια κ μου λενε τα μαστορια που ρωτησα οτι για να μου τα μονταρουν , αναλογα ποση ωρα θα τους παρει μπορει να μου κοστισει απο 10 ε εως 40 ε ??!??!?!?!?!??!?

50ε πηρα τα μανηταρια , αν ειναι να δωσω αλλα τοσα για την τοποθετηση γμτα ....

Oυτε που να το διαννοηθεις να δωσεις τετοιο ποσο!!!
    Κοιτα ρε πουστη μου ανθρωποι που κυκλοφορουν!!! :hypnotize
    Αν μπορεις βαλε μια καλη φωτο απο την κατασταση της βιδας και θα σου πω τι να κανεις....
    Δεν υπαρχει βιδα που να μην βγαινει ειτε ευκολα ειτε δυσκολα

DeadEye μάλλον μιλάς για βίδες με allen κεφάλι. Αν είναι σπείρωμα Μ10 ή Μ12 τότε,
    πηγαίνεις σε ένα μαγαζί με βιομηχανικά είδη και παίρνεις:

1. Τρυπάνι 8mm
    2. Μανέλα κολαούζων
    3. Εξωλκέα σπασμένων βίδων 8mm-11mm

Ανοίγεις μία τρύπα 20 με 30 χιλιοστά βάθος, βάζεις το εξωλκέα και την μανέλα από επάνω, και βιδώνεις-περιστρέφεις αριστερόστροφα. Ο εξωλκέας θα σφηνώσει μέσα στην οπή και τότε η βίδα θα αρχίσει να ξεβιδώνει.

Καλή επιτυχία.

Εξωλκέας

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	ΕΞΩΛΚΕΑΣ ΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΒΙΔΩΝ .jpg 
Προβολές:	603 
Μέγεθος:	4,8 KB 
ID:	157386

Μανέλα.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	ΜΑΝΕΛΑ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥ .jpg 
Προβολές:	599 
Μέγεθος:	4,0 KB 
ID:	157387

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από binzis
    Εξωλκέας
    Ανάποδο κολαούζο το λενε συνήθως.
    Επίσης συνήθως αντι να βγεί η βίδα σπάει το κολαούζο.

Και με ολα αυτα που θα παει να παρει και δεν θα ξέρει να τα χρησιμοποιήσει , και ισως κανει και ζημιά, το κόστος της επισκευης θα ανέβει πολύ...
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    καλα που εχουμε και τις μαστοροι ...

γιατι αν πας σε καποιον εξω απ'οτι καταλαβα ολα τα παραπανω εργαλεια θα τα αγορασει με την δικη σου "αμοιβη"...
    Accipere quam facere praestat injuriam

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    υπαρχει και αλλη λυση, που εμενα προσωπικα μου εχει δουλεψει. Θελει λιγοτερο εξοπλισμο, περισσοτερη υπομονη και ενα βοηθο. Αν η βιδα αλεν δεν ειναι πολυ χωνευτη και υπαρχει χωρος αναμεσα στο κεφαλι της και το πλαισιο, τοτε μπορεις με ενα ταχυστροφο εργαλειο τυπου dremel να σκαψεις δυο εγκοπες αντιδιαμετρικα στο κεφαλι της αλεν, ωστε να μπορεις να στηριξεις δυο ατσαλενια κυλινδρακια (εχουν καποιο ονομα που μου διαφευγει, binzis help) τα οποια κατοπιν δυο ατομα θα χτυπουν με σφυρια ωστε να δημιουργησουν ενα ζευγος κρουστικων δυναμεων πανω στη βιδα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Ανάποδο κολαούζο το λενε συνήθως.
    Επίσης συνήθως αντι να βγεί η βίδα σπάει το κολαούζο.

Και με ολα αυτα που θα παει να παρει και δεν θα ξέρει να τα χρησιμοποιήσει , και ισως κανει και ζημιά, το κόστος της επισκευης θα ανέβει πολύ...
    Αυτό το ανάποδο κολαούζο που το λένε συνήθως, σπάει άμα είναι από τα φθηνά που είναι φτιαγμένο από ατσαλάκι.
    Τα σωστά είναι φτιαγμένα από HSS κοβαλτιούχο 8% και δεν σπάει.
    Αν γουστάρεις έχω και στα δανείζω να κάνεις την δουλειά σου.
    Μόνο μην καλύτερα . Θα βγει η ρημάδα.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αυτό το ανάποδο κολαούζο που το λένε συνήθως, σπάει άμα είναι από τα φθηνά που είναι φτιαγμένο από ατσαλάκι.
    Τα σωστά είναι φτιαγμένα από HSS κοβαλτιούχο 8% και δεν σπάει.
    Αν γουστάρεις έχω και στα δανείζω να κάνεις την δουλειά σου.
    Μόνο μην καλύτερα . Θα βγει η ρημάδα.
    Καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες. Εγω εχω καλά εργαλεία και θα την εβγαζα ευκολα, αλλά ο φίλος που ρωτάει προφανως δεν εχει σχέση με τέτοια εργαλεία και πιστευω οτι αν ακολουθήσει τη συμβουλή σου απλά θα ξοδέψει χρήματα και ισως κάνει και μεγαλύτερη ζημιά.
    Δεν ειναι ευκολο να τρυπήσει βίδα ισια αν δεν το εχει ξανακάνει.
    Υπάρχει ακόμα και η πιθανότητα να τραυματιστεί, ευκολο είναι.

Εγω θα έλεγα να παει σε ενα συνεργείο να του την βγάλουν και να τελειώνει εκτός κι αν πιάνουν τα χέρια του, οπότε δεν θα ρώταγε εδω...

Το να βγεί μια βίδα μπορεί να είναι απο ευκολο εως πολύ δύσκολο.
    Ειδικά βίδα πλαισίου στην οποία εχει μπει μανιτάρι, εχει φαει τούμπα,εχει λιώσει το κεφάλι και κατα πάσα πιθανότητα εχει στραβωσει και το στέλεχος.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    DeadEye μάλλον μιλάς για βίδες με allen κεφάλι. Αν είναι σπείρωμα Μ10 ή Μ12 τότε,
    πηγαίνεις σε ένα μαγαζί με βιομηχανικά είδη και παίρνεις:

1. Τρυπάνι 8mm
    2. Μανέλα κολαούζων
    3. Εξωλκέα σπασμένων βίδων 8mm-11mm

Ανοίγεις μία τρύπα 20 με 30 χιλιοστά βάθος, βάζεις το εξωλκέα και την μανέλα από επάνω, και βιδώνεις-περιστρέφεις αριστερόστροφα. Ο εξωλκέας θα σφηνώσει μέσα στην οπή και τότε η βίδα θα αρχίσει να ξεβιδώνει.

Καλή επιτυχία.

και τα οποία φυσικά ξέρεις να τα χρησιμοποιείς και κοστίζουν λιγότερο από τα 40-50Ε που ζητάει ο μάστορας..... χλωμό και το μεν και το δε.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    και τα οποία φυσικά ξέρεις να τα χρησιμοποιείς και κοστίζουν λιγότερο από τα 40-50Ε που ζητάει ο μάστορας..... χλωμό και το μεν και το δε.
    Εγώ μπορώ να το κάνω τσάμπα.

....

Δλδ. όχι εγώ αλλά η μεγάλη μου γάτα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι καταφέρνει, απλώς κοιτώντας πράγματα...

(στα τεχνικά δεν είμαστε?.... )

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Εγώ μπορώ να το κάνω τσάμπα.

....

Δλδ. όχι εγώ αλλά η μεγάλη μου γάτα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι καταφέρνει, απλώς κοιτώντας πράγματα...

(στα τεχνικά δεν είμαστε?.... )
    Αυτή που πηδάει απο τον έβδομο?

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες. Εγω εχω καλά εργαλεία και θα την εβγαζα ευκολα, αλλά ο φίλος που ρωτάει προφανως δεν εχει σχέση με τέτοια εργαλεία και πιστευω οτι αν ακολουθήσει τη συμβουλή σου απλά θα ξοδέψει χρήματα και ισως κάνει και μεγαλύτερη ζημιά.
    Δεν ειναι ευκολο να τρυπήσει βίδα ισια αν δεν το εχει ξανακάνει.
    Υπάρχει ακόμα και η πιθανότητα να τραυματιστεί, ευκολο είναι.

Εγω θα έλεγα να παει σε ενα συνεργείο να του την βγάλουν και να τελειώνει εκτός κι αν πιάνουν τα χέρια του, οπότε δεν θα ρώταγε εδω...

Το να βγεί μια βίδα μπορεί να είναι απο ευκολο εως πολύ δύσκολο.
    Ειδικά βίδα πλαισίου στην οποία εχει μπει μανιτάρι, εχει φαει τούμπα,εχει λιώσει το κεφάλι και κατα πάσα πιθανότητα εχει στραβωσει και το στέλεχος.

Ο λόγος που ρωτάει το παλικάρι, είναι μήπως γλυτώσει τα συνεργεία και το χρήμα.
    Αν τώρα όμως δεν "πιάνουν τα χέρια του", όντως καλύτερα να απευθυνθεί σε ένα από αυτά.
    Θα συμφωνήσω ότι το να βγεί μια βίδα μπορεί να είναι από εύκολο έως πολύ δύσκολο.

Όσο αφορά το κόστος εργαλείων, ένας σωστός εξωλκέας κοστίζει περίπου 15-20 ευρώ και όσο αφορά την μανέλα υπάρχει η ενναλακτική λύση να χρησιμοποιηθεί καστάνια με καρυδάκι.

Μην ξεχνάμε ότι τα χρήματα που δίνουμε για εγαλεία είναι "επένδυση" γιατί τα κρατάμε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Σε περίπτωση μανιταριού μου φαίνεται απλό να κόψεις το κεφάλι να βγάλεις το μανιτάρι και να μείνει η υπόλοιπη βίδα εκτεθειμένη για βιασμό με σκύλες φλόγες αντισκωριακά κλπ.

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Kle 500 ψηλωνει ρε παιδια? και πως?
    από Ynus Emre στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 01/08/2019, 20:41
  2. Ρε παιδιά πως πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας φέτος ?
    από MG-KTiNoS στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2012, 17:33
  3. Ρε παιδια πως ξεβιδωνει ???? :)
    από ctpanoramix στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 19/11/2012, 17:36
  4. Ρε παιδια πως ξεβιδώνει ?
    από Anritsu στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2007, 03:36

Κανόνες δημοσιεύσεων