Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 38

Θέμα: Παρεμβάσεις στις Αγγελίες

Αρχικά δημιουργήθηκε από CB...K

Επίσης, καμμία μεταχειρισμένη μοτο δεν έχει ίδια χαρακτηριστικά με μία άλλη...

¨Οταν λέω τα "ιδια χαρακτηριστικά" εννοώ , μοντέλο, χρονολογία, περιπου τα ίδια χλμ. , τέτοια πραγματα! για να μπορείς να συγκρίνεις σε αρχικό στάδιο "όμοια" πραγματα!
    Δεν είμαστε Ζουλού, δεν είμαστε Παπούα.....είμαστε η άγρια φυλή των Lilipoua!!!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    δεν πιστευω να υπαρχει εστω και ενα ατομο που να αγοραζει κατι μτχ χωρις να εχει κανει ερευνα αγορας και το ποσο αξιζει καινουργιο για να δει ποσο τον συμφερει η οχι....αντιπαραθεσεις δεν χρειαζονται γιατι ειναι απλα μαθηματικα....πχ κατι που κανει καινουργιο 200 και ο αλλος το πουλαει 300 μεταχειρισμενο πρεπει να γινεται επισημανση το που και ποσο....το γιατι δεν χρειαζετε...για οσο αφορα της μηχανες ειπαμε....ο καθενας μπορει να ζητησει οτι θελει...αλλωστε στο νετ ειμαστε τωρα...το να ψαξεις ειναι ακομα πιο ευκολο....

Φίλε blackbusa, εννοείται πως δεν μιλάω για τα αυτονόητα (μτχ.300-καινούριο 200).

Φυσικά ο καθένας μπορεί να ζητάει όσα θέλει, η συναδελφικότητα όμως των υπολοίπων που γνωρίζουν (κατά τη γνώμη μου) θα πρέπει να αποζητά την επισήμανση των λόγων μιας υψηλής τιμής. (για την προστασία των αδαών αλλά και την γενικότερη ενημέρωση των υπολοίπων..)

Να ξαναπώ όμως οτι υποψιάζομαι πως πιθανόν αυτά που υποστηρίζω να μην εμπεριέχονται στο ρόλο που καλείται να παίξει ένα φόρουμ..

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Η αγορα ειναι ελεύθερη και ο αγοραστής (η ζητηση) τελικα διαμορφώνει τη τιμη σε οτιδήποτε.

Καποιο σοφο παλιο μελος ειχε πει "για οτιδήποτε υπάρχει αγοραστής ακομα και για το χρεπι"

Το παραπάνω βασίζεται στη άγνοια μερικών για την αγορά, ειτε γιατι δεν εχουν πληροφόρηση σωστη ειτε γιατι δεν εχουν τα μεσα (γνωριμίες κτλ)

Εγω λεω οτι καμια φορα ειναι καλο να βοηθαμε το συμφορουμητη μας με το να σχολιαζουμε κομψα καποια παραλογη απαίτηση του πωλητή σε αγγελία, αλλα αυτο δε προκαταβαλει την πώληση! Οποιος θελει κατι θα το παρει ετσι και αλλιως.

Εγω προσωπικά βλεπω αγγελίες για μοτοσυκλέτες που εχουν υπερεκτιμηθεί και μενουν στις αγγελιες 1-2 χρονια.. και UP και "νεα τιμη" κτλ κτλ αλλα δε σχολιαζω αν και κρατιέμαι...

τις περισσότερες φορες εχω παρατηρήσει οτι αυτος που πουλαει ακριβα σε σχεση με τη κατα μ.ο. πραγματική τιμη μιας μοτοσυκλέτας στη πραγματικότητα δε καίγεται να πουλησει... κοινώς "δε πουλαει".... απλα βαζει μια αγγελία μπας και ψαρωσει καποιος και του ερθει το λαχειο απο το πουθενά... αυτο με ψιλοεκνευριζει αλλα κανω την καρδια μου πετρα με το σκεφτικό οτι ισως κανω λαθος γιατι την αγαπάει τη μηχανη και πραγματικα πιστευει οτι αξιζει τοσο και δε ψαχνει απλα θυματα ... τεσπα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από CB...K
    Φίλε blackbusa, εννοείται πως δεν μιλάω για τα αυτονόητα (μτχ.300-καινούριο 200).

Φυσικά ο καθένας μπορεί να ζητάει όσα θέλει, η συναδελφικότητα όμως των υπολοίπων που γνωρίζουν (κατά τη γνώμη μου) θα πρέπει να αποζητά την επισήμανση των λόγων μιας υψηλής τιμής. (για την προστασία των αδαών αλλά και την γενικότερη ενημέρωση των υπολοίπων..)

Να ξαναπώ όμως οτι υποψιάζομαι πως πιθανόν αυτά που υποστηρίζω να μην εμπεριέχονται στο ρόλο που καλείται να παίξει ένα φόρουμ..

Αν το φορουμ ήταν αποκλειστικά ένας χωρος αγοραπωλησιών για μεταχειρισμένα απο ιδιώτες, τότε ναι, θα επρεπε οι mods να μην κανουν τπτ άλλο απο το να ελεγχουν αν ο πωλητης είναι πραγματι ιδιώτης και η τιμή του είναι στα λογικα πλαισια της αγορας! (κατι που δεν γίνεται ούτε στα εξειδικευμένα έντυπα γιατι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζητά ό,τι θέλει!! άσχετα αν θα το παρει ή όχι)!

Καταλαβαίνω ποιό είναι το θέμα που προβάλεις, αλλα ειναι ανεφικτο κατα τη γνώμη μου!

σε ένα φορουμ ( οπως το βλέπω εγω) μπαίνεις για να ανταλλάξεις απόψεις, να ρωτήσεις για κάτι που δεν γνωρίζεις και μπορούν να σε βοήθήσουν. όχι όμως για να βρεις έτοιμο ένα site με ερευνα αγορας που εχει γίνει για σένα, πριν απο σένα! Αυτο δεν είναι φορουμ, ειναι ηλεκτρονικό καταστημα με τη βοηθεία του κοινού!!

(είπαμε, στα αυτονόητα, δεν τιθεται θέμα)
    Δεν είμαστε Ζουλού, δεν είμαστε Παπούα.....είμαστε η άγρια φυλή των Lilipoua!!!

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Κανένας δεν χρειάζεται την προστασία κανενός.

Αν είσαι αρκετά μαλάκας τότε είτε σε μαγαζί, είτε σε αγγελία στον τύπο, είτε σε αγγελία σε φόρουμ παραμένεις μαλάκας και ψωνίζεις από σβέρκο.

Αν είσαι ανήλικος τότε υπάρχει ένα θέμα.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

Αν είσαι αρκετά μαλάκας τότε είτε σε μαγαζί, είτε σε αγγελία στον τύπο, είτε σε αγγελία σε φόρουμ παραμένεις μαλάκας και ψωνίζεις από σβέρκο.

Αν είσαι ανήλικος τότε υπάρχει ένα θέμα.
    Είναι μία άποψη! Όσο υπάρχουν κορόϊδα θα υπάρχουν και "έξυπνοι".

Εμένα προσωπικά δε με ευχαριστεί η εκμετάλλευση ακόμη και αν ο άλλος είναι μ....ας.

Αν εσύ είσαι από τους γάτους, μπράβο σου!

Scooteroμέλος Το avatar του/της Dimos35

ναι σωστά αλλά...

Το πρόβλημα με το σκεπτικό της κριτικής για το αν κάτι είναι ακριβό ή φτηνό, είναι το "up" που γίνεται στην περίπτωση αυτή.

Δηλαδή αν κάποιος κάνει μια διπλοεγγραφή ή βάλει κανα δυό φιλαράκια του να λένε τη γνώμη τους, θα βρίσκεται η αγγελία πάντα ψηλά, κάτι που προφανώς είναι άδικο για τους υπόλοιπους.

Συμφωνώ με το υπάρχον σύστημα του τσεκουριού.
    Για αυτό υπάρχουν και οι Mods που πρέπει να κρίνουν τι παραμένει και τι φεύγει.

Παλαιό μέλος

Re: ναι σωστά αλλά...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Dimos35
    Το πρόβλημα με το σκεπτικό της κριτικής για το αν κάτι είναι ακριβό ή φτηνό, είναι το "up" που γίνεται στην περίπτωση αυτή.

Δηλαδή αν κάποιος κάνει μια διπλοεγγραφή ή βάλει κανα δυό φιλαράκια του να λένε τη γνώμη τους, θα βρίσκεται η αγγελία πάντα ψηλά, κάτι που προφανώς είναι άδικο για τους υπόλοιπους.

Συμφωνώ με το υπάρχον σύστημα του τσεκουριού.
    Για αυτό υπάρχουν και οι Mods που πρέπει να κρίνουν τι παραμένει και τι φεύγει.
    Κι'αν το "φιλαράκι" υποβάλλει ερωτήσεις ενδιαφέροντος το ίδιο αποτέλεσμα δεν θα πετύχει; (και κανείς δεν θα πάρει μυρωδιά, ίσα-ίσα που θα φαίνεται οτι υπάρχει και ενδιαφέρον για την αγγελία)

Εγώ πάντως αναφέρομαι σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις που επισημαίνουν ας πούμε (όπως είδα κάπου) πως το μηχανάκι δεν είναι της χρονιάς 2001 που λέει ο πωλητής γιατί είναι πχ αερόψυκτο και τα αερόψυκτα είναι μέχρι το 2000.

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Συνηθως τετοιες οταν παρεμβασεις γινονται δεν διαγραφονται

παλι HONDA ρε παιδια??
    αυτο που με προβληματιζει εμενα σχετικα με το θεμα ειναι (εχει συζητηθει ξανα) αυτοι που γινοντε μελη εμφανως και αποκλειστικα για να πουλησουν και μετα χανοντε
    εκει σε συναρτηση με καποιες ενδεχομενως <<παραλογες>> αγγελιες σου δημιουργειται η αισθηση οτι σε θεωρουν και λιγο μαλακα
    οτι κατσει και φυγαμε---
    ειναι λιγο θεμα για μενα
    θεε ποσο μπλε ξοδεψες για να μη σε βλεπω!!!
    Ο. ΕΛΥΤΗΣ

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

+1000
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Είμαι αντίθετος σε παρεμβάσεις τρίτων σε αγγελίες.

Η μοναδική δικαιολογημένη παρέμβαση κατ'εμέ αφορά μόνο να υποδειχθούν στοιχεία μη αληθή στην αγγελία. Όπως πχ λάθος μοντέλο, χρονολογία, εαν είναι τρακαρισμένο και ότιδήποτε άλλο ξέρουμε ή αναγνωρίζουμε σαν μην αληθή.

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι να επικοινωνήσουμε πρώτα με πμ με το άτομο που έβαλε την αγγελία και να του αναφέρουμε τις ενστάσεις μας δίνοντάς του την ευκαιρία να προβεί μόνος του σε διορθώσεις και μόνο σε περίπτωση που μας αγνοήσει να τις αναφέρουμε και στο ποστ της αγγελίας.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση συζητήσεις σχετικές με καλό, κακό, καλύτερο, χειρότερο, ακριβό, φθηνό, κλπ είναι απαράδεκτες από οποιονδήποτε δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει αυτό που πωλείται.

Εαν κάποιος θέλει να μάθει για το εαν είναι ακριβή μια τιμή πώλησης μπορεί να ανοίξει ενα post και να ρωτήσει. Δεν χρειάζονται αυτόβουλοι καλοθελητές στις αγγελίες. Ο καθένας πουλάει ΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ ή ΦΘΗΝΑ θέλει και εαν είναι τυχερός θα πάρει τα χρήματα που ζητά ή όχι. Δεν αφορά κανένα αυτό παρά μόνο εκείνον που θέλει να αγοράσει.

Εννοείται φυσικά ότι οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι σχόλιο θέλουν στην προσπάθειά τους να αποφασίσουν εαν θα το αγοράσουν ή όχι και σε τι τιμή.

Ακόμη και σε περίπτωση που δεν κρατιέστε και θέλετε να σχολιάσετε οπωσδήποτε μια αγγελία τότε μπορείτε εύκολα να ανοίξετε ενα νέο δικό σας post με τίτλο πχ "ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ......." και να γράψετε εκεί μέσα ότι σας κατέβει στο κεφάλι.

Αλλά επιμένω ότι οι αγγελίες ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να κρατιούνται καθαρές από οτιδήποτε περιττό και άσχετο με την διαδικασία επικοινωνίας πωλητή-πιθανού αγοραστή.

Μην κάνετε ότι δεν θα θέλατε να σας κάνουν

Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
    Είμαι αντίθετος σε παρεμβάσεις τρίτων σε αγγελίες.

Η μοναδική δικαιολογημένη παρέμβαση κατ'εμέ αφορά μόνο να υποδειχθούν στοιχεία μη αληθή στην αγγελία. Όπως πχ λάθος μοντέλο, χρονολογία, εαν είναι τρακαρισμένο και ότιδήποτε άλλο ξέρουμε ή αναγνωρίζουμε σαν μην αληθή.

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι να επικοινωνήσουμε πρώτα με πμ με το άτομο που έβαλε την αγγελία και να του αναφέρουμε τις ενστάσεις μας δίνοντάς του την ευκαιρία να προβεί μόνος του σε διορθώσεις και μόνο σε περίπτωση που μας αγνοήσει να τις αναφέρουμε και στο ποστ της αγγελίας.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση συζητήσεις σχετικές με καλό, κακό, καλύτερο, χειρότερο, ακριβό, φθηνό, κλπ είναι απαράδεκτες από οποιονδήποτε δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει αυτό που πωλείται.

Εαν κάποιος θέλει να μάθει για το εαν είναι ακριβή μια τιμή πώλησης μπορεί να ανοίξει ενα post και να ρωτήσει. Δεν χρειάζονται αυτόβουλοι καλοθελητές στις αγγελίες. Ο καθένας πουλάει ΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ ή ΦΘΗΝΑ θέλει και εαν είναι τυχερός θα πάρει τα χρήματα που ζητά ή όχι. Δεν αφορά κανένα αυτό παρά μόνο εκείνον που θέλει να αγοράσει.

Εννοείται φυσικά ότι οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι σχόλιο θέλουν στην προσπάθειά τους να αποφασίσουν εαν θα το αγοράσουν ή όχι και σε τι τιμή.

Ακόμη και σε περίπτωση που δεν κρατιέστε και θέλετε να σχολιάσετε οπωσδήποτε μια αγγελία τότε μπορείτε εύκολα να ανοίξετε ενα νέο δικό σας post με τίτλο πχ "ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ......." και να γράψετε εκεί μέσα ότι σας κατέβει στο κεφάλι.

Αλλά επιμένω ότι οι αγγελίες ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να κρατιούνται καθαρές από οτιδήποτε περιττό και άσχετο με την διαδικασία επικοινωνίας πωλητή-πιθανού αγοραστή.

Μην κάνετε ότι δεν θα θέλατε να σας κάνουν
    καλα τα ειπες.......συμφωνω και εγω σε αυτο......

αλλα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που έψαχνα εγω για enduro ασ πούμε ο τύπος έλεγε οτι το μηχανάκι ειναι το 2005 επειδή ειχε βαλει τα πλαστικά απο το 2005 επάνω.....εγω που ήμουνα άσχετος επρεπε να την πατήσω?.....
    ΟΧΙ! σε χτυπητές αγγελίες που ο άλλος παει να κοροϊδέψει ΚΑΠΟΙΟΝ , καλα ειναι να επεμβαίνουν οι πιο παλιοί!!!
    ΤΙ Σκατα ,,,,,,γιαυτο ήμαστε και εδω μεσα.....για να δίνουμε και να παίρνουμε οτι καλώ μπορεί να βγαλει ο καθένας
    :a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Μα το είπα πιο πάνω.

Σε περίπτωση που κάποιος ξέρει μια ανακρίβεια σχετικά με την αγγελία τότε
    α) επικοινωνεί με πμ με τον πωλητή και τον ενημερώνει ώστε να αλλάξει ή μη την αγγελία του
    β) εαν δεν αλλάξει ο πωλητής την αγγελία του τότε μόνο το αναφέρει στο post της αγγελίας

Είναι όμως τουλάχιστον απαράδεκτο να μην επικοινωνήσεις πρώτα με τον πωλητή ώστε να του δώσεις το δικαίωμα να διορθώσει ο ίδιος την αγγελία του. Πολλές φορές κάποια λάθη γίνονται και από άγνοια του πωλητή χωρίς να υπάρχει δόλος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
    Μα το είπα πιο πάνω.

Σε περίπτωση που κάποιος ξέρει μια ανακρίβεια σχετικά με την αγγελία τότε
    α) επικοινωνεί με πμ με τον πωλητή και τον ενημερώνει ώστε να αλλάξει ή μη την αγγελία του
    β) εαν δεν αλλάξει ο πωλητής την αγγελία του τότε μόνο το αναφέρει στο post της αγγελίας

Είναι όμως τουλάχιστον απαράδεκτο να μην επικοινωνήσεις πρώτα με τον πωλητή ώστε να του δώσεις το δικαίωμα να διορθώσει ο ίδιος την αγγελία του. Πολλές φορές κάποια λάθη γίνονται και από άγνοια του πωλητή χωρίς να υπάρχει δόλος.
    συγκεκριμένα νομίζω οτι η πιθανότητες να ξεγελάσει ειναι πιο πιθανές παρα να κανει λάθος..... μπωρει να με πεις κακό? αλλα ετσι πιστεύω....
    γιατι στην δικια μου περίπτωση αφου έφαγα τωση ωρα με την αγγελία του και μετα απο τηλεφωνο μου ειπε πως το μηχανακι ειναι 2003 αλλα πλαστικα 2005!!!!

τωρα αν ειναι κανένα μικρο λάθος που μπορούμε να το κάνουμε ολοι σίγουρα με πμ πρώτα! αλλα αυτο δεν ητανε λάθος για μενα .....κανω λάθος?

ητανε πονιροοοοοοο
    :a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 22/05/2007, 15:55
  2. Πρόταση για υποκατηγορίες στις Αγγελίες
    από zanny στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2006, 13:07