Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 41

Θέμα: Ζητείται μηχανουργείο

Αρχικά δημιουργήθηκε από binzis
    Κολλάει Lio5, και μάλιστα καλά.
    Αλλά χάνει τις ιδιότητες του, από το σημείο της κόλλησης μέχρι το σημείο που έχει μεταφερθεί η θερμοκρασία κατά την διαδικασία, σε μεγάλο βαθμό.
    Έχω κολλήσει αρκετές φορές και ξέρω μάστορα που είναι πολύ καλός σε αυτό, χρησιμοποιώντας ειδικά ηλεκτρόδια.
    Ακριβως. γιαυτο δεν χρησιμοποιηται σαν δομικο στοιχειο σε συγκολλητες κατασκευες όπως οι σκελετοι...

Για συγκολληση αλουμινιου με laser δεν γνωριζω. Συνηθως κολλαει με TIG

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Laser welding?
    No oxidation?

TIG Welding

Αρχικά δημιουργήθηκε από Lio5
    Ακριβως. γιαυτο δεν χρησιμοποιηται σαν δομικο στοιχειο σε συγκολλητες κατασκευες όπως οι σκελετοι...

Για συγκολληση αλουμινιου με laser δεν γνωριζω. Συνηθως κολλαει με TIG
    Πρέπει να έχεις δίκιο σε αυτό (παρέβλεψα ότι μιλάγατε για κράματα αλουμινίου).

Ανέφερα το laser welding ως -την πιο αποτελεσματική- μέθοδο κόλλησης που δεν οξειδώνει (λόγω υψηλής θερμοκρασίας) το μέταλλο πάνω (και δίπλα) στη γραμμή κόλλησης και συνεπώς δεν μειώνει τις μηχανικές του ιδιότητες.
    Το laser welding χρησιμοποιείται (τουλάχιστον στην αυτοκινητοβιομηχανία) σε περιπτώσεις κόλλησης 2 κομματιών (φύλλων...) χάλυβα διαφορετικού πάχους.

Μία μέθοδος κόλλησης κραμάτων αλουμινίου που επιτυγχάνει τόσο τη διατήρηση των μηχανικών ιδιοτήτων όσο και την ελαχιστοποίηση των -μετά την κόλληση- εργασιών φινιρίσματος (machining), είναι το friction welding όπου το ένα τμήμα είναι σταθερό, το άλλο περιστρέφεται και δια της τριβής αναπτύσσεται θερμοκρασία με αποτέλεσμα την σταδιακή συγκόλληση των επιμέρους τμημάτων.

Προφανώς και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού....

Έτοιμο και το διαιρούμενο γρανάζι που μου ζήτησε κάποιος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Aπο καθαρη περιεργια που χρησιμευει κατι τετοιο?

Hasta la Victoria Siempre Το avatar του/της blueangel
    Α ρε Γιάννη είσαι τέλειος ρε μπαγάσα απίστευτη δουλειά!!! Είμαι σίγουρος ότι αν ανοίξεις τέτοια φάμπρικα θα τρελαθείς στις παραγγελίες

Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
    Aπο καθαρη περιεργια που χρησιμευει κατι τετοιο?
    Αυτό που προσπαθεί να καταφέρει είναι, η ταχεία αλλαγή σχέσης (τελική ταχύτητα ή δύναμη) με την πρόσθεση η αφαίρεση ενός ή δύο δοντιών, ανάλογα τον αγώνα ή την πίστα.
    Έφτιαξα 5 διαφορετικά, το μαμά και συν πλην ένα και δύο δόντια.
    Αν πρόσεξες υπάρχουν και δύο οπές σε κάθε κομμάτι, με μεγάλη ακρίβεια θέσης, για την σωστή τοποθέτηση.

Μία φωτογραφία μαζί με το hub.

Η φωτό

Η φωτό
    Έχει στερέψει το στόμα μου να μένει συνέχεια ανοιχτό απ'όταν μπήκες εδώ μέσα !

Θα περνάω να σ'αφήνω κανένα μπυρόνι κάθε τόσο για να σου δίνει κουράγιο να συνεχίζεις !

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Φιλε πολλα πολλα συγχαρητηρια...
    Μονο και μονο γιατι ειμαι σιγουρος οτι εχεις ηδη βοηθησει αρκετα ατομα απο εδω μεσα και λιγοι θα το εκαναν αυτο...Σπανιζουν ατομα σαν εσενα...
    Και παλι μπραβο...

Bladerunner Το avatar του/της siraxanz

Thumbs up respect

Συγχαρτηρια και απο μενα, τοσο για τα εργα σου

αλλα περισσοτερο γιατι μοιραζεσαι τις γνωσεις σου.
    ταξίδι νάναι και με καλή παρέα...ζητώ πολλά? :-)

Φίλε TOLISTOLAROS,

Όσο αφορά το:
    α) Πάχος 2,5mm super σημαντικό - Συμφωνώ.
    β) Εξωτερική διάμετρο 25mm - Είναι μια χαρά.
    γ) Εσωτερική διάμετρο 8mm - Αν η βίδα έχει σπείρωμα σε όλο το μήκος της, τότε 8mm είναι οκ, γιατί η διάμετρος του Μ8 εξωτερικά είναι λιγότερο από 8mm (7.85 με 7.90).
    Στη φωτό όμως φαίνεται ότι έχει οδηγό για να κεντράρει σωστά τον δίσκο, που 99% είναι 8mm. Άρα η οπή πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 εκατοστά μεγαλύτερη 8,05mm, με την προϋπόθεση όλες οι βίδες να είναι ίδιες. Αλλιώς πάμε δέκατο μεγαλύτερη 8,1mm.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	untitled-truecolor-01.jpg 
Προβολές:	549 
Μέγεθος:	9,8 KB 
ID:	158985

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Φίλε TOLISTOLAROS,

Όσο αφορά το:
    α) Πάχος 2,5mm super σημαντικό - Συμφωνώ.
    β) Εξωτερική διάμετρο 25mm - Είναι μια χαρά.
    γ) Εσωτερική διάμετρο 8mm - Αν η βίδα έχει σπείρωμα σε όλο το μήκος της, τότε 8mm είναι οκ, γιατί η διάμετρος του Μ8 εξωτερικά είναι λιγότερο από 8mm (7.85 με 7.90).
    Στη φωτό όμως φαίνεται ότι έχει οδηγό για να κεντράρει σωστά τον δίσκο, που 99% είναι 8mm. Άρα η οπή πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 εκατοστά μεγαλύτερη 8,05mm, με την προϋπόθεση όλες οι βίδες να είναι ίδιες. Αλλιώς πάμε δέκατο μεγαλύτερη 8,1mm.
    γ)Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν σου έγραψα μήπως είναι πολύ σφιχτό το 8mm.Οι βίδες είναι ίδιες.Τώρα αν χρειαστεί 8,05 ή 8,1 ξέρω και γω;
    Μπορούμε να το κάνουμε ως εξής:επειδή η πατέντα θα γίνει μετά το Πάσχα και επειδή θα έχω τομ μηχανάκι Αθήνα μετράμε τη βίδα(μαζί με το αριστούργημα που σου έγραψα.. ) και είμαστε σίγουροι.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ζητειται μηχανουργειο
    από dimitrisstr στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 30/05/2012, 04:21
  2. Ζητείται μηχανουργείο...
    από Stergios69 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2009, 02:52
  3. Ζητειται ..τραγουδιστησ...
    από DUKASII στο forum Off topic