Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 56

Θέμα: είμαι κορόιδο

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Αρχικά δημιουργήθηκε από avlihos
    Αν δεν μπορεί κάποιος να βρει ένα επιχείρημα για να μην ψηφίσει, τότε καλώς ας τα λουστεί. Εγώ δε θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια να παίρνω 800 για 7ημερο - 10ωρο και αυτοί 640 τη μέρα, δε θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια να με σκοτώνουν στους δρόμους που προπληρώνω και αυτοί να πηγαίνουν με ελικόπτερα, δε θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια όταν ο γείτονας έχει άρρωστο παιδί, αλλά επειδή δεν έχει τα ένσημα δεν δικαιούται το παιδί του νοσοκομειακή περίθαλψη...

Δεν είναι έτσι φίλε μου. Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές, δε σημαίνει απουσία πολιτικής λογικής. Νομίζεις ότι ο εκλογικός νόμος αλλάζει κάθε τόσο γιατί τους δίνουμε λευκή επιταγή=κάντε ότι θέλετε;

Ναί φίλε μου, η αποχή ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι αυτοί, τελικά, αλλά εσύ-εγώ-εμείς που τους ΑΝΑΘΕΤΟΥΜΕ να κάνουν πράγματα. Διαμεσολαβεί ο τάδε βουλευτής του νομού για τη ζωή σου; Συγνώμη, αλλά εγώ είμαι αρκετά περήφανος, ώστε να με θεωρούν απλά έναν-δύο (εν δυνάμη 3, 4, 10) ψήφους, να μεσολαβούν για τη ζωή μου υπέρ κάποιων κουμπάρων τους και να παίζουν με τη παιδεία του παιδιού μου ή την υγεία της οικογένειάς μου. Και όλα αυτά για να μπορούν να γεύονται την γλύκα της εξουσίας και της ματαιοδοξίας τους.

Και γιατί να ψηφίσουμε αυτούς? Υπάρχουν μικρά μικρά κόμματα που δεν θα βγουν αλλά μπορούμε να διαμαρτυριθούμε μέσω αυτών! Το να μένουμε αμέτοχοι μας κάνει συνένοχους αφού τελικά αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για μας!

Δεν πιστεύω πως η αποχή είναι λύση! Είναι μάλλον αποποίηση ευθυνών! "Δεν ψήφισα, δεν έχω ευθύνη!" Δεν είναι λογική αυτή! Τόσα άλλα κόμματα υπάρχουν! Για να δούμε τι θα συμβεί αν δεν βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση με 8 κόμματα να παίζουν μέσα στη βουλή!

Δυστυχώς αυτό το σύστημα έχουμε και πρέπει να παλέψουμε με βάση τη λειτουργία αυτού του συστήματος! Απλά πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο διαμαρτυρίας και όχι το να νίπτουμε τας χείρας μας και να λέμε ότι δεν συμμετέχουμε! Είναι σα να λέμε πως επειδή οι δρόμοι, οι οδηγοί, ο κοκ, κλπ. είναι χάλια δεν οδηγάμε!!!!

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Africaνικο μέλος Το avatar του/της avlihos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira

[...]
    Είναι μάλλον αποποίηση ευθυνών! "Δεν ψήφισα, δεν έχω ευθύνη!"
    [...]
    Εγώ πάλι πιστεύω ότι το ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ δεν σημαίνει ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΥΘΥΝΗ. Το αντίθετο μάλιστα. Γι' αυτό λέω για ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΧΗ. Όσο για τα μικρά κόμματα, εφ' όσον υπάρχουν και λειτουργούν εντός της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, σημαίνει ότι αποδέχονται τη διαμεσολάβηση. Και δυστυχώς οι αντοχές των κομμάτων επαφείονται στην αντοχή των ανθρώπων του κόμματος ώστε ν' αντισταθούν στη διάβρωση που προκαλεί η εξουσία που σου παρέχει το ίδιο το σύστημα. Και αλήθεια, πιστεύεις ότι θα αφήσουν να βγουν 8 ( ) κόμματα; Κοίτα τον εκλογικό νόμο και θα καταλάβεις τί λέω...

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Εγώ πάλι πιστεύω ότι το ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ δεν σημαίνει ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΥΘΥΝΗ. Το αντίθετο μάλιστα. Γι' αυτό λέω για ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΧΗ. Όσο για τα μικρά κόμματα, εφ' όσον υπάρχουν και λειτουργούν εντός της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, σημαίνει ότι αποδέχονται τη διαμεσολάβηση. Και δυστυχώς οι αντοχές των κομμάτων επαφείονται στην αντοχή των ανθρώπων του κόμματος ώστε ν' αντισταθούν στη διάβρωση που προκαλεί η εξουσία που σου παρέχει το ίδιο το σύστημα. Και αλήθεια, πιστεύεις ότι θα αφήσουν να βγουν 8 ( ) κόμματα; Κοίτα τον εκλογικό νόμο και θα καταλάβεις τί λέω...

Απέχω συνειδητά τι σημαίνει??? Ότι απέχω!!! Απέχω απ' όλα! Δεν θέλω να ξέρω, δε θέλω να συμμετέχω, δε συμφωνώ με όλα αυτά και κάθομαι σε μία γωνία και γίνομαι παρατηρητής! Γιατί από τη στιγμή που δεν συμμετείχα δεν έχω και δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ! Απλά τα πράγματα! Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λένε!!!!

Και τελικά καλό είναι να έχουμε άποψη και όχι να απέχουμε! Αυτό σημαίνει η αποχή! Απέχω!!!!

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    Αν δεν μπορεί κάποιος να βρει ένα επιχείρημα για να μην ψηφίσει, τότε καλώς ας τα λουστεί. Εγώ δε θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια να παίρνω 800 για 7ημερο - 10ωρο και αυτοί 640 τη μέρα, δε θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια να με σκοτώνουν στους δρόμους που προπληρώνω και αυτοί να πηγαίνουν με ελικόπτερα, δε θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια όταν ο γείτονας έχει άρρωστο παιδί, αλλά επειδή δεν έχει τα ένσημα δεν δικαιούται το παιδί του νοσοκομειακή περίθαλψη...
    Εξήγησε μου σε παρακαλώ πως η αποχή από την διαδικασία επιλογής κυβέρνησης θα λύσει τα (υπαρκτά) προβλήματα που αναφέρεις? Πως δηλ. πιστεύεις ότι θα λυθούν αυτά αν δεν στηρίξεις με την ψήφο σου τον πολιτικό φορέα που πιστεύεις ότι μπορεί να τα λύσει?
    (αν υπάρχει κάποιος πολιτικός φορέας που εσύ θεωρείς ότι μπορεί...αν δεν υπάρχει τότε επιβάλλεται ακόμα περισσότερο η ενεργή συμμετοχή σου....)
    Και επίσης εξήγησε μου πως ακριβώς ''δεν μένεις με σταυρωμένα τα χέρια'' όταν δεν απορρίπτεις εκείνους που θεωρείς υπαίτιους για την σημερινή κατάσταση, ψηφίζοντας κάποιον άλλον.

Δεν είναι έτσι φίλε μου. Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές, δε σημαίνει απουσία πολιτικής λογικής. Νομίζεις ότι ο εκλογικός νόμος αλλάζει κάθε τόσο γιατί τους δίνουμε λευκή επιταγή=κάντε ότι θέλετε;
    Δεν είπα οτι η αποχή σημαίνει απουσία πολιτικής λογικής. Απλά σημαίνει η αυτή η πολιτική λογική δεν βοηθάει ή οτι μένει ανέκφραστη/ανενεργή.
    Επίσης μετά από τόσες αλλαγές στους εκλογικούς νόμους δεν εχω δει να διαφοροποιείτε το πολιτικό σκηνικό στην χώρα, άρα πως ακριβώς έχει λειτουργήσει ευεργετικά η αποχή?

Ναί φίλε μου, η αποχή ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι αυτοί, τελικά, αλλά εσύ-εγώ-εμείς που τους ΑΝΑΘΕΤΟΥΜΕ να κάνουν πράγματα. Διαμεσολαβεί ο τάδε βουλευτής του νομού για τη ζωή σου; Συγνώμη, αλλά εγώ είμαι αρκετά περήφανος, ώστε να με θεωρούν απλά έναν-δύο (εν δυνάμη 3, 4, 10) ψήφους, να μεσολαβούν για τη ζωή μου υπέρ κάποιων κουμπάρων τους και να παίζουν με τη παιδεία του παιδιού μου ή την υγεία της οικογένειάς μου. Και όλα αυτά για να μπορούν να γεύονται την γλύκα της εξουσίας και της ματαιοδοξίας τους.
    Και πάλι σε ρωτάω: Πως ακριβώς είναι καλό να απέχεις και να αφήνεις τους υπόλοιπους να επιλέγουν και να αναθέτουν την διακυβέρνηση σε πρόσωπα τα οποία ΕΣΥ δεν εγκρίνεις? Δεν έχει λογική αυτό.
    Καλά κάνεις και είσαι υπερήφανος για τον εαυτό σου. Τους βουλευτές όμως δεν τους βάζουμε στην βουλή για να μεσολαβούν για εμάς προσωπικά αλλά για να εφαρμόζουν νόμους και πολιτικές που θα είναι ευεργετικές για το σύνολο της κοινωνίας/χώρας,στην θεωρία αυτό τουλχ. Το ότι στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο υπαίτιοι είμαστε εμείς! Και αυτό λέω ουσιαστικά και από το πρώτο μήνυμά μου: Αν δεν αλλάξουμε εμείς και ο τρόπους που ψηφίζουμε (ή που δεν ψηφίζουμε) δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα!
    Τώρα, αν θεωρείς ότι το παρόν πολιτικό σύστημα δεν σε εκφράζει και πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει και πάλι υπάρχει το ερώτημα πως θεωρείς ότι συμβάλει σε αυτό η αποχή σου???
    Θεωρείς ότι οι πολιτικοί λαμβάνουν υπόψιν τους (με τον τρόπο που πιστεύεις εσύ) την ''δυσαρέσκιά'' σου όπως αυτή εκφράζεται με την απουσία σου από τις κάλπες? Μάλλον όχι! Και το αποδεικνύει το γεγονός ότι κάθε τρεις και λίγο αλλάζει ο εκλογικό νόμος έτσι ώστε παρόλο την αποχή των πολιτών να μείνει ίδιο το σκηνικό!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    Απέχω συνειδητά τι σημαίνει??? Ότι απέχω!!! Απέχω απ' όλα! Δεν θέλω να ξέρω, δε θέλω να συμμετέχω, δε συμφωνώ με όλα αυτά και κάθομαι σε μία γωνία και γίνομαι παρατηρητής! Γιατί από τη στιγμή που δεν συμμετείχα δεν έχω και δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ! Απλά τα πράγματα! Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λένε!!!!

Και τελικά καλό είναι να έχουμε άποψη και όχι να απέχουμε! Αυτό σημαίνει η αποχή! Απέχω!!!!

Κατηγορηματικά όχι! Απέχω συνειδητά, δεν σημαίνει ότι απέχω απ'όλα και δε θέλω να συμμετέχω. Σημαίνει ότι οι αρνήσεις σου δημιουργούν κάτι δημιουργικό. Και είναι αλληλένδετο πάντα με τη συνείδηση και τη συμμετοχή. Το συμπέρασμα ""από τη στιγμή που δεν συμμετείχα δεν έχω και δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ!"" δεν με βρίσκει σύμφωνο. Όλοι έχουν δικαίωμα διαμαρτυρίας είτε ψηφίζουν είτε όχι. Απλά πρέπει να γνωρίζει ο καθένας ότι οι προσωπικές επιλογές έχουν και το ανάλογο κόστος. Δλδ δεν γίνεται να ψηφίζεις απλά για να μην βγεί ο τάδε παπάρας ένα άλλο κόμμα (από αντίδραση και μόνο) και στη πρώτη στραβή του πρώτου κόμματος να βρίζεις! Θα πρέπει να σκεφτείς ότι ψηφίζοντας έστω και το μικρό που λέμε, υποστηρίζεις και δίνεις πνοή σε ένα υπάρχον σάπιο σύστημα, που ΔΕΝ διαλεξες να λειτουργεί έτσι...

Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
    Εξήγησε μου σε παρακαλώ πως η αποχή από την διαδικασία επιλογής κυβέρνησης θα λύσει τα (υπαρκτά) προβλήματα που αναφέρεις? Πως δηλ. πιστεύεις ότι θα λυθούν αυτά αν δεν στηρίξεις με την ψήφο σου τον πολιτικό φορέα που πιστεύεις ότι μπορεί να τα λύσει?
    (αν υπάρχει κάποιος πολιτικός φορέας που εσύ θεωρείς ότι μπορεί...αν δεν υπάρχει τότε επιβάλλεται ακόμα περισσότερο η ενεργή συμμετοχή σου....)
    Και επίσης εξήγησε μου πως ακριβώς ''δεν μένεις με σταυρωμένα τα χέρια'' όταν δεν απορρίπτεις εκείνους που θεωρείς υπαίτιους για την σημερινή κατάσταση, ψηφίζοντας κάποιον άλλον.
    Μια καλή αρχή είναι τα συμβούλια-συνελεύσεις-μαζώξεις-πες τα όπως θες, της γειτονιάς. Από κει και πάνω π.χ. σε δημοτικό-περιφερειακό-πανελλαδικό επίπεδο, υπάρχουν λύσεις. Συνομοσπονδίες π.χ..
    Η συμμετοχή είναι να νοιάζεσαι και να ενεργείς. Δεν είναι κάτι μονότονο αλλά κάτι πολυμορφικό. Πιστεύω ότι μέσα από τη συνδιαμόρφωση και όχι τη συνδιαλλαγή, υπάρχουν οι λύσεις.

Δεν είπα οτι η αποχή σημαίνει απουσία πολιτικής λογικής. Απλά σημαίνει η αυτή η πολιτική λογική δεν βοηθάει ή οτι μένει ανέκφραστη/ανενεργή.
    Επίσης μετά από τόσες αλλαγές στους εκλογικούς νόμους δεν εχω δει να διαφοροποιείτε το πολιτικό σκηνικό στην χώρα, άρα πως ακριβώς έχει λειτουργήσει ευεργετικά η αποχή?
    Όταν λέω αποχή εννοώ προφανώς μεγάλη σε ποσοστό. Όχι 8 ή 12%. Και έτσι όπως το ανέφερα ίσως είναι λίγο δυσνόητο. Αποχή με ταυτόχρονη συμμετοχή στη γειτονιά, στο δήμο είναι το σωστό. Και βέβαια συμφωνώ ότι η στείρα αποχή είναι "φτου μακριά από μας".

Και πάλι σε ρωτάω: Πως ακριβώς είναι καλό να απέχεις και να αφήνεις τους υπόλοιπους να επιλέγουν και να αναθέτουν την διακυβέρνηση σε πρόσωπα τα οποία ΕΣΥ δεν εγκρίνεις? Δεν έχει λογική αυτό.
    Αν εσύ δραστηροποιείσαι συνεχόμενα και είσαι ενεργός, τότε δεν περιμένεις από κανέναν που απλά ψηφίζει μια στα τέσσερα χρόνια να διαμορφώσει κάτι. Συνδιαμορφώνεις εσύ που απέχεις από τις εκλογές με την καθημερινή τριβή και την ενεργή συμμετοχή σου.

Καλά κάνεις και είσαι υπερήφανος για τον εαυτό σου. Τους βουλευτές όμως δεν τους βάζουμε στην βουλή για να μεσολαβούν για εμάς προσωπικά αλλά για να εφαρμόζουν νόμους και πολιτικές που θα είναι ευεργετικές για το σύνολο της κοινωνίας/χώρας,στην θεωρία αυτό τουλχ. Το ότι στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο υπαίτιοι είμαστε εμείς! Και αυτό λέω ουσιαστικά και από το πρώτο μήνυμά μου: Αν δεν αλλάξουμε εμείς και ο τρόπους που ψηφίζουμε (ή που δεν ψηφίζουμε) δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα!
    Τώρα, αν θεωρείς ότι το παρόν πολιτικό σύστημα δεν σε εκφράζει και πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει και πάλι υπάρχει το ερώτημα πως θεωρείς ότι συμβάλει σε αυτό η αποχή σου???
    Ακριβώς όπως το λες το εννοώ "Αν δεν αλλάξουμε εμείς και ο τρόπους που ψηφίζουμε (ή που δεν ψηφίζουμε) δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα!" ΕΜΕΙΣ είμαστε το ενεργό υποκείμενο. Αν ΔΕΝ ψηφίζεις, αλλά στα 4 χρόνια κοιτάς μόνο την πάρτη σου, τότε είσαι στη ίδια μοίρα με αυτό που ψηφίζει αλλά πάλι κοιτά την πάρτη του. Δλδ 4 χρόνια αποχή αλλά 1 μέρα ενεργός. Επειδή υπάρχει λοιπόν η επιλογή, εγώ διαλέγω ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τη αποχή και την ταυτόχρονη συμμετοχή, όχι για μια μέρα αλλά για την υπόλοιπη (υπέροχη θέλω να πιστεύω ) ζωή μου.

Θεωρείς ότι οι πολιτικοί λαμβάνουν υπόψιν τους (με τον τρόπο που πιστεύεις εσύ) την ''δυσαρέσκιά'' σου όπως αυτή εκφράζεται με την απουσία σου από τις κάλπες? Μάλλον όχι! Και το αποδεικνύει το γεγονός ότι κάθε τρεις και λίγο αλλάζει ο εκλογικό νόμος έτσι ώστε παρόλο την αποχή των πολιτών να μείνει ίδιο το σκηνικό!

Φυσικά και λαμβάνουν υπόψη τους την αποχή. Τσάμπα κυνηγάνε τους αναποφάσιστους; Βέβαια αν ο αναποφάσιστος περάσει στην αποχή, τότε ενεργοποιείται ο εκλογικός νόμος. Αλλά πρόσεξε. Όχι για το καλό των πολιτών, αλλά για την ανάθεση της εξουσίας και το διαμερισμό της.

Για να τολμήσουνε όλα αυτά τα εκατομμύρια ψηφοφόροι να κάνουν αποχή και θα σας πως εγώ αν είναι ή όχι πολιτική στάση.
    Φυσικά και η αποχή είναι πολιτική στάση, όσο για τα μικρότερα κόμματα, το μάθαμε το παραμύθι. Δεκανίκια των 2 μεγάλων είναι που με κάθε ευκαιρία θα δώσουν τις ψήφους σας σ' αυτούς που καταδικάζετε ψηφίζοντάς τα.

Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τπτ είχε πει ο Καζατζάκης, που να ήξερε πως έγραφε για ραγιάδες, γιατί ο ραγιάς δεν γεννιέται, γίνεται, ξυπνάτε ωρέ.

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Το φοβεροτερο απο ολα οσα αναφερθηκαν ειναι οτι τελικα ολοι μας συμφωνουμε οτι ειμαστε κοροιδα και ακομα χειροτερα, νομιζω, οτι οποιον και αν ρωτησουμε το ιδιο θα πει...τελικα ποιοι ειναι το 80% που αλλαζει στην εξουσια τα 2 κομματα ?
    Ρε σεις τι ψηφισατε στις τελευταιες εκλογες? θυμαστε? ειστε ικανοποιημενοι απο αυτους που ψηφησατε? θα τους ξαναψηφισετε? γιατι αν δουμε ξανα να μεζευουν το 80% τοτε καποιοι λενε παπατζες και φωναζουν για να μην τους ξεφωνισουν...
    Συμφωνω στα περισσοτερα που αναφερθηκαν εδω μεσα απλα τονιζω το γεγονος οτι ειναι παραδοξο και σχημα οξυμορο να συμφωνουμε ολοι και τελικα να συμβαινουν τα ιδια και τα ιδια... Για το θεμα της αποχης απο τις εκλογες παλιοτερα ημουν καθετος οτι η αποχη ειναι συνενοχη αλλα τωρα πια δεν ειμαι σιγουρος, ισως μια μαζικη, και μονο μαζικη, αποχη να βοηθουσε, δεν ξερω σιγουρα.
    Αν θελετε μια προταση (που την εχω ξανακανει καπου εδω μεσα) ειναι η εξης...
    Ας σταματησουμε την συναλλαγη με τα κεντρα εξουσιας και την πελατιακη σχεση μαζι τους (ρουσφετια, λαδωματα, φακελακια, βισματα) ετσι ωστε να μην εχουμε κανεναν μαλακα, βεζυρη πολιτικαντη, κομματαρχη, κοτζαμπαση να μας εκμεταλευετε, ας σταματησουμε να ειμαστε ραγιαδες, οσφιοκαμτες, χατζιαβατηδες, ρουφιανοι και εφιαλτες μαζι και τοτε ισως ολα παρουν μια αλλη τροπη...αλλα θελει τσαμπουκα και τολμη το θεμα και οπως παντα ο ενας κρυβεται πισω απο τον αλλον και περιμενει απο τους αλλους να κανουν την αρχη, να μπουν μπροσταρηδες και μετα θα ερθει και αυτος...
    Αν δεν αντισταθουμε και μεινουμε κοτες περιμενοντας απο αλλους να μας σωσουν τοτε μια ζωη θα μας πηδανε κανονικα οι πασαδες για να αγιασουμε...
    ΑΑΑ και τωρα που ειπα για αντισταση... αντισταση δεν ειναι να βγω και να τα σπασω και μετα να παω σπιτι μου και να περιμενω απο τον μπαμπα να με ταισει και να βαλει στο δημοσιο να βολευτω και εγω... αντισταση ειναι να τολμησω, να βγω μπροστα φορα παρτιδα και να διεκδικησω πραγματα οχι να κανω κλεφτοπολεμο χωρις ταυτοτητα και να γινομαι χαρτι και επιχειρημα στο στομα της εξουσιας για μεγαλυτερη αστυνομευση και κρατικη τρομοκρατια...
    Κατανοω την οργη και τον θυμο αλλα το ανταρτικο και το πλιατσικο δεν ειναι η λυση.
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!
    γεια χαρα μαγκες
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

νοτακο τωρα σε διαβασα...πριν εγραφα...ησουν μεσα στο μυαλο μου ή το αναποδο φιλε

Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
    νοτακο τωρα σε διαβασα...πριν εγραφα...ησουν μεσα στο μυαλο μου ή το αναποδο φιλε

Φίλε μου η αλήθεια είναι στο μυαλό όλων όσων μπορούν να την δουν και η ταύτιση απόψεων σημαίνει αυτό ακριβώς, πως κοιτούν προς το ίδιο παράθυρο, αυτό της αλήθειας.

Για όποιον έχει όρεξη για διάβασμα του προτείνω ''Τα σταφύλια της οργής''.
    Πιο επίκαιρο από ποτέ, σαν να γράφτηκε σήμερα.

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Δεν υπάρχει πολιτικός που να ακολούθησε αυτόν το δρόμο,'εχοντας στο μυαλό του το κοινό καλό.ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως το έκαναν ΜΟΝΟ από προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέρον.
    Άρα,υποθέτοντας ότι με την ψήφο μου εκλέγεται ένα μικρό κόμμα,δίνω στον "μικρό" το δικαίωμα να με πηδήξει,όπως με πηδάνε 35 χρόνια τώρα οι δύο μεγάλοι.
    Και μάλιστα αυτός θα έχει και πολλή "όρεξη"σαν πρωτάρης

Την αποχή την θεωρώ κι εγώ σαν ΤΗΝ λύση και όχι μόνο κάθε τέσσερα χρόνια αλλά και καθημερινά.
    Ακριβαίνει η βεζίνη,τα είδη πρώτης ανάγκης(και όχι μόνο),οι φόροι σε παράλογα ύψη....
    Ταυτόχρονα μικραίνουν οι μισθοί,το ωράριο έχει ξεφύγει,οι συντάξεις δεν φτάνουν για τσιγάρα,το ΕΣΥ δεν υπάρχει....και κατεβαίνω στούς δρόμους να κάνω διαδήλωση;
    Να σπάσω,να κάψω,να κλείσω την κυκλοφορία και το βράδυ να κάτσω να δω ειδήσεις;
    Αυτό γίνεται τόσα χρόνια και τίποτα,φυσικά,δεν έχει αλλάξει.
    Αν,για τούς ίδιους λόγους,κάτσουν όλοι σπίτι τους για δυο τρείς μέρες...δεν θ' αρχίσουν κάποια χοντρά και τρυφερά κωλαράκια να συσπώνται μέχρι παροξυσμού;
    Αν στίς προεκλογικές ομιλίες δεν υπάρχει κάτω κανένας να βαράει παλαμάκια,αν η τηλεθέαση πάει στο μηδέν,αν οι καταμετρηθέντες ψήφοι αντιστοιχούν στίς οικογένειες τών κομματόσκυλων....δεν είναι αυτά ενδείξεις συνειδητοποίησης;
    avlihos και notakos600
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Οκ αποχη...
    θα συμφωνησω μεχρι εδω...
    μετα τι?
    εδω ειναι το προβλημα μου...τους το δωσαμε και καταβαν(λεμε τωρα...) μετα ρε μαγκες τι προτεινεται...σοβαρα ρωταω, δεν διαφωνω επι της ουσιας, προσπαθω να καταλαβω ομως τι θα γινει και πως...
    ευχαριστω

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    Μια καλή αρχή είναι τα συμβούλια-συνελεύσεις-μαζώξεις-πες τα όπως θες, της γειτονιάς. Από κει και πάνω π.χ. σε δημοτικό-περιφερειακό-πανελλαδικό επίπεδο, υπάρχουν λύσεις. Συνομοσπονδίες π.χ..
    Η συμμετοχή είναι να νοιάζεσαι και να ενεργείς. Δεν είναι κάτι μονότονο αλλά κάτι πολυμορφικό. Πιστεύω ότι μέσα από τη συνδιαμόρφωση και όχι τη συνδιαλλαγή, υπάρχουν οι λύσεις.
    Πραγματικά δεν καταλαβαίνω...
    Προτείνεις την ενεργή συμμετοχή/δράση σε τοπικό επίπεδο αλλά την ταυτόχρονη αποχή από την εθνικού επιπέδου δράση? Δεν μπορώ να καταλάβω πως συνδυάζονται αυτά...
    Το άτομο που ενεργεί και συμμετέχει σε θέματα της γειτονιάς,του δήμου, της περιφέρειας του, θεωρώ αυτονόητο ότι θα είναι ενεργός ΚΑΙ σε εθνικό επίπεδο!
    Επιπλέον, επιλέγουμε κυβέρνηση όχι για να λύσει θέματα γειτονιάς ή του δήμου μας, αλλά για τα θέματα που εκ τον πραγμάτων έχουν εθνική εμβέλεια (πχ εξωτερική πολιτική, παιδεία, υγεία) και τα οποία δυστυχώς (κατά την άποψη μου) δεν είναι δυνατόν να λυθούν από μια ''λαϊκή'' συνέλευση στα Μυκονιάτικα Περιστερίου...

Όταν λέω αποχή εννοώ προφανώς μεγάλη σε ποσοστό. Όχι 8 ή 12%. Και έτσι όπως το ανέφερα ίσως είναι λίγο δυσνόητο. Αποχή με ταυτόχρονη συμμετοχή στη γειτονιά, στο δήμο είναι το σωστό. Και βέβαια συμφωνώ ότι η στείρα αποχή είναι "φτου μακριά από μας".
    Και πάλι, όπως αντιλαμβάνομαι τον εκλογικό νόμο (μπορεί να κάνω και λάθος..), με αποχή ακόμα και στο 80% θα ψηφιστεί κυβέρνηση από το υπόλοιπο 20%...τι θα αλλάξει? Τίποτα. Αντιθέτως πιστεύω ότι θα ακόμα χειρότερα το παραπάνω σενάριο...

Αν εσύ δραστηροποιείσαι συνεχόμενα και είσαι ενεργός, τότε δεν περιμένεις από κανέναν που απλά ψηφίζει μια στα τέσσερα χρόνια να διαμορφώσει κάτι. Συνδιαμορφώνεις εσύ που απέχεις από τις εκλογές με την καθημερινή τριβή και την ενεργή συμμετοχή σου.

Ακριβώς όπως το λες το εννοώ "Αν δεν αλλάξουμε εμείς και ο τρόπους που ψηφίζουμε (ή που δεν ψηφίζουμε) δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα!" ΕΜΕΙΣ είμαστε το ενεργό υποκείμενο. Αν ΔΕΝ ψηφίζεις, αλλά στα 4 χρόνια κοιτάς μόνο την πάρτη σου, τότε είσαι στη ίδια μοίρα με αυτό που ψηφίζει αλλά πάλι κοιτά την πάρτη του. Δλδ 4 χρόνια αποχή αλλά 1 μέρα ενεργός. Επειδή υπάρχει λοιπόν η επιλογή, εγώ διαλέγω ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τη αποχή και την ταυτόχρονη συμμετοχή, όχι για μια μέρα αλλά για την υπόλοιπη (υπέροχη θέλω να πιστεύω ) ζωή μου.
    Εννοείτε ότι το να πηγαίνεις απλά ανά 4 χρόνια να ρίχνεις ένα χαρτάκι σε μια κάλπη είναι απλή χαζομάρα!!! Αυτό ακριβώς λέω! (και μάλλον συμφωνούμε τελικά). Σαφώς και η καθημερινή δράση και η αλλαγή νοοτροπίας σε καθημερινά θέματα θα έχει αντίκτυπο αργά η γρήγορα και στα ''μεγάλα'' θέματα. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να απέχεις και να συμμετέχεις ταυτόχρονα, Αντιφατικά μου ακούγεται αυτό και κατά την άποψή μου είναι.
    Ενεργός πολίτης σημαίνει ότι συμμετέχει και είναι ενεργός σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης και όχι μόνο στον άμεσο μικρόκοσμό του.

Φυσικά και λαμβάνουν υπόψη τους την αποχή. Τσάμπα κυνηγάνε τους αναποφάσιστους; Βέβαια αν ο αναποφάσιστος περάσει στην αποχή, τότε ενεργοποιείται ο εκλογικός νόμος. Αλλά πρόσεξε. Όχι για το καλό των πολιτών, αλλά για την ανάθεση της εξουσίας και το διαμερισμό της.
    Μα δεν μιλάμε για τους αναποφάσιστους! Αυτοί θα συμμετάσχουν έστω και λανθασμένα.
    Μιλάμε για εκείνους που είτε συνειδητά είτε από απλό ωχαδερφισμό ΔΕΝ συμμετέχουν καθόλου!
    Οι μεν πρώτοι δεν ''εκπροσωπούνται'' και δεν ερμηνεύεται καν η απόρριψη τους ως πολιτική στάση, οι δε δεύτεροι απλά λούζονται την απραξία τους και γκρινιάζουν...όλοι όμως δεν είναι πάρα ένας στατιστικός αριθμός!
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    δε μπαινω καν στη διαδικασια να το συζητησω

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μήπως είμαι κορόιδο ?
    από harisvfr στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2009, 21:47
  2. Πόσο κορόιδο είμαι;
    από johndoe στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 01/05/2009, 13:59
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2004, 11:23