Σελίδα 7 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 245

Θέμα: H πιο διάσημη ιστορία του κόσμου...

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Θα σου έλεγα δε να μην αναφέρεις τον φιλόσοφο, διότι οι βιογραφικές ομοιότητες του βίου του εβραίου ραβίνου με τον Αθηναίο είναι τόσες πολλές που σε βάζουν σε υποψίες
    κρύβε λόγια ρεεε....

Γιαχβέ--->Ιόβακχος-->Βάκχος-->Διόνυσος...

Παλαιο τόμαρο
    i rest my case...
    -πρώτον γιατί ναι μεν όλοι έχουν άποψη αλλά με ελάχιστους συμφωνώ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να πω κι εγώ τη δικιά μου με το ίδιο τρόπο που έχει κατατεθή ιστορικά μια ιστορία...
    -δεύτερον δεν "ταμπέλιασα" κανέναν και καμιά.
    -τρίτον, δεν με ενδιαφέρει να αρέσει σε όλους το χιούμορ μου... για τους περισσότερους είναι χάλια, οκ και?
    τέταρτον, τραβάω την ελευθερία λόγου από τα μαλιά αν ισχυρίζομαι εν ετη 2009 ότι ο κρίνος δεν αναπαράγει θυλαστικά?
    -Πέμπτον ξέρω πολλούς χριστιανούς που κυνηγάνε μουσουλμάνους εδω... Και ξέρω ότι προκαλούν και ατυχήματα. Από πρώτο χέρι. Δεν χρειάζεται να πάω εκεί για να διαπυστώσω πως εφαρμόζεται η όποια πίστη.
    -Δεν είχα σκοπό να ανοίξω κουβέντα για τη θρησκεία γι' αυτό και μέχρι τώρα "πέταγα την μπάλλα έξω" ακόμα και αν άκουγα κανα μπινελίκι... Αν ήθελα να ανοίξω τέτοιο θέμα θα άνοιγα ποστ με τίτλο "πιστεύετε στην ανάσταση? Και αν ναι γιατί?"
    -Δεν με ενδιαφέρει να ανοίξω τέτοια κουβέντα για τις μεταφυσικές. Δεν έχει νόημα. Ενας που πιστεύει-θρήσκος και ενας που δεν άκρη δεν βγάζουνε εκτός αν έχουν τα άντερα να το κάνουνε...

Σουτάρετε το... Ετσι κι αλλιώς μια προφορική ιστορία ήτανε που είπα να τη βάλω κι εδω... Δεν κρέμεται η ζωή μου από αυτό το ποστ...
    don't bother
    γης μαδιαμ...

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou

Σουτάρετε το... Ετσι κι αλλιώς μια προφορική ιστορία ήτανε που είπα να τη βάλω κι εδω... Δεν κρέμεται η ζωή μου από αυτό το ποστ...
    don't bother

Εδώ είμαι εγώ ο god και λέω να μείνει

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Τακτ...

οχι ταλκ...τακτ...

Οσο και αν εχουμε καταπιεστει ( ; ) απο τον Χριστιανσιμο, οσο και να μπορουμε να αποδειξουμε οτι η αγια γραφη ειναι βασισμενη σε ενα σωρο ανακριβειες, οσο και αν αγαπαμε να μισουμε τον κληρο (δικαιως...), οσο και αν η κοσμοθεωρια μας και η συνειδητοποιηση της υπαρξης ειναι διαμετρικα αντιθετες η ασυμφωνες με τις διδαχες της οποιας θρησκειας...

μαγκια μας και μπραβο μας!

...αλλα δεν εχουμε κανενα δικαιωμα να απαξιωνουμε τα πιστευω του αλλου...

Μου ειναι πολυ ευκολο να πω γ@μιουνται ολα τα τοτεμ και ο μεγαλος μανιτου, αλλα δεν θα το ελεγα ποτε μπροστα σε Ινδιανο...οχι απο φοβο μην ξεθαψει το τσεκουρι του πολεμου η με κλειδωσει στο τιπι του μαζι με τον Μακρυ Σαν Αλογο, αλλα γιατι οφειλω να σεβαστω τις θρησκευτικες του αντιληψεις και τα πιστευω του...και φυσικα εχω απαιτηση να σεβαστει και αυτος τα δικα μου (αν καταληξω καποτε σε αυτα...)

Οπως και να εχει, δεν τρεχει τιποτα, αλλα ειναι θεμα τακτ βρε αδερφε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Ο Χριστιανισμός δεν είναι παρά μόνο μια θρησκεία,ένα σύστημα για εξουσία και δύναμη όπως το κατάντησαν οι άνθρωποι,και δεν έχει καμμία σχέση με την αγάπη και για όσα άλλα μίλησε ο Χριστός.
    Μα ΕΚΕΙ ακριβώς βρίσκεται η διαφωνία μου. Ο χριστιανισμός ΔΕΝ ήταν κατι το αυθύπαρκτο, όπως το ηλιακό σύστημα ή ο γαλαξίας. Όλα όσα γνωρίζουμε, απο ανθρώπους τα γνωρίζουμε και μάλιστα απο αρκετους (Ιωαννης, Παυλος, Λουκάς, Μάρκος) που ΔΕΝ γνώρισαν προσωπικά τον Γιεχοσούα...

Απο ανθρώπους δημιουργήθηκε, απο ανθρώπους ερμηνεύτηκε, απο ανθρώπους παρερμηνεύεται. Όπως ΚΑΘΕ θρησκεία.

Άρα;

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Αυτό δεν το΄'χω ψάξει.Για πε τίποτα...

- Κήρυκες ιδεών αμφότεροι
    - Άτεκνοι
    - Δεν άφησαν τίποτα γραπτό
    - Είχαν μαθητές/ακολούθους
    - Είχαν αγαπημένους μαθητές (Φαίδρος, Πέτρος)
    - Είχαν μαθητές που τους "πρόδωσαν" (Ιουδας, Αλκιβιάδης)
    - Έγιναν γνωστοι απο άλλους (Παύλος, Πλάτων)
    - Οι οποίοι ίδρυσαν "ναους" (εκκλησία, ακαδημία)
    - Δεν ασχολήθηκαν με τη φιλοσοφία απο την αρχή της ζωής τους
    - Θανατώθηκαν για τα πιστεύω τους
    - Με παρόμοια κατηγορία. Καινά δαιμόνια (=νέες θεότητες) ο Σωκράτης, βλάσφημος ο Γιεχοσούα.

Να μην αναφερθώ στις ομοιότητες Ηρακλή και Χριστού

Ηρακλής: ξεχωριστή δύναμη, 12 άθλοι, γιός θεού, παραλίγο να πεθάνει ως βρέφος, όταν πέθανε (μαρτυρικά) αναληφθηκε στον Όλυμπο

Επειδή ακριβώς ΟΛΑ όσα ξέρουμε για τον "εχοντα το χρίσμα" (χριστό) προέρχονται απο μεταγενέστερες πηγές (με εξαίρεση το Ματθαίο) και μάλιστα απο πηγες επιλεγμένες 300+ χρόνια αργότερα στη σύνοδο της Νίκαιας, όπου αποφασίστηκε ποια ευαγγέλια θα αποτελούν τον κανόνα, το στοιχείο της αβεβαιότητας είναι πολύ μεγάλο...

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG

+636

βγαινουν "θεματακια" απο κατι τετοια thread!!

Παλαιο τόμαρο
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    οχι ταλκ...τακτ...
    η αλήθεια είναι ότι δεν το'χω... σε αυτό έχεις δίκιο (το τακτ έτσι?)
    ΄
    αλλά μη συγκρίνουμε και τους ινδιάνους με τους σημερινούς χριστιανούς... αλλες κοινωνικές σχέσεις, εντελώς όμως... Πάντως για τη σχέση μου με το τακτ το πα... άδικο δεν έχεις...
    γης μαδιαμ...

Παλαιο τόμαρο

πές μας πόσο χρονό είσαι να ετοιμαζόμαστε κιόλας...
    γης μαδιαμ...

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Μου ειναι πολυ ευκολο να πω γ@μιουνται ολα τα τοτεμ και ο μεγαλος μανιτου, αλλα δεν θα το ελεγα ποτε μπροστα σε Ινδιανο...... αλλα γιατι οφειλω να σεβαστω τις θρησκευτικες του αντιληψεις και τα πιστευω του...
    Όπως και φυσικά δεν θα έλεγες ''γα**** ο Δίας'' σε ένα Ελληνικό φόρουμ ή όπως δεν θα έλεγες ''γ** τον Χρ*** σας'' σε ένα εκκλησιαστικό φόρουμ...

Συμφωνώ με τα γραφόμενά σου Ελ...απλά λίγος σεβασμός δεν έβλαψε ποτέ και κανέναν.

Προτείνω τον υποκινητή και αιρετικό θου-βου για μπαν και άμεσο ξύρισμα του εν λόγω τοπικού ώς εξτρεμιστικό, ανατρεπτικό και προσβλητικό... :rotflmao:

Edited MikeG: Καθαρά για να μην προκαλούμε κάργα.

εμένα με τρώει ο κώλος μου να βάλω ενα λινκ με μια προσευχή

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    εμένα με τρώει ο κώλος μου να βάλω ενα λινκ με μια προσευχή

Βάλε το & σα καλός πιστός, θα υποστείς τις συνέπειες.....

Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
    πές μας πόσο χρονό είσαι να ετοιμαζόμαστε κιόλας...

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Μα ΕΚΕΙ ακριβώς βρίσκεται η διαφωνία μου. Ο χριστιανισμός ΔΕΝ ήταν κατι το αυθύπαρκτο, όπως το ηλιακό σύστημα ή ο γαλαξίας. Όλα όσα γνωρίζουμε, απο ανθρώπους τα γνωρίζουμε και μάλιστα απο αρκετους (Ιωαννης, Παυλος, Λουκάς, Μάρκος) που ΔΕΝ γνώρισαν προσωπικά τον Γιεχοσούα...

Απο ανθρώπους δημιουργήθηκε, απο ανθρώπους ερμηνεύτηκε, απο ανθρώπους παρερμηνεύεται. Όπως ΚΑΘΕ θρησκεία.
    Είναι αδύνατον να μην παρερμηνευθεί,παραχαραχτεί οτιδήποτε περιέχει γνώση και αλήθεια.
    Είναι όμως στο χέρι μας να την αναζητήσουμε και το λάθος πολλών από μάς είναι αυτή η "αβεβαιότητα",όπως είπες,που μάς φρενάρει.

Το δεύτερο σκέλος τού μηνύματός σου αυτό ακριβώς λέει...ψάξιμο,έρευνα.Αυτό ακριβώς είπε και ο Ιησούς,άσχετο με τι σημασία τού αποδόθηκε από τούς λυσσασμένους για εξουσία παπάδες(και όχι μόνο)

Ωραίο πάντως και υπάρχουν και πολλά άλλα!
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    Όπως και φυσικά δεν θα έλεγες ''γα**** ο Δίας'' σε ένα Ελληνικό φόρουμ ή όπως δεν θα έλεγες ''γ** τον Χρ*** σας'' σε ένα εκκλησιαστικό φόρουμ...

Εδώ, λοιπόν, που είναι μοτοσικλετιστικό φόρουμ, μην ξανακούσω να λέει κανείς "γα****** η χόνδα" παρακαλώ... Πληγώνομαι. :wacko:
    safety doesn't happen by accident

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Απόψεις και πεποιθήσεις μπορούμε να έχουμε όλοι μας, για ότι γουστάρουμε.

Το να ανεβάζουμε κάποιες από αυτές, όποιες και να είναι, σε ένα βάθρο απυρόβλητου και να τις ανάγουμε σε δόγματα είναι κακό και επικίνδυνο (όπως έχουν αποδείξει εκατομμύρια νεκροί κατά τη διάρκεια της ιστορίας). Όλοι μας όμως το κάνουμε, συχνά χωρίς να το καταλαβαίνουμε, και γι' αυτό χρειαζόμαστε το χιούμορ και την σάτιρα: Σαν βαλβίδες ασφαλείας για τον δογματισμό και τον φανατισμό μας. Αν κάτι μας πειράζει όταν διακωμωδείται τότε μάλλον κάτι έχουμε πάρει πιο σοβαρά απ' όσο θα 'πρεπε (έχει πάψει να είναι άποψη, οι λόγοι που το πιστεύουμε είναι διάτρητοι, η σάτιρα τους απογυμνώνει---και αυτό ενοχλεί). Τις αλήθειες που έχουμε σοβαρούς λόγους να τις πιστεύουμε---που πατάνε στιβαρά στα πόδια τους--- δεν τις ενοχλεί καμιά σάτιρα. Γελάμε κι εμείς, ξέροντας ότι καμία διακωμώδηση δεν μπορεί να τις απογυμνώσει.

Να το πω και αλλιώς: Δείξε μου απόψεις που ενοχλεί να κάνεις πλάκα μαζί τους και θα σου δείξω που ξεκινάει ο φανατισμός.

Γι αυτό λοιπόν, κάθε σάτιρα που αξίζει κάτι επιλέγει θέματα που ενοχλούν, υποδεικνύοντας ότι πιθανώς δεν ξέρουμε γιατί τα πιστεύουμε και ότι απλά τα έχουμε ανάγει σε δόγματα. Τίποτα δεν ενοχλεί ένα κενό δόγμα περισσότερο από την, έστω και συμβολική, αποκαθήλωσή του.

Σελίδα 7 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ο πιο επικίνδυνος δρόμος του Κόσμου!
    από villy στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 20/09/2006, 11:19
  2. ΟΙ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
    από SUPERSPORT στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 05/09/2006, 19:04
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 09/08/2005, 13:06