Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 54

Θέμα: Gsxr 600 K4 γραναζι

Φρέέέένοοοο!! *&^%#@& Το avatar του/της pipis

Gsxr 600 K4 γραναζι

Καλημέρα σε όλους/όλες!

Εχω το Κ4 600 κ σκέφτομαι να το κοντύνω λιγάκι για να ζωντανέψει στα χαμηλά κ λέω να βάλω μπροστά ένα δόντι λιγότερο.

Το μηχανάκι έχει ήδη Yoshimura κ DNA.
    Δυναμομετρημένο 100 ρόδα (περιττό αλλά μιας κ το έφερε η κουβέντα!! )

Δεν με νοιάζει πολύ η τελική.
    Το έχει κανει κανένας άλλος??
    Ξέρετε τι γρανάζι φοράει μπροστά? Βρηκα οτι έχει 45/16 αλλα δεν ξέρω αν ισχύει!

Θενξ εβριμπαντυ!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen

Re: Gsxr 600 K4 γραναζι

Αρχικά δημιουργήθηκε από pipis
    Καλημέρα σε όλους/όλες!

Εχω το Κ4 600 κ σκέφτομαι να το κοντύνω λιγάκι για να ζωντανέψει στα χαμηλά κ λέω να βάλω μπροστά ένα δόντι λιγότερο.

Θενξ εβριμπαντυ!
    Δεν το εχω το μηχανακι και δεν ξερω ΑΛΛΑ ...
    ξερω οτι εχει τεραστια διαφορα αν αλλαξεις 1 δοντι μπροστα με το αν αλλαξεις 1 δοντι πισω!
    Αν θυμαμαι καλα 1 δοντι +\- μπροστα προσφερει αλλαγη +\- 30% ενω πισω +/- 10%!
    Οποτε ψαξτο λιγακι για το αν θα βαλεις -1 μπροστα ή μεγαλυτερο πισω...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostakisK

Re: Gsxr 600 K4 γραναζι

Καλημέρα σε όλους/όλες!

Θενξ εβριμπαντυ!

Καλημέρα pipi. Δεν γνωρίζω τίποτα για το μηχανάκι σου. Εαν όμως τα γρανάζια του είναι 16/45 εμπρός πίσω ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ να το κάνεις 15/45 ( Ποτέ το πίσω γραναζι δεν πρέπει να είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του μπροστινού).

Επιπλέον οταν μεταβάλεις το μπροστινό γρανάζι κατά ένα δόντι , η μετάδοση θα μεταβληθεί κατά 7% περίπου που είναι πάρα πολύ ! Αντίστοιχα , όταν μεταβάλεις το πίσω γρανάζι κατά ένα δόντι , η μετάδοση θα μεταβληθεί κατά 2.2% περίπου ( αυτά τα ποσοστά ισχύουν αν τα δόντια είναι 16/45 όπως είπες )

Γνώμη μου είναι , αν θέλεις τόσο πολύ να το κοντύνεις , να βάλεις 1 η 2 δόντια περισσότερα πίσω. Μή βάλεις παραπάνω γιατί θα γίνει ...........trial !!! και θα σκαρφαλώνει σε τοίχους !

Κώστας

Re: Re: Gsxr 600 K4 γραναζι

Αρχικά δημιουργήθηκε από kostakisK
    Καλημέρα pipi. Δεν γνωρίζω τίποτα για το μηχανάκι σου. Εαν όμως τα γρανάζια του είναι 16/45 εμπρός πίσω ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ να το κάνεις 15/45 ( Ποτέ το πίσω γραναζι δεν πρέπει να είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του μπροστινού).

Επιπλέον οταν μεταβάλεις το μπροστινό γρανάζι κατά ένα δόντι , η μετάδοση θα μεταβληθεί κατά 7% περίπου που είναι πάρα πολύ ! Αντίστοιχα , όταν μεταβάλεις το πίσω γρανάζι κατά ένα δόντι , η μετάδοση θα μεταβληθεί κατά 2.2% περίπου ( αυτά τα ποσοστά ισχύουν αν τα δόντια είναι 16/45 όπως είπες )

Γνώμη μου είναι , αν θέλεις τόσο πολύ να το κοντύνεις , να βάλεις 1 η 2 δόντια περισσότερα πίσω. Μή βάλεις παραπάνω γιατί θα γίνει ...........trial !!! και θα σκαρφαλώνει σε τοίχους !

Κώστας
    Συγνωμη για τα λαθος ποσοστα...:smilea:
    7%-2.2% αντι για το 30%-10%...

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Γνωστες ολοι του ειδους βλεπω μαζεμενοι...:rotflmao:

Συγνωμη που γελαω αλλά...μαλλον παιδες που απαντησατε δεν το εχετε δοκιμασει καν στα μηχανακια σας το -1 (και μερικες ακραιες περιπτωσεις και -2 μπροστα... :wacko: )

Φιλε Pipis θα σε ρωτησω κατι πρωτα και μετα θα απαντησω εφοσον μαθω.Ποσα χιλιομετρα εχει το μοτορι με τα μαμα αλυσιδογραναζα??

(to be continued)

ps:Οντως φορας 16/45 για να στο σιγουρεψω κιολας.
    Keep spamming!!!:a13:

Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS

Συγνωμη που γελαω αλλά...μαλλον παιδες που απαντησατε δεν το εχετε δοκιμασει καν στα μηχανακια σας το -1 (και μερικες ακραιες περιπτωσεις και -2 μπροστα... :wacko: )

Φιλε Pipis θα σε ρωτησω κατι πρωτα και μετα θα απαντησω εφοσον μαθω.Ποσα χιλιομετρα εχει το μοτορι με τα μαμα αλυσιδογραναζα??

(to be continued)

Eγω τουλαχιστον ΟΧΙ δεν το εχω δοκιμασει και το δηλωσα!
    Απλα και εγω και το αλλο το παλικαρι αναφεραμε αυτο που γνωριζουμε...
    Απο εκει και περα δικο του ειναι οτι θελει κανει...
    Παντως οι ειδικοι λενε οτι:
    1)δεν πρεπει να ειναι ακεραιο πολλαπλασιο το πισω γραναζι του μπροστα.
    2)αλλαγη στα μπροστα δοντια επιφερει μεγαλυτερο ποσοστο αλλαγης απο οτι ιδια αλλαγη στα πισω.
    Κ πιστευω συμφωνεις...
    Το αν το μηχανακι θα πηγαινει καλυτερα ή οχι δεν το ξερω...

Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
    Eγω τουλαχιστον ΟΧΙ δεν το εχω δοκιμασει και το δηλωσα!
    Απλα και εγω και το αλλο το παλικαρι αναφεραμε αυτο που γνωριζουμε...
    Απο εκει και περα δικο του ειναι οτι θελει κανει...
    2)αλλαγη στα μπροστα δοντια επιφερει μεγαλυτερο ποσοστο αλλαγης απο οτι ιδια αλλαγη στα πισω.
    Κ πιστευω συμφωνεις...
    Το αν το μηχανακι θα πηγαινει καλυτερα ή οχι δεν το ξερω...

Χμμμ....ναι δεν αντιλεγω μεγαλυτερο ποσοστο ναι ...αλλα και μεγαλυτερο χαμογελο (μεσα απο το κρανος παντα) καθε φορα που γυρνας το δεξι γκριπ...

Απλα θα ηθελα να μου αναφερεις φιλε μου τους "ειδικους" να κατσω να διαβασω τα λεγομενα τους να δω αν οντως ειναι ετσι,αν εχεις καποιο λινκ θα με βοηθουσες πολυ.

ps:H ερωτηση μου στο πιο πανω ποστ μου δεν ειναι ρητορικη εχει σκοπο στο τι θα απαντησω για το πως θα κινηθει ο pipis.

Χμμμ....ναι δεν αντιλεγω μεγαλυτερο ποσοστο ναι ...αλλα και μεγαλυτερο χαμογελο (μεσα απο το κρανος παντα) καθε φορα που γυρνας το δεξι γκριπ...

Απλα θα ηθελα να μου αναφερεις φιλε μου τους "ειδικους" να κατσω να διαβασω τα λεγομενα τους να δω αν οντως ειναι ετσι,αν εχεις καποιο λινκ θα με βοηθουσες πολυ.

ps:H ερωτηση μου στο πιο πανω ποστ μου δεν ειναι ρητορικη εχει σκοπο στο τι θα απαντησω για το πως θα κινηθει ο pipis.
    Eσυ προφανως εχεις το μηχανακι και αφου λες οτι θα συμπεριφερεται καλυτερα ετσι θα ειναι,δεν αντιλεγει κανεις...Και συμφωνω οτι θα συμπεριφερεται καλυτερα
    Κ ουτε ειπαμε εμεις "Μην το κανεις γτ θα παθει κατι το μηχανακι!!!"Πληροφοριες δωσαμε πανω στις οποιες λες οτι συμφωνεις...
    Οποτα αφου συμφωνουμε γτ διαφωνουμε?!
    Δεν εχω προχειρο λινκ γτ οτι διαβαζω δε σημαινει οτι το αποθηκευω κιολας.

Οποτε αφου συμφωνουμε γτ διαφωνουμε?!
    Δεν εχω προχειρο λινκ γτ οτι διαβαζω δε σημαινει οτι το αποθηκευω κιολας.
    Σωστος!

ps:Το Κ4 600 ειχα πριν και γι αυτο το γνωριζω,απλα το ειχα μαμα εντελως.

Σωστος!

ps:Το Κ4 600 ειχα πριν και γι αυτο το γνωριζω,απλα το ειχα μαμα εντελως.
    Και για πες τωρα γτ πρεπει να μαθεις ποσα χιλιομετρα εχει με τα μαμα αλυσιδογραναζα?!
    Για να μαθαινουμε και εμεις...Εχει να κανει μηπως με το στρωσιμο του κινητηρα?

Και για πες τωρα γτ πρεπει να μαθεις ποσα χιλιομετρα εχει με τα μαμα αλυσιδογραναζα?!
    Για να μαθαινουμε και εμεις...Εχει να κανει μηπως με το στρωσιμο του κινητηρα?
    Patience my friend is a great weapon...:rotflmao: :rotflmao:

Αλλα δεν εχει καμμια μα καμμια σχεση με αυτο που ανεφερες.:hypnotize

To serow εχει 15/45....

(to be continued)

Το μηχανάκι έχει 28000 και το έχω πάρει μτχ απο 18000.
    Από οτι έχω καταλάβει θα είναι η πρώτη φορά που αλλάζει αλυσιδογράναζα!
    Όπως έγραψα δεν με νοιάζει πολύ η τελική! Αλλάζοντας ένας φίλος 1 δόντι πισω σε 636 δεν κατάλαβε σχεδόν καθόλου διαφορά! Γι αυτό είπα 1 μπροστα, για να ανάψουν τα αίματα!!

Ευχαριστώ όλους για τις απαντησεις! Θα τις μαγειρέψω όλες και πιστευω να βγάλω αποτέλεσμα!

Το μηχανάκι έχει 28000 και το έχω πάρει μτχ απο 18000.
    Από οτι έχω καταλάβει θα είναι η πρώτη φορά που αλλάζει αλυσιδογράναζα!
    Όπως έγραψα δεν με νοιάζει πολύ η τελική! Αλλάζοντας ένας φίλος 1 δόντι πισω σε 636 δεν κατάλαβε σχεδόν καθόλου διαφορά! Γι αυτό είπα 1 μπροστα, για να ανάψουν τα αίματα!!

Ευχαριστώ όλους για τις απαντησεις! Θα τις μαγειρέψω όλες και πιστευω να βγάλω αποτέλεσμα!
    Aν δεις οτι αλυσιδα σου εχει κομπους κτλ και το πισω γραναζι σου ειναι ταλαιπωρημενο σε αυτα τα χιλ μην αλλαξεις μονο γραναζι.
    Αλλαξε τα μπρος πισω με ενα σετακι αλυσιδα 520 και γραναζια σιδερενια και θα εισαι οκ (για αντοχη μην εχεις φοβο ουτε προκειται να σπασει επειδη ειναι πιο λεπτη απο την 525 που φορας) .

Τι διασταση ελαστικων εχεις επανω?ΑΝ εχεις την μαμα διασταση καλο θα ηταν βαλεις +2 πισω για να δεις αισθητη διαφορα.Αν εχεις βαλει 55αρι πισω λαστιχο προτιμησε το -1 μπροστα μιας και θα σου δωσει καλυτερο αποτελεσμα απο το +2 πισω σε αυτην την διασταση.

Aν δεις οτι αλυσιδα σου εχει κομπους κτλ και το πισω γραναζι σου ειναι ταλαιπωρημενο σε αυτα τα χιλ μην αλλαξεις μονο γραναζι.
    Αλλαξε τα μπρος πισω με ενα σετακι αλυσιδα 520 και γραναζια σιδερενια και θα εισαι οκ (για αντοχη μην εχεις φοβο ουτε προκειται να σπασει επειδη ειναι πιο λεπτη απο την 525 που φορας) .

Τι διασταση ελαστικων εχεις επανω?ΑΝ εχεις την μαμα διασταση καλο θα ηταν βαλεις +2 πισω για να δεις αισθητη διαφορα.Αν εχεις βαλει 55αρι πισω λαστιχο προτιμησε το -1 μπροστα μιας και θα σου δωσει καλυτερο αποτελεσμα απο το +2 πισω σε αυτην την διασταση.
    Μα 55 δεν είναι το μαμα πίσω ??? Τετοιο έχω.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βοήθεια για εξάτμιση! Gsxr 600 K4
    από stako στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2006, 10:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •